ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Helen Clemm

Sidor: [1]
1
Mitt flicknamn var Haffenberg och jag är släkt med Haffenberg som bodde i Stockholmsområdet. Är det någon som vet hur eller om det är förbindelse med den familjen och Haffenbergarna som bodde på Västkusten?


Var kan namnet Haffenberg komma från? Jag har hittat en amerikansk familj som heter Haffenberg och vi har haft kontakt i många år och i morgon ska vi mötas. Han vet inte om någon förbindelse med Sverige.

2
Haffenberg / Haffenberg
« skrivet: 2012-01-07, 02:35 »
När gästgivaren Christian Holmgren avlider i Söderbärke i Dalarna 15 september 1795 anges han vara född i Laholm 1726 och föräldrarna vara kornetten Per Holmgren och Catharina Haffenberg. Holmgren har jag hittat i Halland (även om kornettskapet är tvivelaktigt). Några spår av modern Catharina Haffenberg har jag emellertid inte funnit. Samtidigt fanns en prästsläkt Haffenberg på västkusten. Kan det finnas någon koppling till denna?

3
Hällestad / Äldre inlägg (arkiv) till 06 september, 2013
« skrivet: 2013-05-05, 17:01 »
Söker information om föräldrarna till Brita Stina Larsdotter f: 1781-05-24 i Rometorp, Hällestad. Enligt födelseboken ska föräldrarna vara Lars Larsson och Catharina Ericsdotter, men hittar inte igen familjen i HFL.  
 
Mvh  
Helena

4
Örebro (Nikolai) / Äldre inlägg (arkiv) till 2013-09-07
« skrivet: 2013-05-27, 23:56 »
Kunglig Majestäts befallningshavande
 
Från Wikipedia:  
Kunglig Majestäts befallningshavande var i Sverige i 1855 års landshövdingeinstruktion den genomgående benämningen på länens högsta förvaltningsmyndighet. I 1918 års landshövdingeinstruktion benämndes denna myndighet i stället ”länsstyrelse”, men begreppet Kunglig Majestäts befallningshavande avskaffades först genom 1958 års länsstyrelseinstruktion.

Sidor: [1]