ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Författare Ämne: Släktträff  (läst 711 gånger)

2002-05-17, 22:05
läst 711 gånger

Utloggad Agneta Sköld

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 396
 • Senast inloggad: 2024-04-26, 12:54
  • Visa profil
Vi har tänkt att anordna en släktträff nästa år för efterlevande till en syskonskara som var födda i mitten på 1800-talet. Vi är tacksamma för alla tips som man kan behöva tänka på vid ett sånt här tillfälle. De flesta av oss känner ju inte varandra alls.
 
För Norrmanska släkten i Berg,Hallstahammar
Agneta Sköld

2002-05-18, 07:57
Svar #1

Utloggad Maud Svensson

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 22042
 • Senast inloggad: 2024-05-19, 12:35
  • Visa profil
Hej Agneta,
ett tips om ni blir många: namnlappar! Att hänga om halsen eller fästa med en klämma i bröstfickan. Där bör förutom personens namn även stå namnet på det syskon som vederbörande härstammar från, eventuellt hela släktkedjan. Gärna olika färg på lapparna, en färg för varje syskon, så att ättlingarna kan identifieras redan på färgen. Detta besparar var och en mödan att redogöra för släktskapet sjuttielva gånger.
 
Mvh/Maud
Hälsar vänligen
Maud

2002-05-18, 09:55
Svar #2

Lisbeth Petersson (Beth)

Hej Agneta,
Den 6 juli ska vår släkt ha just en sådan träff i Ukna. Jag har gjort ett släktträd med föräldrarna födda 1838 i stammen och sedan har barnen var sin gren, barnbarnen kvistar, barnbarnsbarn lövgrupper osv. En konstnärsvän hjälpte till att göra det vackert.  Det blev ett stort träd med 294 personer och en mycket omtyckt present både i Sverige och USA. Hjälper till att hålla reda på alla när man träffas. Kan lätt kopieras i A3 med lite tjockare papper, ex 110 g, och blir en fin tavla till alla som beställer i förväg, lämpligen tillsammans med anmälan. Jag har lagt in ättlingarna i Disgen som kan uppdateras inför en träff och beställs i förväg så man inte behöver kopiera en massa i onödan. Nu på träffen ska vi ha färgade namnlappar (se ovan). Vi ska bese några ställen där förfäderna bott, ha kyrkogårdsvandring, gemensam lunch (catering) och program där olika personer medverkar. Dagen avslutas med en offentlig musikandakt i Ukna kyrka där släkten står för programmet. Till denna kopieras ett sånghäfte med sånger som sjungs på både svenska och engelska. Andakten kommer att avslutas med förfaderns älsklingspsalm som stod i dödsannonsen.I sånghäftet har jag kopierat in  dödsannonserna från 1913/1926 som fanns på en mikrofilm på biblioteket.  
 
Hoppas du fått lite tips nu.
Hälsningar
Lisbeth

2003-03-24, 14:59
Svar #3

Utloggad Ann-Sofie Öman

 • Anbytare **
 • Antal inlägg: 88
 • Senast inloggad: 2024-03-04, 17:24
  • Visa profil
Hej!
Nu har vi äntligen bestämt oss för att samla hela släkten till en släktträff. Jag har läst ovanstående tips och id?er om hur man kan göra och de har varit jättebra. Dock skulle jag bli glad av mycket mera tips om vad en träff kan innehålla,aktiviteter osv. Kort sagt hur har ni lagt upp era släktträffar?
 
Ser fram emot era tips och id?er.
 
Hälsningar
Ann-Sofie

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se


AnnonserMarknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna