ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Sammanfattning

Sven-Åke Sjövall Anbytare

Utloggad Utloggad
Antal inlägg:
99 (0.015 per dag)
Forskar i socknar (Parishes you research):
I Västmanland: Flera socknar norr om Västerås: Haraker, Kila, Kumla, Fläckebo, Romfartuna, Sala, Skultuna, Västerfärnebo, Broddbo m.fl. , I Dalarna: Lima, By, Folkärna och Avesta m.fl. , I Skåne: Många norr om Ystad o runt Malmö:, Skurup, Svedala, Wemmenhög, Börringe, Flackarp, Malmö, Ystad, Gärdslöv m.fl. I Gävleborg: Jättendal och Hudiksvall.
Forskar i släkter (Surnames you research):
Sjövall (från 1800-tal och framåt), Olausén (från 1650 och framåt), Svensson (från 1650 och framåt), Werner (från 1650 och framåt)., , Personhistorik om Sjövall/Olausén: , Henrik Olausén invandrade från Norge till Sverige 1874. , Gifte sig en månad senare. Ytterligare 6 månader senare föddes parets 1:a barn - snabba ryck. Sedan kom ytterligare 6 barn, men det tog några år. Henrik tjänade som Klampare på sågverk längs ostkusten, från Gävle upp till Luleå. , I Luleå verkade vid denna tiden en Adjunkt, född i Genarps socken i Skåne. Han arbetade på en skola i Luleå, och brukade äta lunch där ett av Henriks barn serverade maten. Tycke uppstod - de blevo min farfar och farmor. De flyttade senare till Karlstad., , Farfar trivdes inte mot 1930-talet. Skrev till sin Far ett par år innan han avled: Längtar hem till Skåne, konstigt väder i Karlstad, man vill ju inte heller att ens barn ska bli värmlänningar., , Det blev i alla fall en hel 'drös' med värmlänningar efter farfar. ,, Personhistorik om Svensson/Werner: , Morfar och mormor kommer från Haraker och Fläckebo. De bodde nära varandra redan före vigseln. En stig trampades upp mellan husen. Kallades friarstigen. Kända gårdar är Värntorp, Danielsberg, Stora och Lilla Bäckarne i Västmanland, samt Apertin, Jakobsberg och Almar i Värmland., , En son till mannen som åt lunch i Luleå, delade ut post till min morfar och mormor på Jakobsberg. Posten togs emot av en av gårdens döttrar, och tycke uppstod. , Så småningom resulterade brevutdelandet i några barn, bl.a. han som har skrivit detta.
Datorprogram för släktforskning:
Använder Ms-Access som databas, Excel till att rita anor och Word till dokumentation för publicering.
Övrigt (Other):
Jag är en Pensionär med mycken tid till forskning om släkten. Har pysslat med släktforskning ca 20 år. Forskar på båda föräldrarnas grenar, Sjövall och Svensson. Ena grenen börjar i Norge och slutar i Sumpan. Har ingen egen hemsida, men läser gärna andras.
Registreringsdatum:
2006-07-27, 11:00
Språk:
Swedish
Senast aktiv:
2012-04-08, 22:34