ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Torbjörn Stenberg

Sidor: [1]
1
09 - Fader okänd / Hittelön okänd far
« skrivet: 2017-12-11, 15:25 »
Hej
Min mormor Elsa Margareta Johansson (1900-12-23 i Västerås domk. förs) har noterats som u.ä. Hennes äldre syskons far snickaren Anders Johan Johansson avled 31 januari 1899 i Västerås. Så han kan det ju inte vara, det var innan frysboxen infördes. Vem är fadern??


Jag har skannat av övriga släktingar som är i livet utan framgång. Har följt modern Edla Kristina Johansson (Pettersson) och hennes resa genom kyrkoböckerna tills Edlas död. Min mormor har varit väldigt förtegen om detta till sina döttrar. De som finns kvar vet ingenting om detta.
Jag har själv mycket små möjligheter att besöka landsarkivet Uppsala för ett noggrannare detektivarbete i sjukhuspapper eller domstolsdokument. Finns det någon envis forskare som vill volontära och hjälpa mig finna en lösning? Det tas tacksamt emot. Det kan till och med bli fråga om en symbolisk hittelön efter överenskommelse.
Intresserade får gärna ta kontakt.


/Torbjörn Stenberg
tobbe_s(a)ugglebos.com

2
Allmänt / Ryttare eller värnpliktig?
« skrivet: 2012-09-09, 13:52 »
En får tacke så mye, Åke och Christina. Födelseboken Vårdinge CI:8 (1893-1907) bild 910 anger också september som födelsemånaden, medan församlingsböcker under uppväxttiden skriver december. Lite vilseledande, men sånt händer.  
Men nu känner jag mig på banan igen. Tack igen.

3
Allmänt / Ryttare eller värnpliktig?
« skrivet: 2012-09-09, 11:33 »
En Karl Emil Gerhard Henriksson (f. 04-12-24 i Vårdinge, Sörmland) flyttar 1922-11-06 från Hyltinge till Skövde, Kungl. Livreg. husaren. Betyder det att han verkligen blev soldat, eller kan han bara ha ryckt in som värnpliktig?  
Jag hittar honom inte i någon av de inflyttningslängderna i AD, Genline eller SVAR som finns åtkomliga på Internet.  
Hur kommer jag vidare? Tillgängliga soldatregister?

4
Västerås domkyrkoförsamling / Västerås domkyrkofs, C:17
« skrivet: 2011-10-21, 08:01 »
Hej Markus
 
Tack för bekräftelsen att SCB kan ha fel. Jag försöker kartlägga den här familjens rörelser och Maria Victoria flyttar inte hemifrån förrän om några år enligt församlingsböckerna.  
Är alltid församlingsböckerna sanna?? Drog man aldrig vita lögner för prästen?  
Däremot är min tes att det var mer rumsrent att det officiellt bland grannarna var äldsta halvsystern som var Elsas mor. De flyttar några gånger innan familjen succesivt splittras upp av naturliga skäl från 1904 och framåt. Elsa flyttar med Edla när hon ensam förflyttar sig till Sankt Ilian under en tid.  
Sedan har ett av Elsas barn som idag är i livet också uttryckt lite underliga tankegångar kring gamla familjefotografier hon sett, där Elsa inte ens är med. Varför?  
Och vem tusan är Elsas far? Har inga uppgifter om arv eller underhåll från nån gubbe ännu. Visst är det spännande med släktforskning, det väcker många frågor och de flesta får någorlunda rimliga svar till slut.  
 
/Torbjörn

5
Västerås domkyrkoförsamling / Västerås domkyrkofs, C:17
« skrivet: 2011-10-20, 18:52 »
Hej  
Denna bild är klippt ur Genline FF i V:ås domkyrkoförs. C:17 1895-1903, bild 154 av 238.  
Elsa Margareta föddes den 23 dec 1900 uä, men vad står det för moder? Någon som kan tyda det? Kan någon bekräfta om det står Edla Kristina eller Maria Victoria Johansson? Datumet 10/8 59 tyder på Edla Kristina, den som jag tror är modern, men SVAR anger Maria Victoria som moder. Men hon har ett helt annat födelsedatum. Kan någon tyda siffrorna bättre, S124 eller nån hänvisning tilll bostaden? 1164 är sida i församlingsboken 1901.
 

6
Västerås domkyrkoförsamling / Västerås domkyrkofs, db
« skrivet: 2010-03-06, 18:05 »
Hej  
Jag kan inte tyda dödsorsaken till Snickare Anders Johan Johansson (norrmalm 36), som avled 29/1 1899.    
Samma orsak som den första personen på denna sida? Anders är min mormors morfar.
/Torbjörn

7
Jo, om jag läser lite noggrannare ser jag att Du själv bidragit till denne Martin Anderssons utredning. Andrés bror Bengts sonsons sonGustav Andersson antog släktnamnet Stenberg och är min farfars far.

8
Hej Leif
Jag har nu kommit över en utredning som omfattar bl a denne André, vars bror Bengt är en av rot-trådarna till mej själv på min fars sida.

9
Har någon information om Andreas Bengtsson-Hessén, f 12 sept. 1745 i Hesse by i St Tuna, som senare for till Frankrike och blev hovurmakare. Avled i Paris 1805. Ättlingar eller forskningsrsultat efterfrågas

10
Käre Per. 1000 tack.
Det där var huvudet på spiken, eller vad säger man? Du verkar känna till mer om mej än vad jag själv gör:)
Jag minns att det för många herrans år sedan nämndes nåt som skulle bli en bok!!
Jag kontaktar dej privat via e-post, för det hör nog inte hemma här...
mvh/ Torbjörn S

11
Helge Lindh f.ca1884 lär ha haft åtminstone en syster Greta. Ev. fler syskon. Helge var senare gift med Margareta (Margit)och bodde i Ludvika.
Så mycket mera vet jag inte för dagen, men som sagt jag har precis börjat intresserat mej och nysta upp trådarna på min mors sida (ett av fyra barn till Helge).

12
Jag vill gärna ha kontakt med någon som forskat i någon av släkterna Stenberg (Falun) på fars sida eller Lindh (Ludvika/Västerås/Orsa) min mors sida. Farfar var skräddare Enoch Stenberg från Falun. Gift med Anna Eriksson och senare med Ester Wästberg(?). För ett antal år sedan vet jag att det gjordes, nu har jag själv börjat att nysta.

Sidor: [1]