ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Helena Eklund

Sidor: [1]
1
Hej,

Är det någon som har nystat mer i Hans Feuk guldsmed i Åhus? Är han son till Jörgen Hansen Guldsmed (f 1555 i Næstved)? Jag hittar lite spridd information online men osäker på vad som kan beläggas och vad som är hypoteser.

Helena

2
Härnösand / Bok om Härnösands målarskrå 1930-40-tal?
« skrivet: 2021-10-14, 18:41 »
Hej,

Jag hörde en äldre släktning för många år sedan nämna en bok om Härnösands målarskrå där min släkting Per Alm skulle finnas med. Är det någon i detta forum som vet vilken bok detta är, eller kanske t o m har den och kan scanna in / fotografera av några sidor? Det skulle vara intressant att se vad som finns skrivet om Per.

Helena

3
Bunkeflo / Hjälp att tyda notering dödboken Anders Nilsson
« skrivet: 2021-10-09, 21:22 »
Hej,

Jag försöker tyda vad som står i dödboken vid Anders Nilssons död den 23 jul 1817 i Bunkeflo. Det börjar med att "Juli den 23 afled i Naffentorp Rusthållaren Anders Nilsson och begrofs den 3 aug på Bunkeflods kyrkogård i en älder af 31 år_af vådelig sjukdom" tror jag mig kunna utläsa. Därefter har jag svårt att tyda vad som står om hans andra hustru och dödligt slag? Tacksam om någon kan hjälpa mig att förstå vad prästen har skrivit. Tack!
Helena

4
98 - Osorterat / Varnade för oenighet i äktenskapet
« skrivet: 2021-10-09, 00:45 »
Hej, jag har sett notering i husförhörslängden i Halmstad 1915 att det gifta paret blev varnade av Pastorn för oenighet i äktenskapet. Var kan jag hitta mer information om detta? Finns det mer att läsa i några arkiv?
Tack!
Helena

Sidor: [1]