ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Karin Axelsson

Sidor: [1]
1
Hej!
 
Jag söker all upptänklig information om skeppsbyggmästare Carl Johan Bring. Han var verksam kring förra sekelskiftet i Kalmar, samt på varven i Ekenäs och Värnanäs (båda i Kalmar kommun).
 
Han lät dessutom bygga ett hus i Ekenäs.
 
Ryktet säger att han var hemvändande svensk-amerikan, och det skulle vara anledningen till att huset han lät uppföra hade liggande panel.
 
Skälet till att jag söker information om C J Bring, är att jag och min familj håller på att rusta upp huset han lät bygga, och jag vill gärna dokumentera historien kring personen.
 
Alla ledtrådar är av intresse!
 
Med vänlig hälsning
Karin Axelsson

2
Lerbäck / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-07-07
« skrivet: 2004-04-18, 23:06 »
Hej Martin ! Något nytt om Christian Larsson i Ljung har jag inte, men får väl se om det kan bli lite mera forskning framåt i vår. Men jag har en del uppgifter om Kiellmans. Bergsfogden Erik Johansson Kiellman dog den 8 april 1686 i Hällestad och hans hustru Gunilla Larsdotter, dog 1683, familjen bodde i Vagelö, Hällestad, en gård som var hustruns fädernessläkt. De gifte sig efter 1644. En skrivelse till domkapitlet i Linköping 1644 bekräftar detta, eftersom det gäller deras vigsel som inte prästen vill förrätta med anledning av osäkerheten om hennes förste mans död. Sonen Johan Eriksson Kiellman som var bergsfogde över Värmland som nämns i tidigare diskussion skall vara född 1639 (har för mig att det står på epitafiet i Filipstads kyrka, men inte helt säker), i så fall är han född innan äktenskapet. I alla fall kan jag konstatera att Erik och Gunilla har en son Samuel Eriksson Kiellman som nämns 1671 i mantalslängden och i domboken 1699, dock ingen ort 1699, han skulle kunna passa in som fader till Maria Samuelsdotter Kiellman född 1667, någon åldersuppgift har jag inte, men han bör ju vara född efter 1644. 8 kända barn har jag till Erik och Gunilla.

Sidor: [1]