Jag har stolpat några generella tips, men lite beroende på vad de arbetade med och var de bodde så varierar möjligheterna.
-Standardsvaret är att fråga släktingar, både nära släkt och lite mer avlägsen släkt. Det är större chans att en släkting har bilder än att det finns på andra ställen.
-Om de har skickat in sina porträtt till någon matrikel så kan de finnas på svenskt porträttarkiv med digitaliserade bilder med korta biografier ur olika böcker: www.porträttarkiv.se/search - en bra start-För visitkortsbilder äldre än 1920 (?) finns porträttfynd, många bilder där är oidentifierade men ibland har man tur: https://www.rotter.se/faktabanken/portrattfynd -
www.digitaltmuseum.se det är en sida där olika museum lägger ut sina bilder. Det finns även många lokala museum och kommuner som har egna digitala arkiv på liknande sidor så googla kreativt på närliggande större orter eller län och bildarkiv eller dylikt. Lokala museers samlingar kan vara mycket givande.
-Hembygdsföreningar kan ha bilder. En del hembygdsföreningar har lagt ut en del bilder på
https://www.hembygd.se/shf/utforska-platsen och andra kan ha digitaliserade bilder på andra hemsidor.
-Med lite tur kan kungliga biblioteket ha en bild. De har en del som man kan söka efter i deras kortregister (dvs registerkort), vissa urklippta ur tidningar men andra från visitkort eller liknande i deras samlingar. Har man turen att hitta en släkting där får man sedan beställa digitalisering av den.
https://kortkataloger.kb.se/portratt/ -Sök på Myheritage, ancestry, geni. Kanske har någon släkting lagt in din släkting med bild i sitt träd. Myheritage och Ancestry är betalsidor men man kan ha ett pröva på abonnemang.
-Googlesökning, så klart.
-Genealogiska föreningen, GF, har på sina medlemssidor ett klipparkiv med bland annat dödsnotiser, vigselnotiser, m.m. ur tidningarna Svenska Dagbladet och Dagens nyheter. Det hände att man hade en bild i dödsrunan eller i samband med jämna födelsedagar.
-Tidningarna Svenska Dagbladet och Dagens nyheter har båda sina historiska tidningar digitaliserade för abonnenter. Som nämnt ovan, det hände att man hade bilder i dödsruna och vid bemärkelsedagar. Blev vanligare en bit in på 1900-talet.
-Det kan finnas bilder i olika arkiv, till exempel har krigsarkivet mängder av bilder på officerare. Vissa år fotograferades frisläppta fångar, i alla fall de som suttit länge.
-
https://www.alvin-portal.org/ är mindre trolig hjälp, men där finns en del bilder från universitetsbiblioteken.
-Facebookgrupper för gamla bilder finns ibland för mindre lokala områden, såsom en socken. Med lite tur kan man hitta något där eller så kan man i en sådan grupp fråga specifikt.
-Sen finns det annat lokalt, t.ex. i Stockholm finns
https://stockholmskallan.stockholm.se och ArkivDigital (betaltjänst) har någon/några Stockholmsfotografers bilder.
Jag skulle börjat med svenskt porträttarkiv som är enklast att börja med, där kan du enkelt söka på namn och födelsedatum, men ibland är bara första förnamnet sökbart och det är ju inte alltid tilltalsnamn.