ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Författare Ämne: Äldre inlägg (arkiv) till 23 mars, 2008  (läst 619 gånger)

2007-08-28, 21:49
läst 619 gånger

Utloggad Gabriel Wallgren

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1025
 • Senast inloggad: 2020-05-20, 01:13
  • Visa profil
Barbro Ärnhage har under Genline - tekniska frågor ställt följande frågor om AD OnLine:
 
Är de län som redovisas i förteckningen genomgående kompletta? När kommer de län som saknas? Finns det någon typ av material på AD som Genline saknar?.
 
Göteborgs- och Bohus län, Värmlands län, Jönköpings län och Kronobergs län är helt klara.
 
Vid Göteborgs landsarkiv håller vi på med Älvsborgs län (där Dalslands-delen numera är färdig) och Skaraborgs län. Älvsborgs län kommer att bli färdigt under senhösten 2007. Skaraborgs län under första halvåret 2008.
 
Vid Vadstena landsarkiv håller vi på med Kalmar län (som beräknas bli klart under oktober 2007) och Östergötlands län (som beräknas bli klart under första halvan av 2008).
 
Under resten av 2007 och början av 2008 kommer Arkiv Digital att starta med produktion på fler arkiv. När start sker så kommer det att bli lättare att prognostisera när de olika länen blir klara.  
 
Arkiv Digitals målsättning är att bli klara med grundmaterialet i den svenska folkbokföring (d v s husförhörslängder, in- och utflyttningslängder, födda, vigda och döda) från 1600-talet fram till 1894 kring årsskiftet 2008/2009.
 
För exakt information om vilka volymer vi har digitaliserat hittills hänvisar jag till vår produktkatalog med sökfunktioner.
 
Det finns avvikelser mot vad som ingår i AD OnLine. T ex har vi (åtminstone initialt) inte lagt ut längder som slutar efter 1906. Men på den punkten tror jag att en ändring är på gång. T ex skulle man kunna tänka sig att lägga ut dödböcker fram till 1936 (personerna i dem kan näppeligen omfattas av PUL eftersom de varit döda i minst 70 år).  
En annan avvikelse förklaras av att så fort en volym är fotad så återfinns den i vår produktförteckning, men från den tidpunkten kan det dröja flera veckor eller i värsta fall någon månad innan bilderna är tillgängliga i AD OnLine.
 
Då det gäller material som saknas på Genline (eller för den delen SVAR) så kan skillnaden vara ganska stora i de län där vi är klara med grundmaterialet.  
Den största skillnaden är att vi inte digitaliserar SCB-materialet (fr o m 1860) utan originalvolymerna.
I t ex Värmlands län kommer vi inom kort att ha digitaliserat samtliga bouppteckningar fram t o m 1900. Till det stora flertalet av dess bouppteckningar finns också register, även de digitaliserade.
Då det gäller domböcker påbörjade vi i slutet av maj en systematisk digitalisering av de renoverade domböckerna vid Göta hovrätts arkiv.
Detta är bara några exempel på källtyper som vi håller på med och som saknas på Genline.
 
Med vänliga hälsningar
 
Gabriel Wallgren
Arkiv Digital

2007-08-29, 20:59
Svar #1

Utloggad Barbro Ärnhage

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 543
 • Senast inloggad: 2014-07-04, 18:34
  • Visa profil
Hej,
Tack för ett utförligt svar.
Vad beträffar produktkatalogen och sökfunktionen så slog jag på domböcker och fick som svar en lista med en blandning av domstolar och socknar. Är det meningen? Det var orsaken till att jag hade svårt att överblicka materialet.
När man ser den goda kvaliteten på de bilder som forskarkollegerna har lagt ut så blir man sugen på att testa själv. Det kanske vore bra med någon form av kortare provapå-abonnemang?  
Vänliga hälsningar
Barbro Ärnhage

2007-08-29, 22:25
Svar #2

Utloggad Susann Sannefjäll

 • Anbytare **
 • Antal inlägg: 26
 • Senast inloggad: 2011-12-03, 10:49
  • Visa profil
Barbro,
 
Arkiv Digital har lite olika varianter på abonnemang,
Månad 135 kr
Kvartal 395 kr
Halvår 695 kr
År 995 kr, vilket är ett erbjudande de har nu.
 
Om du klickar på AD Online och sedan går lite längre ner på sidan så ser du Abonnemangstyp, där ser du vad de har abonnemang att välja.
 
Detta finns säkert någon annanstans på hemsidan men det har jag inte lyckats att hitta, ännu.
 
Hälsningar
 
Susann Sannefjäll

2008-02-05, 19:54
Svar #3

Utloggad Mikael Jageklint

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 372
 • Senast inloggad: 2018-04-30, 13:59
  • Visa profil
Hejsan,
 
Vi har fört en intressant diskussion om Arkiv Digital på: Läshjälp - Värmland - Filipstad, födelsebok 1727, GID 479.29.66800. Men för min del visste jag inte att det fanns ett eget forum för Arkiv Digital. Nu vet jag det och därför fortsätter jag med mina frågeställningar här istället:
 
Av intresse, hur har man gått till väga för att digitalisera originalhandlingarna som det står på hemsidan? Har man alltså fotograferat av källböckerna på landsarkivet?  
 
Sen undrar jag också över användargränssnittet, är det lika smidigt som genline?  
 
Dessutom, A.D har tydligen också bilder av origialböckerna (ministeriallängder) för födelse/vigsel/dop från senare delan av 1800-talet. Hur kommer det sig att man använder sig av SCB på genline (1860-1895)? Fotade kanske aldrig mormonerna av dessa årtal?  
 
/mikael

2008-02-05, 20:04
Svar #4

Utloggad Mårten Swärd

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 876
 • Senast inloggad: 2020-03-08, 18:06
  • Visa profil
  • mygen.atavus.se
Fortsättning från tråden Filipstad, födelsebok 1727, GID 479.29.66800
 
Diskussioner om Arkiv Digital startar ofta under olika rubriker när, som här, en släktforskare som sitter och försöker att tyda kyrkoböckerna i stearinljusets sken plötsligt upptäcker att det finns glödlampor Saxat från Jöregen Tollessons inlägg.
 
Visst, AD har mycket bra kvalitét på bilderna men så länge som de inte är så fulltaliga som Genline så spelar det ingen roll tycker jag.. Jag vill ha tillgång till alla Sveriges kyrkoböcker eller iaf så nära alla det går att komma i dagsläget. Köper man ett abonnemang på AD så måste man ju ändå ha Genline abonnemanget för att täcka upp alla luckor! Och SVAR är ett måste anser jag med alla bra källor som finns där.. Det betyder alltså att jag skulle behöva två abonnemang till utöver AD!  
 
Så vill AD mig som kund så måste de konkurrera med Genline i främst täckning men också kunna matcha Genlines ganska överkomliga pris också.
 
Mvh Mårten

2008-02-05, 22:52
Svar #5

Utloggad Daniel Berglund

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1041
 • Senast inloggad: 2020-03-10, 22:07
  • Visa profil
  • www.amaze-a-vole.com
Vi får väl hoppas att AD lyckas med sina planer och matchar Genlines täckning inom 1-2 år. Då kan man dumpa Genline. Tills dess hoppas jag AD har lyckats förbättra sitt läsarprogram - alltså för AD Online - idag är det bra mycket långsammare och mer minneskrävande än Genlines, och det är synd. Bilderna är så fina, men med det programmet är det inte riktigt roligt att använda AD, i alla fall inte när man ska bläddra mycket. Men när det blir så mycket lättare som i Filipstadsfallet som visades exempel på här är jag beredd att förlåta dem ett tag till.

2008-02-05, 23:14
Svar #6

Utloggad Tomas GH Johansson

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 616
 • Senast inloggad: 2016-03-07, 23:11
  • Visa profil
Dessvärre är det så att alla tre abonnemangen känns nödvändiga som det ser ut idag.
 
Genline - för den stora täckningen.
 
SVAR - för att nå de källor som saknas i Genline.
 
Arkiv Digital - för den överlägsna kvaliteten, samt för att även de har handlingar i digital form, som varken Genline eller SVAR har.
 
Med andra ord: Alla tre har vissa arkivhandlingar i digital form som de än så länge är ensamma om. Så om vi vill ha tillgång till så mycket material i digital form som möjligt, så är vi beroende av alla tre. Det är den bistra verkligheten.
 
 
Mikael:  
 
Arkiv Digital har fotograferat av originalhandlingarna i färg. Genline har läst in sitt material från mikrofilmerna.  
 
Mormonerna fotograferade i första skedet kyrkoböckerna fram till 1860. När böckerna efter 1860 levererats in till landsarkiven fotograferades enbart husförhörslängderna. När det gällde födda, vigda och döda, valde de att fotografera SCB-handlingarna. Så din tanke är helt korrekt.

2008-02-06, 00:35
Svar #7

Utloggad Jörgen Tollesson

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 3685
 • Senast inloggad: 2020-05-03, 19:54
  • Visa profil
  • Arkivguiden med Arkivguidens Forum, Båhus Arkivguide och Göteborgs Arkivguide
Var och en avgör naturligtvis själv vilka krav man ställer på ett bolag för att man ska teckna ett abonnemang hos dem - men jag har ju svårt att förstå hur en släktforskare kan ha behov av alla Sveriges kyrkoböcker, om man nu inte råkar att ha en extremt utspridd släkt med förfäder i varje socken, eller har något landsomfattande projekt på gång...
 
Men det är klart att man inte har någon nytta av ett AD-abonnemang om de 'egna' socknarna ännu inte finns där. Observera dock det lilla ordet ännu - man fotograferar för fullt och har alltså som målsättning att täcka hela landet.
 
Vad beträffar Genlines ganska överkomliga pris, så är Arkiv Digitals ordinarie priser t.o.m. lägre än Genlines rabatterade priser till Släktforskarförbundets medlemmar. Visst, man får fler församlingar för pengarna hos Genline - men om de 'egna' socknarna finns hos AD, varför skulle man då i stället betala mer pengar för sämre bilder hos Genline, bara för att det där också finns andra församlingar som man inte har behov av?
 
Dessutom har alltså Genline bara kyrkoböcker, medan AD också har annat.
 
Sedan ska vi inte glömma servicen/bemötandet av kunderna. Fast i den 'grenen' är det ju inte någon större prestation att besegra Genline...
 
När det gäller själva bilderna, så har Arkiv Digital eget folk som alltså digitalfotograferar i färg direkt från originalen på arkiven - medan Genline bara har digitaliserat de gamla svartvita mormonrullfilmerna. Det är alltså därför AD har originalen av födelse-, vigsel- och dödböckerna efter 1860, medan Genline bara har SCB-utdragen. Mormonerna filmade som sagt bara SCB-utdragen för den perioden, förmodligen av bekvämlighetsskäl; hela landets SCB-utdrag finns ju samlade i ett enda arkiv, medan kyrkoböckerna är utspridda på alla landsarkiv.
 
AD:s bildvisningsprogram bygger på Java. En nackdel med det (men en överkomlig sådan) är att Java som sagt är minneshungrigt, men en stor fördel är att det är plattformsoberoende; Linux, Mac eller Windows spelar alltså ingen roll. Att programmet är långsamt kan jag inte hålla med om, men däremot innebär naturligtvis AD:s färgbilder och högre upplösning att bildfilerna blir större, och därmed tar längre tid att ladda ned - men det är ju en fråga om bildkvalitet. Längre tid är dock inte det samma som lång tid. Det tar f.ö. inte längre tid att ladda ned en bild hos AD än att ladda ned Rötters förstasida (med allt tingeltangel som den är belamrad med)...
 
I programmet kan man med en rullist snabbt välja rätt sida och gå direkt dit, och naturligtvis också bläddra sida för sida framåt eller bakåt; man kan också ha flera volymer öppna samtidigt i var sin flik. Det går också att zooma. Däremot finns ännu inte en del andra finesser, som t.ex. olika bildinställningar och utskriftsmöjlighet. Men också här gäller alltså det lilla ordet ännu; programmet är under utveckling, så mer kommer (skuggade knappar finns där redan, så att man ser vad som är på gång).
 
(Meddelandet ändrat av jts den 06 februari, 2008)
Kontakt: http://www.arkivguiden.net/jts.shtml. | Ser gamla inlägg (före april 2016) underliga ut? Argumenterar jag mot mig själv? Saknas något i inläggen? Finns där något som inte borde vara där? Läs då om orsaken här: http://forum.arkivguiden.net/agf/disk/42626/62869.shtml#post16472.

2008-02-06, 13:10
Svar #8

Utloggad Mikael Jageklint

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 372
 • Senast inloggad: 2018-04-30, 13:59
  • Visa profil
Alla kyrkböcker är bra att ha. För min egen del forskar jag lite här och där i Sverige och i mån av tid vill man gärna hjälpa andra forskare.
 
Tack för de svar jag fått ang Arkiv Digital. Jag är väldigt imponerad av bildkvalitén och ser med spänning fram emot ett uttökat material. Vad fantastikt att man åter fotograferar originalen! Önskar dom lycka till.
 
/mikael

2008-02-06, 13:37
Svar #9

Utloggad Mårten Swärd

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 876
 • Senast inloggad: 2020-03-08, 18:06
  • Visa profil
  • mygen.atavus.se
Jag kan bara hålla med föregående talare på samtliga punkter.. =)
När det gäller släktforskningen så vet man ju aldrig vart man kan hamna, jag använder ju givetvis inte alla församlingars kyrkböcker men å andra sidan så vet man ju inte i förväg vilka man kommer in på.. Därav så vill jag ha tillgång till alla. Det blir ju en hel forskning åt vänner, bekanta, arbetskamrater o.s.v. också så då är det ju bra att ha så mycket material som möjligt.
 
Själv tycker jag att Genline och SVAR ger en mycket bra helhet så det är vad jag kör på. Men jag kommer givetvis att gå över till AD + SVAR så fort AD:s arkiv är komplett med avseende på kyrkböckerna, om inte priset blir för högt förståss..
 
Jag instämmer också i lyckönskningarna med nyfotograferingen av kyrkböckerna! Mycket vatten har ju runnit under broarna sedan den förra stora fotograferingen och fototekniken har väl blivit åtskilligt bättre kan tänkas!
 
Någon som vet om ex. AD och Genline kommer att rätta in sig efter de nya riktlinjer gällande PUL-tidsgränserna som Riksarkivet tagit fram åt SVAR? Det vore ju förnämligt att kunna få tillgång till dessa nya tillgångar över nätet snart! =) Det skulle eventuellt få mig att öppna min tunna plånbok och betala för ytterligare ett abonnemang..

2008-02-06, 16:02
Svar #10

Utloggad Jan Jutefors

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 4732
 • Senast inloggad: 2014-07-06, 10:38
  • Visa profil
Genline kommer inte att kunna rätta in sig, eftersom man inte kommer att få tillgång till några avfilmade längder efter 1897. SVAR förbehåller sig den rätten.
AD är det annorlunda med, eftersom man fotograferar originalböckerna direkt på landsarkiven.

2008-02-07, 14:40
Svar #11

Utloggad Bertil Alving

 • Anbytare **
 • Antal inlägg: 20
 • Senast inloggad: 2009-11-08, 01:18
  • Visa profil
Jag har abonnemang på alla tre, alltså Genline + SVAR + Arkiv Digital. Ibland innebär skillnaden att en sida som är helt oläslig från Genline ger mig önskad information när jag öppnar den i AD!!! Visserligen finns inte allt material ännu via AD men det kommer hela tiden fler och fler inskannade böcker.
 
Jag är alltså totalt sett väldigt nöjd med Arkiv Digital.
 
Det jag generellt saknar är att PUL-tidgränserna öppnas enligt det beslut som nyligen tagits. Så snabbt som möjligt, tack!

2008-02-07, 18:01
Svar #12

Utloggad Gabriel Wallgren

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1025
 • Senast inloggad: 2020-05-20, 01:13
  • Visa profil
Hej!
 
Till Mårten:  
Jag förstår inte riktigt vad du menar då du skriver om inte priset blir för högt förståss... Du uppfattar tydligen inte Genline som dyra (du skriver själv att du har abonnemang där) och trots att Genline nyligen sänkt priserna så ligger de fortfarande en bra bit högre än oss. Vi kommer INTE att höja våra priser bara för att vi lägger in mer material i AD OnLine!
 
Till Bertil:
Roligt att höra att du är nöjd med oss!
Att Riksarkivet/SVAR nu gjort en ny tolkning (i stort sett samma tolkning som vi alltid gjort) av PUL är ett internt beslut som påverkar Riksarkivet/SVAR. Det är alltså ingen lagändring som har skett utan bara en omtolkning av lagen som har skett internt hos dem baserat på den ändring som gjordes i PUL 2006.
Det moderna material som vi har (inte alls fullständigt), det ligger också ute i AD OnLine. Att det finns svårigheter med att komma åt materialet och fota det är en annan fråga som kanske bör diskuteras mer generellt under annan rubrik.
 
Med vänliga hälsningar
 
Gabriel Wallgren
VD Arkiv Digital

2008-02-07, 19:59
Svar #13

Utloggad Mårten Swärd

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 876
 • Senast inloggad: 2020-03-08, 18:06
  • Visa profil
  • mygen.atavus.se
Hej Gabriel!
Jag menade inget annat än just det jag skrev, att inte priset blir för högt. Jag har ingen åsikt om era nuvarande priser, jag har faktiskt ingen aning om vad ni har för priser. Jag menade som sagt bara att priset inte får bli för högt om jag ska köpa det. Jag tycker att priset på Genlines årsabonnemang är i högsta laget, och absolut för högt innan de gjorde sin sänkning.

2008-02-10, 12:17
Svar #14

Utloggad Marcus Boman

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1013
 • Senast inloggad: 2020-05-08, 18:23
  • Visa profil
Vad har hänt med sidorna 1-129 i Sunne AI:22 (Värmlands län)?

2008-02-10, 15:14
Svar #15

Utloggad Allan Sjöö

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 559
 • Senast inloggad: 2020-05-26, 20:14
 • allan.sjoo.yahoo.se
  • Visa profil
När kommer alla kyrkböcker som finns att köpa på CD att läggas in AD-Online ?
 
Jag har väntat sen september på att några kyrkböcker och katekisationslängder för Jönköping läs ska bli tillgängliga

2008-02-10, 17:06
Svar #16

Utloggad Anders Ryberg

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 2648
 • Senast inloggad: 2013-08-23, 23:49
  • Visa profil
Vilka är det du saknar?
Jag hittar en hel del katekesimilängder under Växjö domkapitel.

2008-02-10, 18:43
Svar #17

Utloggad Allan Sjöö

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 559
 • Senast inloggad: 2020-05-26, 20:14
 • allan.sjoo.yahoo.se
  • Visa profil
F II:11 1672-1694, bara 7 bilder
F II:12 1691-1694, bara 7 bilder
F II:13 1685-1699, komplett
F II:14 1699-1705, komplett
F II:15 1705-1720, bara 2 bilder
Det är 11, 12 och 15 som jag är mest intresserad av
Rogberga C1, C3, C4 och C5 saknas

2008-02-10, 20:13
Svar #18

Utloggad Henrik Mosén

 • Anbytare *****
 • Antal inlägg: 1228
 • Senast inloggad: 2018-10-22, 19:16
  • Visa profil
  • www.vifolka.se
Om någon tar tag i det, så skulle åtminstone jag gärna vilja ha de östgötska katekisationslängderna ínlagda på AD-Online också. De kanske kommer samtidigt som kyrkböckerna börjar komma in.
Henrik Mosén

2008-02-11, 08:15
Svar #19

Utloggad Allan Sjöö

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 559
 • Senast inloggad: 2020-05-26, 20:14
 • allan.sjoo.yahoo.se
  • Visa profil

2008-03-23, 17:25
Svar #20

Utloggad Yvonne Bjurkvist

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 131
 • Senast inloggad: 2010-07-03, 00:12
  • Visa profil
Hej
 Jag undrar varför AD-online inte har betal tjänst?
 
Varför dröjer det så med att komma igång?
 
Jag har beställt ett abonnemang ? men... det tar alldelse för lång tid att få det!!  
 
Ska det ta mer en 7 dagar att starta upp ett abonnemang som redan är betalt!  väntar fortfarande på mitt abonnemang! som är betalt!
Måste säga att jag är lite besviken för inte ska det ta sådan tid när man betalat in pengar och inte får den tjänsten som man betalat för.
Varför tar det sådan lång tid att starta upp ett abonnemang?
 
Mvh Yvonne

2008-03-23, 17:33
Svar #21

Utloggad Mårten Swärd

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 876
 • Senast inloggad: 2020-03-08, 18:06
  • Visa profil
  • mygen.atavus.se
Ja det är synd att det inte fungerar som på Genline där man får tillgång direkt.. Men du fick väl användarnamn/lösenord när du registrerade dig va? Jag fick det, och några dagar efter att jag betalt så testade jag att logga in och då fungerade det. Jag hade inte fått något mejl eller så att det var uppstartat, så testa det om du inte redan gjort det.

2008-03-23, 17:49
Svar #22

Utloggad Yvonne Bjurkvist

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 131
 • Senast inloggad: 2010-07-03, 00:12
  • Visa profil
Hej Mårten
Ja visst är det synd att inte AD-Online Fungerar!!
som Genline när man betalar för tjänsten!
 
Vet att man får tillgång direkt på Genline! men.. dom har också en liten nackdel!
 
Det syns väldigt dåligt med fotograferingen! vilket jag har sett!man kan inte avläsa deras text så bra utan det blir mest bara en massa kladd i boken!
 
Därför köpte jag AD-Online som syns mycket tydligare!
Fina bilder bra ljus!
Men dåligt abonnemang som tar lång tid att få när man betalt!
Mvh yvonne

2008-03-23, 18:01
Svar #23

Utloggad Yvonne Bjurkvist

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 131
 • Senast inloggad: 2010-07-03, 00:12
  • Visa profil
Hej Mårten  
Jag har testat att logga in på Ad-Online men det fungerar inte! jag har inte det rätta lösenordet men det kommer väl snart.....  
Jag väntar fortfarande !
Har betalt men väntar!
Kanske jag har gjort något fel  
 Mvh Yvonne

2008-03-23, 18:08
Svar #24

Utloggad Mårten Swärd

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 876
 • Senast inloggad: 2020-03-08, 18:06
  • Visa profil
  • mygen.atavus.se
hej igen! Fick du inte ett användarnamn/lösenord via mejl när du registrerade dig? Du borde ha fått det och det ska vara samma användarnamn/lösenord både på deras sajt som i programmet.. Om inte användarnamnet/lösenordet fungerar så har det nog blivit något fel vid registreringen för jag tror att det ska fungera att logga in (på deras sajt iaf) oavsätt om abonnemanget är aktivt eller inte..

2008-03-23, 18:21
Svar #25

Utloggad Yvonne Bjurkvist

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 131
 • Senast inloggad: 2010-07-03, 00:12
  • Visa profil
Hej Mårten!
 
Jag har användarnamn och lösenord men det fungerar inte!
 Jag kommer fortfarande inte in på AD-Online med mitt lösenord och användarnamn!
Vad jag ser är att mitt abonnemang är inte giltigt!
Vilket är mycket konstigt! Jag måste ha betalt pengar till AD-Online vilket jag har gjort 395 kronor  
Mvh yvonne

2008-03-23, 18:34
Svar #26

Utloggad Yvonne Bjurkvist

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 131
 • Senast inloggad: 2010-07-03, 00:12
  • Visa profil
Hej  
 
Jag hoppas att någon på AD-online kan svara på mina frågor?
 
Hej AD-Online har ni några svar?
 
Mvh Yvonne

2008-03-23, 18:34
Svar #27

Utloggad Eivor Andersson

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 997
 • Senast inloggad: 2015-05-26, 12:02
  • Visa profil
Hej Yvonne,
Går Du in på rätt ställe?
Man skall inte gå in via den vanliga AD OnLine utan via APPS.Jag gjorde detta fel och väntade länge också innan jag skrev och frågade.
Hälsn. Eivor

2008-03-23, 18:51
Svar #28

Utloggad Yvonne Bjurkvist

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 131
 • Senast inloggad: 2010-07-03, 00:12
  • Visa profil
Hej Eivor!
Det har jag gjort!
 
Men inte har jag fått AD-online !
Nu har det gott 8 dagar sedan jag betalade?
Kanske tar det 14 dagar för att få ett abonnemang  av typen AD-OlineVar vet jag!!klart jag är besviken
Bara undrar enkel fråga!
Hur lång tid ska det ta?
Mvh yvonne

2008-03-23, 19:10
Svar #29

Utloggad Eivor Andersson

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 997
 • Senast inloggad: 2015-05-26, 12:02
  • Visa profil
Hej,
Jag går in där och under min emailadress, kopierar jag in lösnordet och väljer Windows.
Fungerar det inte kan Du maila till Gabriel Wallgren eller någon annan på ADonline, så de kan aktivera kontot.
 
Hälsn. Eivor

 

Annonser

Marknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna