ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Författare Ämne: Ättlingar till Nils Guttormsson, Skrickerum  (läst 1169 gånger)

2016-05-29, 12:07
läst 1169 gånger

Utloggad Anders Bockgård

  • Anbytare **
  • Antal inlägg: 32
  • Senast inloggad: 2019-07-28, 08:47
    • Visa profil
    • Familjen Bockgård
Hattmakarsläkten Hägerstrand från Hägerstad by i Hannäs socken är en av de agnatiska grenar som ingår i dens stora Guttormsläkten som härstammar från bonden Guttorm i Gärdsnäs i Hannäs socken och dennes son bonden Nils Guttormsson i Skrickerum, Tryserums socken, född senast 1538. Andra rent agnatiska grenar bär bl.a. släktnamnen Wandelius, Hanner, af Ekström, Bråttom (Tryserum), Ekman (Tryserum), Björkenius (Gamla Uppsala), Rignell (Krokek), Dehlin (Björsätter, Skutskär och Växjö), Friberg (Stockholm) och Rose (USA). De flesta grenar bar inga speciella släktnamn och bodde mest i Tryserums socken, men flyttade ut under 1800-talet, huvudsakligen till Norrköping, Stockholm och mest till Nordamerika.

Jag med flera jobbar med en bok om Guttormsläkten inklusive släkten Hägerstrand från Hannäs. Frågan är om det finns bevis för att hattmakaren Nils Hägerstrand som dyker upp i Vislanda socken omkring 1780 härstammar från Hägerstad by i Hannäs socken i Tjust härad, eller om han har sina rötter i Hägerstad socken i Kinda härad? Jag är även intresserad av alla agnatiska ättlingar till ovan nämnde Nils Guttormsson och de olika släktgrenarna.

Nils Guttormssons ättlingar på svärdsidan bodde främst i Skrickerum, Skårsjö, Porsnäs, Ingelsbo, Stockebäck, Knappekulla, Grännäs och Gållösa.

 

Annonser

Marknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna