ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Författare Ämne: Äldre inlägg (arkiv) till 2007-03-12  (läst 658 gånger)

2007-03-05, 02:12
läst 658 gånger

Utloggad sawert

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1065
 • Senast inloggad: 2013-05-18, 19:37
  • Visa profil
  • ulf-sawert.tripod.com
Ett litet tillägg bara: Jo, jag tror mig ha en bra förklaring till varför den Västerbottniska Bure-ätten etablerar sig så starkt just i Gävle. Jag tror att det berodde på följande: att man där hade tillgång till isfria hamnar för sjöfarten längre än i t. ex. Sundsvall, Härnösand och Umeå!
 
En annan sak kan också vara: att Gävle var utskeppningshamn för den stora Bergslagsindustrin (järn, koppar mm.). Möjligheten att göra affärer och samordningsvinster var säkert goda där i Gävle!
 
Sov gott!
 
Ulf

2007-03-05, 13:07
Svar #1

Utloggad aha

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 219
 • Senast inloggad: 2013-11-24, 12:21
  • Visa profil
Ulf, att fornlämningar i Falbygden skulle ha namn på Fale framgår i varje fall inte av de uppgifter jag lämnade. För övrigt får jag hålla med Robert Lind om den stora variationen när det gäller stavningen av ortnamn i äldre dokument. Om du är allvarligt intresserad av etymologin hos ortnamnen i Falbygden, så rekommenderas de häradsvisa ortnamnsundersökningarna för Skaraborgs län.
 
När det gäller Fale Bureholmen så har den kommenterats tidigare i denna tråd, vilket du tydligen glömt. Kaj Janzon skrev torsdag den 05 jan 2006 kl. 08.46 att han tagit fram lantmäterikartan från 1702 (E. Wallring) över området. Fale Bureholmen heter enligt denna karta Elgsholmen.
 
Så skälet till att holmen numera heter Fale Bureholmen kan kanske vara att någon lantmätare behagat skämta.

2007-03-10, 21:35
Svar #2

Utloggad bjorn30

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1860
 • Senast inloggad: 2015-10-10, 13:54
  • Visa profil
Jag trodde man sagt sista ordet här men ack.
På Måndag är det Ulf på TV missa inte det.
 
Dock varnar undertecknad redan för en sak.
Wallinsagan återkommer!
Det är främst denna som gör att jag har så svårt att tro på Ulf.
 
Björn

2007-03-10, 22:15
Svar #3

Utloggad pemer

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1651
 • Senast inloggad: 2019-06-03, 16:21
  • Visa profil
  • www.pemer.net
Följande text som jag fick i ett mail via en maillista i höstas kan illustrera diskussionen kring detta kallades tokbrev och när myndigheter verkligen formulerar sina svar med stor humor. Även detta handlar om arkeologi, det är inget lätt att område att bedriva seriöst när de glada amatörerna får fixa id?er...  
 
Bakgrunden till brevet nedan är att det finns en tok i XX vid namn XX som gräver upp saker i sin trädgård och skickar till Naturhistoriska Museet, märkta med vetenskapliga beteckningar, och insisterar på att de är arkeologiska fynd av stor vikt. Killen finns, och gör det här på sin fritid! Hur som helst, här följer ett brev som Naturhistoriska Museet skickat som svar på ett av hans fynd.
 
Ha det här i åtanke nästa gång du i yrket måste svara skriftligt på en delikat situation. En eloge till författaren. Trots att den här mannen har kvalificerat sig till en plats bland de nominerade till årets Darwin Awards, skulle världen vara ett tristare ställe utan honom.
 
BREVET:
 
Naturhistoriska Museet
Slottskogen
Box 7283
402 35 GÖTEBORG
 
Bäste Herr X:
Vi tackar Er för Ert senaste bidrag till Museets samlingar, märkt 93211-D, lager sju, vid torkställningens västra stolpe. Hominidt Kranium. Vi har på exemplaret genomfört noggranna och detaljerade undersökningar, och måste tyvärr informera Er om att vi inte delar Er teori att exemplaret innebär slutgiltiga bevis för närvaron av förhistoriska människor i Småland för över två miljoner år sedan. Snarare verkar det som att Ert fynd är ett huvud från en Barbiedocka.En av våra anställda, som har egna barn, har framlagt teorin att dockan är av typen Malibu Barbie. Det framstår som uppenbart att Ni har ägnat mycket tid och tankeverksamhet åt analysen av Ert fynd, och Ni kan vara säker på att de av oss som är bekanta med Ert tidigare arbete inom området, avskydde att komma till en slutsats som inte överensstämde med Er teori. Vi anser dock att Ert fynd har ett antal attribut vilka eventuellt borde gett Er en aning om dess moderna ursprung:
 
1) Exemplarets beståndsmaterial är formad polystyrenplast. Förhistoriska humanoida kvarlevor består typiskt av fossiliserad benvävnad.
2) Kraniekapaciteten hos exemplaret är ungefär 9 kubikcentimeter, vilket ligger väl under gränsvärdet för de tidigaste identifierade proto-humanoiderna.
3) Tandavtrycken som klart framträder på skallen visar större överensstämmelse med det av en vanlig tamhund än med det från de människoätande Plioceniska musslor som Ni spekulerar levde i våtmarkerna vid den tiden.
Detta senare fynd har absolut gett upphov till en av de mest intrikata hypoteser Ni har delgett oss under Ert samarbete med detta museum, men tyvärr verkar bevisen mot denna hypotes väga mycket tungt. Utan att alltför mycket gå in på detaljer kan vi säga att:
 
A) Exemplaret verkar vara ett Barbiehuvud som en hund har tuggat på.
B) Musslor har inga tänder.
 
Det är med melankoliskt sinne vi måste neka till Ert förslag att exemplaret bör testas med kol 14-metoden. Detta beslut beror delvis på den arbetsbörda som normalt tynger vårt laboratorium, och delvis på kol 14-metodens ökända osäkerhet i att tidsbestämma fynd av lägre ålder. Så vitt vi har kunnat utröna tillverkades Barbiedockor först 1956 e.Kr., och test med kol 14-metoden skulle högst sannolikt ge mycket felaktiga resultat med dylikt råmaterial.
 
Tyvärr tvingas vi även säga nej till Ert önskemål att exemplar ges det vetenskapliga namnet Australopithecus Spiff-arino till Statens Filogeniska Förening. Personligen skydde jag, som en av många, inga vedermödor i min kamp för att Er förslagna taxonomi skulle godtas, men tvingades slutligen se Ert förslag röstas ned på grund av att Ert förslag var i talspråk och dessutom inte följde korrekt latinsk grammatik. Dock emottar vi gladeligen Er generösa donation av exemplaret till museet.
 
Trots att det utan tvivel inte är ett fossil av en humanoid varelse, är det, omotsägligen, ytterligare ett fantastiskt exempel på det omfattande arbete Ni ackumulerat här, uppenbarligen utan större ansträngning. Det kanske kan glädja Er att vår direktör har dedikerat en särskild hylla på sitt kontor till en utställning av Era samlade fynd, och hela institutionen spekulerar dagligen över vad Ni kommer att finna nästa gång Ni besöker utgrävningen Ni har i Er bakgård.
 
Vi ser med spänning fram emot den resa till vårt lands andra stad Ni föreslog i Ert senaste brev, och ett antal av oss utövar påtryckningar på vår direktör för att han skall avsätta pengar från vår budget till att betala för sagda resa. Vi är särskilt intresserade av att höra Er utveckla Er teori rörande den transpositionerande fillimitationen av järnjoner i en strukturmatris som gör att det fantastiska exemplaret av ett lårben från en mycket ung Tyrannosarrus Rex Ni nyligen funnit, antar formen av en rostig 9-mm skiftnyckel.”

2007-03-10, 22:21
Svar #4

Utloggad pemer

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1651
 • Senast inloggad: 2019-06-03, 16:21
  • Visa profil
  • www.pemer.net
Vi som såg programmet i måndags har för övrigt förstått utifrån Ulfs berättelse om inbjudan till en supergala att han rimligen blir den största, vinnande, höjdaren nu på måndag. I konkurrens med de personer man såg i måndags verkar det riktigt smickrande.
 
TV-tittare som inte hört den här historien förr kan få en väldigt speciell och nedlåtande syn på släktforskning och släktforskare på måndag kväll om de vinklar det här på sämsta sätt i programmet. Låt oss hoppas att så icke sker!!

2007-03-10, 22:34
Svar #5

Arne Johnsson Rämma

Hej Ulf Sawert.
I mitt ockuperade Båhuslän,ser jag fram emot ditt framträdande i TV. Lycka till i din forskning.
Mvh.Arne

2007-03-11, 10:49
Svar #6

Utloggad bjorn30

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1860
 • Senast inloggad: 2015-10-10, 13:54
  • Visa profil
Anders din slutsats har jag redan tidigare varnat för.  Vi får väl hoppas att människorna är förnuftiga och kan själva bilda sig en uppfattning.
 
Björn

2007-03-11, 11:08
Svar #7

Utloggad hjor

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 6190
 • Senast inloggad: 2018-08-01, 20:31
  • Visa profil
Vad är det värsta som kan hända??? Att Ulf skämmer ut Släktforskarsverige eller att de vinklar programmet så att Ulf framstår som en högst udda person som tror på något som ej går att bevisa??  
 
Ni är så rädda att släktforskningen ska få ett dåligt rykte men jag oroar och fasar mig mest över att TV hänsynslöst utnyttjar människor för att skapa sensations-TV. Det borde Anders, Björn mfl också göra.
 
Helene

2007-03-11, 11:23
Svar #8

Utloggad izla

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 11826
 • Senast inloggad: 2019-06-26, 08:58
  • Visa profil
Om släktforskningens rykte skulle hotas av ett program i TV5 så borde vi oroa oss, inte för TV programmet utan för släktforskningens och släktforskarrörelsens svaghet. Det kommer alltid att finnas folk som tycker släktforskning är töntigt, precis som det finns folk som tycker att sport, schlagerfestivaler, debattprogram eller vad som helst är töntigt, dessa aktiviteter verkar överleva och frodas ändå. Det vi borde oroa oss för är om vi inte kan ta emot de som blir intresserade av släktforskning. Det finns inlägg på AF som verkligen skrämmer bort folk, senast förra veckan hade vi ett obefogat påhopp längre ned på denna sida. Det är i det positiva, engagerade bemötandet av nya släktforskare vi visar vår styrka. Det är så vi rekryterar nya krafter till föreningar och arrangemang. Den som idag ställer en, enligt vissa, enkel och simpel fråga om sin farfar är morgondagens aktiva, skickliga släktforskare.

2007-03-11, 11:44
Svar #9

Utloggad pemer

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1651
 • Senast inloggad: 2019-06-03, 16:21
  • Visa profil
  • www.pemer.net
Jag tycker bägge delar är lika illa, men jag hoppas för släktforskarrörelsens skull att de vinklar det åt det enda riktiga hållet, dvs det sistnämnda. Samtidigt som jag hoppas de inte går för hårt åt Ulf, men han lär nog klara sig ganska helskinnad, all kritik och sakliga argument mot hans egna teorier rinner ju bara av honom fullkomligt och det är inte många seriösa släktforskare som verkligen upptäckt något sant och riktigt som kommer med i glassiga TV-program och stora glittrande galor för sin släktforsknings skull.... ;)
 
Själv trängde jag härom veckan lite i förbigående igenom en gammal dimridå och blottlade en tidig Pemer-gren, som mina forskande kollegor som drog igång vår släktförening för 26 år sedan gick bet på vid den tiden, bekräftade slutligt att en kvinnlig Pemer var mor till två sedan länge till namnet kända kvinnor med hennes mans efternamn i samma stad och knöt ihop två större grenar från dem med Pemer-trädet och kunde dessutom foga en bror till dem, och tre döttrar till honom, till släktträdet.
 
I sådana lägen får vi mer konkreta släktforskare som åstadkommer något brista ut i våra glädjerop ensamma, förutom om vi får hyfsat legitima tillfällen att nämna våra upptäckter, och det passade jag ju på att göra nu...

2007-03-11, 11:55
Svar #10

Utloggad pemer

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1651
 • Senast inloggad: 2019-06-03, 16:21
  • Visa profil
  • www.pemer.net
Jag håller nog både med Chris och inte. Oroväckande många som hittar till Anbytarforum kommer med debutinlägg som öppet visar att de förväntar sig att detta är ett sätt att få allt serverat på silverfat, att släktforskning bara skulle handla om att slänga ut sin farfars namn eller sitt eget efternamn och var vänlig skicka släktuppställningarna i mail till mig, och att ta reda på hur man forskar själv verkar inte föresväva dem.
 
Men sant naturligtvis också att det gäller att bemöta det på ett sakligt och hövligt sätt. Men lite känns det väl nästan som att man knappt kan påpeka sådana saker för nybörjare över huvud taget utan att få höra direkt att usch, vilken attityd och som sådana som du skrämmer bort nya intresserade släktforskare.
 
Någonstans i mitten har vi väl rätt väg att gå, och där har vi naturligtvis en uppgift, att hitta den gyllene medelvägen...
 
Själv har jag inte varit inblandad i sådana diskussioner, så jag har inget att svara för själv där, men visst har jag sett tokigheter från båda håll där, det kan jag verkligen inte förneka.

2007-03-11, 12:17
Svar #11

Utloggad izla

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 11826
 • Senast inloggad: 2019-06-26, 08:58
  • Visa profil
Jo, Anders det är väl det som är så svårt - att vara hövlig och kanske lite utbildande utan att snäsa av någon, en del av de inlägg du nämner beror mer på okunnighet än något annat. Och samtidigt göda det nyvaknade intresset, alla kommer inte att fortsätta men jag har sett många här på AF som börjat blygsamt och med kanske för många enkla frågor och förväntningar men sedan utvecklats till kompetenta forskare som börjar svara på frågor också.
 
Glädjeropen får vi nog utbrista i ensamma, även de allra närmaste har svårt att riktigt leva med i extasen över ett nyckelfynd! Det är väl det vi har föreningar och AF till. Några glassiga TV-program blir det nog inte, men det vore väldigt roligt om man kunde göra fler vanliga släktforskningsprogram på TV, det krävs dock att det finns ett journalistiskt värde eller ett underhållningsvärde.  Är vi för tråkiga i vår framtoning? Hur presenterar vi våra fynd på ett attraktivt sätt? Hur förmedlar vi den där glädjen? Kunde man på något attraktivt sätt få fram spänningen och detektivarbetet i släktforskningen så skulle det nog bli TV av det också.

2007-03-11, 15:36
Svar #12

Utloggad bjorn30

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1860
 • Senast inloggad: 2015-10-10, 13:54
  • Visa profil
Om jag nu skall besvara damerna och Anders i tur och ordning.
 
Helene:
Jag har alltid, är och är säkert även i framtiden motståndare till sk förlöjlings TV.
Därför bojkottar jag program som Robinson, Farmen, Riket m.m. Dock är det tragiskt att folk söker sig till den här typen av program så vad kan vi göra?? Förbjuda dem svårt när kanalen inte sänder från Sverige. Men låt oss hoppas att vi inte får fler sådan program i SVT.
 
Chris:
Att upplevas som töntig, herrejisses den känslan får jag ofta (ironisk). Men däremot håller jag med dig att det skulle inte skada med reklam i Seriösa TV-program om värdet med släktforskning.  
Kan ingen ta ett snack på Kunskapskanalen?
 
Anders:
Instämmer i det mesta.
Björn

2007-03-12, 09:46
Svar #13

Utloggad zzz

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 7644
 • Senast inloggad: 2019-04-08, 16:27
  • Visa profil
  • Scangen
21:55 Kanal5 20070312
100 höjdare
Svensk reportageserie från 2007. Del 2 av 8. Filip Hammar och Fredrik Wikingsson träffar hockeytvillingarna Sten och Georg från Skellefteå som låter herrarna följa med dem till hockeyarenan där de helst av allt spenderar sin tid. Ernold i Ramvik berättar om hur han uppfann körkortet och norske Trygve om hur han frös ner sin morfar i Colorado vid hans död för 18 år sedan. I Luleå träffar de Clifton, Sveriges förste bloggare, som gärna annonserar om sitt vardagsliv i lokala tidningar. Ulf i Sundsvall började släktforska för några år sedan och kom han fram till att han är släkt med kungen och Arn. Han är dessutom väldigt lik prinsessan Madeleine. Text-tv sid 199. Även 17/3.
 
 
Bara att plocka fram chipsen och bänka sig...

2007-03-12, 11:23
Svar #14

Hans Nordin

Såg trailern där Sawert håller i ett porträtt av Madeleine och säger nåt i stil med Håll med om att detta är väldigt likt. Oavsett om det är förlöjligande television eller inte så är det svårt att inte brista ut i ett garv. Om det gör mig till en dålig människa, så må det vara hänt.
Detta vill man inte missa, om man har följt Bure-diskussionerna.

2007-03-12, 11:28
Svar #15

Utloggad pemer

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1651
 • Senast inloggad: 2019-06-03, 16:21
  • Visa profil
  • www.pemer.net
Kom fram till att han är släkt med kungen och Arn???
 
Är Ulf en av dem som håller på också, eller lägger de bara ord i hans mun där???

2007-03-12, 11:54
Svar #16

Utloggad janj

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 4732
 • Senast inloggad: 2014-07-06, 10:38
  • Visa profil
Det värsta är inte kufarna som håller på med släktsamlande och att de sedan kommer med horribla påståenden om släktskap med både gud och hans moster.  
Det värsta är alla de som håller dessa under armarna och hejar på dem med att det är deras demokratiska rättighet att säga en massa dumheter.

2007-03-12, 12:00
Svar #17

Utloggad izla

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 11826
 • Senast inloggad: 2019-06-26, 08:58
  • Visa profil
Hörrni grabbar, ska vi inte försöka vara lite konstruktiva istället för att tjata om Ulf? HUR kan man i ett Tv-program få fram den glädje Anders P kände när han hittade den felande länken? Eller Teds lycka när han fann sina ryska släktingar? Vi som skriver på AF kanske kan sätta oss in i den glädjen och den adrenalinkicken, men hur förmedlar vi det till andra? Ska vi göra släktforskning attraktiv och nå ut i media så behövs det antingen sensationer (President Bush har svensk släkt) eller spänning (berätta en story). Är det inte någon av er kreativa personer som kan komma på ett bra koncept för släktforskning på TV, för publik finns det säkert. Så länge som vi inte lyckas med det så vinner sensationsprogrammen, det är konkurrens i den här branschen.

2007-03-12, 12:03
Svar #18

Utloggad pemer

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1651
 • Senast inloggad: 2019-06-03, 16:21
  • Visa profil
  • www.pemer.net
Det är en bra id?, Chris! Vi får väl starta en egen tråd bara innan Anna-Lena får spader på hur off topic vi är. Det låter riktigt intressant att försöka diskutera konstruktivt.

2007-03-12, 12:20
Svar #19

Utloggad izla

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 11826
 • Senast inloggad: 2019-06-26, 08:58
  • Visa profil
Ja, Jan det är varje människas rättighet att säga dumheter vare sig jag gillar det han/hon säger eller inte. Annars är vi i det gamla Sovjet, DDR, nazityskland eller någon annan mysig diktatur. Tyvärr innebär yttrandefrihet och tryckfrihet att vi får dras med fenomen som förnedrings-Tv, pornografi, extrema politiska yttranden, löpsedlar med dansprogram som slås upp som världshändelser, pseudokändisar och allt annat som vi översköljs med. Att påstå att man är släkt med någon kuf på medeltiden eller någon högt uppsatt person är ganska milt jämfört med andra exempel på vad som förekommer i media. Och dessutom fullständigt ointressant för majoriteten av svenska folket. Men vad är alternativet? Bara godkända åsikter får framföras? Vem eller vilka godkänner vilka åsikter som är godkända? Hur straffar vi dem som inte underordnar sig, åtminstone officiellt? Ska de som ställer upp på att försvara vår grundlagsfästa frihet att säga dumheter (att hålla med om sakfrågan är en helt annan sak) också straffas?  
 
Använd vår dyrbara frihet i det här landet till något konstruktivt istället, den håller redan på att naggas i kanten.

2007-03-12, 13:04
Svar #20

Utloggad Ann-Mari Bäckman

 • Fd. laboratorieassistent
 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 11723
 • Senast inloggad: 2019-06-26, 08:58
  • Visa profil
Varje vuxen människa får väl själv ta ansvar för sitt handlande och ställa upp i vilken tidning eller TV-program som hellst. Inte behöver väl någon annan vojja sig över det. Varför är vissa rädda för att vi andra släktforskare ska bli utskämda av detta TV-program? Nyligen visades en film på TV om en annorlunda bonde. Skulle alla bönder bli skrajsna och vara rädda för att folk skulle se bönder på detta sätt. Näppeligen!
 
Personligen tycker jag det ska bli trevligt att se detta program med Ulf. Det är alltid kul att få en bild på folk, som skriver här.
 
Ann-Mari
Ann-Mari Bäckman

2007-03-12, 13:10
Svar #21

Utloggad pemer

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1651
 • Senast inloggad: 2019-06-03, 16:21
  • Visa profil
  • www.pemer.net
Just nu går under några veckor korta spots på 20 eller 30 sekunder för nässprejen ZyComb, med folk som lovordar nässprejen som stor sponsor för den fiktiva Sveriges näsflöjtsorkester (www.snor.nu).
 
Producenterna har valt ut olika klipp för varje reklamkanal och vecka, och nästa vecka blir det jag som fjantar mig på TV4. Då kan man få en bild av mig också!  
 
Den som brukade se Kvarteret Skatan i höstas och såg första avsnittet såg för övrigt mig spela speeddejtingledaren.

2007-03-12, 13:18
Svar #22

Utloggad sawert

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1065
 • Senast inloggad: 2013-05-18, 19:37
  • Visa profil
  • ulf-sawert.tripod.com
Hej alla!! Stort reportage i Dagbladet idag om min släkforskning! Jag har även mailat både CNN och BBC World om TV-programmet...nu börjar nedräkningen...
 
Framåt vi gå!
 
Ulf Sawert (TV-kändis)

2007-03-12, 13:24
Svar #23

Utloggad lillan

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1252
 • Senast inloggad: 2016-06-05, 21:29
  • Visa profil
Ulf är inte ensam om att tro sig vara besläktad med Bernadottefamiljen. I Sally LindstrÖms bok  Fångad av det fÖrgångna  nämns en Carl Fredrik Nordvall som skall ha varit  ett vildskott av Carl XIV Johan. Det sägs vidare att  en av hans sÖner var slående lik Oscar II.  
 
http://www.dfb.nu/ordbruk/recentioner.html
 
Mvh
Ann

2007-03-12, 13:45
Svar #24

Utloggad sawert

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1065
 • Senast inloggad: 2013-05-18, 19:37
  • Visa profil
  • ulf-sawert.tripod.com
Och...ni som anser att jag i dagsläget seglar fram på en räkmacka skall veta det: jag har i princip arbetat dygnet runt med min släktforskning och försökt att dokumentera allt i en bok. Jag har rest på studieresor, skrivit mängder med brev - både till myndigheter och till media. Jag har läst över 100 böcker för att kunna förstå dom rätta sammanhangen. Det har varit knäpptyst från media i flera år - trots mina fynd - så tack var Fredrik och Filips mod och styrka att våga vara annorlunda har jag nu fått denna chans!
 
Glöm heller inte...kära vänner...att jag betonat all hjälp jag fått här på rötter för alla! Betänk den reklam jag gjort för ER sait!
 
Och vem vet...kanske hela Kungahuset ser på programmet ikväll!!??
 
Vänligen
 
Ulf (Måste iväg och köpa Dagbladet nu)

2007-03-12, 13:48
Svar #25

Utloggad izla

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 11826
 • Senast inloggad: 2019-06-26, 08:58
  • Visa profil
Hur gör man för att komma med i en näsflöjtsorkester på TV? Jag har faktiskt undrat länge.

2007-03-12, 13:49
Svar #26

Utloggad bjorn30

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1860
 • Senast inloggad: 2015-10-10, 13:54
  • Visa profil
Nej Ann, det finns många som tror att de är släkt med kungahuset. Jag har haft en lärare som tror det också.
Det är bara det att det är skillnad på tro och tro.
 
Men Ulf så trevligt att S-tidingen Dagbladet tar sig tid. Skönt att se att ST än så länge ligger lågt.
 
Björn

2007-03-12, 13:50
Svar #27

Utloggad bjorn30

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1860
 • Senast inloggad: 2015-10-10, 13:54
  • Visa profil
Nej då Ulf jag tror inte du seglat fram på en räkmacka. Det är i alla fall en sak som jag aldrig skulle anklaga dig för.
 
Köpa Dagbladet så eländigt, kan inte rörelsen skänka dig ett ex. Nu när du ger Sundsvall så mycket reklam.
Björn

2007-03-12, 13:56
Svar #28

Utloggad vrm

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 362
 • Senast inloggad: 2015-06-28, 20:03
  • Visa profil
Liten konsumentupplysning: den som brinner att få veta vad Dagbladet skriver kan  klicka här, och den som hellre läser en något äldre artikel från Sundsvalls Tidning kan  göra klicket här.

2007-03-12, 14:55
Svar #29

Utloggad pemer

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1651
 • Senast inloggad: 2019-06-03, 16:21
  • Visa profil
  • www.pemer.net
Eftersom det är så extremt off topic tänkte jag maila Chris direkt med svar på frågan om näsflöjtsorkestern, men det är ingen e-postadress angiven, så jag svarar väl här ändå:
 
Deltagare till reklamfilmer letas generellt fram via de agenturer som håller statistregister, och jag är med i några sådana. Det största och bäst betalda jobb jag gjort är en reklamfilm för schweiziska Interflora, inspelad ute på norra Lidingö i höstas/vintras. Har man Quicktime kan man se den filmen  här. Det är jag i skrikigt orange jacka, som lustigt nog är astmatiker i filmen. Har nämligen råkat ramla in som engagerad i Astma- och Allergiförbundet i verkligheten, trots att jag inte har något av de besvären själv.
 
Såg just att jag är med i reklamfilmen bredvid stycket Gör din röst hörd! på förstasidan på snor.nu. Tittar bara åt sidan i de klippen och spelar vad som ska vara Queens We will rock you!...

 

AnnonserMarknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna