ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Stina Svensson

Sidor: [1]
1
01) Sjukdomar och dödsorsaker A - Ö / Nedärvda sjukdomar
« skrivet: 2006-06-01, 08:00 »
Den har spårats betydligt längre bakåt än så. Man tror att på vikingatiden var det här en bra sjukdom att ha eftersom det var vanligt med järnbrist då. De kvinnor som hade hemokromatos födde därför flera barn, de andra dog lättare. Då var det förmodligen DE som var starkast enligt Darwins principer.

2
Ofta har jag intrycket att det frågeställaren menar med information är mer personlig information, d v s information som man bara kan ge om man själv eller någon man känner har träffat den det frågas om. Inte sådana uppgifter som man normalt finner i kyrkoböcker. I allmänhet så uppfattar jag dessa frågor som att man har orealistiska förväntningar på den hjälp man kan få, men det är ju faktiskt möjligt att frågeställaren är fullt medveten om att det kanske inte finns någon som kan besvara frågan. Men vill i alla fall göra ett försök. Och det kan ju faktiskt visa sig att den som det frågas efter har varit en lokal kändis och att det därför finns historier och anekdoter om personen ifråga.
Hälsn./Stina

Sidor: [1]