Hej,
Här tror jag att man måste klargöra lite för detta är inte helt lätt. Så här är min förståelse av ämnet:
I det ursprungliga formatet som man skriver CD-skivor på för datalagring kunde man bara skriva allt på en gång, så som Bengt Stenberg skriver i första inlägget.
Senare infördes möjligheten att man kunde tillfoga data via så kallade sessioner om man lämnade CD öppen för skrivning och inte stängde skivan. Det är ganska mycket overhead för en session med s.k. lead-in och lead-out.
Senare infördes ett nytt format s.k. UDF där man kan infoga enstaka nya filer och skivan kan skrivas på utan sessioner ungefär som på de gamla disketterna. För att läsa och skriva i detta UDF-formatet så krävs en speciell drivrutin som måste vara installerad i datorn.
RW-skivorna fungerar i princip på samma sätt som en vanlig R (=recordalble, skrivbar) skiva. Det är samma begränsningar med sessioner, eftersom RW-skivorna normalt sett bara kan raderas på hela inspelade materialet. Då försvinner allt och man kan börja om och skriva på en blank skiva igen, fast det var kanske inte det man ville när man tänkte tillfoga en fil.
Men om man använder RW-skivorna med UDF-formatering så kan man faktiskt radera och skriva enstaka filer på CD-skivan så att de riktigt fungerar som ersättning för en diskett eller USB-minne. Men det är inte helt lätt att få allt rätt mellan alla dessa olika format.