ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Författare Ämne: Släktträffen för Bureättlingar 19-20 juni 2004  (läst 455 gånger)

2004-06-24, 16:56
läst 455 gånger

Michaël Lehman (Philippos)

Förra helgen hölls i Skellefteå stiftsgård en släktträff för Bureättlingar. Enligt programmet, till vilket jag har länkat ovan, hölls ett flertal föredrag. Jag hoppas, att en källkritisk diskussion om uppgifterna om Bureättens äldre historia också kom till stånd. Var någon av Anbytarforums deltagare där och kan avgiva rapport?

2004-10-20, 00:37
Svar #1

Erik Holmlund

Jag ser att det på Skelleftebygdens Släktforskares hemsida nu har lagts ut en rapport från ovan nämnda släktträff. Det verkar som att Hernelind åtminstone inte fått stå helt oemotsagd (från bl.a.Thord Bylund och Ulf Lundström), vilket innebär att det fanns en liten positiv aspekt på det hela också. En underlig detalj i  rapporten är att det står att Bylund & Lundström påvisade viss tveksamhet till vissa antaganden. Varför inte stor skepsis i stället för viss tveksamhet? Fast det kanske är jag som hakar upp mig på hårklyverier. Det står också att Bylund efterlyste debatt kring Hernelinds argument. Då undrar man om Anbytarforum är obekant för Bylund. Här om nånstans har ju förts mycket debatt om Hernelinds argument som stötts, blötts och för det mesta slagits hål på.
 
Vidare kan man läsa att Hernelind planerar en liknande träff i Umeå nästa år. Dessa träffar hade varit en lysande id? om det hade varit de  senaste rönen om Bureätten som lyftes upp, men nu är det en av Bureättens ogrässpridare som sätter agendan och uttnyttjar tillfället till att marknadsföra sina sakfelsnerlusade böcker, och det tycker iaf jag sätter en väldigt trist slöja över arrangemangen.  
 
Länk till rapporten från Hernelinds släktträff 'Bureätten'
 
mvh
Erik Holmlund, Skellefteå

2004-10-20, 12:14
Svar #2

Michaël Lehman (Philippos)

Enligt uppgift från Midälva Genealogiska Förenings kassör Rolf Lusth håller MGF på att ?se över möjligheterna att starta en seminarieomgång angående Bure och därtill hörande problem?, då man anser ett samlat grepp över befintlig forskning saknas. Thord Bylund skall ha frågats om han vill vara moderator, och även Ulf Lundström skall frågas om medverkan.
 
Vet någon mer om detta?
 
-------------------------------------------
 
Forstättning under Bureätten: Bureseminarium - 9 april 2005 i Sundsvall //Anbytarvärden

 

AnnonserMarknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna