ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Sammanfattning

Mattias Nystrand Anbytare

Utloggad Utloggad
Antal inlägg:
0 (0 per dag)
Forskar i socknar (Parishes you research):
Kölingared
Forskar i släkter (Surnames you research):
Josefsson
Fransson
Datorprogram för släktforskning:
Inget
Övrigt (Other):
Tar gärna hjälp till att forska kring min släkt på Morfar Lennart Franssons sida, Hans mor hette Rosa Fransson. De flyttade som familj ned till Nybro i Kalmar Län, där min Morfar Lennart Fransson född 1910 eller 1911 i Kölingared utanför Mullsjö.

.Lennart gifte sig med min Mormor Ingrid Johansson från Bräntorp utanför Nybro i Kalmar län. Hennes far , Rudolf Johansson byggde och drev en möbelfabrik i Bröntorp. På hennes sida lever vi med hennes ord om att hon var släkt till Biskop Gustaf Aulén , men vi har inte kunnat slå fast hur. Han har ju sina rötter i grannbyn "Flerohopp"
Framförallt skulle jag vilja att jag innan jag flyttar från Jönköping, ha besökt platser som var viktiga i mina förfäders släkt. Jag skulle hemskt gärna också vilja förstå svärmodet som vilade över min Morfar, hela livet. Jag kan aldrig minnas att han log. Hans mor Rosa var vänlig men hade också något tungt som vilade på hennes axlar. Det kan hjälpa vår släkt med vår bearbetning av att flera släktingar fått kämpa tidvis med psykisk ohälsa mäoch depressioner. Finns det någon som skulle vara intresserad av att göra efterforskningar eller kan ni tipsa om var jag kan finna sådan info?
Registreringsdatum:
2023-11-20, 14:28
Senast aktiv:
Aldrig