ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Susanne Lamby

Sidor: [1]
1
Domkapitlets i Stockholm arkiv / Eric Ersson f 1808
« skrivet: 2018-09-15, 07:02 »

Hej,


Jag hjälper en vän som söker Eric Ersson f 1 febr. 1808 i Hallsberg och har bott i Stockholm 1815-1820. Jag har hjälpt henne men vill gärna veta VAR i Stockholm bodde denna Eric Ersson ? Eftersom jag måste söka vidare varför han bodde i Stockholm i kort tid. Är det skolan eller så? Jag har frågat henne vad heter familjen som han har bott hos? Men enligt svar det står bara att han har bott i Sthlm 1805 till 1820.


Är det någon som vet var i Sthlm han har bott, och hos vilka familj osv?


Svar till Susanne Lamby

2
Västerlösa / SV: Hjälp att lösa gåtan
« skrivet: 2018-01-06, 12:55 »

Hej Britt MarieWailer !
Ett stor tack för hjälpen.


Jag ska forska lite vidare om detta svar som du har gett mig.


Ha en god fortsättningen i 2018.


Med vänlig hälsning
Susanne Lamby

3
Västerlösa / Hjälp att lösa gåtan
« skrivet: 2018-01-06, 09:16 »

Hej !
Jag undrade om någon kan hjälpa mig att tyda:
Västerlösa  C:3 sid 397 
Födelseattesten om Anders som är född 1790 född 14 nov.
Jag kunde inte tyda hela texten utom kunde tyda var Lena, hans mamma. Det står inte vad pappa heter och Lenas efternamn som jag kan ha rätt: Månsdotter?


Tacksam om att få svar.
Med vänlig hälsning
Susanne Lamby

4
Wahlgren / Wahlgren
« skrivet: 2018-01-03, 19:10 »

Hej !
Jag skulle behöva ha hjälp med att hitta Nils Evert Herman Wahlgren/ Vahlgren som är född 5 september 1913 i Brännkyrka, och söker HANS föräldrar.
 Enligt min väninna som säger/ påstår att troligen hade de en annan efternamn  före Wahlgren/ Vahlgren, men hon vet inte NÄR.
Tacksam om att få svar av er som vet.


Med vänlig hälsning
Susanne Lamby
5
Roskilde Skt. Ib / Söker Elly Flora Clausen
« skrivet: 2017-11-18, 18:52 »

Hej,


Jag söker Elly Flora Clausen född 19 september 1909 i Danmark, troligen i Roskilde (?).
Jag vet gm min väninnan som berättade om hennes mamma och hon har 8-9 halvsyskon, vars namn kommer hon inte ihåg. Elly Flora Clausens föräldrar..
Därför söker jag denna kvinna Elly Flora Clausen f 1909. Tacksamt om att få hennes halvsyskons namn, hon vet en av hennes halvsyskon bor i Norge.


Jag skulle bli glad om någon ser ropet från mig som hjälper min väninnan med släktforskningen om sin mammas sidan.
Med vänlig hälsning
Lamby S


6
Hej ! och svar till Ann Mari Bäckman !
 
jag tror att han kanske av på okänd anledningen inte kom fram till USA, blev hemskickade via England. Väl framme i england bestämde han att bosätta istället i England. Kanske var han sjuk, blev kär eller ändrade sina planer. Stanade kvar och jobbade några månader eller år, sedan ny försök komma iväg till USA med ny namn med engelskt klingade namn eller till Australien.  
 
Jag har tidigare skrivit och frågat dem om vad händer då när man avlidit på båtresan till t ex USA och har några tillhörigheter som finns kvar, men vad hände med det? Då måste släktingar veta vad det som har hänt. Man kanske inte visste vart ska man skicka papper till anhöriga i Sverige, trots han har bott i England. Det kan också skapa flera frågor.
 
För jag hade hittat en släkting till min farmor som emigrerade till USA, men kom hem igen och tillbaka till USA, men av okänd anledningen hamnade han istället i Australien. Nu ska jag söka honom i höst när jag är klar med svenska släktutredningen. Det är svåra frågor som man inte kan få svar men man ska inte ge upp vad. Men lycka till med det! // Susanne

7
Amt: København / København - Den Kongelige Fødselsstiftelse
« skrivet: 2012-11-14, 20:22 »
Hej!
 
Jag skulle bli glad om ni kan hjälpa mig med en sak: jag söker Flora Elly Clausen född 19/9 1909 född i DANMARK och död i Sverige 8/10 1988. Hon hade ett barn vars var född i Tyskland, närmare bestämd i Hamburg.
 
Jag skulle vilja veta VAR i DANMARK är hon född och vilka är hennes föräldrar då? Var hon redan gift med dansk eller tysk man eftersom hon fick en son i Hamburg,Tyskland.  
 
Tacksm om att få svar av er som kan hjälpa mig med det.
 
mvh
Susanne Lamby

8
Källor / Arkiv / Databaser / CD-skivor / Register / CD-skivor
« skrivet: 2012-11-13, 23:21 »
Hej !
 
Jag har också undrat över om det finns att köpa CD som Vi har i Sverige. Är det någon som vet hur gör man när man har danska släktingar?
Mvh Susanne

9
Hejsan,
 
Nu har jag fått papper på s.k Family Group for Anders Persson som hon har fått uppgifterna efter hennes farfar som skrev ned lite uppgifterna:
 
Anders Persson född 24 jan 1864 Malmö, Skåne län, Sverige.
               född 24 oktober 1864 Malmö, Skåne, Sweden
Arrival: 1888
Marriage: 1893, march 18.  
Death November 3 1912 New Jersey.
 
Hennes farfar är lite osäkert på eftersom familj historia var lite annorlunda i USA när han kom till Amerika som barn enligt hon skrev. Men hon skrev också att hennes farfarsfar blev katolik som barn som kom till USA. Jag finner mig lite märkligt eftersom det borde finnas farfars farsföräldrar med trots allt uppgifterna går lite isär, tyckte jag ! Ni håller med mig om detta eller hur?
 
Jag har sökt Katolska kyrkan i Malmö som också gav sammma svar om VAR iMalmö han bodde osv. Hon visste inte riktigt ännu, men angav namnet Ramsburg. Jag hade googlat och fann mig att den låg i örebro om man stavade rätt till RAMSBERG eller Ramsburg som finns i Holland. Då frågade jag mig hur kommer det sig att han hade svensk namn. Jag hade hittat en Anders Persson i Ramsberg i Örebro. Men uppgifterna verkade inte stämma- där går det olika upgifterna. Denna Anders Persson f 24 jan 1864 i RAMSBERG i Örebro, har utvandrat i USA men kom tillbaka 1889, gifte om med sin flicka och de fick 8 barn tillsammans. Han dog 1953 i Örebro.  
Jag ska kolla upp dessa uppgifterna som svar från Hanne Berndtsson och Jan Jutefors.
Mvh Susanne L

10
Hej Hanne och Jan.
 
jag väntar först svar från USA. Men hennes farfar dog 1988 och hann ej berätta varifrån kommer hennes farfars far ifrån. Jag ska fråga henne  VAR i MALMÖ kommer dennna Anders Persson ifrån !! Jag hör av mig igen. Ha en trevlig på Midsommmarhelgen.
Mvh Susanne

11
Hej Hanne,  
Jag skrev ju i förra inlägget om denna Anders Persson och visste redan att han var född i Malmö. Jag vill veta VAR i Malmö och varför reser han ensam, 5 år gammal till/ från Tyskland till USA !
Jag har letat överallt i Malmö utan finna honom. Men jag undrade över varför han kom till USA ensam, en 5 årig pojke. Men det måste finnas förklarningen på varför, dog hans föräldrar resan till USA? Då borde finnas uppgifterna redan Elis Island där många utvandrarna kom till USA.
Men frågan kvarstår: Om man reser från Malmö till Tyskland då borde finnas hans föräldrar med MEN vägen till USA då borde hans föräldrar ha dött av sjukdom eller vad! Jag undrae över om det borde finnas uppgifterna i Elis Island. Men Amerikanska kvinna påstår har letat där i Elis Island. Jag ska fråga igen henne. Mvh Susanne

12
Hej !
 
Jag vill hjälpa en vän från Amerika som har letat överallt efter Anders Persson 1863/1864 i Malmö . Utresa från HAmburg till USA 1869 1 maj. Det var uppgifter som jag fick av amerikanska vän samt jag har också kollat via emigranten 2006. Jag har kollat i Genline Familyfinder samt Svar.ra.se. Men hittade inte denna Anders Persson, Jag hade mejlat till amerikanska vän om mera information och väntar på svar. Under tiden hoppas jag att få svar av er som vet något.
 
svar till Susanne L
E-post: susanne.lamby@telia.com

13
Löt / Äldre inlägg (arkiv) till 18 november, 2012
« skrivet: 2011-03-28, 10:48 »
Hej till Solveig Nilsson;  
Jag såg anropet igår kväll före 21 tiden-  Idag tänkte jag kolla upp med mina Släktforskarskivor ( måndag). Upptäckte vart tog denna Elna Linnéa f. 1903 19/6 tagit i vägen osv.
 
När jag skrev in imorse utan kolla om någon har skrivit in före mig. Jag är alldeles entuatiskt med denna uppgiften.
Men det är inte att bråka om tycker jag! Men jag kommer vara extra försiktigt med att kolla extra en gång till.
 
Ha det gott idag!
Mvh
Susanne L

14
Löt / Äldre inlägg (arkiv) till 18 november, 2012
« skrivet: 2011-03-28, 08:31 »
till Susanne Elfstrand:
 
Jag har hittat din andra släktingen  
 Elna Linnèa Jansson f. 19/6 1903 Löt  och död 8/9 1974 . Hon blev änka 27/11 1972.
Make heter : Sigfrid Julius Jansson f. 11/9 1901 Biskopskulla och död 27/11 1972 Villberga, Uppsala län, Uppland
De gifte sig 12/ 4 1930.
 
Det är viktigt att man ska kolla stavningen eller hur man skrivs rätt Linn}èa.
 
Lycka till med din släktforskningen.  
Susanne
                               

15
Hej !
Jag hade först tänkt skicka ett par frågor till Gunilla Manell som är amerikanska.
Jag hade också kollat upp med Emigrant 2006, tyvärr fanns det inga Manell med i detta skivan. Det innebär att de har förmodlingen bytt sitt namn när de kom till Amerika. De tär ju ganska vanligt att man gjorde till mera amerikanserad namn så bör det lättare att uttala namnet.
 
Kan du kolla upp med dina papper som kan ge spår när dem kom till Amerika, under vilkas namn osv. Det borde vara lättare då för oss i Sverige att hitta rätta ..
'Mvh Susanne

16
Giresta / Giresta AI:6 sid 125
« skrivet: 2010-12-05, 15:36 »
Hej och tusen tack för hjälpen.
 
Mvh
Susanne Lamby

17
Giresta / Äldre inlägg (arkiv) till 13 oktober, 2011
« skrivet: 2010-12-05, 14:49 »
Hwj !
 
Nu har jag hittat min famors morfarsfar / Mats Andersson f 1792 och har hittat honom i samband med att jag kollade upp hans förstföda barn; en dotter Anna Stina som födde i Fröslunda. där upptäckte jag hans föräldrarna som jag inte såg tidigare. Hur dum kan jag vara !
Nåväl..
 
Mvh
Susanne L

18
Giresta / Äldre inlägg (arkiv) till 13 oktober, 2011
« skrivet: 2010-12-03, 14:57 »
Hej !
 
Jag hade tidigare ställt en fråga angående om Matts/ Maths/ Mats Andersson född 1792 som bör ha född i Giresta församlingen. Men jag hittade inte hans födesleåret då det måste betyda att han är född utanför Giresta. De bör ha bott i Bärsta/ Hustugu trakterna.
Men vore tacksam om att få svar vem hans föräldrar är? Jag har försökt lista ut i Giresta på 1792 men hittade inte denna Mats Andersson och hans föräldrar.
 
Mycket tacksamt om att få svar av er som läser detta.
Mvh
Susanne L

19
Giresta / Giresta AI:6 sid 125
« skrivet: 2010-11-29, 10:30 »
Hej !
 
Jag behöver hjälp med att tyda i Genline AI:6 sid 125,
det står om Bonden Mats Anderssons födelsedata 1799 eller 1792 , datum 13 sept, 17/9 ?
Tacksam om att få svar.
 
Mvh
Susanne

20
Avesta / Avesta, AI:13 a
« skrivet: 2010-11-01, 22:54 »
Tusen tack Lennart Flodin.  
 
Det blev ett bra svar. Så jag fick veta att Österåker ligger i Sthlms län. EN stor tack!
 Jag trodde hon gifte om sig när hon träffade en ny man eftersom hon blev tidigt änka efter Gustaf Nilsson. Men det verkade att hennes son Carl Gustaf f 1866 föddes utom äktenskap.
 
Mvh
Susanne L

21
Avesta / Avesta, AI:13 a
« skrivet: 2010-11-01, 15:55 »
Hej!
 
Jag har svårt att tyda på Avesta, Husförhör AI:13A  sid 102 när det gäller Mats Åberg ; var han är född  
Hustrun födesledatum som jag kan ej tyda var 17//? 1805 i Avesta.
 
AI:13 A Husförhör 1853-1861 sid 142, fick svar att det är i sthlmområdet. MEN VAR?? till N...7/10 1854. Jag fick svar var Stockholm. Men det verkade inte stämma. För Ann Kajsa Åberg kan omöjligt flytta mellan Avesta och Sthlm området. Men det är en frågan.  
 
Avesta Husförhör AI:15 1871-1879 sid 80, Anna Kajsa i Avesta hade flyttat från Öster Åker om jag tolkade det rätt.Var ligger denna platsen i Värmland??
 
Mvh
Susanne L

22
Skultuna / Skultuna FB 1858 GID 2357.5.85300
« skrivet: 2010-10-31, 21:11 »
Hej Igen !
Vore tacksam om VAR i Stockholm ?  
Mvh Susanne L

23
Skultuna / Skultuna FB 1858 GID 2357.5.85300
« skrivet: 2010-10-31, 19:34 »
Hej !
 
Jag skulle vilja ha hjälp med typ läshjälp. Jag har genline, Kopparberg, Västmanland Avesta AI:13 A Husförhör 1853- 1861 på sidan 142. Det handlar om Anna Kajsa Åberg f 8/5 1832 i Avesta..   Det står något var hon har flyttat till N.....2/10 1854.
 Tacksam om att få svar !
Mvh Susanne L

24
Danderyd / Äldre inlägg (arkiv) till 24 maj, 2014
« skrivet: 2010-10-07, 10:12 »
Hej Sune Lundin !
 
Det var lite marigare än vad jag trodde. Du skrev att du hade fått testamentet där borde stå deras födelsedatum på Lennart, Ragnhild , Stina och Märta.
 
Jag har kollat upp angående om Ragnhild som bodde på Öland, inget napp. Det fanns 5-6 st Ragnhild som bor i Sthlm som är födda mellan 1904-1906, 1920 och 1937 och 1946 i Danderyd. Men har kollat upp deras föräldrar. Inget napp.
 
Även sammma sak med Märta.
Det enda jag har fått napp var denna Märta Vilhelmina f 26/3 1926 i Danderyd och död: 25/12 1997 i LOS, Ljusdahl, hon hade box nr 52 som adress.  
Jag har kollat upp Lennart i Danderyd i födelsekontroll, men föräldrarna inte stämmer.  Jag har kollat Stocksund, Djursholm, Mölndahl som ligger i Danderyd, inget napp även på Stina och de övriga syskon. Jag kan ha missat de om man går för snabbt med födeslekontroll, jag kollade upp med namnet Brandt.
Jag har dubbelkollat det nya Dödboken 1901- 2009, även de gamla CD skivorna.. Det stämmer inte. Om jag inte hade fått napp så det kan betyda att de kanske bor i utomsland.
Jag har på min sida även min man som är födda i utomsland även bor än idag utomlands. Jag tycker du ska ta reda på mera vart tog de tagit i vägen ?!  
Kolla igen din testamentet så du kanske får lite hum om detta.
 Sorry,
Jag ska prata med min man som sagt han är lite upptaget. För jag vet det finns en Brandt som bor i Sverige är släkt till min man sida. Jag skriver i din privata mejl OK?!
 
Lycka till med din jakt!
Susanne

25
Danderyd / Äldre inlägg (arkiv) till 07 oktober, 2010
« skrivet: 2010-10-07, 09:06 »
Hej  Sune,
 
Jag hade totalt glömt bort att jag kan faktiskt gå in till Danderyd.. Jag återkomer senare..
 
Mvh Susanne

26
Danderyd / Äldre inlägg (arkiv) till 07 oktober, 2010
« skrivet: 2010-10-06, 18:00 »
Hej Sune igen!
 
Jag har kollat min mans släktpärm, Tyvärr ! Men upgifter var från en annan Brandt från Frankrike som har bott i antal år.  
 
Mvh
Susanne L

27
Danderyd / Äldre inlägg (arkiv) till 07 oktober, 2010
« skrivet: 2010-10-06, 17:46 »
Hej Sune Lundin,
 
Det blev lite svårae utan ha lite kött på ben.
 
Men alla fall har jag lite upplysningar:
Hjalmar August Brandt f. 2/5 1878 det står ej var Död: 22/2 1938 i Danderyd, Järnskog, Sthlms län, Uppland.
 
Frida Kristina Åsman f. 1888 3/4 i Danderyd, Död: 27/5 1959 i Gustava Vasa , Sthlms län, Uppland. Hon har varit änka. Jag vet inte varifrån Du fick uppgifter om Ståhl.
 
Barn är lite knepigare utan födesledata.
Men Stina Elisabeth gift med Franzen, f. 19/5 1922 i Danderyd. DöD: 28/11 2005 i Yttergran, Håbo kn, Uppsala län, Uppland.
Äktenskap med Rolf August Jarl Franzen f. 11/9 1918 i Gustav Vasa, Stockholms län, Uppland. Död 21/10 2002 i Yttergran, Uppsala län, Uppland
 
Lennart Stig Brandt f. 20/9 1930 ( obs du har gett fel siffra) Danderyd och DÖD: 11/10 1998 i Djursholm ( Grimvägen 3) Danderyd, Uppland.
Han var frånskild 12/6 1981. Jag har kollat Sv.befolk skiva 1970 inget napp om honom så tyder det att han har bott utomslands.
Märta gift med Karlson och Ragnhild gift med Lundin svårare. Du har ingen aning om när de är födda.  Du har  
inga andra kontakter med som  t ex kusiner  ?? Jag ska fråga min man för han har släktingar som heter Brandt. Jag återkomer senare, OK?!
 
Bästa hälsningar Susanne

28
Hej !
 
Kanske han har någon släktning som bor i USA som skickade hem med pengarna. Pengarna på den tiden var ganska mycket om jag har förstått.
Annars vet jag inte hur han har fått pengarna ifrån som man kunde åka till USA i andra gången.  Det är ju en bra fråga!
Mvh Susanne

29
Var ligger platsen / Äldre inlägg (arkiv) till 13 maj, 2011
« skrivet: 2010-10-06, 15:54 »
Hej igeb Johan,
 
Jag hade glömt skriva in att det låg i Sånga församlingen. Men vad bra att du hittade tills slut. Men jag skrev inte att det tilhör Ekerö församlingen. utan det låg i Ekerö. Det är skillnad.
 
Lycka till med din forskning !

30
Var ligger platsen / Äldre inlägg (arkiv) till 13 maj, 2011
« skrivet: 2010-10-06, 00:23 »
Hej Johan Sjöberg !
 
Svartsjö slott ligger i Ekerö, och jag har kollat upp med Genline/ Svar.se, där ska du slå Stockholm sedan Ekerö. oOm du har tillgångar till Genline eller Svar.ra.se
 
Lycka till!
 
Susanne

31
Namnbyte / Äldre inlägg (arkiv) till 04 augusti, 2011
« skrivet: 2010-09-27, 11:38 »
Hej Carl Szabad,
 
Det var inte meningen att jag frågade. Men jag orkade inte läsa tidigare inlägget från 2000-2009.. Men hur som helst hade jag fått alla fall en liten förklarningen på varför och hur det gick till med det som t ex via präst att man talade om  nu ska jag byta ny efternman utan  förklarningen.
 
Men tack alla fall. jag ska försöka läsa tidigare inlägget m.fl.
 
Mvh Susanne

32
Hej !
 
Jag har några släktningar som har sökt lyckan i USA. Men frågan är annan sak: Om man emigrerar till USA, men det kan hända något på vägen dit. Vad jag har förstått att man lämnade Sverige , hamnade först i England som sedan skeppades över till USA ( Washington, Ellis Island)eller Boston. Min frågan är: Vad händer då om man blir sjuk i båten,  dör, begravt någonstans i Atlanten, men uppgifterna om personen, då måste man underrätta släktningar i Sverige? Vems ansvar är det då? Jag hittade några och några inte hittades ännu i Ancestry. Därför jag kom tänka på om man avlider resan väg till USA? Underrätta inte släktningar  i Sverige för kyrkan måste skriva in att man har släkt som dog under vägen till USA? Ja det var en hel del frågorna som jag vill ha svar på. Är det någon som har svar på dessa frågorna eller vet hur det egentligen fungerar?
Mvh Susanne

33
Namnbyte / Äldre inlägg (arkiv) till 04 augusti, 2011
« skrivet: 2010-09-19, 21:13 »
Hej !
 
Jag är lite nyfiken på varför min farmors farfar hade tagit en extra efternman Persson Backman medan hans son Per August bytte till Pettersson. Hur vanligt är det? Skulle man inte ha form av tillstånd att byta efternamn som man gör idag? Hur är det vanligt på 1800 talet då? Kan någon hjälpa mig och förklarade. Hur kan man få tag på papper på det att man har bytt efternamn?  Jag vet att Per August inte varit soldat eller militär i sitt liv. Men man vet ju inte ännu.
 
Mvh
Susanne L

34
Hej Lena !
 
Jag kan berätta för dig att det slutade lyckligt. Jag kom tänka på igår kväll, natt och nu imorse att jag ska prova min  mans dator. Då äntligen fick jag napp och inregistreringen fungerade som det ska. Kanske problemet var dator som är sekundärdator, medan min mans dator är huvuddator.
Jag fick på en gång började släktforska och det är KUL !
Skönt att  det slutade lyckligt!
 
Mvh
Susanne L

35
Hej Lena,
 
Ok-men jag hade mejlat till supporten vilket beror på att jag hörde dåligt och hade skickat d 24 augusti men inget svar från dem.
 
Funderade på att ringa imorgon bitti hjälp av min man istället och får se om jag/ vi får napp om detta.  Jag gjorde precis som Genline skriver Så här beställer du erbjudandet : klicka på länkenn ancestry.se/ subscibe/signup.aspx sedan ska man välja månadsaboenmang för svensk-amerikansa emigrationssamlingen osv..
Men när jag skulle klicka på fortsätt för att kunna ange specialkoden då fungerade det inte som det ska. Jag vet inte vad jag hade gjort för fel. osv.. Jag har försökt flera ggr samma sak är att jag får upp en ruta : diagnostierar men fick svar inget fel någonstans osv..Men klickande fel ändå. Jag vet inte vad de Ancestruy håller på med. Jag ahr mejlat nytt igen 2 ggr men inget svar från dem heller igår och nu senaste.
Jag vet inte vad jag ska göra eftersom erbjudanden går ut vid midnatt den 31 augusti.  
Ska man skriva på engelska eller?
Mvh Susanne

36
Allmänt / Ancestry.se abonnemang
« skrivet: 2010-08-30, 18:38 »
Hej !
Jag hade redan lämnat in på annat forumet.  
Det var mycket intressant att läsa om att Ni hade fått problem med att vara medlem i Ancestry.se-
 
Jag hade fått erbjudande från Genline som jag nappade på det och gjorde precis men det hade hakat upp sig när det gäller beställningsprocessen. Det verkade att jag redan fått svar av er som har mer eller mindre problem med att få bli medlem osv.
 
Jag hade mejlat till deras support men inte fått svar ännu. Det verkade vara helt nonchalant mot medlemar i Genline. Märkligt sätt att göra så!
 
Nu min fråga är: Är det värt att vara medelm i Ancestry.com?  Hur ska man ta reda om sina släktningar mfl.
Mvh Susanne L

37
Hej!
 
Jag undrade om det är något värt att vara med på ancestry.se ? vilket jag har anmält  mig dit men har fått problem med att få beställningsprocessen mfl.
 
Vore tacksam om att få svar. Jag har några släktningar även ett par bekanta i USA som jag vill ta reda på hur det har gått för dem  samt deras vigsel, dödsdag, och barn.  
 
Mvh
Susanne L

38
Hej !
 
Var liger denna Uppsala museum ? jag är lite nyfiken på det för jag söker mina förfäder..
 
mvh Susanne L

39
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 08 januari, 2012
« skrivet: 2010-03-12, 17:49 »
Hej igen till Mikael Åkerman !
 
Jag har kollat igen när jag skrev om Åkerby på min CD skivan, om det finns Åkerman som är född 1899 som du också letar efter.
 Ingen som är född i Åkerby, men när jag skrev årtalet 1899 och Åkerman, då dök det upp att denna Karl Hildor Åkerman som född 1899 i MEDÅKER i Västmanlands län.
Som sagt jag vet att det finns 3 stora Åkerman släktgren i Sverige.  
Hur jag vet är genom min syser hade haft kontakt med en av dessa släktforskar för några år sedan.  
Mvh Susanne L

40
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 08 januari, 2012
« skrivet: 2010-03-12, 17:38 »
Hej !
 
Jag själv är släktforskar i min egen gren Åkerman, och vad jag vet att denna Per Olof Åkerman inte tillhörde vår gren.
 
Men jag kan berätta vad jag fick uplysningen av denna Per Olof Åkerman f i Bollnäs, Hamre gift med Anna Brita Nannersten.
De fick en dotter som heter Anna Olivia Åkerman f. 1828 och död 1861 i Bollnäs, Gävleborgs län som är gift med Johan Gottleib Vilhelm von Rehausen. f. 1819 i Bollnäs och död 1897 i Hudikvall, Gävleborgs län. De fick 2 döttrar Emy Anna Vilhemina von Rehausen f. 1857- död 1922 i Bollnäs och dotter Siri Olivia Amanda von Rehausen f 1860 i Bollnäs och död 1860 i Bollnäs-
 
Mvh Susanne L

41
Giresta / Äldre inlägg (arkiv) till 13 oktober, 2011
« skrivet: 2010-03-03, 16:15 »
Hej Åke,
 
Åh, Det var verkligen riktigt tråkigt att den har brunnit ned helt hållet.  
 
Men vad jag kan se mellan 1828-1838 , 1856-1860, finns det kvar på riksarkivet så jag kan titta på dessa uppgifterna ??
Annars är den nedbrunit, så kan det inte göra åt detta.
 
Mvh
Susanne

42
Giresta / Äldre inlägg (arkiv) till 13 oktober, 2011
« skrivet: 2010-03-03, 14:25 »
Hej!
 
När det gäller Genline, husförhör, mellan 1800 till 1850 fans inga uppgifterna, vad det beror på? är det kyrkan som har brunit ned eller tillhör kyrkan i en annan församlingen?
 
Tacksam om att få svar av er som läser detta.
 
mvh
Susanne

43
Lindesberg / Lindesberg, Örebro län
« skrivet: 2010-02-09, 15:13 »
Hej Gudrun Åhrlin,
 
Tusen tack för hjälpen men jag vet inte om det verkligen stämmer med moderns efternamn. Men jag ska kolla ikväll. Nu ska jag iväg till jobbet.
 
Jag ska genomgå allt ordenligt när jag fick upplysningar och tips från er. Tusen tack att Ni finns här!  
 
Ha en god fortsättningen !

44
Lindesberg / Lindesberg, Örebro län
« skrivet: 2010-02-09, 11:18 »
Hej Robert Karlsson,
Tack för hjälpen. Jag letade fortfarande på parets boende som heter Staden i Lindesberg i Örebro. Jag ska gå igenom varenda sida i Genline. Jag hade kollat sent igårkväll var låg denna Lindesberg via Google Earth. Men själva platsen som heter staden som står i födesleattesten  där står det att paret bodde i Staden  som jag uppfattade det och fick hjälp av Ann Rohman, se ovan.
Moderns efternamn är ovanligt som jag försökte googla Cerid, inget napp! Det låter inte vallonskt utan komer ifrån Skottland?Jag tycker det ialla fall!
 
Mvh Susanne

45
Lindesberg / Lindesberg, Örebro län
« skrivet: 2010-02-08, 23:23 »
Till Ann Rohman :  
ett stort tack för hjälpen. jag har letat överallt efter Staden. Menar det kanske själva Örebro som stad?  
Var ligger denna platsen Lindeberg?  
 
Mvh
Susanne

46
Lindesberg / Lindesberg, Örebro län
« skrivet: 2010-02-08, 15:24 »
Hej !
 
Jag skulle bli väldigt tacksam om jag kan få hjälp av er.  
Genline CI:12 - 9500 födelseregister.
Jag har svårt att se vem hans föräldrar är, om det är Adamsson eller Andersson. Pojke heter Johan Erik Lindberg som är född 27/7 1818 i Lindesberg i örbro län .
Samt jag har svårt att tyda namn på platsen som mina ögonen uppfattade att det var Staden. jag har letat överallt i Husförhör, ingeting som stämde.
Han kan vara av Vallon bakgrund.
 
Hälsningar Susanne

47
Ryssland / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-01-29
« skrivet: 2010-01-29, 06:06 »
Hej Malin,
 
Precis som jag hade hittat denna platsen som du skickade med länken. Den låg vid sjön.
Hoppas Aina blir nöjd med detta svaret.
 
Mvh Susanne

48
Ryssland / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-01-29
« skrivet: 2010-01-28, 18:06 »
Hej Aina Paulonen !
 
Jag har  nu tittat på min mans gamla kartboken från 1950 talet, och hittade inte den stavningen IMMALITSKY i Ryssland. Men en annan snarliknade stavningen : IMPILATCHTI.
 
Är du säkert på att det var i Ryssland?  Men hur som helst hade jag tittat på stavningen:  Impilatchti tycker jag det låter mera. Det låg nära staden  i Petrozadudsk, NÖ ( norröst) om Leningrad. Staden låg nära sjö vid nära finska gränsen.
 
Man måste tänka på stavningen och hur man tolkar när man skrev stadens namn.  
Det enda staden med stavningen var Impilatchi som jag tycker det låter nästan som du skrev.
 
Lycka till ! Vore kul om du hörde av dig igen.
 
 
Mvh
Susanne L

49
Gottröra / Äldre inlägg (arkiv) till 17 juli, 2013
« skrivet: 2009-12-20, 14:56 »
Hej Petrus,
 
Jag har nu kollat upp med din Lars Adam Hafström f 1827. Lars Adam Hafström född 18 maj 1827 och döp samma dag.  Lars Adam Hafström hustru heter Maja Greta Ersdotter f 1832 i Vidbo i Stockholms län, Uppland. De bodde på Eriksdal lägenhet, enligt SVBefolkn. 1890. Det står inga barn, men det finns barn i familjen. Men deras barns namn står inte då måste Du söka i Genline register.
 
Men Lars Adams föräldrar heter Soldaten Adam Hafström ( Hofström ?), och hans hustru Maria Ersdotter i Hyltel i Uppsala län, Hon var 30 år gammal när hon fick son Lars Adam.
 
 
Man måste gå vidare via Genlines och få uppgifterna om hans föräldrar ålder osv även Lars Adams familj. Lycka till !
 
God Jul och Gott Nytt år
 
//Susanne

50
Fårö / Äldre inlägg (arkiv) till 18 april, 2010
« skrivet: 2009-12-13, 23:56 »
Hejsan Bengt Isacsson!
 
Du har fått bra info som hanns före mig ang om flera barn som föds efter 1900 talet.
 
Men jag ska kolla ett par saker så kanske finns mera info om familjen Bolin..
 
Mvh Sommar Fåröbo

51
Fårö / Äldre inlägg (arkiv) till 18 april, 2010
« skrivet: 2009-12-13, 13:41 »
Hejsan-
 
Karl Oskar Hjalmar Bolin född 2/8 1910 på Fårö, hans föräldrar har jag hittat och  samt syskon:
 
Arbetare Gustaf Alfred Bolin, född 22 maj 1869 i Stenkyrka på Gotland och hans hustru Johanna Magdalena Bolander f 28/ 1866 i Fårö
 
barn:  Hilma Amalia Teresia f 1896
        Anna Helny Helena f 1899  
Det kan finas flera syskon efter Anna Helny och Karl Oskar Hjalmar, så du ska få mera senare.. Just nu måst ejag åka iväg..
 
Jag återkommmer senare med nya uppgifterna..  
 
Mvh Susanne

52
Hej !
Jag tänkte mera på Toronto i Canada som jag borde ha nämnt tidigare inlägget.
Är det samma summa som BC? Jag tänkte mera om jag kan få gratis för jag ville ha bara ett par upplysningar.
 
Mvh
Susanne

53
Hej !
 
Jag vill komma kontakt med släktföreningen i Kanada, för jag hade lyckades få kontakt när jag var i Vancouver via hotellets dator. Men hade tappat bort det.
Är det någon som vet hur man gör och om det kostar pengar? Hur mycket då? Finns det gratis att få uppgifter om en annan forskare som jag ville få tag på?
 
Mvh
Susanne

54
Förkortningar / TB
« skrivet: 2009-11-25, 06:21 »
Hej Ulla,
Av vilket sammanhangen står det som är skrivet på 1900 talet. Kanske det ståt svaret någonstans. Jag hade kollat min ordbok för släktforskare, där står det tabellkommissione, men vet inte om det är rätt ord.
 
Men jag tror du hittade nog svaret bland annat på flera stället som kan tyda på vad det kan vara.  
Mvh Susanne

55
Människor / Är detta Guldkistan i Rinna?
« skrivet: 2009-11-22, 12:43 »
Hej !
Jag tyckte det här med bilden påminner väldigt mycket hos min mors farföräldrarshem i Veckholm i utseende . Men idag är det mycket förändrat seda sist.
Men vad roligt ändå att se bilden.
 
 
Mvh Susanne

56
Fårö / Äldre inlägg (arkiv) till 18 april, 2010
« skrivet: 2009-11-09, 20:09 »
Hej igen !
 
Jag glömde skriva och tala om att hans namn: Lennart Johan Sigurd Enderberg ( han stavas så sitt namn på det sättet).
 
 
Mvh
Susanne

57
Fårö / Äldre inlägg (arkiv) till 18 april, 2010
« skrivet: 2009-11-09, 20:06 »
Hej !
 
Här kommer uppgifterna som du hade sökt efter och jag har hittat honom via Dödskivan 1947-2006, även också Sveriges befolknskivan 1970.
 
född 21/4 1897 i Fårö, Bunge ( jag misstänker att han är född i Bunge området) och död: 9/7 1974. Han var änkling den 15/12 1971.
 
Hans hustru: Elva Märta Johanna Enderberg, född 11/5 1901 i Klinte,  och död 15/12 1971.
 
deras adress var Kommunalhuset, 620 35 FÅRÖSUND.

58
Fröslunda / Fröslunda, Skrällinge
« skrivet: 2009-10-28, 08:45 »
Hejsan ni forskare !
 
Jag skulle bli tacksamt om jag kan få hjälp att tyda  på sidan Fröslunda, Skrällinge ( 1815-1841) på Genline AI:6 sid 14, att tyda på hel sidan.  
Jag uppfattade så här på sidan:
Bonden Anders....... f 1752 i ... Litslena?Hustru: Stina Ersdotter, f 1757 i Giresta?
sedan barn. Matts f 1792 17/7
Sara Lisa f 1798  
Anders f 1794
 
sedan står det lite svårare där behöver jag hjälp flera texter.. Hoppas ni kan  hjälpa mig med det.
 
mvh
Susanne L

59
03) Osorterat / Hjälp att tyda Genline, AI:5 sid 74
« skrivet: 2009-10-10, 17:31 »
Hej och  
jag ber om ursäkt att jag glömde skriva om det gäller FUNBO sid 74 är Åkerby
 
Tack för du uppmärksammar mig! Jag rodnar !
 
Susanne

60
03) Osorterat / Hjälp att tyda Genline, AI:5 sid 74
« skrivet: 2009-10-10, 17:11 »
Hejsan--
 
Jag vill ha hjälp med att tyda rätt: Genline, Husförhör, AI:5 på sidan 74 (1785-1801) T.M Pehr Samuelson f 1726 bland annat, där står det om hans dotter Greta född 1762 2/10- men vad står det om vem hon gifte sig med? Det har jag försökt klurat ut.
 
Jag skulle bli vädligt glad över om någon lyckades tyda det år mig:
 
Mvh Susanne

61
Danderyd / Äldre inlägg (arkiv) till 07 oktober, 2010
« skrivet: 2009-10-01, 06:08 »
Hej Gunnar,
Det var skönt att du äntligen hade fått svar av Maud. Jag kanske har missat honom trots jag sökte igenom via Svar. Att jag inte tänkte på att kolla via Genline direkt och gå igenom husförhörlängden Danderyd.  
 
Mvh Susanne.

62
Danderyd / Äldre inlägg (arkiv) till 07 oktober, 2010
« skrivet: 2009-09-30, 19:37 »
Hej Gunnar,
 
Jag har gjort eftersökt efter din Gustaf Helmer Lundblad f 1875. i Sve befolk 1900, Rotemansarkivet, Emigrantskivan Populär 2005, Dödsskivan;  Inga uppgifter om detta heller.
Även jag hade friheten tagit uppgift via Svar.ra.se och kollade upp. Jag kollade 1898-1900- fanns inga uppgifter om Gustaf Helmer i Danderyds området i både vigsel, födelsedata ( om han har blivit pappa) och dödregister. Ingenting.
 
Men jag har inte kollat mellan 1995 till 1997 i Svar.ra.se vilket beror på tidsödande jobb att hitta Danderyd för det är blandade orter utan ordnade som året 1898 fram till 1938.
 
Jag får hoppas på att någon kan ge dig en bra tips eller har hittat åt dig.  
Vet du var bodde hans föräldrarna då? Ibland brukade hela familjen följa med eller !?!
Men jag vet det ska finnas en annan emigrantskivan som har bättre kontroll på vilka som emigerade till Amerika som t ex.
 
Mvh Susanne

63
03) Osorterat / Per Axelsson, hjälp med att tyda ?!
« skrivet: 2009-09-17, 18:23 »
Hej Hans-Olof J !
 
Ett stort tack för hjälpen. Tänk att du lyckades att lista ut det. Jag försökte flera ggr.  
Ja det stämmer att det har funnits tre anteckningr som du skriver. Det var jag som  skrev tidigare. Dels beror på att jag kom på att jag skulle skriva rubriken vad jag sökte efter.  
 
Mvh Susanne

64
03) Osorterat / Per Axelsson, hjälp med att tyda ?!
« skrivet: 2009-09-17, 10:22 »
Hej !
Jag är släktforskare och vill ha hjälp med att tyda  
Genline, Löt AI:II Husförhör 1871-1880 på sidan 60. Där står det om Per Axel Axelsson på raden till höger sidan, var står det där? Om jag fattade rätt: fr. rättare......  
Tacksam om att få hjälp av er som kan tyda det åt mig.
Jag blir oerhört tacksam om att få hjälp.
 
Susanne

65
Gryta / Äldre inlägg (arkiv) till 11 november, 2012
« skrivet: 2009-09-06, 11:03 »
Hejsan-
 
Jag skulle bli tacksam om någon har tid att hälpa mig att tyda  
A1:15 på sid 143 i Genline, Jag söker min morfars mors far Ludvig Evald Borg som ändrad till Nord, Dragon 1862  Det står något efter dragon- vart flyttade han då till ? 1862. Jag kunde inte tyda rätt. Blir mycket tacksam om var i Uppland.
 
Mvh
Susanne

66
35 Äktenskap / Borgerligt äktenskap
« skrivet: 2009-09-04, 10:20 »
Hej Björn-
Nu har jag pratat med min mamma om morföräldrars vigseldatum och platsen. Jag har hittat denna nu. Det visades sig att denna präst i denna församlingen har gjort grovt tjänstefel genom glömde skriva in vigseldatum och plats där de gifte sig. Det kan gå fel ibland när prästerna glömde bort. De gifte sig på julafton 1938. Tack och lov att denna församlingen där unga paret gifte sig hade skrivit in noteringen att vigselbevis ska skickas till församlingen där prästen totalt glömt bort skriva in. Jag fick höra av min mamma som påstår att denna präst hade gjort flera grova tjänstefel flera ggr så han fick tills sist sparken från kyrkan.  
 
Mvh Susanne

67
35 Äktenskap / Borgerligt äktenskap
« skrivet: 2009-09-03, 15:18 »
Hej Björn,
 
Jag har kollat även dubbelkollat ordenligt i hela Uppsala län, ingen av dessa vigsel fanns de med i under 1938. Jag tycker var lite märkligt eftersom de är födda närheten av Enköpings trakterna. Nu ska jag fråga min mamma nu på lördag och samt ska kolla Stockholms stad. Då min mormors föräldrarna hade redan flyttat till Stockholm, men var ?  
Nu min fråga är: om man gifter sig i Borgerlig vigsel då borde det finnas borerligpapper upp på SVAR, men jag har bara sett kyrklig vigsel(?) i SVAR. Ärdet någon skillnad på papper på papper där?!
 
Susanne

68
35 Äktenskap / Borgerligt äktenskap
« skrivet: 2009-09-02, 12:40 »
Hej !
 
Tyvärr står det inte någonstans i vigselboken varken makarnas hemförsaml. Det är märkligt tycker jag! För jag vet att de hade då firat sitt bröllopsdag (guldbröllopsdag)för många år sedan sist. Jag ska fråga min mamma om detta.  
Mvh
Susanne

69
35 Äktenskap / Borgerligt äktenskap
« skrivet: 2009-09-01, 22:48 »
Hej !
 
Jag tänker närmare när det gäller min släktning som gifte sig i borgerlig 1938, de fick barn tillsammans före myndig ålder och fick skrivas ett brev till kungen om att gifta sig tidigt.
Jag har kollat vigsel under året 1938 då fanns det inte upptagna vigsel i Svar. Hur ska man veta var någonstans de gifte sig, det borde finnas rådhuset där de bor och var hämtar man register då? Det var mina frågor till er som kanske vet hur och på vilket sätt kan jag ta reda på det?!
 
Mvh Susanne

70
Fårö / Äldre inlägg (arkiv) till 18 april, 2010
« skrivet: 2009-08-27, 16:10 »
Hejsan Sune,
 
Jag vill inte vara strävig  mot dig just nu. Jag vet vem person var som jag sökte efter. Jag fick tips och vill hjälpa en vän som är döv. Vännen som gav lite fel information som han trodde att hans morfar hade jobbat som fyrvaktare. Det var fel från början .. Jag fick den rätta spåret som jag skrev tidigare till Mats Ekedahl att jag hade glömt bort att Fårö fyren var en gång i tiden hade tillhört Militären på Fårö. Då kom jag på efteråt när jag fick ny tips av döv vän som hade redan pratat med sin mamma.  
 
Denna person heter inte Jakobsson som jag trodde var utan det heter något annat.
 
Jag trodde var Jakobsson när jag inte hade papper till hands och den var ej utskriven från dator. Så enkel är det. !
 
Mvh Susanne

71
Fårö / Äldre inlägg (arkiv) till 18 april, 2010
« skrivet: 2009-08-27, 14:02 »
Ursäkta Sune,
Jag förstår inte vad Du syftade på. Det handlade om tipset som Mats Ekedahl som gav mig. Jag har hittat den personen som jag hjälpte en vän vars döv.  
 Mvh Susanne L

72
Fårö / Äldre inlägg (arkiv) till 18 april, 2010
« skrivet: 2009-08-26, 18:01 »
Hej Mats !
 
Jag skulle återkomma igen när jag fick tipset från Mats Ekedahl..  
Jag skulle hjälpa en vän vars är döv skulle släktforska om sin egen morfar. Det visades sig vara fel yrket, inte fyrvaktare utan det handlade om militär. Jag fick inga napp från wwww.fyr.org som sedan fick jag nya tips. Jag hade totalt glömt bort att det hade varit en gång i tiden militärområdet på Fårö fyren.  
 
Det är lätt att glömma bort att  Fårö fyren var en gång i tiden en militärområden fram till 1980 talet. Jag och en vän trodde var fyrvaktare...
 
Men som tack alla fall för hjälpen.
 
Kram Susanne

73
Fårö / Äldre inlägg (arkiv) till 18 april, 2010
« skrivet: 2009-07-14, 23:59 »
Hej Mats !
 
Ett stort Tack som du hittade det snabbt. Det var ju intressant att se dessa fyrvaktare som fanns på Fårö fyren. Jag ska fråga min väns sambo men denna sa at han heter Jakobsson.. Men den sista var från 1947 är intressant! Min väns sambos morfar eller morfars far var från Skåne, men efternamnet stämmer inte riktigt ännu. Men jag ska fråga igen.
 
Men stort tack alla fall !
 
Ha en skön sommar !
Nu åker vi till fårö..
Susanne

74
Fårö / Äldre inlägg (arkiv) till 14 juli, 2009
« skrivet: 2009-07-13, 17:52 »
Hejsan-
Jag är släktforskare som gärna hjälper en döv vän som nu forskar om sitt släktning som har jobbat på Fårö fyren. Jag vet inte när var det men namn på personen har jag redan fått. Hur ska man få veta vem som jobbade på fyren och det borde finnas en listan, inte alla fall på fyren då skulle jag ha sett i höstas i samband med Fårnatta.
 
Jag hoppades på någon som läser här och kan lämna besked. Fast tiden är lite knappt just nu för vi åker snart till Fårö för vi hade bjudit in våra vänner för att återse sitt släktning som hade bott under 1900 talet i början eller mitten av 1900 talet.
 
Tacksam om att jag får tips men jag kommer att kolla när jag kommer hem från Fårö om några veckor senare.
 
Ha en skön sommar!
Susanne

75
Byggnader och miljöer / Eventuellt norra Uppland
« skrivet: 2009-06-24, 08:40 »
Hejsan--
vore kul om du kunde skriva och tala om vad det står på tavlan eller bakisdan av tavlan var låg denna huset eller platsen.
 
Det ser lite som typ herrgårdsbyggnad eller stort gård.
 
Jag är lite nyfiken.. Jag har CD sivan Sverioges Bebyggelse inom Sthlms och uppslaa län. Det är massvis men jag behöver lite upplysningar som jag skrev nyss ovan.
 
Susanne

76
A-M / Borta , kanske i Amerika
« skrivet: 2009-06-14, 17:17 »
Hej Anita,
Jag har kollat med min CD skivan 1890 talet, men är lite osäkert på var han är egentligen född. Du skrev om Hallaröd, är det rätta plats?
Hur som helst hade jag fått uppgifterna från CD skrivan om två personer som är födda på 1881:
 
1/Nils Erik född 1881 i Revsund i Jämtland län. har 3 syskon, fadern heter Nils Nilsson f 1858 och modern Brita Karolina Ersdotter 1856
 
2/ Nils Erik född 181 i Rogsta i Gäveleborg/ Hälsningland, har 4 syskon, fader: Jonas Fors Nilson f 1860
modern Ingrid Margareta Lindqvist 1861.
 
Även jag hade kollat med emigrantskivan, Det finns ett par personer som är född på 1881 men platsen var Långemåla och den andra var Manskog. Dessa personer flyttade från Sverige 1901 och den andra var 1912.
Jag vet inte var låg denna platsen Hallaröd?  
Mvh Susanne

77
Segerstad / Äldre inlägg (arkiv) till 27 september, 2009
« skrivet: 2009-06-09, 17:09 »
Hej Margareta G-L !
 
Jag vet inte om jag ger bra tips. Men jag vet inte vad gjorde denna Jonas Hagelin. Jag googlade genom skriva Jonas Hagelin, 1744 och fick en hel del drös uppgiferna om personer.. Jag tycekr du ska försöka få fram..
 
Mvh Susanne

78
Filipstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-07-13
« skrivet: 2009-06-09, 16:48 »
Hejsan till Elisabeth Thorsell :
Jag har kollat upp denna person som du angav om Anders Wilhelm Jonsson och hans föräldrarna är rätt och finns i Sv skivan 1890.Han har 6 syskon var födda mellan 1875-1887. Men däremot som jag skrev nyss om att han har arbetat som dräng hos Fredrik Magnusson i Lungstorp, Lungsund i Värmland.  
För de övriga som jag skrev hittade jag inte uppgifterna varken 1900 talet, dödskivan och begravda i Sverige även Emigranten.  
Men däremot finns en annan person med samma namn som Anders William som utvandrar till Amerika var född 1862. Men jag tror inte det är samma person. Jag har även skrivit hans födesledata på 1900 talet utan efternamn : inget napp där heller även de övriga CD skivan.
 
Susanne

79
Filipstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-07-13
« skrivet: 2009-06-09, 16:19 »
Hejsan Annelie N !
 
Jag har kollat upp din Anders Wilhelm Jonsson f 1870. Jag fick uppgift från Sv. befolkningskivan 1890, Han finns med och Han arbetar som dräng hos Fredrik Magnusson född 1853. Lungstorp, Lungsund i värmland bodde denna Anders Wilhelm-
De övriga har jag kollat- men inget napp var Sveries befolk 1900, dödskivan 1947-2006, Begravda i Sverige, och även Emigrantskivan. Inget napp. Antagligen har han bytt ny efternamn.
Jag återkommer senare eller någon kanske hann före mig.
 
Susanne

80
Sjöbeck / Sjöbeck
« skrivet: 2009-06-09, 14:52 »
Hej Magnus Andersson-
Det tycker jag inte var konstig fråga. Utan det kan vara av okänd gen/ arv från andra som har smögit in i dina gener.. Själv har jag också okända som ger mig och mina släktningar mörka drag osv. Trots vi har haft vår svenska efternamn i flera generationer från 1700 talet. När vi hade fått vårt svenska namn är det lite gåtan fortfarande trots våra mörka drag ifrån-. Men namn som t ex Helmer finns det på tyska. Man har pratats mycket om vi verkligen härstammar från valloner, det pågår än idag. Det kan även komma ifrån både mor och far sidan som kan ge dubbla anlag.  
 
Därför är släktforskningen lite spännade äventyr för många av oss som forskar om sin eget släkt.  
 
Susanne

81
Möklinta, F:1 / Möklinta F:1 GID 2326.11.48600
« skrivet: 2009-06-08, 20:16 »
Hejsan--
 
Jag har tagit reda på genom slagit upp  Ordbok för släktforskare  ordet sotdöd, sotsäng, strådöd = död i sjukdom, i motsats till död i strid. dvs benämning på sjukdom i allmänhet. Men det står inte vad det är för typ av sjukdom.
 
Mvh Susanne

82
Boglösa / Boglösa
« skrivet: 2009-06-08, 07:18 »
Hejsan--
 
God morgon !
 
Jag söker min morfars farfarsfar Erik Axel Andersson f 1817 som är gift med Johanna Matilda Ersdotter i andra äktenskap. De borde ha gift sig 1854-55 nång gång. För han blev änkling 1852 och hade 4  barn.  
Hans andra frun är uppväxt i Boglösa socknen, född 1827. Men jag har tittat på vigsel i både Löt som Erik Axel har sitt gård där och även vigsel i Boglösa. Ingenting. Jag vet det är brukligt att man gifter sig i brudens hemby innan hon flyttade till mannens hem. Jag vet inte om det verkligen stämmer ! Kan det hända att prästen haade glömt skriva in i vigselboken att de hade gift sig eller? Kanske de har gift någonstans än i Löt och Boglösa. Var då ? Jag har letat närliggande socknar ; Hacksta, Vilberga, Dalby, Lillkyrka och Veckholm. Inget napp! Jag undrade nu om denna Johanna Matilda har jobbat nära gårdar omkring Löt?!
 
Vet någon om detta paret som gifer sig? Jag skulle bli väldigt glad över om jag får napp.
 
Hälsningar Susanne

83
Löt / Äldre inlägg (arkiv) till 20 juli, 2009
« skrivet: 2009-06-08, 06:05 »
Hej Anders O--
God morgon- Jag har kollat min CD skivan ang om denna dam Hanna Maria Hultgren f Eriksson.
Jag hoppas det är rätt uppgiferna:
Föräldrar: Carl Gustaf Eriksson född 1847 i Kungsåra i Västmanland
Hustrun: Emma Matilda Lindberg född 1849 i Lillkyrka, Uppsala län, Uppland
barn: Hanna Maria f. 1888 i Löt, Uppsala
Märta Walborg f 1890 i Vårfrukyrka, , Uppland.
Deras adress var KungsHusby by.
 
Mvh Susanne

84
Löt / Äldre inlägg (arkiv) till 20 juli, 2009
« skrivet: 2009-06-07, 19:22 »
Hej Monica!
 
Ja, jag hade hittat dessa personer men gick bet på Dottern Maria Karolina.. Men det verkade du har hittat rätt tror jag!
Jag hade letat, letat varje år fram till 1895 som var sista året för LÖT räkningen. Jag tänkte det inte kan vara hon som flyttade upp till Norrland.. Ja, det stämmer gott med vår släktleden var trogna med LÖT omnejd.
 
En stor tack för hjälpen alla fall !  
 
Trevlig kväll!
Susanne

85
Löt / Äldre inlägg (arkiv) till 20 juli, 2009
« skrivet: 2009-06-07, 19:00 »
Hejsan-
Nu har jag alla fall hittat dessa personer som jag hade skrivit lite fel  men har inte hittat Maria Karolina Eriksson. Men jag är lite osäkert på om det är hon som har nu flyttat till Boden. eftersom man inte hade hennes födelsedata som är rätt.  Jag ska kolla igen hennes födesledata.
 
Mvh Susanne

86
Löt / Äldre inlägg (arkiv) till 20 juli, 2009
« skrivet: 2009-06-07, 18:14 »
Hejsan!
Jag skulle vilja ha hjälp  med dessa personer vars öde tagit i vägen. Dessa är personer släkt till min morfars sidan.
Axelina Matilda Eriksson född 1855 11/3 i Löt,
Maria Karolina Eriksson född 1863 20/5 i Löt, tvillingarna Emma Olivia och Anna Ottilia Eriksson, född 1867 26/6 i Löt.
 
Jag har försökt hitta de i Sv.befolkn 1890 och 1900. Antagligen är de  döda eller emigerar till Amerika. Hittade inte dödsskivan heller.
 
Tacksam om att få svar!
 
Kram Susanne

87
21 Medicin och sjukvård i äldre tid / Vaccinationer
« skrivet: 2009-06-05, 23:35 »
Tack till Carl Lindström... // Susanne

88
21 Medicin och sjukvård i äldre tid / Vaccinationer
« skrivet: 2009-06-05, 17:14 »
Hej!
 
Jag tycker är lite märkligt att det inte kom typ en gul som visar att det fanns en fråga när det gäller vacinationer.
 
Mvh Susanne L

89
21 Medicin och sjukvård i äldre tid / Vaccinationer
« skrivet: 2009-06-05, 10:07 »
Hej !
 
Jag har stött på min morfars släkting  början av 1800 talet är att det står på natrual.koppar och deras barn var vaccinerade. Men jag skulle vilja veta vad betyder det natural ( om jag har tolkade rätt)koppar, vad är det då mot då? Är det något skillnad om det står Natrual koppar på föräldrarna och barnet vacc.  
 
Tacksam om att få svar.
 
// Susanne

90
Människor / Gruppfoto 1920 Eneby Veckholm
« skrivet: 2009-05-23, 15:09 »
Hej Ann-Mari
 
Jag såg inte årtalet, då kan det inte vara min morfar. Då bör min morfar vara 2-2½ år gammal. Men det kan vara av hans bröder..  
Hrm. jag tänker.......
 
// Susanne

91
Människor / Gruppfoto 1920 Eneby Veckholm
« skrivet: 2009-05-23, 11:35 »
Hejsan--
Vore kul om vi kan få veta vilka är personer på bilden och i vilket år var det då?
 
Jag tyckte jag kanske kände igen min morfar som heter Eriksson, Karl Ludvig. Alltså från vänster sida nr 5 tyckte jag att han var snarlik min morfar i sittande. Men jag måste veta i vilket år?!
 
// Susanne, uppväxt i veckholm

92
Ryssland / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-01-29
« skrivet: 2009-05-23, 11:22 »
Jag tog fel namn på personen som jag skickade nyss. Det ska vara till Timo Sakari Laakso // Susanne

93
Ryssland / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-01-29
« skrivet: 2009-05-23, 11:21 »
Hej Chris !
 
Jag kollade via birthday att det finns en Bogomolev i Sverige som är ganska ung man på 29 år gammal och bor i Malmö.  Han heter Alexej Bogomolov..Det enda som finns i Sverige med det namnet. Vore bra om Du kunde skriva ett brev och frågade om detta. jag kanske tror han kanske blir lite nyfiken eller vad nu han blev.
Mvh Susanne

94
Allmänt / Sveriges dödbok vs. dödsannons
« skrivet: 2009-05-02, 16:11 »
Hej igen !
 
Observerar ! Det borde finnas även när personer har dött före 1947 i   Begravda i Sverige , eller hur? eller har jag fel?!
 
Det innebär att någon enstaka gravar från 1400 och 15 00 talet och ett 60-tal från 1600 talet till november 2008. CD skivan ska användas som komplement till Sveriges dödsbock 1947-2006 för de senaste åren.
 
Mvh Susanne

95
Allmänt / Sveriges dödbok vs. dödsannons
« skrivet: 2009-05-02, 16:06 »
Hej !
 
Ok- Jag hade väl missat detta och har sökt flera ggr. Men tur som det var att jag har fått hjälp. Ibland kan jag missat detta.
 
Men synd att det inte står på begravningen i sverige eller sveriges dödsbok 1947-2006.
 
Mvh Susanne

96
Allmänt / Sveriges dödbok vs. dödsannons
« skrivet: 2009-05-02, 13:46 »
Hejsan--
 
Jag, Jag vet inte heller när han dog. Men vad jag hade hört ifrån min pappa så dog han någon gång efter 1947 !
 
Mvh Susanne

97
Allmänt / Sveriges dödbok vs. dödsannons
« skrivet: 2009-05-02, 11:48 »
Hej !
 
Jag är som släktforskar om min egen släkt i min fars och  mors sidan... Jag har dubbelkollat i både Sveriges död bok 1947-2006 och Begravda i Sverige.
 
Problemet är att jag söker är Mats Johan Johansson född 18311214 född i Giesta, men bodde i Hjälsta, samma sak med Johan Helmer född 1891 och död 1933, fanns ej upptaget på listan, vilket är lite konstigt för mig för jag vet de är begravda i Hjälsta kyrkan.. Men vad jag skulle veta när Mats Johan Johansson dödsdag ?!  
Det är lite irreterade för mig.. Undrar om det är lite slarv från de som undersöker gravarna häromkring i kyrkogårdarna. Hur fungerade då person som kremerade då?
Tacksam om att få svar från den som vet.
Mvh Susanne

98
Stake / Stake
« skrivet: 2009-05-01, 12:56 »
Hej 1
jag vet inte om det är rätt person i  Begravda i Sverie  .
Eftersom jag skrev in Anna Emilia Larsson, men födelsenumret stämmer inte. Hon var född 16/4 1868 och död 14/2 1939 och begrav 26/2 1939.
 
Jag kanske tror att du har fått den rätta upgift från Anna Lena ovanför..

99
Stake / Stake
« skrivet: 2009-05-01, 10:56 »
Hej Yvonne,
 
Jag har kollat upp i Begravda i Sverige och det fanns 3 st ANNA EMILIA född 1868. De var  i efternamn: Larsson, Normalin och Ullberg. Så jag inte vet vilka av dessa är ANNA Emilia med ett av dessa efternamn. Om du vet när hon föddes, dvs datum.
 
Mvh Susanne

100
Gräsmark / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-04-01
« skrivet: 2009-04-01, 10:28 »
Hej Deborah,  
 
Vad kul att du fick information av Stefan Dake..
Det borde ha jag har tänkt på detta ang om Födesledatum. Men vad kul alla fall att du fick det hela som du behöver..  
Det är alltid bra att Anbytarforumet som man kan få hjälp av andra.
 
Lycka till med din forskningen..
 
Mvh Susanne

101
Gräsmark / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-04-01
« skrivet: 2009-03-31, 13:20 »
Hej !
Matilda Julia Lundström f 22/12 1874 ( obs datum fel eller rätt) eller fel person, jag har försökt skriva Matilda och hennes födelseår, då kom det över 100 st i olika efternamn.
Det står Matilda Julia Lundström född 26/12 1874 i Roma på Gotland, blev änka 29/4 1956 och död 9/7 1956, det enda namnet på Matilda Lundström men fel födesleår i hela sverige . I så fall får du vänta en ny dödskivan som kommer ut 2010.
 
Anders Kvist f 4/2 1869 i Ore i Kopparbergs län, Dalarna, änmkling 21/6 1941 och död 12/11 1956. Det fick jag fram dessa uppgifterna.  
 
jag vet inte om det verkligen stämmer. Jag har gjort med eller utan efternamn men skrivit in namn på person + årtalet.
 
Det gäller Einar Mortimer f 1903, ingen napp varken på dödskivan 1946-2003 och 1946-2006. Tyvärr. Men det fanns övriga Mortimer 13 st. Men inget bar namnet Einar. Antingen dog han före 1946, så det kommer dödskivan ut inte förrän 2010 på sommaren.

102
Äldre inlägg / Äldre inlägg (arkiv) till 01 januari, 2010
« skrivet: 2009-03-31, 09:28 »
Hej !
 
Jag skulle vilja veta om det finns bok om Stockholms skolor som finns under 1800-1900 talet. Eftersom jag söker är Aftonsk ( det är förkortn) och Ensk.skol.( också förkortn), som jag tror det är Enskilda skolan eller ?? Jag är  intresserade av att veta vad typ skolan fanns på den tiden.
Äen andra utbildningsskolor också inom Stockholm.  
Även undrar jag också om det finns upplysningar om Sveriges utbildningskolor.
 
Tacksam om att få lite upplysningar
 
Mvh Susanne

103
Nämndeman / Nämndeman
« skrivet: 2009-03-31, 09:22 »
Jag har fått höra av mina äldre släktningar att i förr i tiden stavas man det som man trodde det stavs så. Språket var ganska nytt som man ändrades efter 1900 talet. Som t ex Der = där,Tolf blir tolv osv..  
 
Det har inte med stavningen att göra utan det är hur man uttalar ordet och trodde man att det ska stavas så.  
Idag lever vi mera modernt tid och alla stavar väl också olika beroende på hur man uttrycker sig från munnen.  
// Susan´ne

104
Blod- / Blodsprång
« skrivet: 2009-03-28, 11:08 »
Ok- Åke !
 
Hrm.. Det kan vara av magsår iså fall. Men det står inte klart och tydligt på vad denna person dog av. Det står bara blodstörtning punkt och slut. Men även det kan betyda var som helst av just blodstörtning som t ex Kvinnan som i samband med förlossningen.
 
Det kan vara som Eivor som skrev tidigare inlägget att prästen inte är insatt när det gäller mediciniska termer.. Utan hade hört av släktning som berättade.  
 
Men min avlägsen manliga släkt hade dött av just av blodstörtning bara 32år gammal och lämnade 3 småbarn och fru.- Därför kom jag kom tänka på kroppspulsåderbråck..  
 
Susanne

105
Blod- / Blodsprång
« skrivet: 2009-03-28, 10:05 »
Jag tänkte på en gång om det kan vara kroppspulsådersbråck som nu idag heter det. För det ligger i vår släkt av några hade dött av sådan Kroppspulsåderbråck  Betyder det Blodstörtning som Kroppspulsåderbråck ?? Jag vet inte om det är rätt formuleringen.. Min farfarsfarsbror hade sådan blodstörtning samt några av nutida släktningar hade dött av sådan. Jag hade frågat min kollega om Kroppspulsåderbråck är ärftligt, och svaret blev tvetydig varken ja eler nej.
 
Mvh Susanne

106
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 08 januari, 2012
« skrivet: 2009-03-27, 09:32 »
Till Moderator:
 
Aj då-- det visste jag inte om att man inte får göra så på det sättet. Ok Då vet jag detta.
 
Hur som helst hade jag alla fall fått svar som jag inte visste om hans nya  namn Johan samt yrket osv.. Jag har nu fått helt komplett nästan.
 
Nästa gång ska jag försöka lägga på band att inte skriva i flera inlägg om min sökningen. Men ett stort tack alla fall ni som hjälpte mig.. Jag hade letat överallt efter Jan Eriks öde och nu vet jag lite mera om honom. Nu försöker jag hitta hans barn vilket ger lite jobb att leta efter.
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
Mvh
Susanne

107
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2009-03-27, 08:24 »
Tusen tack till Lena Mårtensson Tingsam och Karl Göran Eriksson. : Tusen tack för hjälpen. Jag har fått ett bra tips från Maud Svensson som jag hade skrivit fråga under släkt ÅKERMAN.  
 
Jag har nu fått komplett svar från Karl Erik Erikson och Maud Svensson. Att jag inte tänkte på att han ska heta Johan också ( det är vanligt)..
 
Mvh Susanne

108
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2009-03-27, 08:18 »
Hej Maud Svensson,
 
Ett stort TACK till dig som hittade denna Jan (JOHAN) Erik Åkerman. Ganska sent på kvällen kom jag tänka på och hade hittat honom via gravsökningen. Där hittade jag honom, och fick namn som Johan Erik och det står om att han har jobbat som slottvedbärare ( fast jag tolkade lite fel om hans yrket) Tusen tack.. Samtidigt fick jag veta om hans fru Carolina A. Källman.  Nu har jag fått lite komplett.. Tusen tack !
 
Ha en fortsatt trevlig forskningen..
 
Mvh Susanne L

109
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2009-03-26, 15:52 »
Hejsan Ni som orskar om Åkerman !
 
jag söker min Åkerman-- Han heter JAN ERIK Åkerman född 1836, han hade bott sista gången hos sin farbror Adolf Fredrik ( se Gryta AI:14 s 75 och Ransta sid 91)då hade han bestämt sig att flytta till Stockholm 4/10 1861. Men det står inte VAR i Sthlmområden han bodde i! Jag hade försökt med rotemansarkivet , men det går bara från 1870 till 1926. Även efter 1870 talet, försökte ta reda på var i Sthlm han bodde i Sthlm, men tyvärr. Då innebär att han inte har bott så länge i Sthlmområdet. Så jag inte vet var han tagit i vägen då iså fall vart?! Jag hoppas Ni kan kanske hjälper med mig med min sökningen. Han kanske dog förtidigt död eller flyttade till annat land?!  Tacksam om att få svar.

110
Möja / Äldre inlägg (arkiv) till 26 mars, 2009
« skrivet: 2009-03-26, 13:49 »
Ett stort tack till Christina Helmby. Men jag har nu kollat och har nu  upptäckt att han har nu vidare till Stockholm. Stockholm är som sagt stort områden.  
 
Jag har alla fall kollat i Sveriges befolkn 1890, då borde han ha försvunnit antingen som död eller utvandrat till annat land.
 
Men jag har även försökt med rotearkivet, men den avser bara från  1870 talet fram 1926.. Det var synd. Men rotearkivet hade jag alla fall skrivit in Åkerman men tyvärr inga reaktion på detta, trots 1870 talet. Då borde han inte ha stannat så länge i Stockholm.. Utan flyttade någonstans utanför Sthlm eller död.
 
Mvh Susanne

111
Möja / Äldre inlägg (arkiv) till 26 mars, 2009
« skrivet: 2009-03-26, 12:42 »
Jag skulle bli väldigt tacksam om någon som vet hur jag ska leta efter en person som heter JAN ERIK Åkerman född 1836 i Funbo, hade en vis tid bodde hos sin farbror Adolf Fredrik Åkerman som var comminster, bodde då i Edebo (A:13 1855-59 på sid 233). Där står att Jan Erik Åkerman - avflyttat i Möja 1856, reste han med båt till vart då? Han hade tagit med en piga som jobbade hos Adolf Fredrik Åkerman,Johanna Lundin född 1831 i Söderby.Johan Erik var bara knappt 20 år gammal..  Jag har letat i Husförhörlöängderna i Möja, där fanns det inte en enda person med namnet varken Jan Erik eller Johanna Lundin. Jag misstänker att de kanske emigerar till ett annat land. Vart då? Amerika? Jag undrar av vilken anknytningen till Möja..Han finns inte med i Sveriges befolkn 1890 talet. då borde han kanske flyttade från Sverige eller dog tidigt! Tacksam om att få svar av er.
 
 
Inlägget flyttades 26 mars 2009 från Södermanland: Okänd socken i Södermanland eftersom Möja tillhör landskapet Uppland.
Camilla Eriksson, moderator Södermanland

112
Byggnader och miljöer / Souvenirfoton?
« skrivet: 2009-03-24, 19:29 »
Hej Fredrik Larsson,
 
Förlåt att jag inte hade hörts av sig men jag hade mycket omkring mig. Men jag har glömt fråga min kompis som nu ska föda sitt barn när som helst. Jag ska höra av mig så fort jag får veta om boken och vad heter denna boken.OK! Kanske du har fått information av andra håll. Men jag har inte alla fall glömt bort det.
 
Mvh Susanne

113
Sunne / Äldre inlägg (arkiv) till 17 mars, 2009
« skrivet: 2009-03-17, 11:18 »
Hej Margareta Gullström- Linder,
 
jag menar att denna Nils som du sökte efter är född i Lysvik, men sedan vet du inte vart han sedan tagit i vägen så tolkade jag att du inte vet.
Om man inte har hittade honom i Sveriges befolkningskivan 1890 talet, så bör han antingen bytt namn igen eller utvandrat från Sverige eller avlidit. Det är ganska många som utvandrar kommer ifrån Värmland. Jag har mina släktnigar( några) utvandrat till Amerika.
Jag ska kolla igen en annan upplysningen men det får bli på em..
Ha en bra dag!
// Susanne

114
Hej !
Jag håller på och rättar uppgifterna från min mors släktforskning som hon fick av sin morbror för några år sedan. Jag upptäckte nu att det inte fanns Uppsala domkyrkoförsamlingen CA:13 1883-1887. i genline. Jag blev lite snopet här, jag söker är min mormors fars ursprung var lite dunkeln. Jag kunde ej hitta honom.
Han heter Karl Sigfrid Eriksson född 1883 2/5 , där säger på pappret att han är född och skriven i Uppsala domkyrkoförsamlingen. Jag blir tacksam om att få uppgifterna är riktiga eller inte. tanke på Genline finns det inte CA:13 1883-1887-- Märkligt! Jag vet inte om i Genline kanske byter ut varje år eller liknade sätt för att få plats med olika undersökningar.. Det kan av olika skäl är felskrivet av min mors morbror..
Nu i min andra frågan. Barnhus barn som jag vet det finns skivan men det handlar om Stor Stockholmsskivan. Men undrar nu om det inte finns liknade skivan om Uppsala ??
 
Mvh Susanne

115
Sunne / Äldre inlägg (arkiv) till 17 mars, 2009
« skrivet: 2009-03-16, 14:41 »
Hej Maggan !
 
Jag har kollat via Disbyt, där kom det upp 10-18 personer inom Sveerige.. Jag fick fram var Nils Svensson (Hedström )i SUNNE i Värmland.. Jag har kollat via Sveriges befolkningsskivan 1890 och 1900, inget napp.. Kanske han har utvandrat till t ex Amerika ?!  
 
Jag tror veta varför man skrev SUNNE för det är fler som har liknade namn därför skrev man SUNNE. Men man får leta genom Husförhör- födde längderna om man har kunskap var denna person född. Jag fick tips av några.. Jag har några släktningar som är född i Sunne men bor inom Sunne trakterna som t ex Tjusterby, Gjutaregården..
 
Jag tror du får kanske skriva lite mera om Nils lite grann när han är född och var ??
 
Lycka till !
 
// Susanne

116
Hur kommer man i kontakt med TRADERA ?  
 
Mvh Susanne

117
Funbo / Funbo C:3 sid 141 GID 2302.15.86000
« skrivet: 2009-03-09, 09:35 »
Hans Callesjö !
 
Du skrev inte vilket typ av uppgifer du har hämtat ifrån så jag inte vet och kan gärna hjälpa dig med. Men jag har genline som jag prenumerar på men du gav uppgifterna Funbo c:3 hamnade jag till födelse istället.
Men var hämtade du uppgifterna ïfrån ??
 
Mvh Susanne

118
Hejsan Nicklas--
 
Jag har skivan om bouppteckning( i Uppsala län och delar av Stockholms län) men tyvärr hittade inte  Luther. men däremot Weber. men jag vet inte om denna Katarina Weber , hemort Vallby och församl. Håbo-Tibble, släkt till Maria Weber på långt håll???. Denna Katarina Weber är gift med K.U Löf, lantbrukare. Bouutteckning var 1879.. Ingenting tidigare före 1879.. Tyvärr. Jag har provat på Luther eller Jochum även Jonas Korbelius.. Jag tyckte hans namn låter lite finskt/ ryskt namn. Hoppas du får napp av andra från andra delar av landet runt.
 
Mvh Susanne

119
Bard / Bard
« skrivet: 2009-03-04, 14:51 »
Som Margareta Johansson håller jag med henne om att det är ganska ovanligt om man ändrar sitt namn eller emigrantmydighet tyckte personens namn är svårt att uttala sig. Det kan av olika okända skäl som man inte vill ha kontakt med Sverige.  
 
Det har också hänt med min mans farfars brorsbarn som försvann i USA.. Nu i efter flera år sedan hittade de varandra igen efter flera missförstånd.De hittade av slumphet tack vare tv programmt..  
 
Jag vet inte hur det egentligen fungerar på emigrantbyrån i USA där många av eurpeiska invandrare kom som tex via New York.. Hade de tolkar som översätter svenska  och engelska för de invandrare ? Är det rätt översatt frå tolken? Idag är det lite annrolunda än för ca 160 år sedan. Kanske de fick ny namn av immigrantperson som jobbar där elller trodde på personen. Tänk på en sak: om man blir allvarlig sjuk vägen till USA, kan hända mycket och kan även personen tar annans identitet som t ex. Då gäller det att se upp med det eftersom man måste ha  bevis. Min äldste släktningen på min sidan, död idag, blev mycket misstänksam och frågade mycket om ursprungligen osv. Jag vet inte vad det som hände sist. Jag själv har några frågor til min pappa.
Mvh Susanne
 
 
Inlägget flyttades 14 september 2010 från Stockholm: Allmänt: Söker efter min mormors far Sven Ragnar Bard.
Camilla Eriksson, moderator Stockholm

120
Hej Yvonne,
 
Jag har försökt via rotemansarkiviet i Sthlm, men tyvärr hittade inte. Men är du absolut säkert på att han inte bara flyttade till Sthlm för gott, kankse han var där av okänd anledning som  tex sjukhusbesök, hälsa på eller bor bara i kort tid sedan flytta tillbaka igen eller flyttade annan stans. Kanske han emigerade till Amerika eller någon annan land?  
Mvh Susanne

121
Hedvig Eleonora / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-04-12
« skrivet: 2009-02-17, 11:40 »
Hej Chris !
 
vilket heter personen i förnmanet då? Jag har kollat i rotemansarkivet. jag skrev in efternamnet på Wiesel och fick upp en hel massa. Jag måste veta vad heter denna person i förnamnet?! I så fall återkommer jag senare med ett svar till dig.  
Mvh Susanne

122
27 Rosor och hälsningar / Kommande släktforskare?
« skrivet: 2009-02-15, 12:56 »
Jag får gratulerar er nytillskott till familjen. Vad söt denna ungen ! ETT STORT GRATTIS !
 
 från Susanne

123
02 Arkivväsende / Disbyt kontakter- de svarar aldrig..
« skrivet: 2009-02-11, 13:56 »
Hejsan--
 
Nu har jag gjort detta igår kväll som det löstes till bästa. Jag har redan fått svar från ombudmannen och allt är klart och godkända.. Det ska bl kul. Hoppas att min släktforskningen blir klara innan sommaren står för dörren.
 
Maggie- ..se svaren ovanför !
Jag är som sagt lite för otålig, det ligger i släkten.. Hahaha !
 
Kram Susanne

124
02 Arkivväsende / Disbyt kontakter- de svarar aldrig..
« skrivet: 2009-02-10, 22:52 »
Hej till Gunnar och Bo !
 
Jag har sparat med min släktgren Åkerman, som gedcom. Men  när jag vill kontrollera filen innan jag skickar den, så kan jag inte öppna den. Tips på hur jag kan göra? och vem ska jag skicka till ?

125
02 Arkivväsende / Disbyt kontakter- de svarar aldrig..
« skrivet: 2009-02-10, 13:03 »
Hej Gunnar-
Jag hade skickat via vanlig mejl som jag inte märkte att du skickade via Anforum.
 
Hur ska jag göra det? Ska jag skicka via CD skivan och till vem då?  
Hur mycket ska jag skriva om? Jag har hållit numera på min farmors släktningar just nu som är lite extra knepigt !
 
Min farfars släktningar är spårade till 1690 talet--  
Min farmors släktningar fram till 1790 talet, men det pågår..
 
Samtiidgt hade jag hört att man inte får svar från DISBYT eftersom man hade skickat handlingarna. Just därfär är jag lite tveksam om det verkligen hjälper..
Det är lite mera frågor.. Jag skulle vilja ha svar på allt på allt.
 
Vore tacksam om jag kan få hjälp av dig, Gunnar
 
Mvh
Susanne Lamby

126
Klara / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-05-16
« skrivet: 2009-02-06, 16:58 »
Hej Lars igen-
jag vet inte om du har CD skivan Svergies befolkningen 1970 och Sveriges Dödbok 1947-2003/ 2006.
Men jag kan alla fall lämna uppgifterna som jag hade hittat åt dig.
Ingrid Elisabet Löwenadler bodde i Vänersborg under två olika adresser under 1980-fram till hennes död, om jag minns rätt.
Hon dog 3 juli 1997. Även jag hade kollat hur många Löwenadler inom Sverige; det finns 68 Löwenadler levande och döda finns det 44 personer.  
Jag hoppas du får fram dessa personer.
 
Lycka till igen !
// Susannne

127
Klara / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-05-16
« skrivet: 2009-02-06, 16:45 »
Hej Lars,
 
Om du kan gå in på hptt://www3.ssa.stockholm.se/Rotemansarkivet/SearchResult.aspx.  
Du ska skriva bara födesledata sedan får du en hel del uppgifterna om Ingrid Elisabeth levnadshistora även hennes föräldrarna.  
Lycka till ! !
/Susanne

128
Bo Nordenfors !
 
Jag skrev att jag fick ide eftersom du skrev hur du fick upplysningarna genom ta reda på Alexandra och Gustaf Alfred.. Då fick jag en ide genom söka min farmors fars släktningar.. Det blev Bingo !  
 
Tusen tack att du finns i insändare..
// Susanne

129
Hej Nils - Erik Finn !
Jag såg att jag skrev lite fel och jag menade naturligtvis Alavoine som är ju vallonsk/ fransk namn. Har du sökt på www.vallon.se ? eller gå till vallon på listan för du kanske får napp på det.  
 
Mvh Susanne

130
Nils-Erik Finn ,
 
Jag har försökt hitta Avaloine, men är du säkert på att det är i Stockholm områden??
 
Jag tycker det låter engelskt på något sätt. Jag återkommer senare för jag fick ide !
 
// Susanne

131
Järfälla / Äldre inlägg (arkiv) till 02 augusti, 2009
« skrivet: 2009-02-02, 09:26 »
Hej Maria,
 
Jag har googlat och och det finns Skälby I Västerås och Kalmar.. Men jag tycker du ska gå till google och skriv upp Skällby.. Så tror jag att du får upp flera olika uppgifterna var låg denna Skällby. Jag känner igen namnet Skällby som jag hade forskat tidigare..  
// Susanne

132
Byggnader och miljöer / Souvenirfoton?
« skrivet: 2009-01-31, 10:14 »
Hej Fredrik,
 
Vad bra att du fick bilderna. Jag skulle tro att det är träställningen för att undvika vatten ska in på land, kansake.. Jag hade bok om Vancouver som jag hade lånat av en kompis, som tyvärr hade lämnat tillbaka den. Jag ska be henne igen att få låna och läsa igen.. Jag minns det var historia om Stanley Park.. Jag ska kopierar av boken  och kan skicka över till dig. Det var turistbok på engelska som handlar om Vancouver + annat.. Jag ska mejla till henne och fråga vad heter boken.. Jag hör av mig igen.. Nu kom jag på  en annan sak : att det finns i Stanley Park en liten utställning om hur Stanley Park kom till osv och då hade man gamla bilderna, före och efter..  
 
Ha det gott i helgen..
 
Mvh Susanne

133
03) Osorterat / Läshjälp Funbo 1748-57
« skrivet: 2009-01-30, 14:31 »
Synd att det var ingen som kunde tyda detta åt mig. jag ska försöka ta kopia av genline så ni kan se själva vad jag menade med det.
 
Susanne

134
Byggnader och miljöer / Souvenirfoton?
« skrivet: 2009-01-30, 14:28 »
Jo en sak till : Jag känner igen på grund av stenarna, vatten och skog på vä sidan.. som påminner mycket om Stanley Park.
// Susanne

135
Byggnader och miljöer / Souvenirfoton?
« skrivet: 2009-01-30, 14:26 »
Hej Fredrik,
Jag har försökt skicka bilden men det fungerade inte på grund av storleken.. Jag har försökt minska bilden.
Har du E-postadress så jag kan mejla istället till dig. OK?!
 
Bilden skiljer mycket är 90 år.
Annars kandu googla genom skriva Stanley Park så du får upp och det finns bilder i det. Hoppas att du finner intressant.  
Lycka till !
 
Susanne

136
03) Osorterat / Läshjälp Funbo 1748-57
« skrivet: 2009-01-26, 22:22 »
Tacksam om jag får hjälp med texterna hela båda sidor på Funbo, Åkerby AI:3 Husförhör 1748-57 sid 64..
 
Vore kul om någon kan tyda det åt mig för jag ansträngde verkligen mina ögonen och blev lite trött av detta. Jag blir oerhört tacksam om Någon kan läsa hela suidan dvs båda sidorna vad ni kan tyda fram.
 
Mvh
Susanne

137
Byggnader och miljöer / Souvenirfoton?
« skrivet: 2009-01-25, 20:47 »
Hejsan Fredrik,
 
Din första bild högst upp känner jag igen lite grann som påminner mycket om Stanley Park i Vanocouver i Canada. Jag har varit där i somras (2008) i 12 dagar. Jag tyckte det ser ut som det var i Stanley Park som är numera NationalPark, med mycket vackert ströområden. Om det är rätt vet jag inte. Nu är min fråga var; vilket år togs bilden då?  
Mvh Susanne

138
Gottröra / Äldre inlägg (arkiv) till 17 juli, 2013
« skrivet: 2009-01-22, 23:55 »
Hej Monica--
Du måste ha superbra ögon för du kunde läsa för det gör jag inte. Det var för det mesta oläsligt.
Om du kunde läsa vad du fick fram uppgifterna om efternamn eller födelsedata på Pehrs föräldrar..
Men tack alla fall du ville hjälpa mig med det.
 
Jag får hoppas på att det är någon annan som kan hjälpa eller har forskat fram om det finns andra som har släktforskat som jag om mina förfäder.
 
Mvh
Susanne

139
Gottröra / Äldre inlägg (arkiv) till 17 juli, 2013
« skrivet: 2009-01-22, 00:37 »
Hej!
Jag hoppas på att få hjälp av er som läser här. Jag har letat efter Änkan Christina Jansdotter som är född i Gottröra 1705 eller 1706- död 1787, mor till Pehr Samuelson född 1/10 1726 i Husby-Långhundra- död 1804. dessa uppgifterna hade jag fått via genline  Åkerby, Funbo A:5 1785-1801.
 
Jag letar efter hennes man, som borde heta Samuel ???
 
// Susanne

140
Gravstenar som försvinner / Gravstenar som försvinner
« skrivet: 2009-01-19, 17:40 »
Hej !
 
Det var oerhört intressant att läsa era inlägget. Att söka gravstenarna är mer eller mindre som försvinner av olika skäl eller olika regler m.m.
 
Jag hade tagit bild på min farfars grav, även andra brödernas grav. Jag tänkte flera ggr och tidgare hade läst forumet om gravarna häromkring oss idag. Nu tänker jag också när personer väljer att bli begravd är just kremeringen( stavningen rätt eller fel). Hur ska man veta personen som valde kremeringen och då borde det finnas en bok som man kan läsa vid kyrkogården någonstans och se vilka valde kremeringen eller familjegrav? Jag har varit på några av vår släktgrav, har sett bara 1:a persons namn på grav som blev sedan familjegrav. Men vad jag inte förstår varför kan man inte skriva in på personers namn och vilka år osv..  
Nu i vår hoppas jag min farbror och fasters namn finns nu på familjegrav och vet inte vad min kusin bestämt sig. Det hade varit lite bråk hörde jag av andra. Kanske jag hörde fel !  
Varför inte börja ta bilderna och skriva in vem det är, osv och sedan göra  till CD skivan. Det vore kul för många släktforskare..

141
04a Forskningsresultat / Släktforskar-hole-in-one
« skrivet: 2009-01-15, 11:09 »
Hej Jenny..  
Jag vill bara lyckoönskar dig för du fick pott i din sökningen. Jag fick också en hel del drös av mina släktningar på 1800 och 1700 talet samtidigt .. Bara man vet ungefär eller aningar om man ska söka dit och datt. Dels beror på om man har tur med det. Sedan blev jag  fast med släktforskningen också som du och det är lika roligt att få fram olika napp varje gång.
 
Nu är min släktforskningenom farfar och far mors snart slut och nu ska jag börja skicka till personer som begärt av mig ska få snart..
 
// Susanne

142
Stängda dublettdiskussioner / Ordbok för släktforskare
« skrivet: 2009-01-15, 10:00 »
Jag hade köpt boken för några år sedan sist som var bra ordlistan för släktforskare, vad ordet betyder.. Jag hade läst tidigare inlägg om tvingsjukan i forumet.
Jag hittade inte ordet men tyckte det borde finnas med i ordlistan för alla typ av sjukdomar. Jag hade hittat i wwww.svanborg.se. Där kan man slå upp men inte alla ord betyder..
 
Som sagt det saknas faktiskt faktiskt  och undrar nu om det finns någon släktforskare som tidiggare jobbat som läkare och släktforskar som kan skriva om vad ordet betyder och kan förklarar för oss nyfikna.  
 
// Susanne,

143
02 Arkivväsende / Bouppteckningsregister--
« skrivet: 2009-01-15, 09:50 »
Jag hade köpt CD skivan om bouppteckningsregister och hade skickat ansökan om att få se en hel del av register. Jag hade skickat blankett som fanns i skivan som man skriver ut.  
Men jag har inte hört något ifrån SVAR riksarkivet snart i andra veckan. Jag brukade få snabbt och betalade så hade jag inga problem.  
Jag vet inte om det är lång kö dit eftersom jag väntade på att få se handlingarna.Jag hade skrivit upp telefonnr och faxnr hit.
 
Nu min frågan är när det gäller bouppteckningar brukade det ta extra tid innan man får handlingarna eller?
 
Susanne

144
Okänt stift / Okänt stift
« skrivet: 2009-01-12, 15:11 »
Hej Helena,
Ja det var verkligen tråkigt att inte finna någon barn i båda Adolf Fredriks äktenskap. Jag har gjort samma sak som du gjorde och har inte hittat heller om barn. Men det står se Jan Jutefors bilaga att Adolf Fredrik har barn för det står far i familjen. Om det syftade på hans första fruns barn som inte är hans riktiga barn, vad jag förstått.
 
Men jag ska alla fall till Kungliga biblioteket i Sthlm och kollade det upp. Där borde det stå förhoppningsvis. Annars är det barnlöst äktenskap med sina fruar i så fall.
Men tack alla fall att du försökte hitta detta. Men hur som helst tror jag att jag kanske finner svar, om inte !
 
// Susanne
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

145
Okänt stift / Okänt stift
« skrivet: 2009-01-12, 14:53 »
Hej !
 
Jag ska göra det här veckan, till Kungliga biblioteket, tror jag, att de har  dessa böckerna..Ett stort tack till dig också.. Jag är oändligt tacksam för all hjälp..
/Susanne
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

146
Okänt stift / Okänt stift
« skrivet: 2009-01-12, 14:10 »
Åh, vad roligt för mig att få veta detta och då blir det mera komplett till min släktforskningen.. Jag har sökt honom överallt när han dog, där ser man.
Nu undrar jag om de vid pastorat/ ämbetet har papper på om han har barn ! Jag har försökt finna hans barn Det enda jag vet gm forskningen att han har styvson men egna barn då? och han har varit gift 2 ggr det visste jag.
 
Tusen tack tilll Jan Jutefors och Helena Jorsell..
 
Mvh Susanne
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

147
Åkerby / Åkerby, Funbo AI:5, 1785-1801
« skrivet: 2009-01-11, 22:08 »
Hej Stefan--
Tusen tack för den fina tolkningen från dina ögon.. Jag tolkade ungefär som Anders. Jag har läst flera ggr och tyckte tills sist att det stämmer bra..
 
Vad kul att jag fick bra hjälp .. Vore trevligt om jag kan få drängar och pigor ,iså fall är det ganska vanligt när sonen eller dotter/ avlägsen släktningen jobbar som piga . Man vet ju inte !
 
Men som sagt: Tusen tack för hjälpen.. tack tack..

148
Åkerby / Åkerby, Funbo AI:5, 1785-1801
« skrivet: 2009-01-11, 22:02 »
Hej anders,  
Tack för du försökte hjälpa mig- Jag fick svar se ovan ..
 
Min ögat säger ungefär samma sak som du uppfattade även lite av Stefan D.
 
Hur kommer det sig att det är dålig uppläsningen på Genline? Det undrade jag också när du skrev om ¨frågan..
Tusen tack för hjälpen.. Ha en gott forskningen i veckan som kommer.
 
Kram och god kväll.-

149
Okänt stift / Okänt stift
« skrivet: 2009-01-11, 17:21 »
Sorry, inte han..
Min Åkerman heter Adolf Fredrik född 1810 död 1900 i Giresta. Har försökt ta reda på om när han blev präst och om han har barn osv.  
Jag vet min pappa har sagt att han har några som är präster och hade fått några saker efter arvet under 1960 talet..  
Jag har inte varit i Kungliga biblioteket ännu.. Ska göra det.  
 
Susanne
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

150
Anbytarforum / E-post adresser
« skrivet: 2009-01-11, 17:00 »
Jag tycker det är bara bra att ha  E-postadress eftersom det underlättar kontakter med övriga forskare som gärna hjälper till med sökningen eller svarar på frågor, osv. Det finns också av flera skäl är att man hör dåligt i vanlig telefon. Fax är ju bra också hjälpmedel som man kan faxa över.  
Man behöver inte sitta och vänta på någon ska ringa.. Nej tack ! E-post är det bästa. Varför ska manm skriva falsk adress då är man verkligen riktigt dum om man tror får man inte svar.
Jag brukade mejla och fråga. Tyvärr det brukade oftast skickade mejl tillbaka som säger adressaten upphört eller vill inte svara. Då får man undrar över varför vill man ställla upp som  t ex DISBYT och kan svara på frågorna om man är nyfiken och undrade över.
 
Det borde man anmäla direkt till ansvarige person som handhar E-postadresser på listan och talade om att denna person skickade svarmejl okänt eller adressaten upphört eller svarar aldrig på fråga/-or..
 
Susanne

151
Åkerby / Åkerby, Funbo AI:5, 1785-1801
« skrivet: 2009-01-11, 13:00 »
Hejsan,
 
Jag vill ha tydhjälp av texterna om min öga uppfattade rätt:
?? Pehr Samuelssonfödd 1726  
hustru: Caisa Oldsdotter, född 1735- död 1798
barn: Samuel född 1762 20/3?
persson
Greta född 1762--- gift med vem svårt att tyda detta.
 
Änka......Svårt att tyda fram till  
Tolvman Samuel Pehrsson födelseår  1766  
hustru: Catharina Ersdt-Palmberg..född 1776.
 
Tacksam om få svar från er läsare.

152
02 Arkivväsende / Disbyt kontakter- de svarar aldrig..
« skrivet: 2009-01-09, 19:21 »
Henrik,
 
Tack för de tröstrika ord. Ok då vet jag att det är så som du tror att det kan av olika skäl.
 
Jo jag är medlem i DIS i 3:e året i rad.. Jag ska kolla om jag har kvar de gamla tidningar, men brukade kasta efter 1 år i taget.  Ok, jag ska ha tålamod igen om jag får hoppas på att någon svarade nu om de inte har koll på sina e-postadressen m.fl.
Jag har gjort nästan klart med med Samuelsson- Persson- Pettersson- Backman och sist Åkerman grenen kvar. Men jag hoppas på att få svar någon svarade på anropet och hoppades på att få svar. Jag är otålig som är min sämsta egenskap. Sorry!.

153
02 Arkivväsende / Disbyt kontakter- de svarar aldrig..
« skrivet: 2009-01-09, 16:53 »
Jag har lite funderingen på, ang. om kontakt med som jag har mejlat till. Jag får uppgift om vem det är genom trycka på som t ex min stamfaders namn och då får man upp personens namn och adress ev e-postadres osv. Jag hade skickat om detta uppgifter och ber personen bekräfta och svara till mig. Jag fick nästan aldrig svar från dessa personer trots jag är medlem i DIS och genline i tredje året nu. Vad har jag gjort för fel??
Jag vet inte vad det beror på. Kanske jag borde skriva och förklara att jag verkligen hör dåligt= är hörselskada och kanske det påverkar svenska meningsbyte. Jag undrar bara ! Jag blev lite ledsen när folk ställer upp som Uppgiftlämnare genom ge ut sitt namn i disbyt.
Det finns andra orsak är de flesta har väl glömt bort registerar bort för jag hade nyss skickat men får tillbaka mejlet som säger : finns inte ! Märkligt! får man göra så här om man låter bli och anmäla sin nya adress eller avslutar.. Då tycker jag att man borde ha kolla på sina uppgiftlämnare verkligen kan ställa upp i sitt andra året som tex.
 
Den andra frågan om Min Disbyt-utdrag ger mig nya släktforskarkontakter. Jag undrar verkligen om det är verkligen rätta vägen att få rätta uppgifterna eller inte! Jag är lite tveksam om det verkligen hjälper . Jag har forskat klart 1800 talet och 1900 talet. Men behöver lite bekräftelser är från 1700 som är lite extra knepigt at få fram.
 
Mvh En ledsen Susanne

154
Lotta,
 
Jag tittade bara på sidorna som jag hade skrivit ut där står det datum 20090109 så tänkte jag vad bra att det kommer ny program i år.. jag såg inte själva den riktiga datum i svarta bokstäverna 20051031.. jag ber om ursäkt..
 
Men som sagt jag ska alla fall skriva ett brev och berätta att vi som inte hör så bra borde det finnas Tv program med textade för att underlätta. Vore kul för oss som också forskar om sina släktningar..
 
// Susanne

155
[color=119911]Lotta[/color]- sant som du skriver att det handlade om Radioprgrammet som ska sändas iår. Men jag tänkte vore kul om man gjorde om till Tvprogrammet istället om hur släktforskningen kom till, mormornernas släkforskningshuset i Salt Lake City i Utah.. Det är intresant artikeln som jag läste. Jag tycker vore trevligt för oss som hör dåligt.
 
[color=0000ff]Chris![/color] Jo det finns slinga som man kan faktiskt höra men missade alla fall ordbetydelser i mening om man förstår i sammanhangen m.fl. Jag hör lite sämre och har lite svårt att hänga med i radio utom musiken som är aning lättare.
 
[color=119911]Ingerd-[/color]: Jag ska även skriva ett brev med ansvarige person som jag kanske vet vem jag ska skriva till.  
 
God natt och sov gott !

156
Religion / Religion
« skrivet: 2009-01-08, 00:43 »
Ingegerd-
Tack för upplysningen om Filemon som är ovanlig namn. Jag hade forskat om min släktningen också men vet inte om han verkligen tillhör min släktgren.. Men jag har faktiskt stött på 1748-57 i samma namn men i annat efternamn.Som bekant var min stamfader i tredje eller fjärde ledet bytte efternman till Åkerman som kom bärande namet till efterföljande släktledet än idag. Jag åerkommer senare ang om var i bygden som jag kanske anade var ?!
 
Chris Bingefors! Tackar för detta trevliga inlägget.  
 
Mvh Susanne

157
Jag har läst om http://hd.se/familj/slaktforskning/2005/10/31forskning_tack_vare_mormormoner/. Det står att man har börjat planerar för Sveriges radios storasatsningen på släktforskningen på radio nu i år dvs i januari.. Jag blir lite sur för det är många av oss som är hörselskadade och döva vill gärna se på tv för man hör ju ingenting via radios röster.  
 
Tänk att få se på tv med textade program för många som kan hänga med och vore kul om någon nappar på det. Jag funderar på att skriva ett brev till Sveriges Radio och frpågade om de kunde istället starta ett program. Vad säger Ni då om detta?
 
// Susanne

158
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 20:24 »
Tack- Ann- Mari Bäckman..  
Det var precis vad jag behövde. Men jag tackade alla fall dessa personer som t ex Carl Szabad och Eva Dahlberg. Alla fall till Carl Szabad försökte vara att ha tålamod. Jag är svensk och är födda av svenska föräldrarna !!!! Jag har blivit illa bemött av andra släktforskare som försökte göra lustiga över detta. Jag bryr mig inte om detta.  
 
Det är inte så lätt som det är att vara släktforskare och hörselskadad.
 
// Susanne

159
Funbo / Äldre inlägg (arkiv) till 17 mars, 2012
« skrivet: 2009-01-07, 19:02 »
hej!
Jag söker eftersom vi kanske härstamar från Valloner, Belgien ?,. Eftersom min stamfader heter Per Samuelsson med sin hustru Catharina Olofsdr.. Jag undrar nu eftersom de bodde vid trakterna Funbo/ åkerby om det finns bruket där? som kan ge svar på frågan om det var så.
Man hade pratat om  det eftersom vi är nästan ALLA har mörka drag och några av oss är både kortväxta och långa. Man hade pratas om att vi kanske härstammar från Valloner . Jag vet inte hur många valloner som fanns i Uppland och brukade vid bruket där.  
Tacksam om att få svar av er som läser det här.
 
Susanne

Detta inlägg är flyttat från Övriga släkter - Samuelsson / mvh Anders Berg, Moderator Släkter

160
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 18:11 »
Hej Carl Szabad igen!
 
Nu har jag undersökt en gång till ordenligt med skivan. Nu fick jag ordentliga uppgifterna. Jag tyckte var lite för dåligt uppgifterna    dvs hur man ska gå tillväga med sökningen.
 
Nu har jag alla fall lärt mig. Men jag är alla fall fundersam om religionen ändå om man har speciella skäl inte vill tas upp eller församlingen inte lämnar ut. Men nu är det utrett allt som allt. jag har fått uppgifterna från Carl Szabad även från Eva Dahlberg. Tusen tack! Synd att man inte har ROS-symbolen till både personer CARL SZABAD som kämpade och försökte förklarar för mig även EVA DAHLBERG..  
Tusen tack även andra också .. Tusen tack !!!!
 
Men som sagt tyckte jag var dåligt upplyst hur det ska gå tillväga om man inte är medlem i tidningen, där står det deta uppgifterna.. Jag brukade få Diskulogen tidningen för jag är medlem men märkligt att jag hade missat detta. Hur ofta kommer denna tidningen ut då?!

161
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 17:42 »
Hej Carl Szabad!
Först och främst vill jag be om ursäkt för jag blev lite arg men nu är jag mera förvånade över att du lyckades hitta uppgifterna.  
Jag har gjort som du beskrev om  nyss, men det fungerade inte alls. Jag fick övriga Henrik inom Sverige utom denna Henrik..
Min mans släkt är som sagt har bott i Sverige sedan 1760 talet men försvann då och då till utomsland är lite dunkelt.Men nu vet vi mera om hans slätktnamn funnits osv. Det är färdigtundersökt av min svärmor! Men det glömmer vi detta nu.Jag vet varför men jag tycker att det är avslutat kapitel. Jag tog bara exempel på det. Jag blev verkligen riktigt förvånade över att du fick uppgifterna. Därför blev jag mycket frågvis person ang. om detta och trodde kanske var det relgionen som spelande in.
 
Nu min frågan är: Tror du att det ä något fel på CD skivan ? Om det är så, vad skall jag göra åt det??  Skivan är gjord år 2003 1890, 1900 gjordes år 2006.
Nu en annan frågan: Hur vet man att uppgifterna finns i detta skvian om man kanske gjorde en miss ? Även det inte finns repor eller skivan? Hur ska man kunna lita på att upgifterna finns då? Därför blev jag mycket förvåande över  !!!! Hoppas att du förstår min förvånade över..

162
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 17:17 »
Jan Augustsson:
Du sårar mig och tycker jag ska kolla med min stavningen och ordföljd och stavning. VA?!  
Jag är svensk hur som helst men dels beror på min hörselskadade kanske??!!! Jag stavar aldrig fel men ibland kan missa på grund av ser inte bra för jag inte är van med glasögonen ännu.
 
Jag skäller inte på Carl Szabad.. Men jag fick uppgifterna från Carl Szabad om min mans släktningen som jag blev verkligen riktigt snopet  ! Ett stor frågetecken !
Jag kollar alltid med förhandvisningen med stavelsen, m fl innan jag kliokade på posta detta meddelanden som ska skicka iväg till forumet. Jag vet precis vad jag gör!
Beträffande ang om min mans släktningen avslutade. Min man har ju fått sina släktforskningen klart för länge sedan gm min avlidna svärmor. Jag gav bara exempel varför jag inte fick upp upgifterna eftersom jag är som sagt lite för nyfiken. Men jag fick ju svar från Carl Szabad som jag blev inte klokt på som blev. Jag hoppas det är sista gången.. Jag kommer ha fortsatt kontakt med Carl Szabad och väntar på hans svar på vad jag ska göra åt med min Cd skivan 1890 och 1900.

163
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 17:02 »
 
 
Jag gjorde som Car Szabad gjorde och jag har båda skviorna både 1890 och 1900. Jag fick inte upp uppgifterna om Lamby. Jag har haft datakrasch i somras och köpte ny dator + skärm som är helt nya. Det har fungerat utmärkt m.m.- Jag har gjort om nytt CD skiva prodecur och sedan har det fungerat bra hur som helt. MEN sorry jag har också gjort nytt försök om Henrik Lamby igen även min farmors föräldrar, men farmorsföräldrar dök upp 1900. Det var verkligen märkligt.
Tror du att det är något fel på skivan eller vad?!
Nu blir jag mera frågeviss vad det som har hänt med mina CD skivorna och jag kan inte se om de är trasiga eller sånt. Vad tror du Carl Szabad om detta?!
 Nu är jag mera fundersam.. Vad ska jag göra nu med detta CD skvian?! Kan jag skicka tillbaka och den som kan kolla själv vad det som händer med denna skvian. Jag tror inte det är något fel på dator. Hrm! Jag tänker !

164
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 16:44 »
Bästa CARL SZABAD !
 
Jag förstår mycket väl vad du syftade på eftersom jag vill betona eftersom jag har bara mina egna funderingar. Jag har ju läst också som du även bad mig att jag skulle trycka på knappen OM. Det har jag gjort det. Får man inte fundera på sak och ting eftersom vissa personer saknade eftersom jag tänker hur kommer det sig till som t ex min mans farfarsfar inte finns upptaget. Jag säger ju att vi är svenskar punkt och slut! Även du har ditt ovanliga efternamn Szabad är ju ungeska(?).  
Jag bara undrar över om DU på något sätt har och hade missat sådant saker som BÖR finnas därför undrar jag över hur kommer det sig att Du var med och medverkade i uppgifterna har missat en hel del som gjorde mig lite betänksam över.
 
Ok! Om det inte har religionen att saken med göra. Jag själv kollade upp  Sveriges befolkningen 1970 kollade jag upp min för detta arbetskamrat som kommer från en annan land, och har bott i Sverige över 45-50 år i Sverige var inte med i CD skivan 1970 i modern tid. Därför att denna person tilhör speciellt samfund ; Jehovas Vittne och var ej upptaget i Sverigesbefolkningen 1970-- Därför blev det frågor .  
 
Därför jag frågar er läsare om detta. Men jag fick alla fall en ordenligt svar från en person som är väl insatt och jag är alla fall nöjd med svaret. Hon svarade att hon inte visste hur det kommer sig till att personens namn inte var upptaget på Sveriges befolkningen, av vilka skäl är lite oklart. Det är bara att acceptera !
Jag avslutar denna tråden ikväll..

165
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 16:17 »
Svar till Helena Jorsell :
 
Ja t ex gör det; ta exempel, vad jag vet för jag har ju min mans släktforskningen färdig, Henrik Lamby 1882- 1948, Stockholm, direktör och har egen företag. Förstår du nu varför jag funderar på  kopplingen med religionen att göra eftersom om man speciellt tillhör speeciellt församlingen som inte lämnar ut uppgifterna.  
Hur vet man 100 % säkert på att dessa personer finns i Sverige. För min mans farfarsfar har hela sitt liv bott i Sverige. Vi är faktiskt SVENSKAR !! Iså fall känner jag mig ordenligt kränkt av er..
Därmed avslutar jag dennna tråden ikväll.
 
Susanne

166
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 16:05 »
Stopp och belägg !
 
Carl Szabad ! Jag har ju dessa CD skivorna här Svergiges befolkning 1890 och Sveriges befolkning 1900 framför mig ..¨Då tycker jag att >Du ska sluta upp förrvirrar dessa läsare här i rutan. Nej, den avser inte den dagen 31 dec. Jag har ju gjort många sökningar på andra släktningar som jag lyckades hitta denna som är födda som t ex 1830 talet.
Jag skriver av på baksidan av CD skivan som står klart och tydligt: Uppgifterna kommer från Statisksa centralbyråns avskrifter av kyrkans husförhörslängdeer för den tiden. Uppgifterna som redovisas är namn, boende och -församling, födesleår och -församling, yrke samt hushållstilhörighet.
Beträffande om religionen eftersom jag tänker och funderar eftersom jag INTE vet hur det ser ut på den tiden dvs på 1800 talet ser ut eftersom vad jag vet att särskilda religioner som t ex  olika samfund  tex Jehovas Vittne, Pingskyrka, Judiska församl. Jag vet inte om de andra samfundet lämnar ut uppgifterna till Statiska centralbyråns avskrifter av samfundets register
Jag bara undrar och tänker..Hur än jag tänker och vill fråga er. Genast får jag svar av er som tycker att jag verkade vara inte fattar vad Ni skriver svar.. Det gör jag ju faktiskt. Får man inte ställa en fråga eftersom jag funderar..
 
Jag har faktiskt fått svar från en person via mejl igår. Jag har fått en ordenligt svar. Läs ordenligt mitt svar i tidgare inlägget/ svar till Ingegerd !.

167
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 13:35 »
Hej Ingegerd!
Ibland skriver man lite fel, Jag menade naturligtvis 1890 talet..  
 
Jag tänker och funderar på eftersom jag tyckte var lite märkligt av att min mans släktningar inte finns uppskrivet osv. Jag tänkte att det kan av andra förklarningar..Men jag har alla fall hittat en kanske möjligen en släkt till min man av slump när jag forskade om min farmors släktningen.  
 
 
Jag har fått svar från en ansvarige person om detta när jag frågade efter religion och personer är upptagna ska finnas i församlingar finns i Sverges befolkn 1890 talet. Men av okänd anledningen finns det inte upptaget vet man inte varför och av vilket orsak till det.
 
Som du skrev att man inte är färdig med uppgifterna 1880 talet ännu. Det ska bli intressant att se.  
 
// Susanne

168
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 09:39 »
Chris,
 
Jag har letat i olika stavelser mfl. Så jag inte vet varför det inte togs upp i CD skivan i Sveriges befolkn 1880 talet och 1900 talet.. Jag bara reflekterarde.. Även min Åkermanska sidan också.. Nåväl. jag bara reflekterar och undrar bara om det kan vara av misstag eller glömdes bort. Som sagt att efter 1900 talet hade man mera koll på register än på 1800 talet tror jag alla fall.  
 
Men jag har t ex hittat via militärregister där de borde ha varit med i Sveriges befolkningen på 1890 talet. Det är det som jag tänkte på detta.
 
Jag tycker det borde ansvarige person svara på frågan när det gäller Sveriges befolkningen på CD skivor som kan ge bra svar.
 
Men nu har jag alla fall fått svar av er som svarat och gett förklarningen. Nu avrundar jag det hela tills vidare..

169
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 00:23 »
Till Chris,
 
Ja det kan jag tänka mig men jag tyckte det borde tas upp eftersom vi ALLA som bor i Sverige bör tas upp oavsett betalat skatt eller inte, ung eller gammal- religion tillhörighet osv.
 
Jag undrade bara över eftersom jag har märkt vissa släktnngar som inte var med på CD skivan så är de födda och bor i Sverige i större delen av 1800 talet även 1900 talet början.. Just jag frågade här i forumet om några vet hur det hela låg till med det.  
Jag hade läst någonstans att man inte har gjort klart med befolkningen hela sverige på 1800 talet, av vilkas skäl vet jag inte.
Idag är det lite annorlunda med att få bra koll på register på personer som är födda i Sverige under 1900 talet. Det är stor skillnad.
 
/ Susanne

170
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-07, 00:13 »
Hej Ingegerd, Tack för din svar men du har misstolkat lite grann fel. Jag menade självklart Svergeis befolkningen 1880 och 1900 talet som jag tyckte det saknas lite folk där och där.. Framför allt min mans släktningar som har funnits i Sverige över 250 år.  
Medans min släktningar under min flicknamn Åkerman har funnits i över 210 år trots vi heter något annat före 1800 talet.. Som bekant som du vet säkert att 15-1700 talet ärver far och son i sitt först namn dvs t ex Samuel Parsson får en son som ska heta Per Samuelsson osv..
 
Jag tänkte bara eftersom det saknas några personer som jag tyckte att det inte har blivit förda i befolkningen oavsett om man  betalar skatt eller inte. Som Chris Bengtsson beskrev nyss ovan..  
Jag vet inte hurdant var det på den tiden  som t ex Pingstkyrkan har förhållanden med vanlig svenska kyrkan register vilket jag inte vet om detta. Jag vet kanske om jag minns rätt att i olika samfund har ju egna register för antal troende / församlingsmedlemmar där än vanlig svensk församlingen. Det är jag ute efter eftersom jag misstänker att det är lite annorlunda än idag.
// Susanne

171
Religion / Äldre inlägg (arkiv) till 07 januari, 2009
« skrivet: 2009-01-06, 18:34 »
Hej!
Jag tänker ta upp när det gäller religion eftersom det är lite speciellt (?). Jag vet inte om jag har rätt när det gäller personer som inte är med i Sveriges befolkningen i CD skivan. Jag har märkt att det saknas en hel del som t ex mina släktningar av okänd anledning. Jag kom tänka på när det gäller relgion som t ex Pingstkyrkan, Jehovas Vitne, Mormon som har egna register när det gäller församlingsmedlemmarna. Nu undrar jag får de lämna ut till Släktforskarinstitionen och göra till Sveriges befolkningen oavsett typ av religionen.  
Är det någon som vet detta eller har tillhört någon av samfundet vet hur det hela går till. Jag vet många av oss som släktforskar gärna efter sina släktningar hittade inte i det vanliga vägen utan måste gå via om man vet att denna släkten tillhör specielt samfund. Jag tänker även också på svenska församlingar i utlandet också, hur fungerar det?  
Tacksam om att få svar av er.
Mvh Susanne

172
Hej!
 
Jag hoppas på att få hjälp av er som kan tyda åt mig vad det står egentligen i FUNBO AI:3, 1748-1757, sid 64. Tacksam om att få hela sidan tydad.
 
Tacksam Susanne

173
Äldre inlägg / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-01-18
« skrivet: 2009-01-03, 19:53 »
Hej!
 
ett stort tack till Anders Johansson ang o värmland.. jag hade missat de två -- Jag blev lite arg.. Vad synd att jag inte såg i tidningen..
 
Tusen tack !
mvh Susanne

174
Fotografer och ateljéer / Fotograf i Uppland
« skrivet: 2009-01-03, 15:07 »
Hej Ann-Mari,
 
Det är mycket möjligt att det kan av vara olika skäl:
1/ ambulerade fotograf som åker omkring och fotograferade. Men jag  tyckte var lite konstigt eftersom man  har ju fotograf från Enköping eller Uppsala. Det gäller ju att fotograferar bröllop i Hjälsta eller Giresta som borde ligga närheten av Enköping/ Uppsala. Kanske farfar har en vän som var som du skrev var dragon som kanske har anknytningen till min farfar. Jag tänker fortfarande på varför..Men jag undrar nu hur många som är fotograf med erfarenheter med att göra reproduktioner då den tiden! Allt var ju nytt.  
2/ att paret var i Skåne på bröllopsresan.
3/ att min farfar var i sin tjänst som militär som är fortfarande lite frågetecken om han var militär, trots min förfrågan via Miltärregister i Stockholm gav inga svar på frågan.
 
 
Mvh
Susanne

175
Fotografer och ateljéer / Fotograf i Uppland
« skrivet: 2009-01-03, 11:42 »
Jag frågade efter var min farsföräldrar kommer ifrån Uppland, inte från Norrland/ Ångermanland.
 
jag tyckte var lite märkligt är att man har mångtal fotografer/ affärer inom trakterna i Enköping och Uppsala. Därför jag undrade över om man verkligen skickade iväg som t ex Skåne, som jag upptäckte tryckta eller stämpel på baksidan av foto. Nu undrade jag när gjorde man då med stämpel på baksidan ? Ja gmenade om man stämplar på bkasidan var det kopia på foto som gjordes eller kopia på kopia.  
Jag kanske tänker kort.
 
Mvh
Susanne

176
Fotografer och ateljéer / Fotograf i Uppland
« skrivet: 2009-01-02, 14:02 »
Hej igen,
 
Tack alla fall. Men jag får väl halvgodkända ditt förklarningen på att det kan vara så som du skrev ovan.
 
Ha det gott!
 
Mvh
Susanne

177
Fotografer och ateljéer / Fotograf i Uppland
« skrivet: 2009-01-02, 12:52 »
Hej Ann-Mari,
 
God fortsättningen på det nya året.
 
Tack för upplysningen. Men jag är alla fall undrade över varför man skickade så långa vägar för reproduktionsarbetet i Skåne, när det finns många bra fotografer som kan göra eproduktionsarbetet på närmare håll. Varför skicka till Skåne?
 
Jag skulle bli väldigt glad över om någon som vet och känner till Otto Grahn?!
 
Du skrev att Ottos pappa var dragon, så tänkte jag på en gång att det kan vara av min farfar som sagt lite gåta var militär. Som sagt hade jag försökt kröna ut eftersom jag har haft kontkat med  soldatregister och ansvarige person. Ingen kunde se vad typ av militärdräkt han hade. Jag vet att militär och soldatregisgter är fram till 1901. Min farfar var född 1894. Så därför tror jag att man har ej hunnit gå igenom efter 1901 ännu.
 
Susanne

178
Fotografer och ateljéer / Fotograf i Uppland
« skrivet: 2009-01-01, 22:49 »
Hej !
 
Jag hoppas på att få denna gåtan löst. Det handlar om fotobild från 1919 som min farsföräldrar gifte sig antingen i Hjälsta eller Giresta. Jag hade tappat bröllopsfoto på golvet då upptäckte jag fotografs namn tryckta baksidan. Jag tyckte var lite märkligt var att fotograf var ifrån Skåne. Vad jag vet att de inte har anknytningen till Skåne eller?  
Fotografs namn var tryckta: Otot Grahn, Norregata 7, Eslöv. Filial: Nygata 3 eller 8, Kävlinge tele: 207.
 
Jag hoppas på att få gåtanm löst. Tyvärr är båda farsföräldrarna döda för länge sedan.
 
God fortsättningen på det nya året.
 
Susanne

179
Jag har nu upptäckt sent av en slump att min makes släktningar inte har funnits i CD skivan under 1890-talet trots hans släktningar har funnits här i Sverige äver 250 år. Märkligt! Jag håller på och undersöker min farföräldrar och fick tips av annan forskare, som jag upptäckte av slumphet.  
 
Nu har jag en fråga: Kan man inte göra om denna CD skivan mera komplett eftersom vad jag har förstått att det saknas en hel del personer.
 
Mvh
 
Susanne L

180
Funbo / Äldre inlägg (arkiv) till 17 mars, 2012
« skrivet: 2008-11-11, 11:06 »
Hej !
Jag släktforskar om min egen Åkerman igen, nu har jag hittat efter flera turer,. Samuel Persson f 1766, f i Åkerby men har hittat hans föräldrar som bodde i Funbo också A1:4 Husförhör 1772- 1784 sid 30. MEN det står inte var Pehr Samuelsson född, om han är född i åkerby i Funbo. Även jag har hittat  Tolvman ( om jag har tytt rätt) Samuel i Åkerby Husförhör AI:3 1748-1757 sid 64. Där är uppgifterna inte stämmer.. Där står tolvman Per Samuel....sedan son Per Samuel/ namn eller efternamn. Vore toppen om någon kan tyda detta? I så fall är jag fel på spåren men det kan vara rätt spår.
 
Mvh Susanne L
 
Mvh
Susanne L

181
Giresta / Äldre inlägg (arkiv) till 13 oktober, 2011
« skrivet: 2008-11-10, 18:53 »
Hej!
Jag hittade min Mats Andersson f 1792 7/9 i Giresta, och är gift med Anna Jansdotter f 1799 21/12 i Husby. De fick  4 barn, varav sonen Mats Johan f 14/12 1831. Som är släkt rakt led  till min farmor Astrid..
Men vad jag söker är denna Mats Anderssons syskon och föräldar. Det fanns inga andra uppgifter. Det är få uppgifter om Bärsta / Giresta.
Det enda jag hittade var Mats föräldrar vars namn inte stämde. Så jag inte vet om det verkligen stämde med Mats Andersson födeslsedata.
Är det någon som kan hjälpa mig även har forskat om detta Mats Andersson? Hör av er igen!
Mvh Susanne L

182
N-Ö / Åkerman, Johan och Kristian födda i Singsby - Finland
« skrivet: 2008-11-06, 14:35 »
Hej till både Stefan och Ingegerd.
 
Nu har jag hittat min Adolf Fredrik Åkerman. det var verkligen riktigt resan i olika platser... Puh! Nu har jag antecknat ordenligt och ligger i förvar.
 
Tusen tack för tipset.
 
Jag hade även hittat Per Samuelsson gift med Catarina Olofsdotter, ibid. som är föräldrar till Samuel född 1766 som är fadern till Aron, Adolf Fredrik mfl.. Vad betyder ordet ibid nu igen?! Men jag kunde ej hitta Per Samuelssons plats för det var lite otydlig. jag hade hittat via födesleboken Funbo C:3 1737-1780 sid 79. Kan NI tyda ordet åt mig vad det står ?

183
Hej !
 
Jag fick rådet att fråga er som har Herdaminnet. Jag söker denna Adolf Fredrik Åkerman, född 1810 och död 1900, som var kyrkoherde och bodde fram till sin död, Giresta. Men innan han hade som kommister(?) i Gryta och Edsbo.  Han var gift 2 ggr och barn vet jag inte om han hade eller inte. Trots det fanns en annan upplysningen att han hade barn.
Tacksam om att få svar från er.
 
Mvh Susanne L

184
N-Ö / Åkerman, Johan och Kristian födda i Singsby - Finland
« skrivet: 2008-11-05, 23:58 »
Hej Stefan och Ingegerd !
 
Stefan: Jag har ej hunnit dit med  ännu men ska göra strax.. Jag såg inte att han hade fosterdotter Amanda Charlotta Tillberg.. Men det var ju intressant faktiskt! Jag hade letat efter i en annan uplysningen om Adolf Fredrik som står att han hade barn för han var gift 2 ggr så det borde finnas barn med i bilden.
Ingegerd:
Jag ska försöka göra som du sa att jag ska börja vid Funbo istället och bläddra framåt i tiden. jag hade gjort det och antecknat detta men har försvunnit bland mina papper.
 
Jag återkommer igen ochberätta hur jag fick info osv. Jag ska ta fasta Stefans råd också att söka via Herdaminen.
 
Tusen tack!
 
Mvh Susanne

185
Hej Stig!
 
Tusen tack för upplysningen och jag ska kolla igen. Det var lite jobbigt eftersom mina ögonen har lite svårt att hänga med.. Jag ska hitta denna Edebo. Återkomer senare när jag hittat upplysningen mfl.
Mvh Susanne L

186
Hej !
 
Jag letar efter platsen EDSBO som borde finnas mellan Uppland och Gävelborgs län. Eftersom jag hade sökt släktningen på 1800 talet som heter Adolf Fredrik Åkerman f 1810 som var gift 2 ggr.. Han var kyrkoherde som man förstår att han har flyttat antal ggr innan han hamnade i Giresta för gott. Jag har hittat mellan 1861 till 1900, men hittade inte före Giresta,1861.
 
Nu undrar jag om ni vet var i länet finns denna orten EDSBO?!
 
Mvh
 
Susanne L

187
N-Ö / Åkerman, Johan och Kristian födda i Singsby - Finland
« skrivet: 2008-11-05, 15:38 »
Hej Ingegerd,
Beträffande ang om Adolf Fredrik Åkerman;  
Jag vet att han är som sagt kyrkoherde som det innebär att de flyttade hela tiden. Han flyttade till Giresta sedan omkring 1870 talet fram till hans död. Jag vet att han har varit på Gryta före det bodde han på Prästgården på Giresta, Upplands län.Jag hittade inte i Edebo som han flyttade ifrån år 1856. Jag hitade inte husförhörlängderna i både Uppsala och Gävleborg med namnet Edsbo.
Jag skulle vilja veta om han har barn osv. Han har varit gift 2 ggr. Med den första fru Johanna Catarina Möller f 1810 och död 1884. Den andra frun gifte han om sig  med Hulda Elisabeth f Johansson, f 1858.
Han är broder till min stamdfader Aron.
 
Mvh
Susanne

188
N-Ö / Åkerman, Johan och Kristian födda i Singsby - Finland
« skrivet: 2008-11-05, 12:31 »
Hej !
 
Jag söker mina stamfaderns broder Adolf Fredrik Åkerman som är kyrkoherde, född 1810,  som sista platsen före hans död var Giresta. Han är gift med Johanna Catarina Möller, f 1808 i Gävle. Jag söker platsen EDEBO, var låg denna platsen? Jag har sökt i både Uppland och Gävleborgs län. Jag kan tänka mig denna platsen kan vara var som helst i Mellan sverige?!Även söker fortfarande efter hans barn, om han har barn förståss!
 
Med vänliga hälsningar
Susanne L

189
Okänt stift / Okänt stift
« skrivet: 2008-11-05, 10:20 »
Tusen tack, Göran..
Jag ska ta ordenligt reda på om denna Åkerman.  
 
Jag återkommer senare om jag lyckades hitta denna personen.
 
Mvh
Susanne
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

190
Okänt stift / Okänt stift
« skrivet: 2008-11-05, 08:56 »
Tack Göran.. Jag ska försöka kolla i den. Men har en ny fråga: Det går alltså inte ta reda på efternamnet Åkerman utan måste genomgå stiftena där mina förfäder verkat i. Om jag kanske misstänker denna Åkerman hade hetat före namnbyte i början av 1800 talet, kan det också stå i det nya efternmant där man söker jobb som präst, herdaminnena om varför man bytte namnet?
Mvh Susanne
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

191
Sexman / Tolvman
« skrivet: 2008-11-04, 15:19 »
Hej !
 
Hur är det ganska vanligt när en person är tolvman som senare sonen ärvt titeln ? Hur kom det sig med ordet tolvman och hur länge har det funnits?
Den som är tolvman måste kunna ha bondgård eller någon form av tjänst för att bli förtrolige man som kan bli tolvman? Är det någon som kan förklarar för mig?
 
Mvh Susanne

192
Okänt stift / Okänt stift
« skrivet: 2008-11-04, 15:14 »
Hej !
 
Jag skulle bli väldigt glad över om någon som vet var jag kan få tag på när det gäller präster/ kyrkoherde någonstans eftersom jag har släkt som är präst under 1700-1800 talet. Namnet är Persson- Åkerman..
Tacksam om att få tips!Samt hade hört att det ska finnas speciellt typ listan över anställa inom pasatorattjänster i Sverige som har anställda inom kyrkor och pastorat. Var kan jag hitta då? Tacksam om att få svar.
 
mvh Susanne L född Åkerman
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

193
Sunne / Äldre inlägg (arkiv) till 22 november, 2008
« skrivet: 2008-11-04, 12:59 »
Hej Jörgen,
Det var lite svårtydig text eftersom det var en hel del kladd. Min öga uppfattade att det står Mä eller Mö nånting/ Jämntland/ 13/6 86. Sedan var en hel del kladd bland texten som jag inte vet om det verkligen tillhör Nils Gustaf Häll eller annan person under..
 
// Susanne

194
Husby-Långhundra / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-03-17
« skrivet: 2008-11-04, 01:22 »
Hej igen !
Jag har dubbelkollat varenda som du har gett mig. men jag var inne hos Husby Långhundra. men jag fick bara kort information om Pehr Samuelsson som borde vara född enligt uppgiften 1726. Jag fick tips om att jag skulle gå til Åkerby då hittade jag dessa personer. Men när jag skulle kolla uppgifterna om Pehr Samuelsson f 1726 i HusBy Långhundra men uppgifterna är svårtydliga eller svåra att se..  Jag hittade inga syskon till varken Samuel Perhsson född 1766 eller Pehr Samuelsson f 1726.. Kanske beror på upgifterna ser lite gammaldags ut och svåra att tyda bokstäverna. Är det någon som kan eller upgifterna om dessa min stamfadern? Jag skulle bli väldigt glad över att få uppgifterna.. Mvh Susanne

195
Husby-Långhundra / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-03-17
« skrivet: 2008-10-20, 23:51 »
Hej Hans Callersjö !
 
Jag vet inte om det verkligen rätt eftersom jag hade fått okänd insändare på privat mejl som berättade om att denna Pehr/ Per Samuelsson borde vara född i Husby Långhundra ?!
Men det är inte säkert som sagt! Det skadar ju inte att fråga er läsare.
 
Mvh Susanne

196
Husby-Långhundra / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-03-17
« skrivet: 2008-10-19, 22:05 »
Hej !
 
Jag hittar inte min Per/ Pehr Samuelson som är född den 20/10 1726 Husby Långhundra, och hittar ej hans fru och hans föräldrar heller. Jag fick uppgifter från andra håll om ang. Pehr Samuelsson tidigare.
Är det någon som kan hjälpa mig med det?!
Tacksam om att få svar.
Mvh
Susanne L

197
Sunne / Äldre inlägg (arkiv) till 02 november, 2008
« skrivet: 2008-10-19, 15:19 »
Svar till Lennart Hjerpe- Norgren..:
Hrm.. Jag ska tänka lite mera om detta som du skrev om Per Jonssons födesledata...
Nu när jag tänker efter hur pålitliga är födesledata när prästen skriver in födesledata eftersom på den tiden var ju många av oss inte kan riktigt uttala rätt eller hörde fel?
 
Jag vet inte ju mycket om när man kommer till sverige med sitt efternamn och då måste man byta ut med sitt namn i efterhand, hur mycket vet man då att vi har släktningar från utlandet?!
 
Jag vet dessa frågor kanske inte hör hemma. Vart ska jag vända mig med mina frågor då?!
 
Med vänliga hälsningar
Susanne..

198
Sunne / Äldre inlägg (arkiv) till 02 november, 2008
« skrivet: 2008-10-17, 13:11 »
Hej !
Jag har släktforskat om min egen Åkerman,vars min farfars släktningar härstammar från Värmland, Sunne. Men jag kunde ej hitta bakom leden före Erik Persson f. 1757 som är gift med Britta Hindriksdtr,(Henriksdotter) f.1760. De fick 4 barn ( kanske mer), Kjerstin f 1/11 1788, PER 18/9 1791 är min ledande släkt till oss idag Åkermanlinjen, Olof f 3/9 1796 och sist Henrik 16/12 1800. Jag vet  2 av deras barn Olof och Henrik, deras barnbarn flyttade till Amerika.  Under åren 1750 talet till 1810 hade man växlat till olika efternamn beroende på vars fader heter från början. Inte förrän på 1810 talet då bestämdes man att vår bärande efternman Åkerman ska heta i fortsättningen tills släkten dör ut. Vore kul om någon eller några kan ge mig svar på dessa personer eller vet vilka före Erik Persson..  Jag vet inte så mycket om Kjerstins ( Kerstin) öde och de fick en syster till som heter Katrina ( Catarina) f 13/11 1805. Jag skulle bli jätteglad över att få uppgifterna om dessa kvinnorna. Jag ska försöka svarar på era frågor om detta. Mvh Susanne

199
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2008-09-11, 13:26 »
Hej Keth,
 
Jag tänker.. Jag har släktforskat med min Åkerman sidan och har forskat även frågat min pappa att min farfar kommer ifrån Värmland. Jag har upptäckt att det är många heter Maria oftast med Persdotter. Jag tycker om Du inte lyckades få tag på i Södertörn, gå till Värmland. Det är många som vandrar kommer ifrån Värmland. Men det kan hända vilket plats om helst i Uppland eller någonstans i mellan Sverige, Västmanland eller Värmland, Gävleborglän. Det vill säga närheten av landskapet Uppland. Vore kul om du hörde av dig igen om Du hittade denna Maria.  
Lycka till med jakten.
Mvh Susanne

200
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2008-09-11, 11:11 »
Hej Keth,
 
Nu har jag kollat i min släktforskning om Maria Pesdotter som du angav årtalet och dödsdag. Men tyvärr visar sig vara fel Maria som är egentligen född 1828 som är släkt med mig. Jag hoppas att du får napp av andra som svarade på din anropet.
 
Jag vill ändå fråga dig nu när jag är i farten; Är Maria född Persdotter och gift med Åkerman eller tvärtom\?
Om denna Maria Persdotter Åkerman kan vara född var som helst i Sverige, försök med Värmland. Lycka till
 
Mvh Susanne

201
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2008-09-11, 10:32 »
Hej Keth!
 
Jag ser att Du har sökt efter Maria Åkerman Persdotter.. Jag tror KANSKE hon är släkt med mig som nu släktforskar.. Jag ska först kolla uppgifterna om det är rätt person. Jag återkommer senare. Jag hör av mig så fort jag har kollat. OK?!
 
mvh Susanne född Åkerman

202
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2008-09-10, 16:35 »
Hej Sylvia,
 
Jag hade skickat på privat mejl till dig men har inte fått svar från dig ännu. Jag hade skickat i augusti månad. Jag undrar om du är en av oss Åkerman. Men av all intresse är jag alla fall nyfiken det.
 
Jag vet inte om du har den rätta e-postadress eller vad det kan vara. Vore skoj om du hörde av dig.  
 
Mvh
 
Susanne Lamby född Åkerman

203
Hemmansägare / Bonde
« skrivet: 2008-08-20, 17:33 »
Hej!
 
Kan någon av er som läser som kan ge mig tips? Jag skulle vilja veta var kan man låna en bok som handlar om bonde, lantbrukare och i olika namn som avgör tidens yrkets benämns.
 
Jag hade för mig att det borde finnas register som fanns inom Sveriges bönder/ lantbrukare.  
 
Mvh
Susanne

204
Allmänt / Folkräkningen 1890
« skrivet: 2008-08-20, 17:06 »
Hej !
 
Jag tror dels beror på vem sköter åt Sveriges befolkningens räkning dvs år 1890 och 1900 som vad det fanns för typ av papper. Det kan ge olika information. Vem som skrev in avgör på den tiden och den som sköter åt Sveriges befolkningens räkning är två olika faktorer. Jag tror det är så! Kanske jag har fel.
Mvh Susanne

205
Allmänt / Forskar om Persson_Backman
« skrivet: 2008-08-19, 13:30 »
Hej Lennart.
 
Tack för meddelanden. Jag förstår att jag var lite kort när det gäller min släktningen bakåt tiden. Jag skrev ju att han var från SUNNE i värmland.. Jag vill komma kontakt med den som forskar i. Jag har uppgifter om hans barn osv fram till våra dagar.Men jag vill vara sparsamt ett tag men ska skriva nästa gång. OK?! Men jag vill veta mera djupare. Nu är jag nyfiken på en amerikan som var besök.. När gjorde denna amerikan? för jag vet vi har släktningar på amerika sidan som jag funderar på att efterlysa i deras hemsidan i USA. Vi har släktningen i Sthlm Johansson.. Vore kul om du  vet namnet på ammerikan.. För några år sedan hade min farbror som inte kunde på engelska på oväntat besök och avvisade amerikanen på gården. Det blev vi arga på honom. Han är numera avliden.
 
Mvh Susanne L

206
Allmänt / Forskar om Persson_Backman
« skrivet: 2008-08-18, 15:29 »
Hej !
 
Söker någon som har eller forskar om Per Persson Backmans ättlingar som kommer ifrån SUNNE i Värmland som sedan kom till Härkeberga i Uppland? Tacksam om att få svar. Är en av hans ättlingar i moderns tid.

207
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2007-07-18, 18:29 »
Svar till Simon Simander !
 
Jag skulle bli väldigt glad över om jag kan få adress till denna mannen Harry Åkerman som har släktforskat om Åkerman. Men jag tror inte att han tillhör i min släktgren.. Men det skadar ju inte att veta däirfrån--
 
Mvh
Susanne Lamby,Sthlm

208
Långtora / Långtora
« skrivet: 2007-06-29, 13:39 »
Hej !
Jag heter Susanne Lamby, flicknamn Åkerman och söker min farfars far Johan Gustaf Åkerman född 19/1 1852 i Funbo och är begravd i Långtora K:a ( för jag har tagit bild på det).. samt hans hustru Emma Augusta Åkerman född Lindgren, född den 18/2 1853 i Hagby och är begravd i samma grav som sin man Johan Gustaf..
 
Jag vet inte NÄR de dog för det står ej på familjegrav men jag vet deras födeslsedata, men ej dödsdatum..
 
Tacksam om att få upplysningar av er..
 
Soliga hälsningar
 
Susanne L

209
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2007-06-16, 00:44 »
Hej !
 
Jag har varit lite klumpig att skriva lite felaktig om min släktning Åkerman..
 
Min farfar heter Johan Helmer är född i Giresta och bodde i Tunalund och är begravd i Hjälsta k:a Så jag vet för jag kommer därifrån. Jag söker efter min farfarsfar som heter Johan Gustaf Åkerman f 1852.. Jag har forskat klart om denna Johan Gustaf.. Nu söker jag efter Johan Gustafs far det vill säga min farfarsfarsfar..
Nu har jag har fått två olika uppgifterna om det kan vara Aron Åkerman f 1812 eller Adolf Åkerman f 1810 .. De kan vara bröder.. Jag ska forska om detta. Det är inte frågan om det utan jag letar efter någon som har släktforskat om Åkerman för jag vill komma kontakt med. Jag tror det finns någon som släktforskar om Åkerman i Uppsala län.. Eftersom min mamma påstår att det är någon som har släktforskat om min släktgren Åkerman..Just därför efterlyser jag efter personen i frågan..
Jag är otroligt nyfiken på detta Åkerman som jag släktforskat och har hittat en hel del uppgifterna.. Samtidigt fick jag höra att släkten Åkerman är forskat men av vem vet min mamma inte ännu. Min farbror Arne dog i fjol så kunde jag ej fråga honom om detta. Ingen av syskonen vet detta om släktforskningen men kommer inte ihåg vem som släktforskat då,, Hoppas ni förstår min angelägen om detta.
Mvh Susanne Lamby, född Åkerman

210
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 27 mars, 2009
« skrivet: 2007-06-14, 14:14 »
Hej !
 
Jag släktforskar om min egen släkt Åkerman och nu undrar jag om det är någon av er eller besöker denna sidan forskar just om Uppsala län/ Uppland..
 
Jag skulle bli jätteglad om det är någon svarar..
 
Min släkt Åkerman härstammar från Funbo bland annat.
Min farfar är född i Giresta, men har slätkningar kommer från Funbo/ Åkerby/ Rasbo Kil. Men farfar är begravd i Hjälsta kyrka.
 
Tacksam om att få svar..
 
mvh Susanne L

211
Okänt stift / Okänt stift
« skrivet: 2007-06-06, 00:09 »
Tack Ingegerd..även ni andra som skrev också om Åkerman.
 
Det var verkligen upplyftade uppgifter om vilka var präster, dvs Åkerman eller Pettersson..
Jag ser  att Adolf Fredrik Åkerman (?) kan vara släkt till min farfar Johan Gustaf ..
 
 
Tusen tack..
 
Mvh Susanne Lamby
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M–R » Präst. /Moderator Yrken

212
Sunne / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-07-30
« skrivet: 2007-06-05, 23:54 »
Hej !
 
Tusen tack för upplysningen om min släktningen Per August Pettersson..
 
Men jag har faktiskt letat efter denna Per August i Sunne utan restultat..Jag ska kolla igen..
Men synd att det inte står om Per August har syskon..
 
Mvh
 
Susanne L

213
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-06-05
« skrivet: 2007-06-05, 23:29 »
Tusen tack, och jag har inte tänkt på att denna namn Jan Gustaf istället..
 
Ja, det kan vara klurigt med namnet så jag får se upp med detta i fortsättningen.
 
Nu ska jag gå vidare..
 
Ha en skön helg!
Mvh Susanne L

214
Okänt stift / Okänt stift
« skrivet: 2007-06-05, 12:09 »
Hej !
 
Jag håller på släktforska om Åkerman och Pettersson.
Nu undrar jag om det finns präst/ kyrkoherde eller pastor har namnet på Åkerman eller Pettersson?
 
För min mamma påstår att min farmors eller farfars släktningar var präst.Jag trodde inte så mycket men nu börjar jag tror det. För jag har försökt spåra men de verkar vara försvunnen någonstans i Sverige..
 
Undrar om det finns arkiv för präster bevarande någonstans i Sverige? Jag tänkte det borde finnas arkiv eftersom jag ser valloner, smeder osv. Inga om präster.. Märkigt!
 
Tacksam om att få svar..Jag skulle bli väldigt glad över om att få info.
 
Mvh
 
Susanne Lamby
 
Inlägget har flyttats hit från Yrken » Yrken M-R » Präst. /Moderator Yrken

215
Sunne / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-07-30
« skrivet: 2007-06-05, 11:56 »
Hej !
Jag har börjat släktforska i både min farmors och farfars föräldrar som är lite aning svåra att hitta.
 
Jag söker min släktning som heter Per August Pettersson född 1862 i Sunne i Värmland.
 
Jag har letat över 2 månaders tid och började undrar om det kan vara prsäter/ pastor eller kyrkoherde som flyttar omkring inom landet.
 
Men jag vet han var min farmors far och är begravd i Hjälsta kyrka.
Jag vet inte heller om Per August syskon eller föräldrar?!
 
Tacksam om att få svar .
 
Mvh
Susanne Lamby

216
Åkerman / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-06-05
« skrivet: 2007-06-05, 11:49 »
Hej !
 
Jag söker min farfar Johan Gustaf Åkerman, född 1852 i Funbo i Uppsala Län och är begravd i Hjälsta 1933.
Men jag har ej hittat hans föräldrar för jag har letat efter över 1 månads tid.. Jag tänkte att den kan vara invandrare (?). Vilket beror på min far och hans syskon har mörka drag; bruna ögon och hyn brun- olivbrun hyn och brun/ svart hår.  
 
Jag skulle bli jätteglad över om ni har uppgifter om Johan Gustaf syskon också.. De är svåra att hitta.Jag har frågat min pappa tyvärr min farfar dog när min pappa var nyfödd, 3 mån gammal.
Min farmor död snart 21 år sedan..
 
Är det något som vet denna Per August och hans syskon?
Jag blir jätteglad om att få info.
 
Tacksam om att få svar.
 
Mvh
Susanne L

Sidor: [1]