ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Författare Ämne: Äldre inlägg (arkiv) till 6.11.2002  (läst 4715 gånger)

2002-06-12, 18:38
läst 4715 gånger

Utloggad Niclas Rosenbalck

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 5027
  • Senast inloggad: 2020-09-05, 21:07
    • Visa profil
Hej Yvonne mfl!
 
Hur föreligger anorna bakåt till Birger jarl via Halvhjort av Elmtaryd?  
Kyrkoherden Jonas Jonae i Vissefjärda var gift med Karin Nilsdotter som sonen Jon Jonsson (1582-o.1670; handelsman o sist borgmästare i Arboga) i sin Vandringsbok uppger var dotter till Nils Isacksson [Halvhjort av Elmtaryd]. Dock inte i Nils Isackssons gifte med Margareta Lindormsdotter Ulfsax för detta ingicks först år 1581 (morgongåvobrev är utfärdat d. 16 juli 1581). Det är inte känt att Nils varit gift tidigare och det lutar troligtvis mer åt att Karin Nilsdotter var en frillodotter till Nils, och då utesluten ifrån arv. Vid morgongåveöverlåtelsen av Elmtaryd till Margareta Lindormsdotter var förresten herr Jon i Vissefjärda närvarande som fasteman tillika med en hel del andra släktingar till Nils Isacksson - och detta tyder då på att Jon Jonssons uppgift om sin morfar torde ha fog för sig och att fadern herr Jon då var gift med Karin.
 
Mitt tips i övrigt vad gäller prästerna Swebilius mfl är att ni läser i Kalmar stifts herdaminne del 3 av Bror Olsson, s 220ff, där framgår en hel del om dem och borde även ge Birgitta Berkemar de svar hon eftersöker i ren fakta. Tyvärr anger Bror Olsson felaktigt att Karin Nilsdotters mor var Margareta Ulfsax vilket som nämnts inte är sant, så stryk denna uppgift.
 
mvh  
Niclas Rosenbalck

2002-06-13, 14:15
Svar #1

Utloggad Birgitta Berkemar

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 6069
  • Senast inloggad: 2024-04-27, 18:07
    • Visa profil
Yvonne och Niclas!
Tack för all information!
Strax åker vi söderut till Blekinge. Vi rastar vid Furs bro. Den har ju fått en speciell mening tack vara Mäster Bock.
Hälsningar
Birgitta B
Birgitta B

2002-06-13, 15:13
Svar #2

Yvonne Lärstad

Hej igen!
Man kan läsa om Erasmus  Göransson Svebilius i I Dackebygd 1969 (artikel av Britta Thörn).
I I Dackebygd 1996 (utgiven av Vissefjärda hembygdsförening) kan man ta del av Nils Isaksson Halvhjorts möderneanor. Enligt författarna Sven-Erik Johansson och Herbert Jonsson så härstammar Margareta Nilsdotter, d 1736 (dotter till Mäster Nicolaus Petri Bock, d 1658) från Karl den Store och hans hustru Hildegard.
En liten antavla (har ej tagit med de äldsta leden)
Ingierd g.m Folke den tjocke, jarl i Sverige
Bengt Snivel
Karl Döve, jarl, d 1220
Karl Karlsson Ulv, d 1261
Ulf Karlsson Ulv, riddare, d 1281
Philippus Ulfsson Ulv, riddare, riksråd g.m en dotter till riksrådet Karl Gustafsson
Ulf Phillippisson Ulv, riddare, d 1359 g. m en dotter till riddaren Staffan Röriksson
Staffan Ulfsson Ulv, riddare, d 1393 g.m Iliana Åkesdotter
Kristina Staffansdotter, d 1461 g.m Bengt Uddsson av Vinstorpaätten
Ingrid Bengtsdotter, d 1485 g.m Gustaf Olsson Stenbock
Anna Gustafsdotter, d 1508 g.m Arvid Knutsson Drake av Intorp, d 1497
Estrid Arvidsdotter g.m Peder Månsson Stierna, väpnare
Estrid Pedersdotter g.m Isak Birgersson Halvhjort
Nils Isaksson Halvhjort, d 1593
Katarina Nilsdotter, d 1602 g.m Jonas Jonae, kh
Margareta Jonasdotter, d 1675 g.m Mäster Bock
Margareta Nilsdotter g.m Erasmus Svebilius, kh
Katarina Svebilia
Mvh Yvonne Lärstad

2002-06-14, 22:10
Svar #3

Göran Johansson

Niclas
 
Står det i den Vandringsbok som du nämner att Karin Nilsdotter var dotter till Nils Isacsson? I så fall är nog din teori om frillobarn kanska sannolik. Står det däremot att Nils Isacsson var far till Karin så är jag inte lika säker? I det senare fallet kan det faktiskt var så att Nils Isacsson blott var styvfar? Enligt Elgenstierna var Margareta Lindormsdotter Ulfsax före 1577 trolovad med herr Göstaf Arvidsson till Lina. Äktenskap tycks det inte ha blivit. Är det helt uteslutet att Karin Nilsdotter var ett trolovningsbarn (inte arvsberättigad) som togs upp i Nils Isacssons familj med dennes patronymikon?

2002-06-14, 23:50
Svar #4

Utloggad Niclas Rosenbalck

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 5027
  • Senast inloggad: 2020-09-05, 21:07
    • Visa profil
Hej Göran!  
I Släkt och Hävd 1950:1, s 51 nämns om borgmästaren Jon Jonsson i Arboga och hans familj. Det hänvisas till Historisk Tidskrift 1898, s 338-348, där vissa partier ur hans vandringsbok är tryckt. I denna anges att hans mor Karin var Nilss Isaacksons dottir på Ellmetarydh i Smålandh. Inget nämns om vem modern var. Det var vanligt att poängtera sin börd om den var fin i dylika texter, men Jon Jonsson har inte lagt någon större vikt i att skriva om sin moders ädla börd mer än att nämna fadern till henne. Detta kan tolkas på olika vis, ett är att hon var utomäktenskaplig.  
Att spekulera om att Karin skulle vara ett trolovningsbarn till Margareta Lindormsdotter [Ulfsax] och Gustaf Arvidsson [Båt av Billa] finns inte överhuvudtaget underbyggt i några källor. Det skulle förresten vara intressant att få reda på vart PG Vejde funnit uppgiften att Gustaf Arvidsson till Lina (nu Lidhem, Väckelsång sn) varit trolovad med Margareta Lindormsdotter ifrån Osaby (då Tofta sn, nu i Tävelsås).  
Likaså att påstå att Karin skulle fått ett patronymikon efter en styvfar finner heller inte belägg i några källor, överhuvudtaget finns hon väl inte nämnd mer än i just sonen Jon Jonssons vandringsbok?  
Att jag lägger fram teorin att Karin var frillobarn till Nils Isacksson till Elmtaryd (Agunnaryd sn) grundar jag enbart på att Nils inte har något känt tidigare äktenskap än med Margareta Lindormsdotter och att detta ingicks först 1581. Det finns heller inget stöd i de bevarade 1500-talsgenealogier i RA över Halvhjortsätten att Nils varit gift fler ggr än med Margareta. Eftersom Karin Nilsdotter blir mor till den sedermera borgmästaren i Arboga Jon Jonsson redan år 1582 så bör hon vara född troligen senast ca 1562-1565 (räknar uppskattat med att hon var minst ca 17-20 år vid sonens födelse). Nils Isacksson är troligtvis född omkr. 1535 (ävenså detta uppskattat pga kända data om honom och hans föräldrar).
Det vore märkligt om Karin Nilsdotter var ett äkta barn till Nils Isacksson och att detta i så fall inte avsatt några spår i bevarade källor. Hennes arvsrätt till Nils Isackssons gods skulle ha gällt förutsatt att hon inte uteslutits ifrån arv, vilket i sin tur borde ha föranlett något dokument. Att hon inte var en förskjuten dotter kan man dra slutsatsen på då hennes make herr Jon Jonsson i Vissefjärda närvarade vid bröllopet 1581.  
 
I övrigt skulle det vara intressant att få originalkällbeläggen för att Nils Isackssons mor verkligen var den ovannämnda Estrid Pedersdotter [Stierna]. Det tycks mig underligt att en mor och dotter båda har det ovanliga namnet Estrid. Inget omöjligt men man ska vara ytterst källkritisk innan man leder anorna bakåt.

2002-06-15, 10:25
Svar #5

Göran Johansson

Hej Niclas
 
Texten i Vandringsboken är s.a.s. en slags partsinlaga. Det låg säkert i borgmästaren Jon Jonssons intresse att berätta om en fin börd. Visst vore det bra om hans påstående på något sätt kunde styrkas i något officiellt dokument. Vore Karin naturlig dotter till Margareta Lindormsdotter Ulfsax så är det helt i sin ordning att hennes make herr Jon Jonsson är närvarande vid hennes moders bröllop.
 
Själv hade jag nog satt ett litet frågetecken kring släktskapet med Estrid Pedersdotter (Stierna). Förekom namnet Estrid i herr Jons barnaskara? Det vore annars rimligt om släktskap verkligen förelåg.

2002-06-15, 11:33
Svar #6

Utloggad Niclas Rosenbalck

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 5027
  • Senast inloggad: 2020-09-05, 21:07
    • Visa profil
Hej Göran!
 
Vi halkar väl lite bort ifrån Vissefjärda nu, men jag vill bara understryka de kronologiska svårigheter som föreligger för att Karin skulle kunna vara en hypotetisk dotter till Margareta Lindormsdotter [Ulfsax]. Margareta är född 1555-1566 [troligen ca 1561-66, eftersom fadern Lindorm Pedersson först år 1561 skrivs till sin hustrus arvegods Osaby, och han stupar 1565 i slaget vid Axtorna i Halland] alltså inser man  
att det blir tajt att få barnbarn till 1582.
 
Jo, det där med namnet Estrid förbryllar mig. Varje osäkert led gör att man inte ska ta med anorna bakåt förräns man säkert kan ge besked hur det föreligger.  
Jag återkommer gärna till Halvhjortsätten under en ny rubrik under medeltid.  
Vilka barn herr Jon Jonsson och hh Karin Nilsdotter haft framgår i Vandringsboken. Hittar dock inte kopian på artikeln för närvarande.  
 
forskarhälsningar
Niclas

2002-06-20, 19:38
Svar #7

Göran Johansson

Niclas!
 
Följande måste vara den källa på vilken P.G. Vejde stöder sig beträffande Göstaff Arvidsson (Båt).
 
R.A. Biografica, U.6.
Vi efterskrevne Oluf Arvidsson till Dannäs och Päder Lindormsson till Wirade(?) kännas och gör vetteligit med detta vårt öppne brev det vi have sett och läsit ett brev som biskopen i Wexiö haver utgivit och lyder samma brev ord från ord som här efter följer: Nicolaus Stephani genom Guds försyn biskop i Wexiö bekänner med detta mitt öppna brev, att anno 1577 blev jag kallat till Osaby, där med Guds högvördige sakramente att besöka den ädle och välbördige man herr Göstaff Arfwidsson till Linna, vilken då ganska svag var, och ibland annat såsom han då med ett gott samvete talade begynte han tala om de gåvor som han i sin välmakt hade skänkt och givit den ädle och välbördige fru Märta Lindormsdotter, nu Nilse Isakssons till Elmtaryd, vilken då var salige herr Göstaffs trolovade jungfru, och efter han bekände sig icke hava guld eller andre sådane hedersgåvorsåsom honom borde att giva sin jomfru, gav han henne de sammatskläder samt annat som han ärvt hade med sitt barn efter sin salige hustru, och bekände salige herr Göstaff då, att samma gåvor icke vore bekostade av hans arv eller arvegods utan av hennes och efter han de gåvor icke allenast då i sitt yttersta utan vek i sin välmåga skänkt hade sin jungfru uti ett bröllop på (Harstad), där de ädle och väbördige män hennes egne släktingar voro tillstädes, nämligen Nilse Ribbing till Limmaryd, (P) Karlsson till Högelida, Per Kiel till Aplanäs samt många andre som vilka hennes rätter målsmän voro, dömer jag efter Capitels dom det äktenskap lagligen gjort vara och samma gåvor att behålla efter som salige herr Göstaff och i sitt yttersta bekände att hans ord icke skulle ryggas, dock till yttermera visso att så är tillgånget trycker jag mitt signet här under samt med oeconomi som då var tillstädes Datis Wexiö 18 februari Anno 1588. Att detta så i sanning är tryckte vi våre signet här under. Datis Dannäs den 24 februari.
Olof Arvidsson
till Dannäs
Per Lindormsson till
Wiradhe(?)
 
Släkten Båt av Billa behandlas också i skriftserien Medeltida Frälsesläkter. Där sägs att Göstaff Arvidsson hade en illigitim dotter Brita Gustafsdotter som tidigast 1613 var gift med Olof Stake.  
 
Kan inte överblicka om dessa upplysningar kan påverka kronologin. Sannolikt inte. Jag flyttar inte diskussionen eftersom den troligen intresserar många Vissefjärdaättlingar i förskingringen.  
 
Vänlig hälsning
Göran Johansson

2002-06-26, 09:10
Svar #8

Göran Johansson

Biograficasamlingen på Riksarkivet består av ett hopplock av dokument och handlingar sorterade på släktnamn. I föregående inlägg betyder Biografica U.6. att dokumentet ifråga kan hittas under ett släktnamn som börjar på U (i detta fall Ulfsax) och i volym nr 6.

2002-07-29, 19:18
Svar #9

Utloggad Mikael Henriksson

  • Anbytare **
  • Antal inlägg: 39
  • Senast inloggad: 2019-03-17, 22:25
    • Visa profil
    • www.lenhovdaforskning.se/
Jag söker en min anfaders Jonas Jönsson Lock bakgrund i Vissefjärda. Enligt husförhörslängden för Fridlevstad skall han ha varit född i Vissefjärda 1782. Jag har tittat lite på mikrokorten för födelseboken, men det finns några olika bud på vilket som är rätt Jonas:
1781-01-14 föds en Jonas som son till Båtsman Jöns Lustig
1782-03-17 föds en Jonas som son till Jon Jaensson i Låckatorp.
1783-04-08 föds en Jonas som son till Båtsman Jöns -?- i Mickamåla
 
Jonas gifter sig i Fridlevstad 1805, så senast i samband med detta bör han ha flyttat från hemsocknen.
 
Jag är tacksam för all möjlig hjälp som finns att tillgå i denna fråga!
 
Mvh, Mikael Henriksson, Lund

2002-08-13, 16:27
Svar #10

Måns Andersson

Hej.Jag undrar om någon vet när Kirstin Larsdotter från Skälstången var född? Hon gifte sig 1759 med Anders Pärsson f. 5/10 1736 från Öjasjömåla. Kirstin avled den 30/11 1804 70 år gammal, hon bör altså varit född ca 1736.
 
MVH Måns.

2002-09-16, 21:12
Svar #11

Pehr Gärdhagen

Hej. Vill komma i kontakt med personer som forskar i gårds och personhistoria i Krukö i Vissefjärda, fram till 1900. Försöker reda ut mina rötter i Krukö.
MVH Pehr Gärdhagen, Mölndal
pehr.g(snabel-a)spray.se

2002-09-16, 23:01
Svar #12

Utloggad Anita Brånèus

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 128
  • Senast inloggad: 2022-07-11, 18:57
    • Visa profil
Hej Pehr,
Kanske Du kan få information via Vissefjärda Hembygdsförenings hemsida, www.vissefjardahembygdsforening.nu
 
mvh
Anita

2002-09-20, 18:35
Svar #13

Pehr Gärdhagen

Hej Anita
Tack för tipset. Kollar med Hembygdsföreningen.
Nu efterlysning: Söker kontakt med någon som vet något om Lassamåla i Vissefjärda, 1700-talet och bakåt.
MVH PEHR GÄRDHAGEN
pehr.g(snabel-a)spray.se

2002-09-22, 21:51
Svar #14

Bo Olsson

Söker uppgifter om Isak Persson född 1715-05-15 i Vissefjärda och död 1781-12-06 i Ljuder.

2002-10-06, 09:52
Svar #15

Utloggad Berry Gunnarsson

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 266
  • Senast inloggad: 2023-11-16, 11:13
    • Visa profil
Söker uppgifter om Christina (Stina) Petersdotter född 1802-09-06 eller 1801-09-06 troligen i Vissefjärda. Christina födde 1816-05-05 ett oäkta barn där fadern uppges vara Per Israelsson i Medlen. Christina står vid sonens födelse från Fledingstorp men går ej att hitta där. Christina återfinns sedan i Gåsamåla, Algutsboda och är då gift med Petter Johansson från Bredanäs, Linneryd. 1842 flyttade familjen till Kråkenäs i Ljuder där Christina dog 1847-01-23. Finns det någon som har träffat på denna Christina så vore jag väldigt tacksam för uppgifter.
MVH Berry Gunnarsson

2002-10-06, 13:43
Svar #16

Utloggad Berry Gunnarsson

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 266
  • Senast inloggad: 2023-11-16, 11:13
    • Visa profil
I föregående inlägg uppstod ett fel. Det oäkta barnet Karl Petter Kall var född 1826-05-05.
MVH Berry Gunnarsson

2002-10-12, 19:47
Svar #17

Lena Nilsson

Kimbramåla.
Enl mtl 1774 ägs gården efter Henrik Hemmingsson (d 1772) ohh Ingrid Persdt (d 1773) av Peter Jonsson 3/16 mtl och Jonas Janssons änka 3/16. Tills dess hade gården varit 3/8 mtl. Peter Jonsson var f i Brändemåla och sonson till Ingrid o hennes förste make Lars Jonsson från Bönemåla. Tydligen övertog Peter gården runt 1772 tillsammans med Jonas Janssons änka. 1777 kallas hon Jonas Jönssons änka. 1792 är en Jonas Jaensson gift ägare till 3/16, har en son Hindrik.
Vem är denna/dessa Jonas Jansson/Jaensson/Jönsson? Är han släkt med Peter Jonsson eftersom de tycks ta över samtidigt? Är den senare Jonas son till den förste?
 
Känner någon till syskon och syskonbarn till Hindrik Hemmingsson från Krukö som gifte sig till Kimbramåla 1739?
 
Tacksam för alla tips.
 
Mvh Lena Nilsson

2002-10-12, 22:12
Svar #18

Utloggad Pär Arvstrand

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 360
  • Senast inloggad: 2023-12-18, 10:38
    • Visa profil
Hej söker uppgifter om Peter Gummesson 1748 Knapsmåla rote, kimbramåla och hans hustru Elin Bengsdotter 17521026  
Mvh Pär

2002-10-13, 16:17
Svar #19

Lena Nilsson

Hej Pär.
Vi håller på att utreda Kimbramåla för att skriva en artikel i I Dackebygd - hembygdsbok för Vissefjärda. Du kan få besked när vi är klara.
 
Mvh
Lena

2002-10-21, 16:32
Svar #20

Göran Johansson

Gumme Gummesson från V. Ahlsjö gifte sig 1736-06-09 i Vissefjärda med Stina Bondesdotter från Locketorp. Finns det någon Vissefjärdakännare som vet något om deras anor?
Vänlig hälsning
Göran

2002-10-22, 19:57
Svar #21

Utloggad Jan-Christer Strahlert

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 1111
  • Senast inloggad: 2015-01-12, 17:43
    • Visa profil
    • hem.bredband.net/strjan/
Hej Göran
Gumme Gummesson o Stina Bondesdotter gifte sig 1736-06-06.
Gummes far var Gumme Persson i Ahlsjö, död 1734-03-17 64år. Han hade troligen bröderna Staffan Persson d 1753-01-10 58år i Ahlsjö, Håkan Persson d 1725-03-29 71år i Ahlsjö. Deras far är troligen Per Persson d 1704-02-28 i Ahlsjö och 47år. Gumme Perssons barn är: Sissa f 1700-12-28, Per f 1704-01-31 g 1731-10-24 m pig Botil Persdotter Gusemåla, Anders f 1706-12-26 g 1736-03-14 m pig Ingeborg Persdotter Fiddekulla, Gumme f 1709-10-03 /se ovan vigsel/, Kirstin f 1712-08-24 g 1736-04-26 m dr Håkan Håkansson Wirkesjö Algutsboda, Karin (?) f 1716-09-23.
Stinas far var Bonde Håkansson i Locketorp d 1762-05-16 70år, hans far var Håkan Nilsson d 1738-03-19 82år i Locketorp, hans far var Nils i Locketorp d 1716-03-25 100år.
Bonde Håkanssons barn var: Stina f 1719-03-08 /se ovan vigsel/, Ingeborg f 1722-03-26 g 1737-10-23 m dr Nils Persson Korpemåla, Elin f 1728-08-18 g 1747-04-31 m dr Sven Persson Påwelsboda Algutsboda, Nils f 1725-02-28, Karl f 1732-05-14, Kierstin f 1738-07-23.
Gumme Gummesson dog 1774-10-13 66år, flerårigt bröstqvaf.
Stina Bondesdotter dog 1776-03-25 62år, hetsig feber.
Båda i Ahlsjö (västra). Det var vad jag kunde hitta om denna familj i nuläget. Kanske ngn som kan mer om Vissefjärda kan komplettera?
Hälsningar Jan-Christer

2002-10-22, 21:33
Svar #22

Göran Johansson

Hej Jan-Christer!
Ett stort tack för alla dina värdefulla upplysningar.
Hälsning
Göran

2002-10-28, 21:12
Svar #23

Göran Johansson

Jan-Christer, tror du inte hellre att Gumme Persson d 1734, 64 år och Per Persson d 1704, 47 år var bröder. Ålderskillnaden är för liten för att det ska handla om far och son. Har funnit att Gumme Persson blev 1696 gift med Gertrud Nilsdotter från Skräddaregärde i Madesjö socken.  
Vänlig hälsning
Göran

2002-10-29, 13:49
Svar #24

Utloggad Jan-Christer Strahlert

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 1111
  • Senast inloggad: 2015-01-12, 17:43
    • Visa profil
    • hem.bredband.net/strjan/
Hej Göran
Det var första tanken som slog mig att de fyra Pers-sönerna kunde vara bröder. Jag har inte tittat på faddrar mm. Ditt påpekande om Gumme o Per kan med största sannolikhet vara det rätta. Jag är inte lika bevandrad i Vissefjärda som i Torsås, kommer dock dit ofta, så kunskapen om Vissefjärdafolket ökar?
Hälsningar
Jan-Christer

2002-10-29, 18:17
Svar #25

Utloggad Fredrik Salomonsson

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 2240
  • Senast inloggad: 2024-04-20, 15:11
    • Visa profil
    • Hemsida
1885-05-02 föddes Anna Sofia Olausson i Bugehult, Vissefjärda.
hon bodde med sin mamma och pappa och syskon 1893 i Fledingstorp, Vissefjärda.
 
men sen har jag inte kunnat följa henne, vart hon flyttade?
(AI:26 husförhör 1890-94 Vissefjärda)
Tacksam för hjälp.

2002-11-01, 09:46
Svar #26

Pehr Gärdhagen

Hej  
Söker information om en anmoder: Lena Pettersdotter f 1757 i Båldön, Vissefjärda. Gm Bryngel Svensson i Fiddekulla och dotter till en Petter Persson i Båldön. Det finns en Petter Persson i Båldön 1777, äger 1/6, men bor i Bamsekulla. Är det någon som vet något om detta? Är det samme Petter och är han från Bamsekulla?
Söker även ev. ättlingar och information mm till Per Andersson f 17020323 ohh Maria Persdotter död 17820209, i Lassamåla Vissefärda.
Tacksam för svar.
MVH Pehr

2002-11-05, 22:24
Svar #27

Birgitta Ohlsson

Gumme Bengtsson d. 1741 i Vissefjärda. Finns någon som känner till denna person? Hans maka hette Elisabeth Gummesdotter d. 1704 i Vissefjärda. De hade en dotter som hette Brita Tryggesdotter d. 1769-12-26 också detta i Vissefjärda. Brita Tryggesdotter var gift med Per Carlsson f. 1683 d. 1750 i Vissefjärda. Om Per vet jag heller inte så mycket mer än att hans far hette Carl Olofsson d. 1726 i Vissefjärda. Finns det någon som känner till dessa människor och kunde lämna uppgifter om dem skulle jag bli oerhört tacksam.
 
Med Vänlig Hälsning
 
Birgitta

2002-11-05, 23:42
Svar #28

Birgitta Ohlsson

Vimsig är ju bara efternamnet. Trygge Gummesson d. 1741 i Vissefjärda skall det ju vara, övriga uppgifter stämmer. Det tog en timme att komma på men till slut fick jag till det rätt.  
Hoppas jag;-)
 
Birgitta

2002-11-06, 06:47
Svar #29

Utloggad Jan-Christer Strahlert

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 1111
  • Senast inloggad: 2015-01-12, 17:43
    • Visa profil
    • hem.bredband.net/strjan/
Hej Birgitta
Namnet är Tygge, ej Trygge.
Gumme dör i Hällasjömåla Vissefjärda 1718-04-14 99år. Han har bl.a. sönerna Tygge och Per. Per gift 1707-06-03 Per Gummesson Hällasjömåla med Märtha Persdotter Bogsjö. Per Gummesson dör 1741-09-13 78 år i Hällasjömåla. Märtha dör i Hällasjömåla 1764-05-27 73år 6mån. Tygge Gummesson dör i Hällasjömåla 1741-05-03 84 år gammal. Det är en av hans döttrar som dör 1704 4 år gammal, ej hans hustru. Vem som är hans hustru framgår ej av det material som jag har. Alla gifta kvinnor i begravningsboken är ej relaterade till sina män. Dr Per Karlsson Gantesbo gifter sig 1710-05-01 med pig gudfr Brita Tyggesdotter i Hällasjömåla. Brita dör i Gantesbo 1769-12-26 84 år gammal. Per Karlsson dör i Gantesbo 1750-07-08 67 år. Pers far Carl Olofsson dör i Gantesbo 1726-08-21 85 år gammal.
Jan-Christer

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se


Annonser




Marknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna