ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Christina Hofberg

Sidor: [1]
1
Undrar om denna man är svensk? Hans fru heter Ursula E Crandal. De fick en son 1881 vid namn Frank Lorne Whitehead. Ungefär vid den  tiden flyttar familjen till USA.
Söker svenskkopplingar till mina dna träffar. Provar här denna gång.

2
Uppsala Allmänt / Handelsbod i Bäverns gränd 1728
« skrivet: 2022-11-25, 17:39 »
Vad såldes i handelsboden som Erick Barck med familj innehade?

3
Corell / SV: Corell
« skrivet: 2022-11-07, 15:38 »
Finns andra som heter Corell. I Uppsala på 1600- 1700-talet finns släkt som inte är smeder utan förmodligen handlare/köpmän. De var också från Stockholm och döpta i Tyska kyrkan Sankta Gertrud. Marten Corell och sonen Natanael har jag lagt till i mitt släktträd.

4
Näringsliv / SV: Walgreen, Charles Rudolph
« skrivet: 2022-10-02, 11:56 »
Min mormors mors bror gifte sig med en medlem i familjen Walgren när de båda var ganska nyligen immigrerade. Därför har jag en del personer i mitt träd på Ancestry. Sökte i minst tio år efter honom som hade lagt sig till med smeknamn. Han hette som svensk utvandrare Anders Oscar Nyquist som blir Andrew Oscar i USA. Det visade sig vara ett populärt efternamn att ta för många emigranter med son-namn.
Smeknamnet är tydligen James, James and Josi kallade de sig, det unga paret som fått tre barn (ca 1, 2 resp 3 år) när han dog i en arbetsplatsolycka vid järnvägen. Josi gifte om sig snart efteråt. Har äntligen funnit trådar till nutiden, några levande. Gravsten i Woodhull, IL.

5
Villgärna höra hur man forskar på tyska anor. Har en förfader som kom som köpman tidigt 1600-tal. Han står angiven som far till en "förmoder" till  mig. Han kom senare in som en bergsman i Bergslagen.

Sidor: [1]