ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jenny Möller

Sidor: [1]
1
Fabrikör / Tobaksfabrikör
« skrivet: 2009-08-29, 21:44 »
Hej!
Jag söker en tobaksfabrikör som en anmoder skrivit Cattiljé. Men om hon endast hört hans namn, finns en massa tänkbara stavningar, t.ex. Catillé Catilaix Catiglé Cattigli etc.
Denne ska ha levt på andra halvan av 1800-talet.
Känner någon till honom?
 
Mvh
Jenny

2
Skeppare / Ångbåtsbefälhavare
« skrivet: 2009-07-31, 12:24 »
Hej!
Jag har i min forskning stött på en ångbåtsbefälhavare Lorentz Hjalmar Gottfrid Hägerström, f.9/10 1838 i Hedvig Eleonora, Stockholm.D.18/4 1893. Enligt en avlägsen släkting ska han varit yrkesverksam även i Kongo. Eller i allafall varit med på en båtresa dit. Var kan man leta för att verifiera dessa uppgifter, samt få veta mer?
I mantalsskrivningar har han bl.a. nämnts som sjökapten, men i gravbrevet står han som ångbåtsbefälhavare.
 
Mvh Jenny

3
Westergren / Westergren
« skrivet: 2009-05-06, 20:51 »
Hej!
Precis han, jag har den uppgiften verifierad. Vad hände med honom? Levde han alla sina dagar i Umeå? Hade han fru och barn?  
Mvh
Jenny

4
Westergren / Westergren
« skrivet: 2009-05-03, 21:52 »
Hej!
 Jag söker uppgifter om en skomakare Westergren i Umeå. Hans syster Anna Charlotta f. 1809 gifte sig med en skomakaremästare i Stockholm. Deras far hette Henrik Petter Westergren.
Mvh Jenny
 
Inlägget är flyttat hit den 3 maj 2009 från Yrken: Skomakare.
Med vänliga hälsningar,
Moderator Yrken

5
Lindroth / Lindroth
« skrivet: 2009-05-03, 21:39 »
Hej igen!
Gustafs far ska ha hetat Salomon Lindroth. Kan du se något om honom? Och /eller vad modern kan ha hetat?
Hoppas på tur.....
 
Mvh Jenny

6
Lindroth / Lindroth
« skrivet: 2009-05-03, 21:27 »
Hej Bo!
Tack för informationen! Jag har inte haft tid för forskningen på ett tag, därav dröjsmålet.
Mvh Jenny

7
Lindroth / Lindroth
« skrivet: 2009-04-08, 20:51 »
Hej! Jag söker uppgifter om min mm mf Karl Fredrik Lindroth, g.m. Mathilda Gyllström, boende i Sorunda, där de ska ha haft en sågverkstad, och senare på Torö (Nyäshamn), där han ska ha haft en lanthandel.
Vilka var hans föräldrar och var var han född?
 
All info mottages tacksamt!
 
M.v.h.
Jenny Möller

8
Gyllström / Gyllström
« skrivet: 2009-04-08, 20:38 »
Hej!
Min mm mm Mathilda Gyllström var från Sunne i Värmland. Enligt min moster flyttade hon till Småland och arbetade som mejerska där. Hon förlovade sig med en storbondson och fick en dotter, Ruth, med honom, men ansågs inte tillräckligt fin för de tilltänkta svärföräldrarna, så något bröllop blev det inte. Dottern placerades ut i fosterhem. Senare flyttade Mathilda till Nynäshamnstrakten, där hon gifte sig med min mm mf Karl Fredrik Lindroth.
Känner någon till hennes föräldrar och syskon? Ja, kanske t.o.m. far- och morförädrar?
 
Tacksam för all information.
 
M.v.h.
Jenny

9
Hej alla!
Jag har vid ett flertal tillfällen försökt att registrera mig i forskarkatalogen, samt att skicka in bilder till porträttfynd. Utan resultat.
 
Jag har betalat medlemsavgiften för 2009, men det alternativet finns ju inte ens i forskarkatalogens registrering. Vad behöver jag göra för att få det att fungera?
 
Jag börjar bli oerhört frustrrad att inte kunna kolla upp de lösa trådar som skulle kunna knytas ihop med dessa ovan nämda forum.
Hjälp mig!
Mvh
 
Jenny Möller

10
Åderman / Åderman
« skrivet: 2009-03-13, 10:35 »
Hej!
En anfader till mig gifte sig med en Rebecca Bernhardina Åderman f.3/10 1823 i Katarina församling. De fick två barn, som dogi kikhosta som små, och Rebecca dog i lungsot två år senare.
I bouppteckningen ser man att hon hade det ganska bra ställt. Tyvärr tog jag inga kopior på den, men jag har för mig att hennes far eller bror ägde en brädgård eller dyligt. Ja kan även ha fått den uppgiften från Stockholms stadsarkiv, som finns tillgängligt för alla på nätet.
Hoppas jag kunnat bidra med något.
 
Mvh Jenny

11
Lewerentz / Lewerentz
« skrivet: 2009-02-18, 12:08 »
Hej!
Tack för hjälpen, Bo! Mycket informativt, var kan jag finna Sveriges befolkning, är det en skiva man kan köpa, eller via SVAR?
 
Göran, han kanske är en kusin eller syssling till ovan nämda barn. Jag har ingen aning. Hittar du någon koppling, skriv gärna igen.
 
Mvh
 
Jenny Möller

12
Lewerentz / Lewerentz
« skrivet: 2009-02-17, 18:14 »
Hej!
Jacob Wilhelm Lewerentz gifte sig med Anna Sofia Möller (f. 20/10 1851 i S:t Nicolai i Stockholm.)Är det någon som vet om de fick några barn, och var de bodde? Anna Sofia flyttade 9/9 1879 till Stigtomta, så han kanske har kopplingar dit,
Tacksam för hjälp.
 
Mvh
 
Jenny Möller

13
Hej Chris!
Det är ju precis så jag gjort, men utan att få napp. Ja, jag har abbonemang på SVAR. Men jag får försöka igen...
Mvh Jenny

14
Hej Chris!
Jag hittar inget skannat alls i den församlingen i SVAR. Visserligen dog han 2/6 1882, men det kanske står annat. Var hittar jag info, och församlingen idag?

15
Hej Inger! (Och alla andra)
Jag söker där, men får inte fram uppgiften alls. Sökning 0, trots olika frågor. Hur gör jag?
Jag vill gärna gå den vägen, när jag beställer.

16
Wallén / Wallén
« skrivet: 2009-01-16, 13:05 »
Tack Helene för att du hjälpte mig att länka det jag hittills vet!
 
Anledningen att jag ställer frågan även här, är att det kanske finns någon som råkar veta något om mannen ifråga, utan att han/hon vet kopplingen till Litslena. Då kan jag ju missa en information. Oftast är det ju namnet man känner till först, så då letar man ju på denna rubrik. Och om de personerna inte vet något, hittar de även min information lättare.
 
Mvh
Jenny

17
04a Forskningsresultat / Släktforskar-hole-in-one
« skrivet: 2009-01-15, 10:48 »
Hej alla!
Jag har haft hole-in-one tre gånger, i min släktforskning!  
 
Det hela började med att jag googlade jag på mina mor- och farföräldrar på kul. Trodde inte att jag skulle finna något, men till min förvånig fick jag napp på min farfar på en site om Gullikforskning, så långt bakåt som mitten av 1600-talet. Det kändes som jag hittat en skatt helt oväntat!
 
Där såg jag att min ff f var född i Hedvig Eleonora församling i Stockholm, och på Stadsarkivets hemsida, fick jag massor av information om hans föräldrar och deras föräldrar. Bl.a. att hans farfar var född i Fellingsbro. Ett besök på biblioteket senare, visste jag namnet på hans föräldrar också, och googlade på dem. Napp igen! Astrid Norbergs hemsida om Möllersläkten fann jag mina anor i läsa smedsläkten Möller bak till tidigt 1700-tal. Fantastisk tur en andra gång!
 
Nu googlade jag på min ff f mormor, eftersom hon hade ett ovanligt namn, Agrivill. Napp en tredje gång! Christina Scheffers anmoder var syster med vår Agrivill, och hon hade redan funnit deras föräldrar, farfar och farfars far.
 
Tur kan man ha ibland, men tre gånger för en nybörjare!!!
 
Nu var jag rejält biten, efter att ha kommit så långt på kort tid. Så jag fortsätter att gräva, både fram- och baklänges.
Därtill all hjälp av fantastiskt generösa människor på detta utmärkta och intressanta forum.
Vill passa på att säga TACK! till er alla.
 
Bästa hälsningar
Jenny

18
Wallén / Wallén
« skrivet: 2009-01-15, 10:06 »
Efterlyses:
 
Anders Wallén f. 1776 i Litslena senare gift med Brita Maria Agrivill.
 
All info emottages tacksamt!
 
Mvh
Jenny

19
Vad jag vet var de inte adliga. Den äldre av dem invandrade från Frankrike, troligen redan då färgaregesäll. Hans far lade halmtak, så nej, det tror jag verkligen inte.
 
Kan det möjligen vara så att utländska medborgares bouppteckningar finns på RA? Fast å andra sidan var ju sonen född här i Stockholm.
 
Kan de ha blivit adlade i Sverige? De blev ju förmögna , och det går rykten bland de äldste i släkten att de skulle umgåtts med Bernadotte- prinsar.
 
Mvh
Jenny

20
Hej!
Varför hittar jag inga bouppteckningar på Stockholms stadsarkiv på Josef Wilhelm Rangouté f.15/1 1851, d. i juni 1901, samt hans far Charles Joseph Napoleon Rangouté f.20/5 1811, d.2/6 1882? Deras hustrurs bouppteckningar fann jag dock.

21
Tack!
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

22
Hej!
finns det något dokumenterat om prästerna Johan Agrivillius? En var komminister i Enköping, d.1735, och den andre är hans son, kyrkoherde i Kulla pastorat. Var ska jag leta efter deras hustrur och barn?
 
Mvh Jenny
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

23
Rangoutté / Rangouté / Rangoutté / Rangouté
« skrivet: 2009-01-13, 12:41 »
Hej!
Ja, denna Joseph är mycket riktigt min Josephinas ett år äldre bror. Graven kände jag till, men jag tackar och bockar! Ja, det är de och deras far.
Chris! Vilket fantastiskt tidningsklipp! Var hittade du det? Nu vet jag hur och varför han dog så pass ung, samt att han var korpulent. Fascinerande!
Fadder i sin frånvaro?, Jaha, kanske. Det enda jag vet är att flickans farfar lade halmtak, och det är ju inget högreståndyrke i alla fall.
Varför hittar jag ingen bouppteckning på denne Joseph och hans far? Var de inte svenska medborgare? Deras hustrurs bouppteckningar finns ju.
 
Mvh
 
Jenny

24
Rangoutté / Rangouté / Rangoutté / Rangouté
« skrivet: 2009-01-11, 13:15 »
Hej!
Jag söker Löjtnant Rangouté, som var ett av dopvittnena till Maria Josephina Rangouté, f.20/11 1852. Flickans far,  färgerifabrikör Charles Francois Napoleon Joseph Rangouté var född 1811 i Saclay utanför Paris, och kom hit senast 1845, troligtvis tidigare.
Jag ar länge sökt denne löjtnant, som måste vara släkt, utan resultat.
Kan löjtnanten följt Jean Baptist Bernadotte hit, eller utvandrade militärer ändå för att få jobb?
Överhuvud taget undrar jag varför fransoser ( och andra nationaliteter ) styrde kosan till vårt kalla land, med dåtidens smutsigaste huvudstad?
 
Mvh
Jenny

25
Tack Rickard!
Men medlem vardå, för att få det rabatterade priset?
 
Mvh Jenny

26
Hedvig Eleonora / Hedvig Eleonora, födda 1852
« skrivet: 2009-01-10, 18:14 »
Hej!
Maria Josephina Rangouté föddes i HE 20/11 1852, vilka var hennes dopvittnen? Jag kan själv endast uttyda öjtnant Rangouté, Maria Lovisa Hägerström samt Mamsell Elise Norrby.
Tyvärr har jag inte GID-numret, eftersom jag var oerhört grön, när jag fann detta och skrev ut på biblioteket. Sedan dess har jag tagit fram pappret ibland, men....
 
Tacksam för hjälp.
 
Bästa hälsningar
Jenny

27
Norrby / Norrby
« skrivet: 2009-01-10, 18:03 »
Hej!
I kyrkoboken HE Stockholm, vid min anmoder Maria Josephinas dop (f. 20/11 1852), står ett antal dopvittnen, bla. en mamsell Elise Norrby. Vet någon något om henne?
 
Mvh Jenny

28
Förresten, min släkt Möller, ska enligt Astrid Norberg, varit smeder i flera generationer på 1700 och 1800-talet. Men de finns inte angivna under rubriken smedsläkter. Är det pga att ingen haft någon fråga?
 
Mvh Jenny

29
Tack!
Vad innehåller smedskivan egentligen?
 
Mvh Jenny

30
Hej!  
Jag söker Henric Reinhold Westergren skomakare i Umeå och Öbacken, som står omnämd i sin syster Anna Carlottas testamente (gift med en skomakarmästare Möller i Stockholm).  Deras föräldrar hette Henric Petter Westwrgren och Elisabeth Tillberg. Vore kul att få veta vad som hände honom och hans familj.  
vet någon?  
 
Mvh  
Jenny
 
P.S. Vet inte om det är Umeå lands- eller stadsf. D.S.

31
Westergren / Westergren
« skrivet: 2009-01-07, 13:29 »
Hej igen!
Henric Petter ska även haft en son, Henric Reinhold Westergren skomakare i Umeå och Öbacken, som står omnämd i sin systers testamente. Vore kul att få veta vad som hände honom och hans familj.
vet någon?
 
Mvh
Jenny

32
Wallin / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 13:24 »
Hej!
Jag söker all info jaj kan få om  
 
Fältväbel Anders Wallén/Wallin f. ca 1774 i Litslena, Upplsala län.
 
Jag har märkt att de stavat hans namn lite olika. Därför testar jag även här.
 
Mvh Jenny Möller

33
Hej!
Känner någon av er till hammarsmeden Hindrick Hiefvert f.14/12 1755 i Rammnäs, Fellingsbro?
 
Mvh Jenny Möller

34
Hus- / Husägare / Husägarinna
« skrivet: 2009-01-07, 13:07 »
Hej!
Om jag uppfattat saken rätt, kallade sig även ägare av hyreshus detta, om de inte hade annat yrke eller en titel som smällde högre.
I min släkt fanns flera borgare i Stockholm, som skapat sig tillräckligt med rikedomar för att slippa arbeta, utan fördrev dagarna efter behag.(synd pengarna inte räckte till dagens generationer av släkten) De ägde fastigheter i Gamla stan och på Östermalm. På det senare var det ju en byggboom och fastighetsspekulation på 1870-1890-t., som inte överträffades förrän i våra dagar.

35
Yrken T / Tandläkare
« skrivet: 2009-01-07, 12:51 »
Hej Irma!
Min ff far var tandläkare i Gävle från ca 1911 och framåt. Var kan jag hitta boken om Gävles tandläkarförening?
 
Mvh Jenny Möller

36
Hej! Via google fann jag en släktkrönika av Astrid Norberg, forskning rörande Möller-släkten, i Fellingsbro. Jättekul,eftersom jag hittade min ff ff f där, och därmed flera generationer ytterligare bakåt!
Där finns även än hammarsmed Hindrick Hiefvert  (husförhörsl. AI/.16E 1805-1815, s.221)och hans dotter Cajsa Stina Jävert f. 7/5 1785 i Hed, samt hennes moder Greta Lisa Dybeck. Är inte det också smedsläkter?
 
Finns det någon bra litteratur i ämnet?
 
Med vänlig hälsning
Jenny Möller

37
Barnmorska / Äldre inlägg (arkiv) till 15 december, 2008
« skrivet: 2008-12-14, 21:19 »
Hej!
Jag vill tipsa om en elevmatrikel för barnmorskestuderande i Stockholm, med start på 1700-talet. Den finns på sthlms stadsarkiv. I den kan man få ut en hel del information. Om en bav barnmorskorna i mitt träd står det:
 
(Nr) 1500. Lovisa Maria Agrivill, född d. 10. April 1810.
Ogift. Barnmorskedotter från Stockholm.
Inskrefs d. 2. April 1832. Läser ganska bra.
Examinerades d. 29. Dec. 1832. Utmärkt!
Ett förträffligt hufvud. Qvick och tänkande. Har fel i halsen,
som är kort, tjock och styf. En halskota tyckes vara absorberad.
 
Är det någon medicinkunnig som har en aning om tänkbar diagnos idag?
 
Mvh
Jenny

38
Litslena / Äldre inlägg (arkiv) till 19 april, 2011
« skrivet: 2008-12-12, 19:51 »
Mmm.
Hade jag tid/råd skulle jag kunna tänka mig att forska på heltid samt skriva en bok, som säkert många andra i vår branch tänker. Vem vet, en vacker dag....
 
Tack för tipsen!

39
Litslena / Äldre inlägg (arkiv) till 19 april, 2011
« skrivet: 2008-12-07, 17:27 »
Hej!
Kan det vara så att Anders blivit änkling, eller frånskild även i första äktenskapet?
 
Min livliga fantasi sätts genast i sken, och av er info har jag genast förslag på scenarion:
 
Anders Wallén f.1776/1777 gifter sig 21-22 år gammal med klockaränkan Anna Lena Zetterström, då 40 år. Antingen p.g.a. att hon blivit med barn, eller för att komma upp sig. (Om nu en klockaränkas status  var eftertraktad? Eller var hon välbeställd?) Nog för att 40-åriga kvinnor kan vara väldigt vackra, (men på den tiden kunde de också ha tappat en hel del tänder redan) men jag tror ändå att en 22-åring måste haft ett annat skäl än bara kärlek.
Sen blir han antingen änkling eller frånskild, och därmed fri att gifta sig igen. Denna gång med min anmoder Brita Maria Agrivill, som är ca 10 år yngre än honom. Och med henne får han minst tre barn, varav åtminstone två uppnår vuxen ålder.
 
Detta förutsätter att det är samma Anders Wallén ni skrivit om.
 
En annan fråga som återkommer i mitt huvud är varför även hans döttrar kallar sig för moderns flicknamn Agrivill vid vigslar och barndop? Även om hustrurna behöll sina efternamn, var det väl sed precis som idag att heta som sin far, om man var född inom äktenskapet?
 
Leif, vad menar du med F.S.?
 
Bästa häsningar
 
Jenny Möller

40
00 - Medicin / Medicin
« skrivet: 2008-11-30, 18:56 »
Hej!
I matrikeln för barnmorskestudenter i Stockholm besrivs en kvinna i mitt släktträd som följer:
Utmärkt! Förträffligt hufvud. Qvick och tänkande. Har fel i halsen, som är kort , tjock och styf. En halskota tycks vara absorberad.
Detta skrevs D.29/12 1832.
Vad kan detta vara för diagnos idag?
 
Mvh Jenny

41
Litslena / Äldre inlägg (arkiv) till 19 april, 2011
« skrivet: 2008-11-30, 18:44 »
Hej!
Står de som gifta i födelseboken, eller kan de ha haft ett sk Stockholmsäktenskap? Jag tänker att hon kanske inte tagit tillbaka sitt flicknamn efter den av henne nämnda skilsmässa, utan kanske hetat det hela tiden. På den tiden (och även bland en del även i dessa dagar) var det väl viktigt att arbeta sig upp i samhället, så en tanke är att det var fördelaktigt att påstå att hon var lagligt skild, fastän hon kanske aldrig varit gift. Det kan ju inte varit helt enkelt att kolla upp sanningshalten i sådana påståenden, eftersom folk flyttade långa sträckor och det ganskas ofta. Särskilt inte för fattiga analfabeter som bodde i i hennes kvarter i Ladugårdslandet.
 
Hur ser ni andra historieintresserade på mina funderingar? En vacker dag kommer jag att få tid att plöja igenom gamla arkiv ingående, och då kommer jag att förhoppningsvis få slutgiliigt svar på mina frågor, men under tiden är det kul att spekulera om och försöka förstå hur det var att leva då.
 
 
mvh Jenny

42
Litslena / Äldre inlägg (arkiv) till 28 november, 2008
« skrivet: 2008-11-28, 20:40 »
Hej alla!
Jag söker allt jag kan få veta om en Anders Wallén som enl. en hjälpsam anbytarforumvän ska ha varit född i Litslena 1776. Jag vet att han var gift minst en gång, då med Brita Maria Agrivill som enligt hennes egna uppgifter till mantalsskrivningar i Stockholm hon senare lagligen skildes från. Och att han vid deras giftermål var fältväbel. Vilka var föräldrarna, namn och yrken, födelsedata etc.?
Nu när Litslena är på tapeten hoppas jag att någon sitter inne med spännande info.
 
Mvh Jenny

43
Hej Inger!
Kan dina Hägerströmare ha en koppling till Fellingsbro och/eller Stockholm? Jag har en Johan Wilhelm Hägerström f.6/4 1812. fanjunkare och Hautboist som gifte sig med en Lovisa Maria Agrivill Wallén.
 
Mvh Jenny

44
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-01-20
« skrivet: 2008-11-12, 11:48 »
Hej alla!
Har varit på Stadsarkivet, vilket fantastiskt ställe! Varför är dagarna så korta?
Jag fann mina barnmorskor elevmatrikeln. Brita Maria tog examen 2/2 1821, och hennes äldsta dotter Maria Lovisa d.29/12 1832. Om den senare står att läsa:
Utmärkt! Läser ganska bra. Ett förträffligt huvud. Qvick och tänkande. Har fel i halsen, som är kort, tjock och (oläsl.) En halskota tycks vara absorberad.
 
Yttterligare läste jag igenom Brita Marias bouppteckning, och av den kan jag förstå att de levde enkelt, men inte alldeles fattigt. Eftersom hon ägde sitt hus på Skepparg.32, lämnade hon efter sig 9240.16:-, att dela lika mellan sina två levande döttrar. Hur vet man vilken valör det gäller? Fanns det inte både silver-och kopparmynt samt riksdaler? Hur mycket var detta i dagens värde?
Dessutom vill jag fråga dig igen Maud hur du fick fram uppgifter om Havssvalget? Kan du se något om huset Skepparg. 32?
 
Glada hälsningar
 
Jenny Möller

45
Hej!
I en bouppteckning från 1883 hittade jag ett testamente, där en oäkta dotter till den avlidnas äldsta dotter nämns.
Mormodern Anna Charlotta Möller (f. Westergren) skriver i testamentet att dottern Catharina Charlotta Hagqvist (f. Möller, 7/9 1834) fick en oäkta dotter Charlotta som ska vara född 17 juni eller juli i Stockholm,( år stod ej) och vistas i Gävle,och att den angivna fadern skall vara Cigarrfabrikören Catiljè. Det oä barnbarnet fick ärva 5000:-.
I morfadern Jan Henrik Möllers bouppteckning (ca 1878) står en utgiftspost som barnhemsavgift, därför antar jag att denna oä dotter föddes efter Catharina Charlottas skilsmässa.
Eftersom jag försöker kartlägga denna släkt är jag nyfiken på flickan och hennes liv.
Har jag möjligen en sådan tur att någon sitter med ett frågetecken om samma Charlotta?
 
Mvh Jenny Möller

46
03) Släktnamn / Rangouté
« skrivet: 2008-10-26, 15:49 »
Hej Dorothée!
Fick just ett mail från CGVY..., Charles Joseph Napoleon Rangouté ska visst vara född i Saclay (91 Essonne), vilket ligger utanför organisationens område. Jag fick namn och födelsedatum på fler med samma efternamn som jag ej vet om och eventuellt hur de är släkt med varandra. Kan jag vidarebefodra mailet till dig på något sätt?{zz_character0148}
 
Mvh Jenny(>)clipart

47
03) Släktnamn / Rangouté
« skrivet: 2008-10-25, 21:16 »
Hej igen!
Jag sökte i bokstavsregistret, men ingen Rangouté. Kanske han bott i Versailles som sista bostadsort innan han emigrerade, men inte var född där. Finns det något sådant arkiv där jag kan söka?
Kan du som medlem se mer om de andra Rangouté/ Rangoutte som det forskas på i Frankrike? Går det att finna några spår där?
Jag är inskriven som medlem, dock ej betalande, varför jag ser att det finns info, men jag kommer inte åt den, och fransoserna som forskar kan jag ju tyvärr inte kommunicera med....
 
Bästa hälsningar Jenny

48
03) Släktnamn / Rangouté
« skrivet: 2008-10-23, 18:43 »
Hej Dorothée!
Är det sant!? Vilken ängel du är!
Ja tyvärr är det allt jag vet, samt att han åtminstone 1835 var färgaregesäll i Katarina församling i Stockholm. Och att ett av hans dotters dopvittnen, 1852, i Hedvig Eleonora församling i Stockholm var Löjtnant Rangoutté. Så det måste ha funnits två med namnet i Stockholm.
 
Tack på förhand!
 
Jenny

49
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-29
« skrivet: 2008-10-21, 11:58 »
Hej!
Kan vara så. Brita Hade en massa syskon som jag vet namnen på, bl.a. en Christina Charlotta, men hon ska vara född 1794-06-22 i Västergötland.
Sedan förekommer en CC Agrivill i 1855 års mantalsregister för Ladugårdslandet med födelsedatum 1794-07-24.
Linderskan Christina Charlotta Agrivill anges vara född 1792-11-11.
Förvirrande!
Förresten, vad gjorde en linderska?
 
Mvh
Jenny

50
Katarina / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-12-06
« skrivet: 2008-10-20, 20:02 »
Hej Maud!
Är du ett levande uppslagsverk? Du har ju gedigna svar till alla lite överallt i detta forum! Snabbt också. Jag är verkligen imponerad. Och tacksam!
 
MvhJenny

51
03) Släktnamn / Rangouté
« skrivet: 2008-10-20, 13:47 »
Hej!
Jag har en anfader, Charles Joseph Napoleon Rangouté,född 1811-05-26 i Versailles, ett område i närheten av Paris. På www.geneanet.org och på CGVY chez Versailles Associations har jag funnit andra med det tydligen ovanliga namnet Rangouté, och liknande stavningar. En del samtida i ovan nämnda område. Stor chans att kunna spåra anorna vidare alltså.
MEN... Fransmännen är ju inte direkt kända för att vara bra på engelska, och jag kan inte franska så ... FRUSTRERANDE! Och så måste man vara betalande medlem också. Ingen idé när man inte förstår deras regler alls.  Siten har inte någon översättningstjänst, och det försök som Google gör...nej, det funkar inte.
Finns det någon fransktalande i detta land som kanske redan är medlem själv och kan tänka sig att förbarma sig över en enbart svensk/engelsktalande?
 
Svara någon snälla! Mina franska nerver klarar inte mycket länge till!
 
Mvh
Jenny

52
Katarina / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-12-06
« skrivet: 2008-10-20, 09:00 »
Hej!
Stämmer gatunumren från 1844 idag? Om jag har läst rätt, hjälp mig gärna, i det scannade rotemansarkivet på ssa, hänvisning 2036, så ska min anfader färgaregesällen Rangouté bo och bedriva färgeri med av färgaränkan Mittl hyrda rättigheter på Götgatan 16.
I dag ligger Louis de Geers palats där, numera Holländska ambassaden. Om gatnumren stämmer, hade han bättre ställt än jag trott. Hur kan man få veta något om denna verksamhet? Och hur många bodde på den adressen?
 
Senare dör hans familj och han bildar en ny, nu på ladugårdslandet. Kan man se i någon kyrkobok vad de dog av? Båda barnen dog 8:e och 22:a juli 1847, och hustrun 1:a augusti 1849.
 
Mvh Jenny

53
Nyed / Nyed
« skrivet: 2008-10-20, 08:45 »
Tack Henrik, du är en pärla!
Hade Nils Fredrik och Katarina fler barn?
 
Bästa hälsningar
Jenny

54
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-29
« skrivet: 2008-10-20, 08:36 »
Hej Maud! Och alla andra!
Hur fick du fram uppgifterna om kv. Havssvalget, Skepparg 17? Får du fram något om Skeppargatan 32 år 1845?
 
En annan fråga, somjag inte vet om jag ska ställa här på grund av barnmorskan Agrivill, bosatt på denna  adress, eller under rubriken för nedan nämnda församling:
 
1817-02-07 föddes och döptes en oäkta pojke i Adolf Fredriks förs., som fick namnet Hampus Rudolf. Se i AF födelse- och dopbok CIB:2 (Tack till den som hittade den uppgiften!)
Senare får han efternamnet Agrevill.
Jag har läst gamla inlägg om oäkta barns namn, och av dem gissar jag att barnafadern (eller modern) har anknytning till namnet, eftersom det var så ovanligt. Visserligen skiljer en bokstav, men stavningen ändras ju då och då även på bevisligen samma person i olika register. Vad tror du? Eller kan en snäll barnmorska ha blivit ärad av den okända modern? Lite långsökt i mina öron, men det finns ju så många här som vet mer än jag, så det är lika bra att fråga det med.
 
Det här forumet är fantastiskt! Lär mig nytt om historia nästan varje gång jag är inne!
 
Mvh Jenny

55
Nyed / Nyed
« skrivet: 2008-10-17, 15:31 »
Tusen tack!
Nu har jag ytterligare ett spår i denna spännande släkt!
 
Då jag inte har något abbonemang på SVAR ännu, (drar mig lite för att man måste trixa med program i datorn först, vilket jag inte är så bra på,) och är så NYFIKEN: Om någon vill vara snäll att se i husförhörslängden var framförallt modern Agnes Amalia Agriwill är född och när, är jag oerhört tacksam!
 
Mvh
Jenny

56
03) Osorterat / Eftelysning i Gävle!
« skrivet: 2008-10-17, 15:22 »
Tack!
Förresten är det bara SVAR som har arkiv om domslut, fabrikörers verksamheter, register för kyrkogårdar, och byggnadslov etc? I så fall kanske det finns mer för mig där. Jag är mycket intresserad av hur de levde också, inte bara vilka de var.
Finns det andra källor man kan söka i?
 
Mvh Jenny

57
Okänd far och mor / Okänd far och mor
« skrivet: 2008-10-17, 11:20 »
Hur fick oäkta barn med okända föräldrar sina efternamn?
Mvh Jenny

58
Karlstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-07-29
« skrivet: 2008-10-17, 11:06 »
Hej!  
Söker så mycket info som möjligt om Nils Fredrik Agriville (ung. stavning), f.1797-05-11 i Västergötland.  
Han ska ha arbetat som landskanslist i Karlstad 1816-1818, sedan som skrivare på Edsvalla bruk i Nor till 1820, då han ska ha flyttat till Stockholm.  
 
Vad gör en landskanslist?  
Vad tillverkade Edsvalla bruk?  
Var han gift?  
Några barn?  
Etc.  
 
Mvh Jenny

59
03) Osorterat / Eftelysning i Gävle!
« skrivet: 2008-10-17, 11:02 »
Hej Siv!
Var hittar jag dem? Jag är nybörjare och vet ännu inte vilket av alla släktforskningsnät som är bäst. Hittills har jag kommit långt på Stockholms stadsarkiv, samt detta forum. Ska tillägga att som arbetande småbarnsmamma har jag inte så mycket tid som jag skulle önska tll detta, och vissa abonemang är ganska dyra... Har du något tips om vad jag ska välja?
 
Mvh Jenny

60
Nyed / Nyed
« skrivet: 2008-10-17, 10:54 »
Tack!
Är det möjligt att få veta vilka hans föräldrar var?
 
Mvh Jenny

61
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-20
« skrivet: 2008-10-17, 10:47 »
Hej Maud!
Tack för hjälpen!
 
Mvh / Jenny

62
Adolf Fredrik / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-20
« skrivet: 2008-10-15, 12:51 »
Hej!
Jag söker föräldrar och dopvittnen till (och all annan info) Hampus Rudolf Agrevill (ung. stavning). Född 7/2 1817 i AF.
Mvh Jenny

63
Hej!
Söker så mycket info som möjligt om Nils Fredrik Agriville (ung. stavning), f.1797-05-11 i Västergötland.
Han ska ha arbetat som landskanslist i Karlstad 1816-1818, sedan som skrivare på Edsvalla bruk i Nor till 1820, då han ska ha flyttat till Stockholm.
 
Vad gör en landskanslist?
Vad tillverkade Edsvalla bruk?
Var han gift?
Några barn?
Etc.
 
Mvh Jenny

64
03) Osorterat / Eftelysning i Gävle!
« skrivet: 2008-10-15, 12:24 »
Hej!
1/1 1828 föddes en flicka med namnen Hedvig Anna Johansdotter Agrivill, och döptes tre dagar senare.
Far: Johan Agrivill Mor: Brita Augusta Lind.
 
Vad hände med henne?
Och vem var fadern Johan? Var var han född?
All info om dessa personer tas tacksamt emot.
 
Mvh Jenny

65
Nyed / Nyed
« skrivet: 2008-10-15, 11:59 »
Hej!
Jag söker all information jag kan få om Bengt Verner Agrivill, f.1859 i Nyed, Värmland.
 
bästa Hälsningar Jenny

66
Gudhem / Äldre inlägg (arkiv) till 20 april, 2011
« skrivet: 2008-10-15, 11:49 »
Hej!En anmoder till mig har en hel del olika födelseoppgifter. Vilken stämmer?
Brigitta (Brita) Maria Agrivill, född i Östra Tunhem eller Gudhem.
Alternativa datum:
1787-04-13
1786-04
1781.
 
En syster till henne, Christina Charlotta, är lika oklar.
1794-o6-22
1792-11-11
1794-07-24
 
Har någon möjligen en aning?
 
Mvh Jenny

67
Åkerby / Äldre inlägg (arkiv) till 29 augusti, 2011
« skrivet: 2008-10-15, 11:32 »
Hej!
Är det någon som vet var familjen Agrivillius bodde,(1600- 0ch 1700-tal) och vad de kan ha hetat innan de tog sig namnet. agrivillius ska vara latin för  från Åkerby.
 
Mvh Jenny

68
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-29
« skrivet: 2008-10-13, 17:12 »
Hej igen!
Det kan visst vara så att barnmorskan Agrivill d.ä. hade ärvt lite pengar. Hennes far ägde en gård i Fellingsbro, dit han flyttat efter en officersbnana. Hans far var en kyrkoherde Agrivill, och farfar komminister. Alltså verkade de inte ha haft det dåligt ställt, även om de kanske inte räknats som förmögna. Men Brita Maria Agrivill hade många syskon, så om alla ärvde lika mycket blev det kanske en del, men om döttrar ärvde mindre (hur var det på den tiden?) så blev det kanske inte så mycket.
Jag har läst en mycket intressant bok om barnmorskeyrkets historia i Sverige, och de tjänade verkligen inte mycket. Dessutom bodde de i en fattig stadsdel.
En annan aspekt ang. Corin är att barnmorkor ofta tog hand om föräldralösa nyfödingar. Jag antar att man inte väljer yrket utan att vara barnkär. Då kanske de även fick äran att namnge föräldralösa spädbarn, då säkert den okända modern försvann så fort hon kunde. Edla och Charlotta är uppenbarligen namn hon själv tyckte om.
Men jag jobbar på samma sätt som Chris, teorier kan föda andra spännande spår!
 
Mvh.Jenny

69
Titlar och befattningar / Fältväbel
« skrivet: 2008-10-12, 18:55 »
Hur vanligt var det med invandrare inom militären? Jag tänker naturligtvis på tysken Hägerström. Men även en uppenbar släkting till Brita Marias dotter Edla Josefinas man. Den från Frankrike invandrade Färgaren Rangouté (även diskutterad ang. imigranter och färgare)fick med henne en dotter 20/11 1852, och en av dopvittnena är en Löjtnant Rangouté.
 
Mvh Jenny

70
Titlar och befattningar / Fältväbel
« skrivet: 2008-10-12, 18:46 »
Och alla dessa ändringar och olikheter i kyrkböckerna? Missförstånd eller en medveten putsning?

71
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-13
« skrivet: 2008-10-12, 18:24 »
Förlåt, i mina anteckningar står det faktiskt Karl XV.
Mvh Jenny

72
Titlar och befattningar / Fältväbel
« skrivet: 2008-10-12, 00:06 »
Hej!
Spännande!
De fick åtminstone en dotter så sent som 20/3 1819, och i rotemansarkivet för 1835 står hon som lagligen frånskild. Så 16 år att leta i.... Finns de digitaliserade?
Mvh Jenny

73
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-13
« skrivet: 2008-10-11, 23:51 »
Hej Sune! Och alla andra.
Visserligen tycks vissa namn vara omåttligt populära under den här tiden, men min barnmorska Agrivill fick en dotter 16/6 1817 med namnet Edla Augusta Charlotta. vad som hände med henne har jag ingen aning om.
Två år senare,20/3 1819, får hon en till dotter vid namn Edla Josefina (min ff fm mor).
Enligt gamla släktingars okontrollerade uppgifter, ska hon för en tid haft arbete på slottet. Hon gifter sig med en nybliven änkling 14/4 1850,då är hon 31 årgammal, och exakt nio månader senare, 15/1 1851, får hon en son. Det går även oklara rykten att hon ska ha varit älskarinna åt den blivande Karl XIV. (Om man ska tro alla sådana rykten i olika släkter är väl en stor del av befolkningen kunglig.)
En tanke slog mig att hon hypotetiskt kan ha fått oäkta barn som kanske mamma barnmorskan behändigt nog snyggade till uppgifterna om. Var sådant vanligt att av myndigheter godkända barnmorskor sysslade med? Eller skedde sådant med hjälp av inflytelserika barnafäder som inte ville ge sig till känna?
 
Jenny

74
Fellingsbro / Äldre inlägg (arkiv) till 05 januari, 2009
« skrivet: 2008-10-08, 14:10 »
Hej!
Kan man få tag i någon gammal karta över Fellingsbro-trakten (1700- och början av 1800-t)? Jag har två grenar i mitt träd som har kopplingar dit. En himla massa bruks- och ortnamn, så jag är jättenyfiken på geografin.
Söker även all info jag kan få om en familj som hette Agriville,som ska ha bott i Gräve, Bejby, Nybble och Eka.
Min smedsläkt Möller därifrån ska visst ha hållt till i Finnåker, Norrby, Storbo, Hed, Kärrbo.
Mvh Jenny

75
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-13
« skrivet: 2008-10-08, 13:41 »
Ja,säkert.
Men håll med om att det är lite lustigt med flera barnmorskor i samma hus. De bör i alla fall varit bekanta.
Mvh Jenny

76
Titlar och befattningar / Fältväbel
« skrivet: 2008-10-08, 13:33 »
Hej!
Söker efter en Fältväbel med namn Anders Wallén, född någon gång under andra halvan av 1700-t. Han var gift, (och senare frånskild), med Brigitta (Brita) Maria Agrivill,f.1787-04-13,
vars far Carl Oluf Agriville (f. 1746-07-30) vid tiden för denna dotters födelse, var kornett och regementsstallmästare vid Västgöta kav.reg., där han tog avsked 1794-11-26. Sedan ledde han kurser i ridning för yngre officerare vid Axvalla hed och tog emot tjänstehästar för tillridning. De bodde 1790 i Skräddaregården, Tåstorp, Östra Tunhem(R), flyttade 1793 till Gräve(T), 1797 till Bejby, Fellingsbro(T), till Nybble, Fellingsbro(T), och sedan 1804 till Eka, Fellingsbro(T), där fadern avled 1807.
Anders Wallén med fru bodde så småningom i Stockholm, Hedvig Eleonora förs.
Nu till frågorna: Födelse-och hemortsdata? Vid vilka regementen var han? När och var kan han och frun ha träffats? Kan man få tag i skilsmässopappren för att ta reda på varför de skildes?
 
Mvh Jenny

77
Wefvert / Wäfvert / Wefwer / Wefvert / Wäfvert / Wefwer
« skrivet: 2008-10-08, 12:32 »
Tack!

78
Hej!
Är det Joh. Thomae Agrivill Bureus ni diskuterar? Vad vet man om honom? Vilka föräldrar, barn och senare släktled, födelseort mm?
 Mvh Jenny

79
Hej Leif!
Jag googlade på Åkerby Uppsala och hamnade på en herrgård vid Nora, Uppland. Är det där du menar? Eller finns det ett Åkerby precis vid Uppsala?
 
Mvh Jenny

80
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-10-13
« skrivet: 2008-10-08, 11:37 »
Hej!
En Anmoder till mig, och hennes ena dotter var barnmorskor och var åtminstone fram till 1835 bosatt på Skeppargatan 17, kvarter havssvalget. De hette Brita Maria Agrivill och Lovisa Maria Hägerström, (se mantalsreg. hänv. 969 och 970 i fotade arkivet Sthlms stadsarkiv) De återfinns i samma fotade mantalsregister 1845 på Skepparg.4 o 5, nya 32, (hänv.1582 och 1583).
Vad är det för böcker du Sune, erbjuder dig att titta i? Finns det någon barnmorskematrikel från denna tid? Och var i så fall?
 
Mvh Jenny

81
Wow!
Vilken spännande information. Tack!
Det ska ha funnits en Thomae Agrivill Bureus, tillhör han denna släkt?
Mvh Jenny

83
Hej!
Jag har nyss upptäckt detta med avlatinisering av namn. En militär anfader Agrivill, var just son och sonson till präster Johan Agrivillius. Den äldre verksam ända till slutet 1735 i Enköping. Vet någon varifrån namnet kommer från början?
Mvh Jenny

84
Wefvert / Wäfvert / Wefwer / Wefvert / Wäfvert / Wefwer
« skrivet: 2008-10-03, 13:29 »
Hej!
 Jag har en Brita Stina Wefver född 1714 eller 1718, som gifte sig med en Henrik Tillberg. Han omnämns som bleckslagare och hon lär ha sysslat med tygtryck, och de levde i och omkring Piteå. Vet någon mer om hennes härkomst och hennes barn? Jag är stammar från henne via dottern Elisabeth, f.1750.
Mvh Jenny

85
Hej!
Enligt uppgift ska de även ha fått en dotter 1750 i Piteå, vid namn Elisabeth. Hon ska ha gift sig med en Per Andersson f.1748, flyttat till Umeå stad och fått åtminstone en son, Henrik Petter Andersson Westergren 1773.  
 
Kan någon bekräfta detta?
 
Mvh Jenny

86
Hägerström / Hägerström
« skrivet: 2008-09-26, 11:29 »
Hej!
Jag söker info om en Johan Wilhelm Hägerström, fanjunkare, hautboist och senare bokhållare vi Tanto sockerbruk i Stockholm. Han var född 6/4 1812, gifte sig 23/10 1833 med Lovisa Maria Wallén Agrivill. Han dog 15/5 1869. Vet någon var han föddes och vad hans föräldrar hette?
Mvh Jenny

87
Tack!
Vet man när han kom hit? Brukar sådant stå på ansökningarna? Självklart ska jag försöka beställa en kopia på akten.
 
Mvh Jenny

88
Slott- / Slottspersonal
« skrivet: 2008-09-10, 21:19 »
Nja, hon bodde nog hemma, tvärs över slottsbacken. Finns det andra sökvägar?
Mvh Jenny

89
Westergren / Westergren
« skrivet: 2008-09-10, 21:00 »
Tack så mycket!

90
Westergren / Westergren
« skrivet: 2008-09-06, 16:28 »
Hej!
Jag vill veta mer om Hendric Petter Westergren som fick en dotter Anna Charlotta 27/11 1809 i Umeå Stadsförsamling. Kan man få reda på vilket yrke han hade? Vad hette hans föräldrar och när var han född?

91
Wallén / Wallén
« skrivet: 2008-09-06, 16:24 »
Tack! Då ska jag kolla n ästa gång jag är på biblioteket.

92
Agrivillius / Agrivillius
« skrivet: 2008-09-05, 12:02 »
Hej!
Så jag kan anta att det är samma släkt?
M.v.h.
Jenny

93
Hej!
Jag söker info om Charles Joseph Napoleon Rangouté/Rangoutté, f.20/5 1811, färgare till yrket. Det tidigaste jag vet om honom är att han och hans första fru Rebecka Bernhardina Åderman, fick en dotter som döptes i Katarina förs. 18/5 1845. Jag har sökt på det ovanliga namnet, och hittat det i Paristrakten samt norra Frankrike.
Kan jag också be någon om hjälp...?
 
Mvh Jenny

94
Kyrkoherde / Kyrkoherde
« skrivet: 2008-08-29, 13:00 »
Hej!
Jag har en kyrkoherde i mitt anträd;
Johan Agriville, född 1707 (Belfrage-Kocken: Västg. reg.), död 1776-12-12 (samma förs.), verksam kyrkoherde i Holms och Kulla pastorat (Uppsala).
 
Vet någon något om honom?

95
Agrivillius / Agrivillius
« skrivet: 2008-08-29, 12:30 »
Hej!
Jag har en komminister i Enköping i mitt släktträd, Johan Agrivill d.1735. I en text på nätet finner jag en Johan Agrivillius, komminister i Enköping med samma dödsår. Samma man? Var det vanligt att präster och lärda lade till ett latinskt -ius ?

96
Wallén / Wallén
« skrivet: 2008-08-28, 15:13 »
Hej!
Den dottern kände jag inte till... Vad betyder GID o.s.v.?
 
Mvh
Jenny

97
Wallén / Wallén
« skrivet: 2008-08-19, 14:17 »
Hej!
Jag söker efter uppgifter om en fältväbel Anders Wallén, gift med Brita/Birgitta Maria Agriville. Hon är född 1787.
Lite lite att gå på, men.... jag hoppas på tur!

98
Övrigt / Äldsta yrket i källorna
« skrivet: 2008-08-18, 12:47 »
Hej!
Ett av de äldsta yrkena måste vara jordemor. Dvs en kvinna som hjälper till vid förlossningar. Jag tror definitivt att det är ett äldre kvinnoyrke än prostitutionen. / Jenny

99
Busck / Busck
« skrivet: 2008-08-18, 12:29 »
Hej!
Min farmor hette Busck som ogift,Carin Anna Thalena i förnamn, född i Göteborgstrakten. Har hört sägas att vi ska vara ättlingar till Lasse i gatans syster. Min farmors far August Busck hade två bröder,varav den ena hette Ernst och de tre gifte sig med tre systrar med efternamnet Eck. Brödernas far kan ha hetat Johan, och varit någon form av uppfinnare tror jag. Känner någon till dessa personer? Låter som om Michael söker dem.
 
Hör av dig om du kommer på något!
 
Mvh Jenny

100
Vem frågar? Gäller det medlemsavgiften har jag inte fått någon inbetalningsinfo än.

101
Slott- / Slottspersonal
« skrivet: 2008-07-20, 22:05 »
Enligt hörsägen ska en anmoder arbetat på Stockholms slott som jungfru i mitten av 1800-talet. Finns det listor på slottsanställda att söka i?

102
Barnmorska / Äldre inlägg (arkiv) till 15 december, 2008
« skrivet: 2008-07-20, 21:57 »
Tack för det!
Jag har försökt att söka i medicinhistoriska databasen, men förstår inte hur jag ska söka.
Nu vet jag att Brita Maria Agrivills ena dotter Maria Lovisa f.Wallén, Agrivill, gift Hägerström. Vet någon något om henne?

103
Skomakare / Skomakare
« skrivet: 2008-07-20, 21:46 »
Aha!
På vilken adress låg den? Skomakare tjänade väl inte alltför mycket, även om de var mästare, har jag fått för mig. Stämmer mitt antagande? Han hade fru och minst 6 barn, så hur hade han råd? ( En retorisk fråga) Jag har förstått det som att han flyttade hemifrån när hans far dog och modern gifte om sig för att kunna försörja en hel hoper ungar, så han hade nog inte mycket mer än sina händer när han kom till Stockholm. Kan han ha haft någon befattning i skomakarämbetet? Var kan jag hitta info om det?

104
Rangoutté / Rangouté / Rangoutté / Rangouté
« skrivet: 2008-07-20, 21:24 »
Hej!
Söker med ljus och lykta om information om denna släkt. Carl Joseph Napoleon Rangoutté, f.20/11 1811, var färgare/dégraisseur/fabrikör, först i Katarina församling i Stockholm, senare på Ladugårdslandet. Carl Larsson omnämner honom och hans barn i sin självbiografi, då som garvare. Känner någon till hans verksamhet eller var han kom ifrån? En löjtnant Rangoutté står som fadder till hans dotter 1852. Trots det ovanliga namnet är det svårt att finna något.

105
Agriville / Agrivill / Agriville / Agrivill
« skrivet: 2008-07-11, 22:20 »
Hej!
Söker med ljus och lykta efter information om denna släkt. Tack vare Cristina Scheffer vet jag mer men långt ifrån tillräckligt. Vet någon något?

106
Barnmorska / Äldre inlägg (arkiv) till 15 december, 2008
« skrivet: 2008-07-11, 22:15 »
Hej!
min farfars farmors mormor Brita Maria Agriville f.1787 var barnmorka på ladugårdslandet i Stockholm. I ett arkiv från 1838 har hon titeln priviligierad barnmorska. Vad innebär det? Ska tilläggas att Ladugårdslandet var oerhört fattigt. Har någon svaret på min fråga eller vet något om nämnda barnmorska?

107
Skomakare / Skomakare
« skrivet: 2008-07-11, 22:01 »
Hej!
Min farfars farfar,(Jan)Johan Henrik Möller f 1809, kom till Stockholm och blev så småningom skomakarmästare. Han bodde på Österlångatan 2 och Bollhusgränd 1-3, d.v.s i den tjusiga byggnad (kv Pegasus)på Slottsbacken som idag inhyser myntkabinettet. Jag vet att huset köptes av skomakarämbetet 1780. Men i en skattetabell från 1883 står hans änka som ägare till dessa adresser, då till ett värde av 160.000:-. Vet någon något om detta?

108
Färgare / Färgare
« skrivet: 2008-07-11, 21:36 »
Hej!
Min farfars morfar var färgare/dégaisseur/fabrikör på ladugårdslandet i Stockholm i mitten av 1800-talet. Han hette Carl Joseph Napoleon Rangoutté. Känner någon till något om honom eller hans företag?

109
Färgare / Färgare, färgmästare
« skrivet: 2008-07-11, 21:29 »
Hej!
Min farfars morfar var färgare/dégaisseur/fabrikör på ladugårdslandet i Stockholm i mitten av 1850-talet. Han hette Carl Joseph Napoleon Rangoutté. Carl Larsson minns honom som garvare, men de är de andra titlarna som är officiella. Vet någon något om var hans företag/fabrik låg, och vad det hette?

Sidor: [1]