ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Leif Dahlstrand

Sidor: [1]
1
Tack Hans, svårt det här , men skam den som ger sig
mvh
Leif

2
Ett stort tack till er alla tre! Jag har ett uppehåll just nu från letandet men skall pröva era råd så fort jag får tid. En del anser att besök i Hamburg är bästa sättet - vi får väl se. ( eller ev. betala någon där för att leta )
MVH
Leif Dahlstrand

3
Amt: Århus / SV: Kan ej hitta Otto Edward Runtz Lund i Danmark
« skrivet: 2019-10-26, 18:23 »
Tack så hemskt mycket Niels. Nu skall vi resa till Spanien så jag får göra ett uppehåll i min forskning men tackar dig än en gång för allt arbete du lagt ned för mig!
Med vänlig hälsning
Leif Dahlstrand

4
Amt: Århus / SV: Kan ej hitta Otto Edward Runtz Lund i Danmark
« skrivet: 2019-10-23, 20:22 »
Ja Niels jag antager att letandet efter anor i Tyskland kan komma att kräva betald hjälp. Jag postade en förfrågan på Anbytarforum om Mattilde Zadow men har inte fått napp ännu så det kan bli svårt. /Leif

5
Amt: Århus / SV: Kan ej hitta Otto Edward Runtz Lund i Danmark
« skrivet: 2019-10-21, 11:36 »
Hej igen Niels. Tack igen för dina nya "upptäckter". Jag har ju mycket data om familjen i Sverige men saknade både den tyska och danska bakgrunden. Deras äldsta barn Otto Elvin föddes 1870-04-17 i Hamburg och det är min frus farfarsfar. Ytterligare två av barnen föddes i Hamburg - Paul Adolf 1871-1924 och Helena Maria 1872-1906. Mattilde Zadows tyska/polska anor har jag inte lyckats komma åt - vet när hon föddes i Hamburg men först när hon är i Sverige har jag hennes historia "hos oss". Om jag summerar det du hittat i bifogad fil så kan du väl ge mig ett OK om du tycker det ser rätt ut. / Ha en bra dag , Leif

6
Tack Hans Olof, det var riktigt roligt - nu skall jag gå igenom det du hittat. Förstår jag dig rätt att du har inte heller hittat honom i födelseboken i någon socken ( Fägre Socken borde det vara men jag misstänker att det finns skrivet i ngn annan närliggande sockenbok).

7
Hans Olof , jag tror inte det ger något - man kan inte ha gjort så stort fel på födelsedata tror jag. Fägre B:2 s.85 nr.45 anger den Carl Johan Johansson jag letar efter men svårt att gå bakåt till husförhörsboken i Trästena därifrån och hitta honom. Han flyttar ut 1841 så det kan inte vara många år efter att han flyttat hemifrån.
Tack för att du hjälper mig!
/ Leif

8
Amt: Århus / SV: Kan ej hitta Otto Edward Runtz Lund i Danmark
« skrivet: 2019-10-16, 15:36 »
Tack Niels då förstår jag.
Jag är mycket tacksam för den hjälp du givit mig. Min strävan var att hitta Otto Edward Rendtz Lunds föräldrar i Danmark och det känns som att jag har det nu. Huruvida jag går långt tillbaka i hans släkt får jag se men det var intressant att du fann brottslighet i hans anor. Jag har ju forskat mycket på hans familj i Sverige och det visar sig att Otto själv fick 3 månader för stöld 1897 och hans söner finns också representerade i brottsregistret ett antal gånger. En av hans söner är min frus farfars far vilket är orsaken till att jag började titta på familjen. Denne sonen hette Otto Elvin Lund men det var kvinnan som födde min frus farfar som gav honom hans efternamn så namnet Lund fördes inte vidare via Otto Elvin Lund som inte heller officiellt förekom som barnets far och inte hade kontakt med honom i livet.

Tack Niels och ha en bra dag! / Leif

9
Amt: Århus / SV: Kan ej hitta Otto Edward Runtz Lund i Danmark
« skrivet: 2019-10-15, 23:09 »
Jaha Niels, då var det fel men inte konstigt eftersom min kunskap om danska kyrkböcker är näst intill obefintlig. I Sverige tycker jag det finns ganska bra sökvägar mellan olika kyrkböcker men har inte lärt mig detta i Danmark. Vi har In-/Utflyttningsbok,Dödsbok,Födelsebok etc som på något sätt ofta är kopplade till husförhörslängder/församlingsböcker. Förstår inte upplägget i Danmark - hur hittar man och hur följer man personer där? Via folketelling?Andra register?/ Leif

10
Ja Christina, jag har mycket info om hans senare liv och namnbyten men hittar inte rätt födelsebok och kan inte heller komma bakåt i husförhörslängder till hans familj den vägen då en flytt runt 1841 som dräng "inte går" att spåra bakåt..

Tack för din hjälp!!

/ Leif

11
Amt: Århus / SV: Kan ej hitta Otto Edward Runtz Lund i Danmark
« skrivet: 2019-10-15, 19:04 »
Mycket intressant! Jag kan inget om Rigsarkivet men lyckades hitta en Johanne Marie Lund som skulle ha dött 18710605 i Ribe. kan det vara rätt person? Det står att hon blev 68 år gammal.

12
Amt: Århus / SV: Kan ej hitta Otto Edward Runtz Lund i Danmark
« skrivet: 2019-10-15, 17:03 »
Fantastiskt !! Tack så mycket , jag kanske återkommer om det går bra för lite fler instruktioner/hjälp om hur man kommer vidare. Ha en bra dag och än en gång tack så mycket för hjälpen/ Leif

13
Mattilda(e) Elise Zadow är enl. svenska kyrkböcker född i Hamburg 18381222 och död i Stockholm 19150413.
Hon härstammar troligen från Polen men först får man väl leta i Hamburg. Hur lyckas man med detta?
Mattilda var gift med Otto Edward Rentz Lund från Danmark.

14
Amt: Århus / Kan ej hitta Otto Edward Runtz Lund i Danmark
« skrivet: 2019-10-15, 11:48 »
Otto Edward Rentz Lund (gift med Matilda(e) Elise Zadow) skall enl. svenska kyrkböcker vara född i Århus 18431122 (död i Stockholm 19060206). Hur hittar man hans anor i Danmark?

15
Släktnamn / Var finns K(C)arl Johan Holmbergs födelsedata
« skrivet: 2019-10-15, 11:35 »
Söker föräldrar till K(C)arl Johan Holmberg född 18240416 i Fägred (Fägre). Hans födelsedatum följer honom under hela livet men jag hittar honom inte i födelseboken för Fägre socken eller de socknar som ligger intill Fägre. Vad missar jag här? ( han dog uppenbarligen 19030114 i Ulvstorp, Ekeskog socken.

Sidor: [1]