ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Författare Ämne: Forskningsintresse  (läst 576 gånger)

2007-03-07, 19:53
läst 576 gånger

Gustaf Pettersson

Hur kommer det sig att intresset för släktforskning är så lågt i Västergötland? I varje fall får man det intrycket om man går in på Anbytarforum. Jag är född i Småland men har mina rötter  i Västergötland.  Jag kollar varje dag på nätet om något finns av intresse. Idag t.ex. finns för Västergötland  4 inlägg medan Småland har 24 inlägg. I Småland bor ca 700.000 inv. I Västergötland  ca 1.200.000 inv.

2007-03-07, 21:00
Svar #1

Utloggad Lars Skillius

 • Anbytare ****
 • Antal inlägg: 753
 • Senast inloggad: 2021-06-06, 20:41
  • Visa profil
En anledning av flera kan vara att det i vart och ett av de tre smålandslänen finns synnerligen aktiva föreningar med ambitionen att upprätta genealogiska databaser som täcker hela länet. Längst förefaller PLF i Kalmar län ha kommit, men även Kronobergs Genealogiska Förening och Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening tycks vara på god väg. Dessa databaser underlättar forskningen i hög grad. Inte i något annat län torde det vara så lätt att släktforska som i Kalmar län (bara man har förstånd att kontrollera de andrahandsuppgifter som alla sådana databaser består av).  
 
Motsvarande helhetsgrepp har jag inte sett i Västergötland. Men släktforskarföreningen i Alingsås, där jag nu bor, är ändå mycket aktiv.  
 
Lars Skillius  
Smålänning i Västergötland

2007-03-12, 12:10
Svar #2

Utloggad Birgitta Persson

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 195
 • Senast inloggad: 2015-08-25, 22:29
  • Visa profil
Gustaf!
Intresset för släktforskning i Västergötland är inte lågt!!!
Det är mycket vanligt att föreningarna har sammankomster med tillfälle för medlemmarna att dryfta sina problem. Ofta kallas dessa möten för Caf?-kvällar. Den förening jag tillhör, Götene,  har haft 19 sammankomster på Biblioteket i Skara under 2006, förutom kursverksamheten, och då arbetar vi i 5 timmar varje gång. Det är flera föreningar som arbetar på liknande sätt.
En annan orsak till att det inte förekommer så många frågor på Rötter kan vara att alla inte har haft möjlighet att få internet. Det kan även vara en kostnadsfråga. Att köpa dator, ha bredband med avgifter, kanske inte alla har möjligheter att göra.
Mindre seriöst är att lägga in en fråga om en ana född 1876 och de vill veta allt om dennes bakgrund och barn med familjer. Vem besvarar sådana frågor?
Sedan förstår jag inte varför Du tittar varje dag och ser om det finns något intressant. Lägger Du inte in frågor själv?  
Mvh
Birgitta
(I samråd med föreningens ordförande.)

2007-03-12, 17:10
Svar #3

Utloggad Maria Svärd

 • Anbytare ***
 • Antal inlägg: 141
 • Senast inloggad: 2013-08-19, 08:35
  • Visa profil
Hej,
Även ALingsås släktforskarförening är synnerligen aktiv. Detordnas cafe-kvällar studiebesök mm. Gå in på hemsidan och titta om du vill. Du hittar den under medlemsföreningar här på rötter.
 
Mvh
Maria

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se


Annonser


Marknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna