ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Tina Linde

Sidor: [1]
1
Näshult / Näshult, Smedstorp
« skrivet: 2021-07-19, 00:07 »
Hej!
Känner någon till mer om de tidiga ägarförhållandena för Smedstorp i Näshult?
Jag kan se i mantalslängden att Joen Pedersson med hustrun Bengta (Sörensdotter?) bodde där 1642 tillsammans med Erik Pedersson och hans hustru Elin Joensdotter. Är Erik möjligen en bror till Joen, eller Elin en dotter till honom? Joen och Bengta nämns inte lika länge i Mantalslängden som Erik och Elin.
1655 dyker Inge och Bengta (okända efternamn) upp i Mantalslängden. Troligen är de föräldrar till den Per Ingesson som 1687 får sonen Inge Persson i Smedstorp tillsammans med sin hustru Kierstina Månsdotter. De sistnämnda är släktingar till mig, men känner någon till eventuella familjeband till de tidigare ägarna på Smedstorp?

Tacksam för all hjälp!
:) Tina

2
Hej!
Drängen Johan Jönsson flyttar runt en del. Enligt husförhörslängden i Gårdstånga A I:11 kom han den 6/12 1864 från Grantinge, Stoby och attesten kom efter årets mantalsskrivning. Det stämmer med inflyttningsattest nr 72 år 1864 i Gårdstånga B 5, men jag hittar inte motsvarande uppgifter i Stoby. Jag har letat i flyttningslängden och i hela Grantinge i Stoby husförhörslängd A I:11 1862-1867.
Hur kommer jag vidare? Jag vet vart han tar vägen, men inte var han kom ifrån.
Han dömdes för inbrott 1869 och misshandel 1873 i Lund, så det finns en risk att han har tidigare brott att gömma sig från...

Det viktigaste är att hitta var och när han föddes, för uppgifterna i husförhörslängder 1864 och framöver, att han var född den 19 juli 1836 i Stoby, stämmer inte. Han föddes inte heller den dagen/året i Hoby (varken Västra, Östra eller Bräkne-Hoby).
Tacksam för tips om hur jag letar vidare!

Sidor: [1]