ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Isak Nygren

Sidor: [1]
1
Allmänt om kunglig släktforskning / Sagor och sägner
« skrivet: 2012-09-28, 21:44 »
Jag hade tänkt gå till Family History Library vid något tillfälle. Jag gick förbi där en gång, men då var det stängt pga Labour Day. Jag hade ingen aning om biblioteket i Provo. Det får jag kolla upp.

2
Allmänt om kunglig släktforskning / Sagor och sägner
« skrivet: 2012-09-28, 11:18 »
Jag är inte säker, som sagt. Jag minns inte detaljerat. Jag ska ta en närmare titt på länken imorgon. Jag hade tänkt sova nu. Jag är ju 8 timmar efter svensk tid.

3
Allmänt om kunglig släktforskning / Sagor och sägner
« skrivet: 2012-09-28, 10:49 »
Som sagt, kan jag inte gå igenom nyare forskning just nu, eftersom jag är på fel sida av jordklotet, för att leta i min studentlitteratur. Jag tror jag är ganska säker på att det var omnämnt i en av mina skolböcker, men kl är 2:45 och jag har druckit några öl, så mitt minne är inte det bästa, samt det var ett tag sedan jag läste den boken. Jag tror att det är detta:
 
Cassel, Kerstin. 2008. Det gemensamma rummet. Migrationer, myter och möten. Södertörn Archaeological  
Studies 5.  
 
Jag är inte helt säker på sidonumret, eller om Oden verkligen är omnämnd där. Jag kanske blandar ihop det med goterna och skyterna. Om Oden står med där, så bör det vara något enstaka kapitel in i boken, men det är fortfarande första halvan av boken.

4
Tack för den informationen. Om du kan gå tillbaka till Olof Skötkonung, så kan du gå tillbaka åtminstone ytterligare ett led. Hans far var ju Erik Segersäll, som var Sveriges förste kung och den ende hedniska kungen.

5
Ja, hur ska man betrakta dessa släktträd i t ex Eddan, Njals saga etc? Ska man ta dessa på allvar? Går det att härleda personernas ättlingar till nutid?

6
Allmänt om kunglig släktforskning / Sagor och sägner
« skrivet: 2012-09-28, 10:24 »
Här är en länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/Oden#Oden_i_den_historiska_forskningen
 
Dessutom berättade en lärare som jag hade vid en lektion, när jag studerade arkeologi på Södertörns högskola. Det kanske t o m står om det i de kurslitteratur jag använde. Dock kan jag inte kolla upp det så noga, eftersom jag befinner mig 8 tidzoner från dessa böcker.

7
Jag har inte släktforskat på alla sidor, men jag har ytterst få adliga förfäder. Jag har den medeltida frälseätten Svinhufvud samt adelsätten Rappe i mitt släktträd (jag härstammar via en oäkting när det gäller Rappe). Dessutom vet jag inte vilka dokument jag ska leta i, och det finns ju inga kyrkoböcker under den tiden. Jag antar att jag får leta i gamla brev såväl som jordeböcker (jag vet inte hur långt de äldsta jordeböckerna sträcker sig, förutom den i Stockholm). Jag kanske får gå till den äldsta kungaätterna och sedan försöka gå framåt så mycket jag kan. Kanske jag känner igen området som dessa ättlingar bosatte sig vid. Mitt problem är att jag befinner mig i Salt Lake City. Men tur i oturen, kanske arkivet här har kopior på saker som finns i RA?
 
Annars skulle det vara högst intressant om det har dykt upp något nytt när det gäller ätten Rappe, att man kan gå ännu längre bak än just till Henrik Rappe (f. 1600?) som adlades av den svenske kungen (jag minns inte exakt år). Han var ju från Riga, så det kanske i bästa fall finns ett gammalt dokument från 1500-talet?

8
Jag undrar över om det är möjligt att spåra nu levande ättlingar till de kungafamiljer som existerade före Gustav Vasa, om man främst fokuserar på området som idag är Sverige etc? Teoretiskt sett kan man väl gå tillbaka till de ätter som började dokumenteras under slutet av romerska järnåldern samt vendeltid och framåt. Jag skulle gärna få reda på om det är möjligt att ta reda på om kanske jag själv härstammar från någon (svensk) kung, eller så. Jag vet bara att jag är mycket avlägsen släkt med prins Daniel och prinsessan Estelle, men det är bara det att senaste gemensamma anan var på 1500-talet, så det blir många männingar åt sidan, i så fall.

9
Allmänt om kunglig släktforskning / Sagor och sägner
« skrivet: 2012-09-28, 09:33 »
Fast Oden påstås inom modern forskning faktiskt har existerat som hövding från trakterna kring Svarta Havet. Nu minns jag inte på rak arm, om han har koppling till skyterna eller inte. Jag tror att han kom till Norra Europa någon gång under 200-talet e. Kr. Efter sin död blev han upphöjd till en gud.  
 
Enligt en vän till mig, så hävdar han att Oden i själva verket är en sammanställning av flera personer. Varav en av dem är den jag redan har nämnt. En annan att han också är Jafet, det vill säga Noas ena son i Gamla Testamentet, som tydligen ska ha flyttat norrut.

10
Stora Djulö och Geet-släkten / Stora Djulö och Geet-släkten
« skrivet: 2012-09-28, 09:16 »
Jag vill gärna få svar på min fråga här ovan.

11
Jag härstammar också från Jeppe Hansson (och Hans Brändekättil).

12
Hej Eva!
 
Jag har redan köpt den boken efter jag skrev mitt inlägg. Men det framgår inte så mycket om hans bakgrund. Däremot stämmer det att hans sigill är med i den boken.

13
Stora Djulö och Geet-släkten / Stora Djulö och Geet-släkten
« skrivet: 2012-05-15, 00:50 »
Kalle:
 
Är Josef Pedersson av ätten Svinhufvud? I så fall har jag avlägsen släkt som ägt Stora Djulö? Jag har ju vuxit upp i närheten av det stället.

14
Svinhuvud (Kopparbergsätten) / Svinhuvud (Kopparbergsätten)
« skrivet: 2012-05-14, 23:04 »
Okej, då kanske han såg fel. Men när man tittar i informationen som finns på NAD angående brevet, så stårt det att fem stycken beseglade brevet, varav alla nämns vid namn, inklusive Jöns. Men besegla betyder väl att man sätter dit sina sigill, eller tar jag miste nu?

15
Vet man hans bakgrund än det som skrivits i den här tråden? Vet man hans föräldrar? Vad hade han för sigill? Eftersom han är min förfader vill jag gärna veta mer om honom och hans släkt. Hade han syskon som är känt vid namn?

16
Borgare inflyttade till Visby / Borgare inflyttade till Visby
« skrivet: 2012-05-14, 22:40 »
Är det någon som vet om denna Westfal på Gotland är släkt med den Westfalsläkten i Stockholm, Kopparberget samt i Åbo?
 

17
Det har du rätt i! Jag var väldigt trött när jag skrev det inlägget. Tack för påpekandet!

18
Mitt största problem när det gäller brevet från 1386 är att jag inte minns sigillen samt hur många de var. Jag tog bara en snabb titt och antecknade vart detta brev befinner sig, det vill säga i Dalarna. Jag nämnde två vänner, så jag vet inte vem du menar. Det kan även vara så att du har missuppfattat mig? Däremot finns det en fotokopia av brevet i Riksarkivet.
 
Jag ser att Släktforskarnas årsbok 2008 var billigare än jag trodde. Jag får beställa den till månadsslutet.
 
Okej, tack för informationen angående Svinakulas ursprung. Men jag funderar ändå på om Sigurd Swinhöfde ändå kan vara släkt med Svinhufvudätten i Dalarna. Rent teoretiskt kan det vara så, om man ska utgå från namnen. Jag vet inte om Sigurd var norrman eller islänning. Men det ska egentligen inte spela någon roll, eftersom många under vikingatiden åkte fram och tillbaka mellan Island och Norge. Dessutom ligger ju Dalarna nära Norge. Det största problemet är att försöka bevisa det, vilket antagligen är omöjligt.

19
Tack för det snabba svaret. Jag skumläste Släktforskarnas årsbok 2008, eftersom jag var stressad. Jag ögnade igenom den och andra böcker i Riddarhuset när jag var där. Jag använde bl a Cornelius Svinhufvud o hans släkt, del 1 av W. Edelfeldt från 1971 (om jag minns årtalet rätt). Han har med andra ord fel när det gäller kopplingen Lyder Svinakula och Jöns Swinshwow. Enligt Edelfeldts text om detta är följande sidan 10:
 
1a. Lidikin (eller Lyder) Svinakula, vilken omnämns 1325-1334 och förde till vapen ett svart svinhuvud i gyllene fält. Gift med Karin av okänd härkomst (enligt Matrikel över Svea rikes ridderskap o. adel år 1754).
 
4a. Jöns Lydersson (son till 1a) Swinshwow. Köpte 1386 godsen Höjen och Stenbjörnsarvet i Hosjö av kaniken Johannes Westmodsson (D.D. 47). Anm. Nils Rakenius tros ha tillfogat namnet Swinshwow.
 
Du hänvisar till detta brev: http://nad.riksarhttp://nad.riksarkivet.se/?Sokord=Lyder+svinakula&EndastDigital iserat=false&AvanceradSok=False&page=1&postid=Dipl_8138&tab=postkivet.se/?Sokord =Lyder+svinakula&EndastDigitaliserat=false&AvanceradSok=False&page=2&postid=Dipl _11204&tab=post&FacettState=undefined%3Ac%7C
 
Hans fru Katarina (dvs Karin i Edelfeldts bok) verkar stämma så långt, i alla fall. Enligt brevet verkade hon bo i Fivelstads socken. Det ligger i Småland. Det stämmer vad du har sagt hittills. Jag misstänker att Lyder och Katarina hade flera barn, med tanke på att den tiden och att kanske en bara nämns vid namn i detta fall. Det är mycket möjligt att de bodde för långtifrån för att veta om detta? Om de var i Småland och Jöns i Dalarna, så var det en bra bit emellan. Lyder Svinakula nämns ju här också, vilket är i östra Finland: http://nad.riksarkivet.se/?Sokord=Lyder+svinakula&EndastDigitaliserat=false&Avan ceradSok=False&page=1&postid=Dipl_8138&tab=post
 
Jag hittar ingen Nils Lydersson Svinhufvud, så det är mycket möjligt att han aldrig existerat. Däremot hittar jag en Lars Lydersson och en Helena Lydersdotter. Det stämmer in kronologiskt, men frågan är om de ens är släkt med Lyder Svinakula?
 
Jag tänker på dessa brev: http://nad.riksarkivet.se/SDHK?EndastDigitaliserat=false&Innehall=nils+lydersson &Brevtext=true&Extratext=true&Sigill=true&Original=true&MedeltidaAvskrifter=true &MedeltidaRegest=true&Brocman=true&Hadorph=true&Peringskiold=true&Ornhielm=true& OvrMedeltidaAvskrifter=true&OvrMedeltidaRegest=true&AvanceradSok=False&page=1&po stid=Dipl_8514&tab=post
 
och
 
http://nad.riksarkivet.se/SDHK?EndastDigitaliserat=false&Innehall=nils+lydersson &Brevtext=true&Extratext=true&Sigill=true&Original=true&MedeltidaAvskrifter=true &MedeltidaRegest=true&Brocman=true&Hadorph=true&Peringskiold=true&Ornhielm=true& OvrMedeltidaAvskrifter=true&OvrMedeltidaRegest=true&AvanceradSok=False&page=2&po stid=Dipl_8515&tab=post
 
Men när jag tittar på det här, så kanske det inte är släktskap ändå. Nu stämmer det inte riktigt kronologiskt längre, och att Lars Lyderssons sigill beskrivs som Sigillen: N:o 1, Lars Lyderssons (skölden styckad från höger, i öfra delen en half stjerna, i den nedra en vinge). Dvs det här brevet: http://nad.riksarkivet.se/SDHK?EndastDigitaliserat=false&Innehall=nils+lydersson &Brevtext=true&Extratext=true&Sigill=true&Original=true&MedeltidaAvskrifter=true &MedeltidaRegest=true&Brocman=true&Hadorph=true&Peringskiold=true&Ornhielm=true& OvrMedeltidaAvskrifter=true&OvrMedeltidaRegest=true&AvanceradSok=False&page=3&po stid=Dipl_4243&tab=post
 
Enligt den här hemsidan står det att Lyder Svinhufvud fick en son med namnet Nils som i sin tur gifte sig med Ingeborg Gerekadotter, som fick sonen Ingemar Guttormsson (Svinhufvud), men här stämmer inte efternamnet. Se källorna http://www.froberg.se/disgen/0004/4542.htm och http://www.froberg.se/disgen/0004/4509.htm
 
Om det är samma Lyder Svinakula/Svinhufvud som nämns, så har han alltså haft gårdar i åtminstone Småland och i Karelen. Han kanske var en rik man och även ägde gårdar i Dalarna såväl som i Östergötland?
 
Jag har inte Släktforskarnas årsbok tillgängligt, men jag fick höra av en vän att det finns tre eller fyra sigill på dokumentet från 25 november 1386. I så fall fattas det 1-2 sigill, då antalet ska vara fem stycken.
 
Jag hade tänkt på tisdag att undersöka och jämföra sigillen mellan Lyder Svinakula och Jöns på Höjen. Det är alltså bortkastad tid med andra ord, eftersom de har snarlika sigill? Det var nämligen det jag var ute efter. Jag trodde att om sigillen var lika eller rentav exakta, så skulle det visa på släktskap i detta fall.  
 
Jag har ju tyvärr inte tillgång till någon av de här böckerna. Jag ska ju till Riksarkivet på tisdag, så de kanske har dessa böcker där? Annars får jag gå till biblioteket eller rentav till Stockholms stadsarkiv (igen).
 
Betyder RA = Riksarkivet?
 
När det gäller Sigurd Svinhufvud (Swinhöfde) så trodde jag att det hävdades att han var förfader till Svinhufvudsläkten, och om Lyder Svinakula skulle vara släkt med Svinhufvud, t ex Jöns på Höjen, så skulle han i så fall även kunna vara släkt med Sigurd. Under vikingatiden var det vanligt att skandinaver, främst norrmän flyttade fram och tillbaka till och från Island. Sigurd är ju nämnd i Njals saga (det finns olika släktträd i den boken, men jag har inte kollat upp om han är med i släktträden, eftersom det finns minst två Sigurd omnämnda där. Jag har den boken hemma, men det var länge sedan jag läste den, och det var innan jag kände till att jag var släkt med Svinhufvudätten). Sigurd ska även vara omnämnd i Landnamaboken och även Saxo Grammaticus ska ha nämnt honom. Enligt en vän till mig så ska det finnas flera släktträd i dessa skrifter samt andra kända skrifter om vikingatiden, men om de går från t ex 800-900-talet fram till 1300-talet är tveksamt. I bästa fall kanske den går till 1200-talet, och då är det fortfarande minst 1-4 generationer som fattas.
 
Vad jag fattade det som, så ska Sigurd Svinhufvud ha varit norsk, men jag kan ha missuppfattat det. Jag trodde också att Lyder Svinakula kom från Norge, men du säger att han var tysk. Svinakula låter inte särskilt tyskt. Namnet skulle kunna vara skandinaviskt snarare än tyskt. Har du någon källa som styrker hans tyska ursrung? Enligt hans profil på Geni.com, som inte verkar stämma särskilt bra alls, så står det att han kom till Sverige år 1330. Detta är tveksamt, då han är omnämnd redan 1325. Det står även att han var född ca 1310, vilket är otänkbart, för jag tvivlar på att han var domare vid 15 års ålder.
 
Skulle du kunna citera eller skanna sidan/orna angående detta vi har gått igenom, samt angående Birgitta Jeppesdotter?

20
Fast i Släktforskarnas årsbok 2008 var forskarna oense om Lyder Svinakula verkligen var far till Jöns Svinhufvud eller inte. Jag ska nästa vecka återvända till Riksarkivet för att kolla upp det. Riksarkivet verkar ha Lyder Svinakulas (såvida inte det fanns fler med det namnet under samma tid) sigill. Därför är det viktigt för mig att veta om Jöns Svinhufvud hade ett sigill eller inte. På så vis kan jag jämföra dessa, då de i så fall borde vara likadana eller snarlika med varandra. Jag vet ju inte vart Lyder Svinakula bodde, förutom i Dalarna. Det finns en Lyder Svinakula i detta brev http://www.nad.riksarkivet.se/?Sokord=Lyder+swinakula&EndastDigitaliserat=false& AvanceradSok=False&page=1&postid=Dipl_8138&tab=post&FacettState=undefined%3Ac%7C men jag vet inte om det är samma person. Jag antar det, men jag vet inte något närmare om det. I så fall måste han ha varit rik som ägde flera gods i Finland såväl som sitt hem i Dalarna. Jag har inte heller lyckats bekräfta eller dementera detta: http://www.geni.com/people/Lidikin-Lyder-Svinhufvud/4981957727990108049?through= 6000000003377215192
 
Jag har upptäckt i en av profilerna om den medeltida frälsesläkten Svinhufvud på Geni.com att de källhänvisar till en källa som inte existerar där de påstår ha hämtat sin källa ifrån. Jag menar i detta fall om Stefan Hammars hemsida. Jag kontaktade honom för att fråga honom om det, men han kände själv inte till detta och var förvånad över att han användes som källa, när han själv inte ens har skrivit något om det. Enligt profilen på Geni.com är det tre saker jag ska citera:
 
Uppges ha flyttat till Sverige omkring år 1330
 
Han förde ett vapen vilket upptog ett svart svinhuvud i gyllene fält
 
Kan vara son eller ättling i flera led till Sigurd Swinhöfde

1. Källa?
 
2. Det lär jag märka i så fall nästa vecka när jag undersöker detta i Riksarkivet.
 
3. En ren gissning. Visst kan det vara en indicie på släktskap med tanke på efternamnet, men det är något som är svårt att bevisa. I så fall måste man hitta deras gravar och DNA-testa de två samt med Jöns Svinhufvud (Swinshwow) kvarlevor. Sigurd Svinhufvud/Swinhöfdes kvarlevor lär antagligen vara omöjligt att hitta. Det lär vara mycket svårt att hitta Lyder Svinakulas kvarlevor, om det ens är möjligt. Att hitta Jöns Svinhufvuds kvarlevor är kanske ingen omöjligthet, men antagligen mycket svårt, om graven ens finns kvar.  
 
Sedan undrar jag hur man kan bekräfta Birgitta Jeppesdotter Svinhufvud verkligen var dotter till Jeppe Hansson Svinhufvud. Han finns i alla fall omnämnd i Släktforskarnas årsbok 2008 där det finns en släktträd, men det står bara hans son Hans Jeppesson som är omnämnd även om det står att han hade flera barn, som dock inte är omnämnda i släktträdet.

21
Hej!
 
Jag letar efter en släkting till mig. Hon bodde i Nystad, men det verkar som att hon inte var född i Nystad utan på Åland. Hon var antagligen född den 3 juni 1759. Mer info om henne skrev jag här och nedåt:

22
Landskap: Egentliga Finland / Nystad / Uusikaupunki
« skrivet: 2012-05-03, 15:31 »
Jag har talat med min morfars bror som är mer insatt i detta än vad jag är, när det gäller yrken och vissa datum. Detta är info från uppgifter från Gotland. Hon gifte sig med en skeppare. Han hette Pehr Bohlin och är född 8 mars 1751. i Hörsne. Han ska tydligen ha träffat henne i Nystad där hon bodde när han var i tjänst. Hon var inte adlig men hon kallades för madam, så hon kanske tillhörde borgarklassen eller så.

23
Landskap: Egentliga Finland / Nystad / Uusikaupunki
« skrivet: 2012-05-02, 20:57 »
Hon var född 1759. Jag har sett två olika datum för hennes födelsedag. Den ena är 3 juni och den andra är 5 juni samma år. Hon är i alla fall född i Nystad. Hon verkar ha kommit från en lite finare familj även om hon inte verkar var adlig. Hon tillhörde antagligen borgarklassen.

24
Landskap: Egentliga Finland / Nystad / Uusikaupunki
« skrivet: 2012-05-02, 20:45 »
Jag vet inte vart hon gifte sig, men jag antar att det antingen var i Nystad eller i Hörsne på Gotland. Jag vet inte heller när hon gifte sig.

25
Landskap: Egentliga Finland / Nystad / Uusikaupunki
« skrivet: 2012-05-02, 14:05 »
Jag har just ringt till Åbos landsarkiv. De säger att det jag letar efter inte finns i det digitala registret, vilket förklarar varför jag inte har hittat något ännu. De säger att jag antingen får be någon som jobbar med släktforskning som yrke, eller att jag själv besöker landsarkivet.

26
Broms / Broms
« skrivet: 2012-04-25, 20:11 »
Bengt-Arne: Jag tror att det saknar släktskap där, då Anders Petter Andersson Broms verkar vara först i min släkt med namnet Broms.
 
Åke: Tack för infon! Koppartorp ligger nära där jag växte upp-

27
Landskap: Egentliga Finland / Nystad / Uusikaupunki
« skrivet: 2012-04-25, 12:03 »
Nej, jag misstänker att det inte är min släkting. Dessutom har jag skickat ett mail till finska Arkivverket för hjälp.
 
(Meddelandet ändrat av isak_nygren 2012-04-25 16:45)

28
Landskap: Egentliga Finland / Nystad / Uusikaupunki
« skrivet: 2012-04-24, 21:43 »
Jag är inte den ende som har skrivit om Catharina här på forumet. I det inlägget är informationen Catharina Maria Lundström. Född 1759-05-06 Nystad 9). Detta är även mina släktingar som finns i inlägget:

29
Landskap: Egentliga Finland / Nystad / Uusikaupunki
« skrivet: 2012-04-24, 20:57 »
Tack för länken, Michael. Det var verkligen en krånglig situation jag har hamnat i. Jag har hittat en Catharina här:http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=8774249 den 16 augusti 1760. Dock har jag svårt att tyda texten. Kan det vara min släkting?

30
Rappe / Rappe
« skrivet: 2012-04-24, 18:06 »
Komplettering när det gäller Nicolaus Qvick är att han verkar ha hetat Adamsson i efternamn också. Han gifte sig 1813 och fick sedan 10 barn. Jag har letat efter en Rappe som heter Adam. Det är Adam Wilhelm Rappe. Det skulle kunna vara han? Rent tidsmässigt men också vilken plats det handlar om, så stämmer det troligen in på detta.

31
Rappe / Rappe
« skrivet: 2012-04-24, 16:25 »
Hej!
 
Jag har fått höra av min mormor att det kanske finns en koppling mellan min släkt och släkten Rappe. Själv har jag mycket begränsad information. Det sägs att en Rappe gifte sig med en kvinna med lite lättare börd, och då fick han inte behålla namnet Rappe. Då ändrades det till Qvick. Här är den information som jag har.
 
Rappe(?) gift med Sara Nilsdotter, som är född 1757. Jag vet inte hur många barn de fick, men min direkta förfader som härstammar från de jag har nämnt är:
 
Nicolaus Qvick, f. 29 december 1781 i Nottebäck Hult Millgård i Småland. Han dog 18 oktober 1855 i Dädesjö Släna i Småland. Hans yrke var Vice Corporal vid Kungl Calmar regemente Ö Härads kompani. Han var gift med Lisa Andersdotter, född 35 oktober 1794. Död 16 november 1868.
 
Kan någon bekräfta eller dementera om det var Rappe som var gift med Sara Nilsdotter?

32
Landskap: Egentliga Finland / Nystad / Uusikaupunki
« skrivet: 2012-04-23, 23:33 »
Hej!
 
Jag letar efter info om min förmoder Catharina Magdalena Lundström, f. 3 juni 1759 i Nystad. Hon flyttade till Hörsne på Gotland. Jag letar främst efter info om hennes förfäder etc. Det är inte så lätt att leta när mycket info är på finska, eftersom jag inte kan det språket.

33
Broms / Broms
« skrivet: 2012-04-23, 23:30 »
Tack, Åke. Vet du om det finns någon koppling till Bergshammar, Tunaberg, Spelvik, Tystberga, Nyköping eller liknande?

34
Broms / Broms
« skrivet: 2012-04-23, 22:05 »
Hej!
 
Jag har några frågor om släkten Broms. Den äldsta Bromssläktingen jag känner till är:
 
Anders Peter Andersson Broms, f. 1808 d.? från Tunaberg. Han bodde även i Husby-Oppunda men bodde också i Nyköping. Han var gift två gånger. Han var min farmors mormors farfar. Han hade 13 barn. Min farmors mormors far var Isak Alfred Broms, som var från Anders Peters andra äktenskap.  
 
Jag vet Anders Peters föräldrar, som var Anders Andersson, f. 1782 i Bergshammar. Jag kan dock inte gå längre tillbaka.
 
Jag har fått höra att jag ska vara släkt med den kände Staffan Broms, men jag vet inte hur. Jag har även fått höra att det finns en släktförening för Bromssläkten. Men jag har inte hittat något om detta på internet.

Sidor: [1]