ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Dan Koehl

Sidor: [1]
1
Wikipedia länkar till Soop, citat: ...(till exempel Harald Knutsson och Mats Kafle).


Ja, sedan jag ändrade sidan, eftersom med gott källstöd Harald Knutsson (Soop) var med i Vestgötaupproret. Någon Harald Knutsson Ribbing, finner jag däremot ingen indikation om att han skulle ha existerat.

2
När jag läste igenom artikeln "Västgötaherrarnas uppror" på Wikipedia idag, så föll mina ögon på en röd länk, för den omnämnde Harald Knutsson Ribbing.  Däremot så nämns inte i artikeln Harald Knutsson (Soop) vilken har existerat OCH var med i Västgötafrälset. Artikeln är kopierad i stort från Nordisk familjebok / 1800-talsutgåvan. 17. V - Väring /  vilken finns digital på http://runeberg.org/nfaq/0366.html

Och där står också denna Harald Knutsson Ribbing eller (Ribbing) , nämnd, däremot ingenstans på nätet, vilket ju är mycket ovanligt. Sista åren blir man förvånad när man söker, och det ansenliga antalet träffar med många sidor som nämner medeltida personer,

Men, Harald Knutsson Ribbing med eller utan paranteser får bara 2 träffar, till samma artikel.  Detta fick mig att undra om någon person med detta namn, som beskrivs i  Nordisk familjebok verkligen har existerat?  Kan artikelförfattaren ha blandat ihop honom, och gett honom namnet Ribbing, när han egentligen var en Soop?

4
Tawast / SV: Tawast
« skrivet: 2019-02-18, 15:33 »
Angående Wikipedia så är det en öppen encyclopedi på nätet där vem som helst kan lägga in vad som helst. Följaktligen så innehåller den en hel del mindre korrekta uppgifter.
 
Anders


Det sprids en del felaktig information om Wikipedia projektet.
Allt som läggs in granskas av administratörer, som kontrollerar att inlagda uppgifter kan verifieras enligt de länkar som skall läggas in i källförteckningen. Tillförlitligheten har avsevärt höjts de sista 10 åren, och även om vissa felaktigheter kan uppstå, är de i total volym i allmänheten färre till antalet, jämfört med äldre statiska uppslagsverk, vilka inte kan korrigeras och uppdateras..

5
Här finns en bild på detta vapen, en vingad pil, från SDHK 3283, men som i beskrivningen kallas DS 2467: Sigillet adligt, otydligt (tycks vara en örn med utbredda vingar). Det är Elof sonson Elof Bengtsson som 1324 säljer sina gods i Stensäng till sin 'svåger' Peter Jonsson (Hak), fogde på Viborg, se denna länk
 
Likaså syns hans fars, Bengt Elofssons vapen från 1293 (SDHK 1590) på den här länken
 
(Meddelandet ändrat av lp72 2013-11-17 11:35)


Tack för att du berättade om de här 2 länkarna, spännande att se sigillen.


Jag lade i oktober 2016  in en länk till dokumentet på Wikipedias artikel om Bengt Elofsson https://sv.wikipedia.org/wiki/Bengt_Elofsson_(vingad_pil), men missade då bilderna med sigillen.


Bobergs tycker jag man ser tydligast, vad gäller vingad pil, så framstår inte någon vinge särskilt tydligt? Har någon lyckats få till en hyffsad förstoring på Bengt Elofssons sigill?

Sidor: [1]