ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mikael Svensson

Sidor: [1]
1
Tack för all information. Tyvärr för mig så är ju inte Clara släkt med min hustru utan hon verkade ju vara med som resesällskap till Fredrik och Anna. Det verkar vara svårt att få fram info om Fredrik o Anna och det kan ju säkert bero på att dom hade så vanliga namn. Om någon ändå hittar något är jag tacksam för allt.

2
Återigen, tack så mycket för hjälpen. Hur går jag nu vidare? Det skulle vara väldigt spännande att kunna få reda på vart han tog vägen och om det finns ättlingar kvar i Amerika. Tacksam för råd och tips och även hjälp med att komma vidare.

3
Tack för hjälpen, finns det information om vilken båt han åkte med och vart han sedan hamnade? Har sett att det finns folkräkningshandlingar (United States Federal Census) men vet ej hur man söker efter dessa.

4
Jag söker hjälp med att hitta upplysningar om Johan Fredrik Larsson från Alsters socken i Värmland som var min hustrus farmors far. Han var född 22/5 1883 och ska ha utvandrat till Amerika 1902 ev. 1901. Han ska vara född på gården Sandviken (Finsnäs). Föräldrarna hette Lars Johan Larsson f. 31/5 1850 i Alster och Ida Betty Persdotter f. 27/? 1849 i Grums. Vet egentligen inte så mycket mera. Tacksam för all hjälp.

5
Eskilsäter / Eskilsäter
« skrivet: 2014-03-12, 19:50 »
Tack för tipset, ringde till kommunarkivet idag men det var endast öppet mån o tis. Får försöka till veckan. Återigen tack

6
Eskilsäter / Eskilsäter
« skrivet: 2014-03-12, 09:42 »
Jag söker hjälp att hitta min mormors far. Min mormor Anette Setterlöf var född 19 maj 1923 i Eskilsäter. Hennes mor hette Hanna Setterlöf f. 1890. Kommer tyvärr inte vidare på faderns sida. Är det någon som kan hjälpa mig med detta? Tacksam för all hjälp.

7
Tack så hemskt mycket med hjälpen att hitta vart min bror till farmors far tog vägen. Oerhört spännande. Har varit in på Googlemap och tittat på det hus de bodde i 1940. Nu ska jag försöka hitta levande släktingar till Carl Gustaf. Har någon några bra tips på hur man lättast gör. Återigen, stort tack
Mvh Mikael Svensson, Molkom

8
Jag är nybörjare på släktforskning så jag har inte kunskap i hur man får fram bouppteckningar från förr. Jag vet att fadern August Svensson dog 12 okt. 1935 i Södra Ny, Värmland och modern Anna Sofia Andersdotter dog 15 mars 1918 i Södra Ny, Värmland.
Mvh Mikael

9
Glömde skriva med i förra meddelandet, det var inga syskon till Karl Gustaf som utvandrade till Amerika.
Mikael

10
Föräldrarna till Karl Gustaf hette August Svensson f. 1853-12-11 i Gillberga, Värmland och Anna Sofia Andersdotter f. 1851-04-15 i Gullbranserud Edsleskog, Dalsland. Kamraten som följde med till Amerika hette David N. Olsson f. 1881 okänt vart men han bodde i Södra Ny, Värmland.
Mvh Mikael Svensson

11
Jag söker uppgifter om min släkting Karl Gustaf Svensson f. 1883-10-04 i Gillberga, Värmland. Han utvandrade 1903 till Amerika. Överfarten skedden med båten Orlando till England 14 okt. 1903 och sedan vidare till USA och New York med båten New York. Han landsteg i New York 25 okt. 1903. Vad som sedan hände med honom är höljt i dunkel, det enda som ev. jag vet är att han skulle ha dött 1940. Vart bodde han? Fick han några barn? Vad gjorde han? Allt är av intresse. Mvh Mikael Svensson

Sidor: [1]