ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Sven-Eric Rosenquist

Sidor: [1]
1
Hej Andreas och Karl-Erik.
Ni ska ha hjärtligt tack för hjälpen.
Min far (Bernd Rosenquist, Hamburg) vill ringer mig den här veckan och berättar om det finns några mer uppgifter om Bengts flyttning och hans bostad innan han flyttade till L?beck.Måste det inte existera en flyttningsbetyg, utställd av en präst?
 
Tack så mycket och god Jul
 
Sven-Eric Rosenquist

2
Hej, mitt namn är Sven-Eric Rosenquist, men jag är tysk. I 1800:talet Bengt Rosenquist flyttade från Mörarp till Lübeck i norra Tyskland. Hans mor var en visst Ingrid auf (av,från?) Skaglarp (gård?). Det finns ingen riktig efternamn. Hans far är inte kännt (Information från Landesarchiv Lund 1939). Vet någon något? Vaför heter han Rosenquist, fast ingen vet hans fars namn?

3
Rosenquist / Rosenquist
« skrivet: 2001-12-18, 12:05 »
Hej. Jag heter Sven-Eric Rosenquist, men jag är tyska. En visst Bengt Rosenquist (-qvist,kvist?) flyttade i 1800-talet till L?beck i norra-Tyskland. Han var född 09.Sept.1793 i Mörarp (nära Helsingborg).Hans mor var en visst Ingrid auf (av?från?) Skaglarp (en gård?). Hans far är inte kännt.
Vet någon något?

Sidor: [1]