ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Författare Ämne: Organisera framsteg/status?  (läst 517 gånger)

2015-10-27, 14:54
läst 517 gånger

Utloggad Mattias Jacobsson

 • Anbytare **
 • Antal inlägg: 31
 • Senast inloggad: 2015-11-26, 11:24
  • Visa profil
Skulle vilja höra med fler om hur ni organiserar era framsteg/statusar i släktforskningen. Jag tänker då på om ni har ett samlat ställe där ni lättöverskådligt kan se era personer och avgöra hur många som är klara, vilka ni behöver söka mer uppgifter på osv.
Kör själv med släktforskningsprogram (Ancestry online samt Family Tree Maker) men saknade just den lättöverskådliga statusen. Så nu har jag även ett excel-dokument med alla personer samt möjlighet att sätta små färgmarkeringar och kommentarer på varje individ. Tex att jag inte lyckas hitta personens födelsebok eller så kan jag sätta grönt på individen vilket betyder att jag nöjer mig för tillfället med den infon jag hittat. På så sätt kan jag snabbt få en översikt över vart jag skall lägga krutet eller ta vid nästa gång jag sätter mig.
Problemet är att ett stort excel-dok med detta inte är helt optimalt, det blir ganska tungrott och bökigt. Så därav mig fråga, hur gör ni andra, hur håller ni reda på att-göra-listan och liknande?

2015-10-27, 16:39
Svar #1

Utloggad Bo Almquist

 • Anbytare **
 • Antal inlägg: 41
 • Senast inloggad: 2015-10-27, 16:39
  • Visa profil
Jag skulle vilja rekommendera dig att kolla med DIS. Deras program DISGEN ger dig en hel del möjligheter att hålla koll på vad du gjort, vilka släktingarna du har med, vad som saknas etc.
Kontinuerligt kan du under arbetet, när som helst och utan att behöva avbryta någonting, kolla ditt fortskridandet via ex vis en antavla (som du själv väljer avgränsningarna till vid varje tillfälle) hur det ser just nu.
DIS (datorhjälp i släktforskning) är en alldeles utmärkt föreningen med ca 25 000 medlemmar som jag själv varit medlem i sen flera år tillbaka och varmt rekommenderar.

2015-10-27, 20:38
Svar #2

Utloggad Sten-Sture Tersmeden

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 489
 • Senast inloggad: 2017-02-14, 20:51
  • Visa profil
Instämmer med Bo, jag är också nöjd användare av Disgen. Här kan du sätta tags eller flaggor för att hålla reda på olika frågeställningar. Du kan också skapa en anteckning/notis för sånt som är oforskat/oklart. Du kan sedan lätt hitta dessa och koppla dem till ett län och söka fram alla oforskade notiser innan du t ex åker till lämpligt landsarkiv för djupare forskningar.

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se


Annonser


Marknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna