ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Författare Ämne: Barnöl  (läst 692 gånger)

2008-10-06, 06:27
läst 692 gånger

Mark Hoenig

I read the Emigrants recently, and the occasion of a Barnöl was translated as Christening Ale.  I gather that this  refered to an occassion, rather than an actual drink.  From what I gather, in Viking times, a special Child Ale was actually brewed in honour of the new arrival.  Does anyone know how long this tradition lasted?  As a brewer, new father, and one interested in his scandanavian heritage, making a norse inspired juniper ale intrigues me!

2008-10-06, 11:20
Svar #1

Utloggad Chris Bingefors

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 11832
  • Senast inloggad: 2024-02-28, 15:20
    • Visa profil
Recipe:
 
0.5 kg blue, oven-dried juniper berries
20 litres water
hops (according to taste)
2 litres caster sugar or syrup (treacle)
3 tbsp brewer´s yeast dissolved in water
 
Crush berries, put in wooden barrel and add water, wait 3 days, boil. Skim carefully. Add hops and sugar, boil. Pour through linen cloth, when finger warm add yeast. Wait for a few days, pour into Drink anchor (I do not know what this is, something to brew in I suppose). 2-3 weeks of fermenting, pour into bottles and cork them. Keep refrigerated.

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se


Annonser




Marknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna