ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hans Rosie

Sidor: [1]
1
Amt: Maribo / Nykøbing Falster
« skrivet: 2013-02-25, 21:21 »
Hej Gudrun.
 
Jag heter Hans och utför lite släktforskning för en släkting i Sverige på min sambos sida som stämmer överens med det du har hittat på släkten Jörgensen.
 
Har jag läst rätt i din information att KRISTIAN Teodor Jörgensens far och dennes mor Dorthea Christine Jensens far båda hedder Jens Jørgensen ?
 
Du skriver att Dorthea Kirstine Jensens (f.24. dec. 1867), föräldrar heter staldkarl Jens Jørgensen og hustru Kirstine Theodorsen. Och att Ved folketællingen 1890 er der en Jørgen Jensen, 28 år gl.
Han er bror til Dorthea Kirstine Jensdt., men hans föräldrar heter Jens Jørgensen och Pigen Kirstine Dorothea Dorissen. Är inte dessa två Dorthea Kirstine samma person ?
 
Tack så väldigt mycket för din detaljerade information, detta skickar jag vidare till en man som fyller 70 år idag och inte känner till något om sin danska släkt.
 
Kan jag leta vidare med dessa uppgifterna i arkivalieronline.dk ?
 
Vänliga hälsningar
 
Hans  

2
Äldre inlägg / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-02-01
« skrivet: 2005-11-28, 17:48 »
Hej alla släktforskare !
 
Jag skulle vilja tipsa om min hemsida där man nu kan beställa svenska antavlan - en ny vacker släkttavla med släktens alla fotografier. Fotografierna renoveras, placeras i önskad tavelmodell samt att man väljer ett bakgrundsmotiv. Detta trycks sen på exklusivt akvarellpapper.
 
www.svenskabildbanken.se  
 
Välkomna!

3
Hej!
 
Jag har en Anders Mårtensson i min släkt som jag saknar de första 18 levnadsåren på. Han föddes på Remmarlöf Gård 10/3 1830 och dyker inte upp förrän 1848 i Västra Ströö då han arbetar som dräng. Han är vid denna tiden även nattvardsungdom och boende som dräng hos en nämndeman Nils Olsson. Enligt husförhörslängd i V.Ströö 1848 ska han ha kommit från V.Sallerup men jag kan tyvärr ej hitta honom.  
 
Tacksam för tips om detta.
 
Mvh Hans Rosie

Sidor: [1]