ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Författare Ämne: Äldre inlägg (arkiv) till 2001-03-07  (läst 837 gånger)

2001-02-23, 17:56
läst 837 gånger

Utloggad Gunnar Jonsson

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 2118
  • Senast inloggad: 2021-06-24, 10:24
  • Gunnar Jonsson, Säffle
    • Visa profil
Kontrollera att det i rutan Sök i verkligen står något. Exempelvis Alla ämnen. Innan jag bytte till Windows ME (hade tidigare WIN95), så var det besynnerligt nog bara förvalt Alla ämnen nån enstaka gång. Då fick jag aktivt välja något i Sök i-rutan.

2001-02-23, 23:59
Svar #1

Lasse Nilsson


2001-02-24, 00:15
Svar #2

Utloggad Tord Påhlman

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 2085
  • Senast inloggad: 2017-11-13, 21:51
    • Visa profil
Invid knappen Sök står det alltid (alla ämnen).

2001-02-24, 16:18
Svar #3

Utloggad Olle Elm

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 10851
  • Senast inloggad: 2021-06-23, 21:14
    • Visa profil
    • www.orserum.info
Sedan en tid har jag fått problem i Anbytarforum som anknyter till de som diskuteras ovan. När jag varit inne i en diskussion och läst, och därefter trycker på Back i mitt Netscape 4,72, får jag allt som oftast meddelandet The document contains no data. Try again later or contact the ... administrator. Trycker jag fler gånger händer det att jag kommer till grundmenyn med Ämnen. Därefter kan plötsligt allt fungera som vanligt igen.
Skriver det här mest för att rapportera om något kan göras. Det fungerar ju så här också ...
Vänligen,
Olle Elm

2001-02-24, 16:25
Svar #4

Utloggad Lena Thelin

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 5118
  • Senast inloggad: 2020-09-16, 22:02
    • Visa profil
    • www.arleco.nu/minslakt/sv
Jag har precis som Olle fått detta problem, men i mitt fall står det ingenting (Explorer). Trycker ett flertal tillfälle på uppdatera för att det ska hända något. Detta fenomen kom efter att det fungerade med nytt senaste vecka.

2001-02-24, 21:43
Svar #5

Utloggad Christina Blanck

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 139
  • Senast inloggad: 2021-04-17, 17:30
    • Visa profil
Hej Olle och Lena! Ett sätt att komma runt ert problem är att läsa en diskussion i ett nytt fönster. (Högerklicka på länken och välj Öppna i nytt fönster. Har ni Mac, utan högerknapp, så håller ni ner Ctrl när ni klickar). Därigenom har ni trädet kvar hela tiden och kan lätt återgå dit när ni vill, utan väntetider eller andra problem.
 
Jag höll på att bli galen på alla väntetider när jag skulle backa tillbaka till trädet, men då fick jag tips om denna metod och sedan dess funkar det jättebra för mig.
Mvh Christina Blanck

2001-02-24, 21:49
Svar #6

Utloggad Lena Thelin

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 5118
  • Senast inloggad: 2020-09-16, 22:02
    • Visa profil
    • www.arleco.nu/minslakt/sv
Hej Christina
 
Ska försöka testa detta. Det som var så konstigt var att jag aldrig har haft detta problem tidigare.
Tack för hjälpen
Lena

2001-02-24, 23:10
Svar #7

Utloggad Birgit Lindgren

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 119
  • Senast inloggad: 2019-01-27, 15:26
    • Visa profil
Hej!
 
Jag har råkat ut för precis samma sak... när jag försöker backa tillbaka till trädmenyn efter att ha läst i en diskussion så får jag upp samma felmeddelande som Olle beskriver här ovan. Det är ett fel som uppträder sporadiskt och jag har inte lyckats lista ut varför det händer ibland och inte andra gånger. Det går naturligtvis att öppna två fönster som Christina säger men det borde inte behöva vara så. Jag har en snabb uppkoppling via bredband och har inga som helst väntetider när jag ska ladda sidorna annars... bara detta felmeddelande som dyker upp ibland. I det läget så fungerar det inte att välja Nytt senaste dygn heller, om jag då istället väljer en annan rubrik och sen väljer Nytt senaste dygn igen så kan det fungera om jag har tur. Jag vet inte hur länge det varit så här men jag skulle tro några veckor.
 
 
Birgit Lindgren

2001-02-24, 23:32
Svar #8

Maria Necander Bohlin

Hejsan
 
Jag har som många andra också ovanstående problem. I mitt fall får jag däremot inte upp något felmeddelande utan när jag trycker på Nytt senaste vecka får jag bara upp en helt vit sida. Detsamma händer emellanåt när jag trycker på back-tangenten - en helt vit sida. Så här har det varit i ungefär en till två veckor. Hoppas att någon har något tips på vad jag ska göra. Att gå in på alla ämnen för sig tar lite tid.
 
Mvh
Maria Necander Bohlin

2001-02-25, 00:08
Svar #9

Utloggad Håkan Skogsjö

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 1443
  • Senast inloggad: 2013-04-24, 08:42
    • Visa profil
    • www.bokhandeln.ax
Det fel som Olle beskriver håller vi på att försöka avhjälpa. Någonting hände tyvärr när vi fixade till Nytt senaste vecka, som gjorde att ett nytt fel uppstod. Vi tror oss veta vad som händer, dock inte riktigt varför. Men det ska säkert lösa sig inom kort.

2001-02-25, 00:23
Svar #10

Utloggad Olle Elm

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 10851
  • Senast inloggad: 2021-06-23, 21:14
    • Visa profil
    • www.orserum.info
Vänligen,
Olle Elm

2001-03-02, 22:42
Svar #11

Utloggad Per Schröder

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 414
  • Senast inloggad: 2017-08-21, 00:41
    • Visa profil
Idag har jag råkat ut för problem (ffg faktiskt!). När jag söker på inlägg (först min senaste sökning, därefter den senaste dagen och sedan 22.00 igår) kommer det upp : Inga diskussioner har fått nya inlägg. Dock står det längst ner: Senaste inlägget: fredag den 2 mars 2001 kl. 22.01. Och försöker jag en gång till på min senaste sökning kommer givetvis enbart de nya efter 22.01 upp.  
Och en annan sak nu också. Jag söker nu på :
 Sök inlägg skickade sedan 22.00   Idag
 
Då kom det upp 129 diskussioner har fått nya inlägg dvs alla inlägg under hela dagen idag. Mycket konstigt.
Mvh Per

2001-03-02, 23:07
Svar #12

Utloggad Per Schröder

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 414
  • Senast inloggad: 2017-08-21, 00:41
    • Visa profil
Hej igen!
Genast dök nästa problem upp! (jag skulle nog aldrig skrivit sådär). Om jag från alla de 129 diskussionerna jag fick upp klickar mig till en intressant fråga och läser där mm och sedan går tillbaka med Back dyker följande meddelande upp (trots att jag bara var inne ca 2 minuter):
Warning: Page has Expired The page you requested was created using information you submitted in a form. This page is no longer available. As a security precaution, Internet Explorer does not automatically resubmit your information for you.  
 
To resubmit your information and view this Web page, click the Refresh button.  
 
Nu måste jag återigen göra en sökning på alla inlägg sedan igår t ex.  
För trycker jag på Refresh button kommer jag till första sidan på Anbytarforum.
 
Vad är det som har hänt?
Mvh Per

2001-03-03, 01:44
Svar #13

Utloggad Jill Raneryd

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 343
  • Senast inloggad: Aldrig
    • Visa profil
Hej igen!
Sökte nu hemifrån och har inte sökt sedan jag gjorde mitt sista inlägg här i avbitarforum men jag sökte på  Sök inlägg efter min senaste sökning med mitt vanliga 56K-modem och fick svaret att jag hade 622 nya meddelanden och jag såg alla så det verkar ju OK. Väntar en dryg vecka till och söker från jobbet så får vi se!
 
Mvh
Jill

2001-03-03, 01:53
Svar #14

Utloggad Jill Raneryd

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 343
  • Senast inloggad: Aldrig
    • Visa profil
Tilläggas bör ju att det tog ca. 8 minuter innan alla info. var hemladdad och det är ju förståligt när det gäller modemuppkoppling....men att det blir samma sak med fast uppkoppling är lite underligt! Som sagt...söker från jobbet nästa gång!

2001-03-03, 03:23
Svar #15

Utloggad Pernilla Herlitz

  • Anbytare *
  • Antal inlägg: 16
  • Senast inloggad: 2014-01-23, 21:56
    • Visa profil
Jag gjorde en test på Nytt senaste vecka och kom fram till att det fungerar okej med IE 5.5
 
Netscape 4.76 slutar aldrig (säkert många minuter) att rendera sidan. Opera 5.0 gör på samma sätt.
 
IE 5.5 renderar sidan på ungf. 10 sek. Detta på en 200 MHz MMX med 64 MB RAM. Uppkopplingstyp: ADSL.
 
Testen gjordes 03:00 på natten för att inte störa verksamheten (så detta utesluter inte Jills samtidiga användare).
 
Jag misstänker dock att det rör sig om vilken browser man använder. IE 5.0 har ett hyfsat känt blankside-bugg detta kan förklara några fel som man kan få. Varför NS 4.76 gör som den gör kan jag dock inte svara på (antagligen sämre renderings motor).
 
Så mitt förslag är... alla IE 5.0 användare, uppgradera till IE 5.5

2001-03-03, 04:12
Svar #16

Utloggad Pernilla Herlitz

  • Anbytare *
  • Antal inlägg: 16
  • Senast inloggad: 2014-01-23, 21:56
    • Visa profil
Förutom ingenting.
 
Det kanske är id? att speca vilken typ av mjukvara/hårdvara man kör.
 
Ex;
Windows 95 OSR2   :   OS med release nummer
IE 5.01           :   Webbläsare med versionsnr
V.90 modem        :   Uppkoppling
etc.
 
Jag vet inte om detta kan underlätta för de som söker felen!?
 
Nu när jag varit så duktig att påpeka detta för alla så passar jag på att lägga till att min test gjordes under Windows 95 OSR2 med diverse TCP-lappningar (dvs, jag kastade sten i glashus).  
 
MVH
/PWa

2001-03-03, 08:56
Svar #17

Utloggad Jens Sandahl

  • Anbytare ****
  • Antal inlägg: 503
  • Senast inloggad: 2013-02-01, 18:16
    • Visa profil
För mig tog det några sekunder att ladda hem Nytt senaste vecka och det var 621 nya diskussioner. Funkade felfritt så här på morgonkvisten alltså.

2001-03-03, 15:49
Svar #18

Lars Öhman

Jag klockade in på nio sekunder med att öppna Nytt senaste vecka. 614 nya diskussioner. För några veckor sedan gick det inte alls att öppna Nytt senaste vecka. Problemen verkar vara överståndna.  
 
mvh
Lars Öhman

2001-03-04, 15:29
Svar #19

Utloggad Christer Gustavsson

  • Anbytare ****
  • Antal inlägg: 895
  • Senast inloggad: 2016-06-12, 10:33
    • Visa profil
    • bergstorp.se
Carl,  
jag är inte efter att gå i polemik med dig, men jag vill gärna kunna använda de funktioner som jag erbjuds som Rötter-vän. Jovisst har du fått en felanmälan från mig. Jag vände mig till dig eftersom du stod som ansvarig för användarkonton. Det lät mer tekniskt inriktat än titeln redakör. Du har tom besvarat den med samma andemening som i ditt svar i anbytarforum från 19/2. Jag skickade därför e-post till ”rotter@aland.net” den 19/1 utan resultat. Därför försöker jag  igen på detta sätt.
 
Håkan,  
jag har sedan början av januari haft problem med att använda funktionen Sök inlägg. Inget av alternativen ger resultat, bara beskedet ” Inga diskussioner har fått nya inlägg”. Detta trots att sökningar med hjälp av t.ex. Nytt senaste dygn ger träffar. Kollade nyss för att försäkra mig om att felet finns kvar. Möjligtvis kan tidpunkten för felet sammanfalla med min uppgradering till IE 5.0.
 
Min tidigare fråga kvarstår: ”Finns felet på min sida eller er sida? Om det är på min sida, vad ska jag göra?” Tacksam för hjälp.

2001-03-04, 16:15
Svar #20

Utloggad Bo Berndtsson

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 3212
  • Senast inloggad: 2021-06-24, 09:52
    • Visa profil
Christer Gustavsson
 
Med anledning av ditt inlägg prövade jag funktionen Sök inlägg och alternativet ett dygn. 114 nya inlägg listades efter 8 sekunder, så funktionen är inte helt ur funktion.
Jag uppgraderade till IE 5.5 igår, så jag vet inte om felet har att göra med ver. 5.0, eftersom jag inte brukar söka på inlägg.
IE 5.5 finns till nedladdning på en vid det här laget välkänd tillverkares hemsida.
 
Bo Berndtsson

2001-03-04, 17:25
Svar #21

Utloggad Håkan Skogsjö

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 1443
  • Senast inloggad: 2013-04-24, 08:42
    • Visa profil
    • www.bokhandeln.ax
Har du kollat det som Gunnar Jonsson skriver ovan (23 febr)? Den förfrågan du sände till rotter@aland.net hade en felaktig svarsadress, så svaret kom i retur till oss.

2001-03-04, 17:34
Svar #22

Carl Szabad (Carl)

Christer! Kan du kolla uppgifterna i ditt konto, exempelvis din e-postadress, som är viktig för att Sök inlägg ska fungera? Vad har du för dator, uppkoppling, internminne och hastighet? Det är svårt att ge något bra svar eftersom funktionen fungerar för andra, men det låter ju som om det är något med din dator som inte är helt OK.

2001-03-05, 23:12
Svar #23

Utloggad Christer Gustavsson

  • Anbytare ****
  • Antal inlägg: 895
  • Senast inloggad: 2016-06-12, 10:33
    • Visa profil
    • bergstorp.se
Tipset hjälpte mig, Håkan. Det var slarvigt av mig att inte notera detta.

2001-03-06, 06:18
Svar #24

Utloggad Torgny Henriksson

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 103
  • Senast inloggad: 2008-09-02, 19:22
    • Visa profil
    • www.torgnyhenriksson.se
Hej! Det senaste dygnet har jag inte kunnat använda Sök inlägg efter min senaste sökning. Jag får meddelandet att jag inte har sökt de senaste sju dygnen, trots att jag söker minst en gång per dygn.

2001-03-06, 06:26
Svar #25

Utloggad Torgny Henriksson

  • Anbytare ***
  • Antal inlägg: 103
  • Senast inloggad: 2008-09-02, 19:22
    • Visa profil
    • www.torgnyhenriksson.se

2001-03-06, 12:43
Svar #26

Utloggad Gunnar Jonsson

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 2118
  • Senast inloggad: 2021-06-24, 10:24
  • Gunnar Jonsson, Säffle
    • Visa profil
Fick samma fel som Torgny nu kl 1235. Med meddelandet: Du sökte efter inlägg för mer än 7 dagar sedan. Inlägg skickade de senaste 7 dagarna kommer att visas. Du kan använda andra sökmetoder för att söka inlägg som är mer än 7 dagar gamla.
Detta fastän jag söker varje dag.

2001-03-06, 12:45
Svar #27

Utloggad Gunnar Jonsson

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 2118
  • Senast inloggad: 2021-06-24, 10:24
  • Gunnar Jonsson, Säffle
    • Visa profil
Och även här fungerar det nu.
Var sparas denna information om när man gjorde sin senaste sökning?
Om det är på Forums server måste ju något ha hänt där.

2001-03-06, 15:59
Svar #28

Utloggad Håkan Skogsjö

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 1443
  • Senast inloggad: 2013-04-24, 08:42
    • Visa profil
    • www.bokhandeln.ax
Vi har gjort en del saker som gör att funktionen som Torgny och Gunnar nämner kan ha glömt när senaste sökningen gjordes. Därför kan den visa alla inlägg skickade senaste vecka en gång. Men sedan ska det funka. Däremot kan det hända att personer som fått sina Användarkonton godkända senaste vecka (från 24 febr till 5 mars) måste göra om sin registrering. Men detta behöver endast göras om kontot inte längre fungerar.

2001-03-07, 20:15
Svar #29

Utloggad Staffan Bengtsson

  • Anbytare *****
  • Antal inlägg: 2257
  • Senast inloggad: 2021-02-07, 16:32
    • Visa profil
Jag har råkat ut för samma sak som Torgny och Gunnar två dagar i rad. Senast för en halvtimme sedan. Så funktionen som skall minnas när senaste sökningen gjordes verkar kunna ha minnesluckor mer än en gång per användare.

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se


Annonser






Marknaden

elgenstierna utan-bakgrund 270pxKöp och Sälj

Här kan du köpa eller sälja vidare böcker och andra produkter som är släktforskaren till hjälp.

Se de senast inlagda annonserna