ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Cecilia Molden

Sidor: [1]
1
Förkortningar / Betydelse av ordet "bot" i födsloregister
« skrivet: 2021-09-29, 12:10 »
Hej!
Tittade i anteckningarna (kladden) till födsloregister i Visby. I dessa anteckningar finn det på vissa barn en notering om #bot" och sedan några siffror. För min släkting ser jag att barnet är fött endast 4 månader efter äktenskapet. Kan bot betyda att man fick böra för att man föder ett utomäktenskapligt barn? Det står ingen markering om att fadern är okänd eller att barnet är utomäktenskapligt i den slutliga boken.

2
Karlstorp / Fler Kastman eller Castman i Karlstorp?
« skrivet: 2021-02-22, 13:02 »
Hej!
Jag har en anfader vid namn Petter (Peter?)Kastman, korpral troligen som dog på soldattorp i Karlstorp. Det är vad jag fått fram på My Heritage. Men jag hittar inte var han är född och inte någon uppgift mer är att han var gift med Lena Larsdotter samt förstås deras barn och barnbarn. Jag söker mig bakåt i tiden. När jag letar kommer andra hustrur upp. Det kan ju vara sant, men då borde ju Lena också dyka upp. Vet att många tog sig soldatnamn, så att det kan ju hända att denne Petter hette Persson eller något annat egentligen. Enligt vad jag kommit fram till föddes han 1735. Inget huusförhörsprotokoll har jag funnit som passar namn, datum och plats. Kan han varit oäkta son till någon på gården? Familjen KAstman i Vimmerby är ju rejält kartlagd, men ingen av dessa Kastmän verkar passa in på min anfader. Tacksam om någon vet mer!

Cecilia Moldén, född Isacsson.

Sidor: [1]