ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Alice Ahnqvist

Sidor: [1]
1
Gällivare / SV: Kilvo folk?
« skrivet: 2020-12-09, 14:16 »
Hej!
I de äldre födelseböckerna var det tämligen vanligt att moderna efternamn inte skrevs in. Ännu länge bak i tiden var de dessutom slarvigt skrivna och inte heller i kronologisk ordning. Sannolikt blev de inskrivna många gånger först när dopet bekräftades av prästen. Dessutom var det inte så lätt att alla årstider färdas till kyrkplatsen i väglöst land. För att vara säker på att det är rätt person är det säkrast att följa hennes bakgrund i hfl och senare efter giftemålet. I Gällivares fb finns alltid mammans namn med i fb. Tyvärr saknas sådana uppgifter på vissa församlingar i Östergötland.
Vänligen
Alice Ahnqvist

2
Gällivare / SV: purnu
« skrivet: 2020-12-09, 14:08 »
Hej!
Enl fb är Karl Oskar född 16 juli 1883 och är son till Karl Gustaf Olofsson och hustrun Stina Jakobsd, 25 år i Purdnu. Obs! En av de äldre stavninarna på byn. I alla efterföljande husförhörslängder från 1891 och fram till hans död finns han med. Alltså måste noteringen i husförförsl. 1877 1894 vara felaktig.
Vänligen
Alice

3
Gällivare / SV: Laila Betty Signhild Persson boende i Purnu
« skrivet: 2020-11-25, 12:35 »
Tack för ditt svar!

Nu vet jag hur släktförhållandet är. Jag har forskat både på Lailas och Henrys släkt så långt man kommer i kyrkböckerna. Någr luckor finns dock.
Hälsningar
Alice, också från Purnu

4
Gällivare / SV: Laila Betty Signhild Persson boende i Purnu
« skrivet: 2020-11-23, 19:49 »
Hej!
Nu blev jag lite nyfiken på vilket sätt du kommer in i Lailas familj. Mycket riktigt så hade Hilma och Karl Oskar många barn, totalt 15; 5 pojkar och 10 flickor. Laila var nr 10 i denna stora syskonskara. Alice
 

5
Gällivare / SV: Christina Ristin Anundsdotter (skans)
« skrivet: 2020-11-23, 19:42 »
Hej!
Jag ska komplettera några uppgifter om Chistina. Hon hette Anundsdotter Skano i efternanm, se , Gällivare CI:3, sid 43. Det finns ingen födelseortort angiven. I senare hfl är hon bosatt i Sör-Kaitum, AI:4, sid 248. Hon gifte sig 1854 med Pehr Jacobsson i Purnu. Han kallades Pieti i Purnu. Hon återfinns som "Ristin" i några av  kyrkodokumenten. Sannaolikt var det så hon i vardagslag kallades. Hon och Per fick en son , som också fick namnet Per. Han fick efternamnet Persson som namnbruket var vid denna tid. Han kallades för Pietari hemma i byn. I dag finns ingen längre som använder efternamnet Skano.
I Ernst Mankers bok "Medmänniskor i Norr" finns det ett foto på Per på sid 26. Det var han som kallades för Pietari. I samma bok på sid 38 finns ett foto på Petter Persson Skano. Christina är faster till denna man.
Hoppas ni har någon glädje av dessa uppgifter
Alice

Sidor: [1]