ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Författare Ämne: Forskarstugan i Göteborg  (läst 535 gånger)

2004-11-04, 15:24
läst 535 gånger

Utloggad Ted Rosvall

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 1256
  • Senast inloggad: 2024-03-09, 07:49
    • Visa profil
Tidningen disketten, organ för föreningen DIS-VÄST kommer idag med braskande rubriker; Forskarsalen läggs ner! följt av en artikel där besvikelsen över förbundsstyrelsens beslut dominerar.  
 
Det är bara det, att förbundsstyrelsen INTE har fattat något beslut om forskarstugans framtid ännu. Däremot har vi uppmärksammat att vårt hyreskontrakt för lokalerna på Tredje Långgatan i Göteborg går ut i september 2005, och således måste sägas upp före årsskiftet (9 månaders uppsägning).
 
Förbundsstyrelsen förefaller att vara överens om att dessa lokaler är både dyra, aningen olämpliga med allt för små rum för föreningsmöten och/eller studiecirklar, samt belägna i en ganska ruggig och bitvis otrygg del av staden. Det är alltså ytterst lämpligt att lokalerna sägs upp, vilket med all sannolikhet också kommer att bli förbundsstyrelsens beslut vid nästa möte, den 4/12.
 
Vid styrelsemötet den 29/10 diskuterades också framtiden för både forskarstugan och för vår personal, Kent Andersson, som INTE skall gå i pension förrän om ett antal år. En av ledamöterna fick i uppdrag att tillsammans med berörda föreningar börja söka efter nya, bättre belägna och strukturerade lokaler, för en eventuell fortsättningen av verksamheten. Parallellt skall förslag på andra arbetsuppgifter för Kent tas fram, om det inte går att fortsätta med forskarstuguverksamheten.
 
Vid forskarstugans tillkomst sades det med stor tydlighet att verksamheten på Tredje Långgatan som längst kunde fortsätta till september 2005. Den skulle ses som ett försök, som sedan skulle utvärderas innan det kunde fattas några beslut om ett permanentande. I det läget fanns det också tankar om att kunna integrera forskarstugan inom det tillbyggda Landsarkivet i Göteborg. Detta hade varit en elegant lösning, men som bekant har även landsarkivet råkat ut för samma sanslösa utförsäljning som riksarkivet, och alla tillbyggnadsplaner har gått i stå.  
 
Längre än till september 2005 hade alltså förbundet aldrig utlovat något stöd för verksamheten, bl.a. med tanke på landsarkivslösningen.  
 
Detta hindrar emellertid inte att en fortsättning i andra lokaler fortfarande är möjlig, och förbundet tar tacksamt emot tips i lokalfrågan och synpunkter i övrigt på forskarstuguverksamheten.
 
Mvh
TED ROSVALL
Förbundsordförande

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se


Annonser
Marknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna