ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Karin Larsson

Sidor: [1]
2
Precis, vars biologiska mamma var från Karlskoga.. Har svårt att hitta kopplingar mellan fostermamman/pappan och något av fosterbarnen. Hittar inte heller någon koppling mellan fosterpappans syskon och Karin. Fostermammans eventuella syskon hittar jag inte alls. Pratade precis med min 93-åriga farbror som var tveksam till en koppling mellan Karins mamma och fosterfamiljen. Han hade däremot hört att det var Matilda själv som åkte för att hämta Karin hos den fosterfamilj där hon först hamnade och som inte tog väl hand om henne. Ditt Mail har jag svarat på Ewa :)

3
Tack för svar! Jag har kollat närmre på Karins fostermamman Matilda. Jag har nog fått för mig att hon arbetat på lasarettet eller liknande men inser nu att det inte finns något belägg för det. Hon står inte som dopvittne för några andra barn med okända föräldrar varken månaderna innan eller efter. Jag tror också att hon är orsaken till varför Karin vid ett tillfälle har namnet Eriksson; Mathilda var nämligen gift Eriksson i sitt första äktenskap och hennes tre äldsta barn hade också det efternamnet. Ska kika vidare! ☺️

4
Jag letar efter min farmors okända moder. Farmor hette Karin Elisabeth och föddes på Borås Lasarett 1909-10-18. På födelsepappren står såväl fader och moder som okända. Dock är mammans födelsedatum antecknat (1880-02-24) tillsammans med anteckningar om att hon är ogift och att hon erhållit en namnsedel.
Karin hamnade i fosterhem i Bollebygd hos familjen Andersson och gifte sig 1930 med Gustaf Larsson. Karin lyckades på något sätt att få reda på vem som var hennes pappa och hon ska ha träffat såväl fastrar som farbroder. Pappa hette Karl (ibland Carl) Mårtensson och föddes 1884-04-26 i Höja, Kristianstad.

Enligt vad Karin berättat för oss så skall pappan ha arbetat som postiljon och rest omkring en del. Karins mamma ska ha arbetat som städerska på ett hotell där Karl bodde under en av sina resor. Deras relation ska ha varit kortvarig och eventuellt kan mamman till och med ha varit gift och haft barn sedan tidigare. Mamman reste till Borås för att föda Karin men ska inte ha varit därifrån. Någonstans finns ett minne om att Karin nämnt namnet Emma.

Jag har på egen hand försökt att hitta mamman men inte lyckats. Däremot har jag funnit Karl och även varit i kontakt med hans barnbarn (som tyvärr inte kan bidra med någon information kring Karins mamma).  Allt vi lyckats ta reda på kring Karl styrker det som vi fått berättat av oss (var postiljon och bosatt i helsingborg 1909, flyttade senare till Stockholm m.m). Jag har även letat i all dokumentation jag funnit kring Karin, men utan resultat. Det finns dock vissa saker som sticker ut..
- I folkbokföringen från 1930 står det att Karin 1910 är inflyttad från Malmöhus län. Hennes efternamn är också helt plötsligt Eriksson. 
- Vi vet inte vart Karin bodde sitt första år i livet men enligt Karin själv ska hon ha hamnat i ett fosterhem i Borås där hon togs illa hand om. I folkbokföringen från 1910 finns hon dokumenterad i Borås som "af församlingen skrifen".
- I inflyttningsdokumentet från 1910 står det något bakom Karin Elisabeth, jag tyckte först det såg ut att stå "flicka" men undrar varför de skulle skriva så och fann inte att de gjort det någon annan stans. Detta har jag bifogat en bild på.

Jag har vidare försökt att använda mig av uteslutningsmetoden och gå igenom alla Emmor jag hittat med födelsedatum 1909-02-24. Jag har funnit två potentiella kvinnor, dock känns ingen av dessa som rätt person. Jag har dessutom letat efter namnsedlar men det verkar vara lättare sagt än gjort..

Skriv gärna om ni har frågor, jag är tacksam för all hjälp!

Sidor: [1]