ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Sten Kumlin

Sidor: [1]
1
Millberg / Millberg
« skrivet: 2003-01-24, 13:07 »
Hej Lotta,
det är så att jag inte startade denna diskussion utan jag svarade en frågeställare men jag minns inte vem och om vad .Jag har hamnat överst för att alla inlägg före mig är borttagna.
Den där släktutredninmgen skrevs av min framlidne far på 70-talet och när jag skrev mitt inlägg hade jag den till hands men inte nu.
Anledningen till att min far undersökte ätten Ekeblad grundligt är att han sökte efter en Björn-släkt som kunde passa in som ana till Olof Björnsson på Sahlberget, häradshövding 1527-35 i Norrbo hd och 1533 även Tjurbo hd. och även domhavande på Sahlberget.
Han var intresserad av en Esbjörnsson, i Broddbo om jag minns rätt, NV Sala och som förde ett eklöv i vapenskölden. Skälet till detta sökande bland högre ståndspersoner var/är inte att vi vill skaffa oss adliga förfäder utan det faktum att Gustav Wasa tog läs och skrivkunnigt folk till tjänstemän där det fanns tillgång; d.v.s prästståndet och den
långa svansen av fattiga men skrivkunniga adelssläktingar.
Det var anledningen till att jag fann det intressant att se Ekeblads vapenbild här på Anbytarforum med eller utan text.
Att en Ekeblad har sått vildhavre är ju inte på något sätt otroligt. Jag har själv en sådan skröna i släkten. Skröna förblir det för det går aldrig att bevisa att en fattig soldat som blir självägande bonde och betalar gården  kontant på 1840-talet  hade fått hjälp av sin högadlige fader.Underligt är också att han är förd som död i dödsboken 1 år gammal så han hann med mycket i sitt korta liv. Kan vi lita på prästerna är då frågan?  
Om du eller någon annan har blivit stött i kanten så ber jag om ursäkt.
Bästa häsningar  
Sten

2
Millberg / Millberg
« skrivet: 2003-01-23, 19:22 »
Ska vi på Anbytarforum  recensera insändarnas hemsidor nu också, då går du väl lite för långt ändå Lotta? Vad du gör är att du missfirmar honom  ofantligt offentligt.  
Jag har inte varit inne på nämnda web-sida men den får han svara för själv enligt svensk lag inte någon lag som satts upp av Anbytarforums läsare. Den ursprungliga frågan gäller ju om man bara kan stövla in på en diskussion och lägga in kritiska kommentarer när det som skrivs förutsätts handla  om det som diskussionens rubrik beskriver, detta gjort av någon som kallar sig redaktör och i så fall borde veta vad tryckfrihet är. Är det så svårt att förstå att en person som letar efter information enligt rubriken väntar sig att finna sådan där även om det är en bild och inte  av en massa tjafs till vilket jag själv tyvärr bidragit en del. Jag gör väl som alla andra ; tittar runt lite och läser vad andra skriver och om  det något jag inte tror eller gillar går jag raskt vidare utan att kommentera. För övrigt om denna diskussionen ska forsätta så föreslår jag att vi flyttar till Ordet är fritt

3
Hej Peter,
nej han är född Boström och har konsekvent genom alla flyttningar använt det namnet. Fadern hade från början fått soldatnamnet Lejon men bytte senare  till namnet Boström enl. släkttraditionen på anmaning av hustrun som kallades Lejoninnan på bygden.
Anders kan ju  ha antagit namnet Lejon om han tyckte  det namnet var finare, vara avliden 1890, bo i någon av de församlingar i Stockholm som inte finns med i 1890 års folkräkning eller helt enkelt emigrerat.
Har du lust att kolla om det finns någon Anders Wilhelm Lejon med i 1890 års folkräkning så kan man ju om inte annat utesluta den möjligheten?
Mvh Sten

4
Uppsala-Näs / Äldre inlägg (arkiv) till 18 september, 2007
« skrivet: 2002-12-19, 10:50 »
Någon som har C:2 tillgängligt? Söker föräldrar till Stina Andersdotter f.1771  i Uppsala-Näs.
Julhälsningar Sten Kumlin

5
Balingsta / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-02-06
« skrivet: 2002-11-30, 17:33 »
Olof Kumlin levande i Balingsta 1815 eller i ngn.angränsande socken vid den tiden. Är det någon som stött på namnet? Min fm mf:s mor födde en oä. son 1815-01-06 kallad Olof Fredrik Olofsson under uppväxttiden men som senare när han skrev soldatkontrakt för Eka i Hagby sn. undertecknade med namnet Olof Fredrik Kumlin som om han strax innan fått reda på sin fars efternamn. Jag bär även efternamnet Kumlin men min faderssläkt kommer från Kumla sn. i Västmanland och har si vitt jag vet inget gemensamt med den jag söker i Uppland, men man vet ju aldrig säkert.
En annan indikation att hans fars efternamn var Kumlin är att min farmors mor kommenterade, när hon hörde att min farmor skulle gifta sig till en Kumlinare, att det namnet har vi redan i släkten.
Eftersom jag har resten av den delen av släkten noga undersökt så långt som det nu går så måste det vara efternamnet på min fm mf f.
Min fm mf föddes i någon av soldattorpen på Häljebolsta ägor i grannsocknen Västeråker ca 1 km till Kumla by i Balingsta och drygt 1,5 km till Kumlaborgs som soldattorpet kallas.
Bönder från Kumla by i Balingsta byter namn till Kumlien, blir riksdagsmän m.m. och finns omnämnda i Sv. Biografiskt Lexikon men även soldater kallar sig Kumlin, Kum (som skrev indelt  soldat) m.m. Jag har lusläst husförhörslängder i socknarna däromkring (inte i Västeråker för den är sedan länge försvunnen för den aktuella tiden)men inte kommit på ngt. matnyttigt. Hoppas därför att någon forskare på området kan tillföra något
Hälsnigar Sten Kumlin

6
19 Kontakt sökes / Forskarutbyte Huddunge - Enåker
« skrivet: 2002-11-12, 21:40 »
Hej Björn, jag har tre stycken från Huddunge som tåcker åren 1862-1880 om det kan vara till hjälp.
 
(Detta meddelande flyttades hit den 15/5-2009 från  Landskap » Uppland » Allmänt. /Jonas M, Moderator Uppland)

7
Karbenning / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-02-16
« skrivet: 2002-10-14, 23:27 »
Jag har i min forskning en Jan Persson Spännare född  1787-10-20 I Norberg, Han  har troligen erhållit   namnet Spännare när han blev soldat för fadern heter Per Gabrielsson, hemmansbrukare, född i Hylsbo, Norberg (U). Jan Spännare bodde på S. Hörende ägor i Västerfärnebo och var gift  med 1.o  Chatarina Andersdr.f.1781-02-05 och 2:o 1812 med Stina Persdotter f. 1780-05-30 som kom från Granmoren.
Med den andra hustrun hade han 4 döttrar: Catharina, Anna, Sara och Greta.Den enda anknytninmgen till smeder jag kan finna är att  Jan Spännares moder, Christina Olsdr var dotter till en knivsmedsmästare i Norrbärke sn men kan f.n. inte hitta anteckningen.
Hälsningar Sten

8
Sillesön = Torshällaön?
Nils Matsson kom, år 1652,enl. en ant. från Sillesön i Torshälla. Är det någon som vet om det är den ö (numera genom utfyllnad förenad med land) där Gustav II Adolf beordrade bygget av Stoore kvarn och som numera inrymmer biblioteket.Om så är fallet, finns några handlingar som berör bygget av kvarnen och de som arbetade där?
Sten

9
Dingtuna / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-01-24
« skrivet: 2002-10-10, 14:52 »
Medan jag ändå var i farten tittade jag i Hfl. AI:14b, och 15b och fann att Lisa Nilsdotter hade en hel del oäkta barn. Hon var född i Husby 1792-09-10 och ankom fr Sala 1818.
Dotter Johanna f. Kumla 1820-04-16.
Son Lars Wall?n f. 1822-05 20. i S. Ilians enl. prost Sahlbergs betyg (ordagrant)
Son Jan Erik f. Kumla 1825-07-10.
Son Carl Gustaf f. Kumla 1829-02-08.
Son And. Petter f. Kumla 1833-06-27.
T.o.m. 1845 bodde hon kvar på Wads ägor. Sonen Lars far var troligen en Wall?n och kanske skulle det kunna löna sig för Christina att kolla upp det i Västerås.
Hälsningar Sten

10
Dingtuna / Äldre inlägg (arkiv) till 2002-10-10
« skrivet: 2002-10-10, 09:41 »
Hej Mikael, nej några Kumlander finns inte i släkten. Sten

11
17 Juridik / Olika rätter - vad behandlades
« skrivet: 2002-10-02, 13:39 »
Ja, det stämmer, de aktuella åren är Vaksala 1795-96 och Hagunda 1816-17 och i slutet på bägge finns en saköreslängd om än något svårläst. Tack för hjälpen.
Sten

12
17 Juridik / Olika rätter - vad behandlades
« skrivet: 2002-10-01, 08:43 »
Jag har förgäves letat efter mål om lönskalägen i domböckerna  och småprotokoll från Hagunda och Vaksala Hd (C) och inte funnit ett enda så jag undrar var dom gömmer sig. Ett bötesbelopp utgick till kyrkan också och det är väl att finna i kyrkoräkenskaperna. Någon som vet?
Hälsningar Sten

13
A W Boström avflyttar som nygift från Hedvig Eleonora förs. (Ladugårdslandet övre) 1869-09-06 till Kalmar där socken är tillagt ovanför och efteråt som om prästen i efterhand försökt att precisera. Anders omnämnes i Stockholm som handelselev och har möjligen fortsatt i det facket. Anders anlände aldrig till Kalmar socken i Håbo kommun (C) enligt inflyttningslängden där och inte heller till någon av socknarna i närheten.
Därför undrar jag om han möjligen gift sig med en tös från Kalmar (H) och beslutat att bosätta sig där. Faktum är att i släkten sägs att vi skulle ha släkt i Småland och eftersom alla andra är uppföljda så återstår det bara Anders. Är det någon som har tillgång till Kalmar (H) stadsförsamlings/landsförsamlings inflyttningslängd som kan kontrollera, Arninge är ju dessvärre stängt nu?
Hälsningar Sten

14
Hej, det finns många gårdar och några samlade bebyggelser med namnet Uppsala men eftersom det står by så är det nog staden (byn) Uppsala som avses och då Domkyrkoförsamlingen där.  
MVH Sten

15
Kartor och gårdar / Kartor och gårdar
« skrivet: 2002-09-22, 20:12 »
Vilket är bäst; att inställa sig på kontoret i Västerås och handlingarna är tillgängliga något-sånär direkt eller skicka en förfrågan via e-post först?
I övrigt, tack för hjälpen.
Sten

16
Kartor måste ha upprättats vid laga skifte både för läget före som efter plus en skriftlig dokumentation. Jag har försökt att hitta historiska kartor över Grällsta i Kila sn, Vml men kammat noll. Var kan jag få tag i  materialet vid laga skifte?
MVH Sten

17
Kila / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-09-19
« skrivet: 2002-09-15, 21:22 »
Jacob Matzson fick Kullbacka om 41/2 öres land  i förläning år 1646 av drottning Kristina men köpte sedan in bördsrätten till gården. Han är den Jacob Matz som var konstmästare vid Sala silvergruva och som byggde bl.a. Jacob Matz kvarn på samma ort. Är det någon forskare som föjt upp folket på denna gård?
Eftersom min faderssläkt härstammar från den 7,5 öresland stora Lillgården i Grällsta  undrar jag om det finns forskare som har intresserat sig för de övriga då två stora gårdar om 18 öresland, Storgården och Sörgården. I åtminstone Storgården finns  släkt via  halvsyskon till Hans Eriksson i Lillgården nämnd omkr. 1590-1600.
MVH Sten Kumlin

18
Födelseorten kan kanske vara Åland i Uppsala kommun, låter snarlikt. I grannsocknen Skogs-Tibble användes namnet Holmberg till soldater under Holmbro.

19
Hej, Nej det är egenhändigt tillverkade cd-skivor som är inskannade kopior av SVAR:s mikrokort eller rullfilm om jag har bedömmt att jag kommer att ha användning för dem i framtiden, lånetiden är ju lite begränsad och det händer ofta att man behöver samma kort igen.
Hälsningar Sten

20
Clara Björkman fann jag i födelseboken 1813-1854 , Upps Domk kort 3. Jag har bl.a den på CD så jag kan bifoga en bild över den aktuella sidan.
Gustaf Österlund var i varje fall inte född i Uppsala men jag ska titta vidare i mina övriga skivor.
Hälsningar Sten
 

21
SE Svensson, jag har just gett bort min gamla Primax 4800 men har fortfarande den uppdaterade drivrutinen kvar (den som kom med skannern fungerade inte). Den fungerar både på Win-95 och Win-98 utan problem. Om du inte får tag i drivrutinen (jag tror Primax har klappat igen) så kan jag skicka över en i zip-format.
Hälsningar Sten

22
Kullberg / Äldre inlägg (arkiv) till 14 januari, 2008
« skrivet: 2002-09-04, 09:29 »
Christina Glaeser, är det inte Carl Anders Kullberg f. 18151026 i Skövde du frågar efter och som är bl.a. översättare nämnd i Svenskt Biografiskt Lexikon med utförliga data? Forskar själv i en annan släkt Kullberg fr. Kullbacka i Västmanland.
Hälsningar Sten

23
Linux & Gedcom compliant / Linux & Gedcom compliant
« skrivet: 2002-08-16, 13:21 »
Det kom en ny ver. av Wine x 2,1 den 1 aug i år. Är det någon som provat den med DISGEN?

24
Du är helt snett ute, jag upptäckte prisskojet i tid

25
Ni på RÖTTER tycks ha spårat ur totalt med priserna på Gamla stan-skivan.
På SVAR kostar skivan 450:- och på Genealogiska föreningen är priset för medlemmar 390:- men RÖTTER tar 575:- för icke medlemmar och 475:- för medlemmar. Er penninghunger känner tydligen inga gränser vilket troligen får till följd att bidrag från mig uteblir i framtiden.
Hälsningar Sten Kumlin

26
Det kanske är av intresse för dom som hjälpte mig att tyda rutan ovan att jag har hittat honom i Lybo, G:a Uppsala som soldat nr 8 Carl Luk och tydligen finne född i Uleåborg 1776.

27
Jag tycker nog att det är ett namn och utan staplar som t.e.x. Norman eller dyl. och kanske det börjar med R. Stapeln man ser tillhör väl ordet täml som är överskrivet, se rutan ovanför.
Det ser ut som flytt 8/7 i rutan till vänster och då kanske hon är vigd samma månad. Hon heter för övrigt Stina Andersdotter och f. 1771 i Ärentuna och ankom till Helga Tref.från Stockholm 1796.
Tack för hjälpen till alla, Jag får leta vidare i Hfl.Gamla Uppsala och vigselboken för Helga Tref.
Hälsningar Sten

28
Det måste vara något rötter-fel för så här blir det för det mesta. Jag försöker igen.
 

29
Fotot taget från hfl Helga Tref 1798-1811 och går nog inte att få bättre än så här  Jag tror att hon flyttar till Gamla Uppsala 1802 och sedan kommer rutan som jag tyder delvis till:
 
---?--- till gifte
led. med sold N----
vid Rasbo Comp
d (datum?)(lys?) och vigd d. 3/8
 
Kan någon hjälpa mig med början och Soldatens namn?
Hälsningar Sten
 
(>)image{Bild100}

30
Tyvär så får jag inte reda på vad som står på skivans omslag förrän jag köpt den, information som jag borde känna till innan jag köper den och det borde dessutom absolut finnas på Rötters bokhandelssida.
Beträffande min ana Boström, Anders Wilhelm så finns han inte med bland träffarna om jag skriver in Boström, Anders . Skriver jag Anders Wilhelm Boström får jag ingen träff alls och skriver jag Boström, A W får jag ingen träff heller. För att klämma ur all information om Boström ur Cd-skivan så måste jag söka enbart på efternamnet och då får jag fram en hel radda Boström (82 st.)och däribland den jag söker; Boström, A. W. åren 1866-1869. Är inte det en brist att jag inte får träff när jag skriver in initialerna rätt utan ska behöva ta fram alla Boströmmare?
Tänk dig att min ana skulle heta  Andersson, A W istället, tror du då att skivan är till någon större hjälp? Det skulle bli ett helsikes jobb att sortera ut rätt ana, ett jobb som programmet ska kunna sköta om. Söker jag på Anders Wilhelm Boström ska programmet fånga alla möjliga kombinationer d.v.s. Ander Boström., Anders Wilhelm Boström., And. Wilh Boström., A. Boström. och A. W. Boström för själv kan jag inte förutse hur hans namn är inskriven. Det ska åtminstone fungera när jag skriver in rätt variant, eller hur?

31
Skivan är ett fuskverk och inte alls tillförlitlig. Exempelvis sökte jag på namnet Fernström under 1800-1810 Resultatet blev år 1800; 17 st träffar, åren 1801-1809; 0 st träffar,
år 1810; 22 st träffar, åren 1811-1819; 0 st träffar, år 1820; 18 träffar, o.s.v.
Vid sökning på en ana; A W Boström under åren 1866 - 1869 som jag vet finns på skivan så kammar jag noll om jag skriver in med efternamn och initialerna medan om jag söker på enbart efternamnet och årtal så visar sig personen tillsammans med andra.  
Jag gjorde ett försök med Andersson på år i 1800-talets början som inte slutar på en nolla och fann att det fanns inga alls. Kanske fick dom bara komma in till staden var tionde år just vid decenniumskiftet? Först efter 1830 går det att få fram uppgifter för år som inte slutar på en nolla
Jag trodde i mitt enfald att skivan skulle vara komplett när jag köpte den men den duger enbart som muggunderlägg, inte mycket att lita på. Smarta sökfunktioner saknas och informationen är obefintlig samt utskriftfunktionen osäker.
Det står på fodralet På denna skiva finns material från 1800 t.o.m. 1870 (drygt 1852000 poster), man skulle kanske skrivit ---från 1800, 1810, 1820 och 1830 t.o.m. 1870 etc.

32
Tack till alla för hjälpen. Vaktdr. ska det nog vara. Tittar jag i Bouppteckningar för Uppland så finns en tidigare generation Björkman i Uppsala som är brandvakt samt flera gen. skomakarmästare vid namn Engman.  
Det är väl ovanligt många dopvittnen men det kan väl dölja sig ngn. genetivändelse någonstans. Inget tvivel om att det är stadsbor emellertid.

33
Med en bättre kortläsare blev det ett bättre fotografi men det är synd att storleken är begränsad till 100 kb.
Det är väl många namn så det kanske ska vara Pehr Engmans dräng Pett Lundin och kanske Madam Björkman står i genitiv också. Den första av jungfruarna tycker jag har förnamnet Ch dvs. Christina, eller?
Hälsningar Sten
 

34
När Krist Petronella Lundin föddes 1832-08-02 i Domkyrkoförs. Uppsala av Margreta Christina Lundin, 27 år fick hon nedanstående faddrar. Jag kan tyda en del men inte fullständigt
Jag läser:
-?- Nils Björkman
Skom -?- Pehr -?-
Dräng? -?- -?- Mjölnaren?
Lars Björkman Jungf M?
Lundin Jungf Maria Berg
ström.
 
Jag har tragglat med det här ett tag men får ingen mening i det så det behövs lite nya ideer.
 

 

35
Flygare / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-12-07
« skrivet: 2002-06-11, 16:03 »
Pigan Maja Stina Flygare f. Löfsta 1794 påträffade jag i Hfl.  Helga Tref. (C) AIa:9 uppslag 4 för Husby rote. Det torde vara densamma.
Hälsningar Sten Kumlin

36
Hej Erik , jag fann Anders Wilhelm Boström f. i Hagby  1847-06-03, i Kulla, Enköpings kn men året efter , 1866, försvann han till Stockholm och det lär bli besvärligt att hitta honom där då det finns många förs. att leta i men tack ändå.
Hälsningar Sten

37
Jag kan inte hitta något namn  i dagens Uppsala som passar in på forkortningen f. församlingsdelen. Det gäller vad som står ovanför den kraftiga linjen och som är taget från  Domkyrkoförs. utflyttningslängd 1865. Jag tycker det ser ut som att han flyttar till Kulla, Enköpings kn men blir lite osäker då enkel-l har mycket kraftigare staplar på andra ställen, kan det vara något annat?
 

38
Förnamn - G / Grell / Grels
« skrivet: 2002-05-26, 20:45 »
Min faderssläkt kommer från Grällsta i Kila sn, Västml. Det kallades  Grellestad under Gustav Wasas tid men ursprunget är urgammalt. Grelle satte stad där och Grelle ansågs av min framlidne far komma av det tyska grellen som betyder skrika, ropa med stark röst etc. Jag håller denna förklaring för mycket trolig.
Hälsningar Sten

39
Tack! Jag var lite osäker för i stället för samt borde det ha stått och.
Hälsningar Sten

40
Ska man tolka det som att Eric Bergström är en bror till den avlidna Stina Andersdr. eftersom hon var ogift och enbart syskon eller föräldrar hade arvsrätt? Oäkta barn ärvde ju inte ens sin moder och något testamente är inte nämnt

41
Svårläst men tror det står något om att hans vistelseort är obekant.

42
Vaksala / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-11-03
« skrivet: 2002-05-19, 07:22 »
Louise, mycket tack för ditt inlägg för det sparar många timmars arbete åt mig. Prästen i Vaksala hade felaktigt angett Lars Anderssons födelseort till Tillinge men du har uppenbarligen sett födelsenotisen i Åkerby för du har ju angett födelseort, dopdatum samt faddrar. Det hade kunnat bli en präktig återvändsgränd.
Hälsningar Sten.

43
Vaksala / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-11-03
« skrivet: 2002-05-17, 21:14 »
Hej Stefan, jag läste ditt inlägg om Wittulsberg här i Rötter och eftersom jag just nu gräver där är jag intresserad vad du kan ha funnit som korsar mina undersökningar.  
Enl. hfl. Vaksala 1793-1799 fanns på Wittulsbergs ägor stattorparen Lars Andersson f. i Vittinge 1749 och ankom från g:a Upsala 1790 g.m. Brita Persdotter f. 1761 i Danmark (C), en dotter antecknad Brita Stina f. 1784 09 19 i Läby.
Lars har en syster, Brita Andersdr f. 1744 i Åkerby. gift till Trälösa med bonden Anders Ersson f. 1744 i G:a Upsala och de har fem barn.
Mitt egentliga intresse är en andra syster, Kristina f. omkr. 1750 som  avlider i Uppsala 1796-10-16 och syskonen ovan omnämnes i bouppteckningen.  
Ett år tidigare , 1795-08-25,har en Kristina Andersdotter fött ett oäkta flickebarn som hon döper i Helga Trefaldighet och mycket tyder på att det är samma person men det måste bevisas, Stina And.dr. är ett så vanligt namn och som oä barn inte ens ärvde sin moder på den tiden så omnämnes hon inte i bouppteckningen.  
Wittulsberg är en stor gård på 3 3/4 mtl under Frötuna Fideikomiss så mycket folk fanns på gården. Även Trälösa låg under Frötuna.
Känner du igen några av personerna ovan?
Hälsningar Sten Kumlin

44
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Wittulsbergs gård
« skrivet: 2002-05-17, 21:00 »
Stefan, jag lägger vad jag skrev under Vaksala där den här diskutionen rätterligen hör hemma och där det kan ses även av andra som kanske sitter inne med information. Jag använde den adressen  du nämnde men eftersom jag har Telenordia ADSL är jag inte förvånad att servern sätter sig på tvären och inte vill sända en hotmail-adress.

45
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Wittulsbergs gård
« skrivet: 2002-05-17, 16:14 »
Stefan Simander Jag försökte skicka ett brev till dig men det gick inte så bra. Kan du ta kontakt med mig?

46
Ekeblad / Ekeblad
« skrivet: 2002-05-16, 12:55 »
jag har en utredning som sträcker sig ytterligare 3 generationer bakåt räknat från Anders Hansson, stamfader till den introd. adliga och grevliga ätterna Ekeblad. Det tar en stund att skriva  den bara. En hel del är taget ur Hans Gillingstams Ätten Sjöblads medeltida släktförbindelser och äldsta historia

47
Tack för tipsen allihop. I fortsättningen kommer jag att föra diskutionen när det gäller digitalkamera på Digitalkamera i forskningen så blir anbytarvärd Peter nöjd.
Hälsningar Sten

48
Alsike / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-02-02
« skrivet: 2002-05-13, 22:54 »
Hej Eva, tack för svaret jag ska ha det i minnet.
Annars satt jag och spånade i namn och tänkte att Lustighuset  skulle  i alla fall vara ett ganska humodristiskt namn men föga trolig trots det fanns i Ort faktiskt ett par stycken så man vet aldrig.  
Hälsningar Sten

49
Fernström / Äldre inlägg (arkiv) till 29 mars, 2007
« skrivet: 2002-05-13, 19:03 »
Britt-Marie Nilsson som 1999-08-22 efterlyste Fernströmmare . Även jag har en hel hoper Färnströmmare i släkten och som även påstås involvera Jerry Williams. Eftersom hans farfar kom från Sala och min släkt landade där som en mellanstation från Västerfärnebo och en del hamnade i Skogs-tibble har även jag försökt hitta kopplingen som troligen endast kan ske via farfadern i Sala. Det skulle vara roligt att få jämföra uppgifter med dig.
Hälsningar Sten

50
Trådläsare? Konstigt namn, är den avsedd för något speciellt ändamål?
Hälsn. Sten

51
Alsike / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-02-02
« skrivet: 2002-05-13, 10:13 »
Tillhör gården Lustigkulla, 0,6 km O om Alsike någon soldatrote och därvid  kunnat ge soldater namnet Lustig? Jag letar efter var en soldat Jan Lustig kan ha haft sin rote, först och främst i Uppland där ordet Lustig ingår på två orter den andra i Enköpingstrakten.
Hälsningar Sten

52
Det dät är ju helt acceptabelt resultat oss teknikfreak emellan, tyvärr har jag bara ett vidvinkelobjektiv till min gamla Olympus OM 10 och det fungerade inte bra. Vad har du för märke och prestanda på din digita kamera?

53
Att använda en digital kamera för att fotografera önskade rutor ute på Arninge, alltså inte kortläsarens skärm skulle smaka fågel och jag gjorde ett litet experiment.  
Jag tog en lupp som förstorar 7,5 ggr enl fotot nedan som jag placerade över ett mikrokort ovanpå ett ljusbord d.v.s. en underbelyst mjölkvit glasskiva samt ställde en Olympus Camedia 3,3 Mp och fick en fullt läsbar bild i klass  med skannern eller näst intill. Texten blev utdragen utåt kanten då linsen är på tok för liten men med en större lins och kanske lite större förstoring borde det bli ett utmärkt resultat. Är det någon som har några ideer om var man kan få tag i en sådan lupp e. dyl?

Hälsningar Sten

54
Hi, I found him on the CD named Söder there people from south part of Stockholm are listed.  
The carpenter Per Gustaf Hedström b. 28/3 1856 in Skinnskatteberg (all parts of the word together), Västmanlands län.
married to Johanna Berglund b. 24/6 1857 in Nora , Stockholms län.
Daughter; Elvira Johanna Hedström b. 4/9 1880 in W. Skedvi, Västmanlands län.
All of them in from the town of Köping, Västmanlands län in 18/10 1881 to Bellmansgatan 4, Stockholm.
They mowe around a little and  24/11 1886 they had a made who came from V. Skedvi named Augusta Vilhelmina Hedström b. 21/5 1867 in V. Skedvi, Västmanlands län. (Relativ to Per ?). In 25/5 1887 she had a illegitimate son born in Maria Magdalena församling, Stockholm stad.  
Per Gustaf Hedström got a son, Konrad Gustaf Hedström  b. 12/11 1887 in Maria Magdalena förs., Stockholm stad.
The whle family moved out to Artilleriroten (notrh part of Stockholm) in 1889 and after that I can?t follow them any more.
I found a  Johanna Sofia  Hedström  b. 27/12 1852 in Hed, Västmanlands län. If related to Per  I don?t know.
Västlandaholm is in Västra Skedvi (Köpings kommun, Vstm. l.)
Fröänge is in V. Skedvi.
There is a church named  Malma Kyrka in Kolsva (Köpings kommun, Vstm. l.)
Sten Kumlin

Sidor: [1]