ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Uffe Erlandson

Sidor: [1]
1
Fjällsjö / Äldre inlägg (arkiv) till 30 september, 2012
« skrivet: 2011-08-11, 17:48 »
Hej i Fjällsjö !
Har fått en diger bunt med släktingar från Ångermanland och Jämtland b.l.a. Orrnäs, Fjällsjö  
en Knut Eriksson som föddes i Orrnäs omkr 1555 och dog evt,avrättad 1604 enl. sökning i googel
någon som möjliget vet närmare uppgifter om denna Knut Eriksson !!???
MVH
Bengt Dahlbeck

2
Fjällsjö / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-juni-9
« skrivet: 1999-12-06, 15:13 »
Det finns en Handlare Johan Petter Höglund som föddes 18 september 1865 i Lövvik, Tåsjö. Han gifte sig 1897 med Ingeborg Johanna Wikström, född 17 augusti 1871.
 
Johan Petter skall ha flyttat till just Backe, Fjällsjö, men om det var före eller efter giftermålet, det vet jag tyvärr inte.
 
Möjligen kan det vara en bror till Anna Maria, då namnet kanske inte är så där hemskt vanligt den tiden, och bostadsort och födelseår verkar stämma ganska bra.
 
Prova med att kolla böcker för Lövvik i Tåsjö, (Z) Ångermanland.
 
Uppgifterna om Johan Petter kommer från Karl-Erik Ströms efterlämnade papper på Valågården i Hoting.

3
Hej.
Jag har i min farfars efterlämnade papper ett intyg i original om 22-årige Anders Olofssons antagande såsom båtsman vid Gamla Warfvet i Göteborg 10 januari 1818. Intyget kan läsas här. Har emellertid icke kunnat återfinna honom i kyrkböckerna ännu, och ej heller via PLFs databas. Det skulle kunna vara en bror till min farfars farmors mor, Stina Cajsa Olofsdotter född 1799 i Höckhult, Fliseryd.
Vore tacksam om någon av läsarna som eventuellt stött på honom har information som behövs för att sätta mig på spåret. Ett tips som jag inte hunnit kolla är att han varit båtsman i Kumelmar, inte långt från Höckhult.

4
Var letar man. Har fått en uppgift att min farmors far Erik johansson var brandman i Örebro i början av 1900-talet. Finns det en förteckning över dessa brandmän någonstans så att man kan leta? Han står nämligen ej med i SCBs fb för farmor, som alltså föddes utanför äktenskapet. Har fått ett namn av farmor, så jag vet vad han heter, men inte mer om honom än att han var brandman.

Sidor: [1]