ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Författare Ämne: Maträtter och uttryck runt 1850?  (läst 395 gånger)

2021-03-30, 20:07
läst 395 gånger

Utloggad Christian Klingspor

  • Anbytare *
  • Antal inlägg: 5
  • Senast inloggad: 2024-01-30, 13:38
    • Visa profil
    • www.ingemarstorp.se
Var kan kan hitta information om gamla maträtter och uttryck från förr? Jag har fått tillgång till en handskriven meny, men går bet på en del ord och termer när jag försöker tolka innehållet. Finns det något "lexikon" eller liknande med mattermer?

Ett exempel: "Kalfkyl" t ex i den bifogade filen lyckades jag lokalisera som en styckningsdetalj/bakpart av kalv, som består av fransyska, lår och lägg, men sen kör jag fast.




2021-03-30, 21:45
Svar #1

Utloggad Per Pettersson

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 1476
  • Senast inloggad: 2024-03-18, 21:23
    • Visa profil
Hej Christian!


Här är en länk med diverse recept mm! Den ger kanske inte helt svar på Dina frågor!


https://stockholmskallan.stockholm.se/teman/stockholm-ater/historisk-receptsamling/


M v h
Per

2021-03-30, 22:36
Svar #2

Utloggad Christian Klingspor

  • Anbytare *
  • Antal inlägg: 5
  • Senast inloggad: 2024-01-30, 13:38
    • Visa profil
    • www.ingemarstorp.se
Tack Per, en bra början - jag läser och ser om jag blir klokare!

Mvh/Christian

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se


Annonser




Marknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna