ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Författare Ämne: Hur går jag vidare, hittar uppgifter men inga källor. Mattis Svensson f 1671 i Glimåkra  (läst 175 gånger)

2019-09-29, 22:55
läst 175 gånger

Utloggad Ola Lidén

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 283
  • Senast inloggad: 2019-12-13, 17:38
    • Visa profil
Vet inte om detta är rätt plats för forumet för detta, men jag försöker ändå.?

Jag kommer inte längre med de källor jag hittat och när jag söker på olika släktsajter efter Mattis hittar jag honom på flera ställen men inga andra källor än de jag har. Jag hittar hans föräldrar, farföräldrar mm, syskon och exempelvis uppgifter att han blev mördad. Hur ska man veta om det bara är felaktiga uppgifter som cirkulerar som en massa "smartmatcher" eller liknande eller riktiga uppgifter?

Jag har "min" Mattis här: https://www.wikitree.com/wiki/Svensson-3885 där finns länkar till de enda källor jag har, vigsel och död.

Här finns en annan Mattis på Wikitree, det är troligtvis samma och de båda ska egentligen matchas men jag vill ha källor till hans föräldrar först, här finns inga källor alls, jo några som jag lagt ditt hos föräldrarna och de ev barnen/syskonen men de är bara källor för död och inget som binder föräldrar till barn: https://www.wikitree.com/wiki/Svensson-1521

Här finns en ganska detaljerad med bland annat Mattis föräldrar och en text att han blivit mördad, det är på MH men vad jag kan se inga mer källor än vad jag har. https://www.myheritage.se/person-1500112_599610841_599610841/mattis-svensson

Jag har kontaktat både den som lagt ut den "andra" Wikitree versionen och den på MH, inget svar än men det kommer kanske. Troligtvis kommer de inte heller att komma med några nya/bättre källor eftersom de inte finns några redovisade på respektive ställen.

Någon har kanske hittat länkar mellan barn och föräldrar någon gång, och jag kan som sagt tro att det är rätta föräldrarna mm till Mattis som redovisats i ovanstående släktsajter men jag vill se bevis/källor innan jag går vidare.

Hur ska jag göra, jag tar gärna emot tips på hur/var jag ska söka eller så klart de riktiga källorna om någon har dem.Allt jag får hjälp mig kommer så småningom att bidra till det som hamnar här: https://www.wikitree.com/wiki/Lidén-40

2019-10-04, 12:39
Svar #1

Utloggad Ola Lidén

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 283
  • Senast inloggad: 2019-12-13, 17:38
    • Visa profil
Är det ingen som kan hjälpa mig att gå vidare, jag pushar upp den här tråden.

Mattis Svensson f ca 1671, enligt ett antals släktträd på MH är hans föräldrar Sven Mattisson f 1636 och hans fru Hanna Ingemansdotterf 1645, de finns även på Wikitree men utan någon ansvarig.

Nu har jag fått hjälp (på detta forum) med att hitta källan för att Mattis verkligen blev mördad/dräpt med en kniv och gärningsmannen blev dömd till halshuggning.

Men jag kan inte hitta en enda källa som visar att hans påstådda föräldrar, syskon, anfäder är hans. Det finns ganska detaljerade uppgifter om fler anfäder och det måste ju finnas eller ha funnits någon form av källa för att hitta allt detta, var är de/den hur hittar man dem?
Allt jag får hjälp mig kommer så småningom att bidra till det som hamnar här: https://www.wikitree.com/wiki/Lidén-40

 

AnnonserMarknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna