ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Erika Andersson

Sidor: [1]
1
Bildgåtan - Övrigt / Skolfoto från vilket decennium?
« skrivet: 2010-01-27, 15:53 »
Hej på er
 
Jag har hittat detta skolfoto bland sakerna efter min mormor. Hon var född 1924 så det kan inte vara hennes skola, men kanske någon av hennes föräldrars. Hennes far var född 1891 och hennes mor 1900. Barnen på fotot ser ut att vara mellan 8-12 år, men är fotot taget ca 1900 eller ca 1910?
 

 
Mvh
Erika

2
Bildgåtan - Uniformer och medaljer / Tysk sjöman
« skrivet: 2009-11-15, 12:36 »
Hej
I släkten finns ett kort på en sjöman. Enligt traditionen skall denna person vara en Karl Henrik som var sjöman i tyska flottan i slutet på 1800-talet början av 1900-talet.  
 
Är det någon som närmare kan säga något om uniformen och tidpunkten när kortet är taget? Kan man på något sätt utläsa vilken flotta han låg vid eller vilken del av tyskland han kommer från.  
 
Sedan kan man undra när och varför kortet är taget. Är det ett foto när han lever eller är det ett foto som gjorts efter hans död? Jag hänger upp mig på blommorna och hela kortets karaktär som kan ge lite olika associationer. Det känns nästan som om det är ett kort av ett kort som smyckats med blommor. Extra intressant är de tre små korten som ligger infällda under sjömannen. Vad kan de ha för relation till mannen på bilden? Är det hans officerare eller är det något släktskap? Någon som har några tankar och funderingar angående detta?
 
Tacksam för alla eventuella synpunkter
Hälsningar
Id@
 
,

3

 
Här har vi någon större sammankomst av något slag. Jag gissar på beredskapstiden eftersom det även är militärer med. Jag tänkte att om man kunde identfiera uniformerna så kunde man lättare gissa vilken typ av sammankomst det är. Längst till höger i den främre raden står Gunnar Andersson, rälsbussförare från Arvidsjaur. Under beredskapstiden var han stationerad i Morjärv. Han var även fackligt aktiv om nu fotot skulle kunna ha med det att göra? Jag har inte identifierat någon annan på fotot.
 
Mvh
Erika

4
Människor / Kolsva runt 1911, 4 tonårsflickor
« skrivet: 2008-08-05, 14:39 »
Längst till vänster står Judit Maria Eriksson, f. 1896 i Malma. Känner någon igen de andra tre? Det ser inte ut som hennes systrar i alla fall. Judits far Lars Gustaf Eriksson f. 1865 i Malma, arbetade vid Kolsva Bruk.
 

 
Mvh
Erika Andersson

5
Från min morfars mors fotoalbum, Judit född Eriksson 1896 i Kolsva (Malma). Känner någon igen affären?
 

 
Mvh
Erika

6
Byggnader och miljöer / Brand i Finsta
« skrivet: 2009-05-21, 22:18 »
När brann det hos Nykvists i Finsta  


Sidor: [1]