ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anna Jändel-Holst

Sidor: [1]
1
03 - Hur hittar jag... / SV: Minderårig föräldralös
« skrivet: 2020-08-22, 11:43 »
Tack Leif och Maud!
Då har han troligen varit hos sin morbror i Norberg hela tiden.

2
03 - Hur hittar jag... / Minderårig föräldralös
« skrivet: 2020-08-21, 20:27 »
En pojke som blir föräldralös 12 år gammal 1882. Dyker upp igen folkbokförd hos släktingar 1886. Kan han ha bott hos dem eller sina äldre systrar däremellan utan att ha anmälts flyttad från där han bodde med föräldrarna. Står (I Norberg) i husförhörslängd (Västerås) från den tiden, men uppges som sagt inte utflyttad förrän han är 16 år och börjar arbeta i Norberg. Var man inte så noga med var barn befann sig?

3
Tack för support Sven!

4
Jag vet att döda finns att hitta i "dödsboken" men jag saknar bara uppgifter på fyra personer (varav två är mest intressanta) så det känns som en lite onödig investering. Det rör två personer födda 1870 respektive 1871 och som enligt församlingsböckerna i Västerås tycks leva åtminstone fram till 1938. De andra är deras son och sonhustru som finns med på samma sida i den sista digitala församlingsboken. Därför har jag letat efter de två äldre personerna i död- och begravningsböckerna från början av 1930-talet och så långt det går (1948) i dem som ligger digitalt hos riksarkivet. De kan förstås båda ha blivit äldre än så eller flyttat efter 1938. Vad har ni för tips för att leta vidare?

Sidor: [1]