Christina, församlingsböckerna finns ju till 1991 men ligger under 70 års sekretess (och problemet att allt inte hunnit fotograferas även om det är äldre än 70 år). Sedan tillkommer att de finns i olika omfattning hos de olika leverantörerna, men du kan alltid be om uppslag hos det landsarkiv som har originalboken.
Det kan ju vara så att barnet inte finns på faderns personakt även om han erkänt det och har betalt underhåll.
Barnet kan stå nämnt på faderns uppgifter i församlingsboken, utan att finnas i personakten som upprättades 1947-1949 och är underlaget till Skatteverket 1991. Beroende på vilken församling det är så kan församlingsboken vara fotograferad och tillgänglig till och med 1941 - om barnet var fött då. Sådana här frågor har sällan ett givet generellt svar.
Lever fadern? Om inte - var det nämnt i hans bouppteckning? Var det nämnt i farföräldrarnas respektive bouppteckning (inkl ev testamente)?
Barnet kan finnas nämnt i källmaterialet, men det kan också vara så att även om det är erkänt med underhåll och allt, så finns det inte i källor som du lätt hittar. Barnavårdsakten finns t.ex. i kommunarkivet där modern var bosatt, inte i faderns kommun.
Hälsningar,
Eva