ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Inga Lill Henricsson

Sidor: [1]
1
Allmänt / Norsk hustru, avliden i Norge
« skrivet: 2023-02-03, 18:11 »
Hej!
Ett nygammalt ämne tar jag upp igen. Tyvärr var det inte rätt kvinna jag fick en massa länkar till i Januari när jag hade lagt frågan om min Farmors fars första hustru i Norge. Vagnmakargesällen Nils Johansson Söderström är i Norge på 1850-talet och gifter sig i Bore någon gång på sena 1850-talet med en norsk kvinna som jag varken har namn eller årtal på. De får en dotter Hanna Mariana Söderström som föds 1857-12-21 i Bore. Han blir änkling enligt mina anteckningar 1857-12-19, vilket tyder på att hustrun avlidit i samband med dotterns födelse och t.o.m någon dag tidigare, vilket är lite konstigt. men det kan ju varit en väldigt svår förlossning. Han och dottern återkommer i alla fall till Sverige och Trelleborg1861 och gifter om  sig med min farmors mor 1864. Men vad hette den här stackars första hustrun och varifrån var hon samt när var hon född. Den kvinna som någon hade hittat ett namn och en massa på, bl.a födelse, lysning och vigsel var tyvärr inte hon. Hon gifte sig med en helt annan man. så det är tur man kollar alla källor. och inte bara plockar in dem i sin släkthistoria.
Tacksam för svar,
Inga Lill

2
Lundby / SV: Vad betyder det här?
« skrivet: 2023-01-03, 13:45 »
Tack snälla Stefan för svaret.
 MVH
Inga Lill


3
Lundby / Vad betyder det här?
« skrivet: 2023-01-03, 12:16 »
Hej!
Arkiv Digital Lundby AI:11 1869-1876 Bild 55 Sid. 51
Det finns en familj Styrman Peter Jakobsson där dotter nr 1 Hilda Charlotta har en anmärkning inom parentes efter sitt namn. Min fråga är: Vad står det? Vad betyder det?
Har det något att göra med att hon föds ca ett år innan föräldrarna gifter sig? Men hon har kanske en annan far?
Tack på förhand.
MVH
Inga Lill4
Efterlysningar / SV: Norsk hustru, avliden i Norge
« skrivet: 2023-01-03, 11:20 »
Tack snälla alla som hjälpt mig.
Jag har fått de uppgifter jag frågade efter. Jättebra!
 
MVH
Inga Lill


5
Efterlysningar / SV: Norsk hustru, avliden i Norge
« skrivet: 2023-01-03, 11:17 »
Tack Snälla!
Då fick jag både plats och datum/år och sjukdom


MVH
Inga Lill

6
Efterlysningar / Norsk hustru, avliden i Norge
« skrivet: 2023-01-02, 10:32 »
Hej
Jag har en fråga? Min farmors far Nils Johansson Söderström f. 17/9 1826 i Trelleborg, gifte sig första gången någon gång före 1857 i Norge. Han fick 21/12 1857 en dotter Hanna Mariana som föddes i Bore i Norge. I samband med hennes födelse dog antagligen modern, eftersom han senare som änkling kommer tillbaka med dottern till Trelleborg och gifter om sig med min farmors mor.  Hur gör jag för att få reda på Marianas mors namn? och när första giftermålet skedde. Jag har aldrig forskat i Norge, och jag har ju inget att gå på eftersom jag varken har årtal eller något namn.
Tacksam för all hjälp!
MVH
Inga Lill

7
Lösen ( + Lyckeby) / SV: Födelse
« skrivet: 2020-11-19, 10:12 »
Tack igen Jörgen!


Det var snällt att jag fick första hustrun också, tack. Delen om hans syster har jag i min forskning, tragiskt att både hon och mannen dog med en dags mellanrum i feber 1809. vad jag kunde se så tog Måns och Kerstins lillasyster Ingrid hand om de yngsta två barnen, vilket nog  inte var så lätt alla gånger, de var mycket fattiga. Nu klarar jag mig nog framåt till mina kommande släktingar, vilka jag har fått fram de flesta. Tack för mycket god hjälp. Det var intressant om modern Maria också.


Hälsningar
Inga Lill Henricsson
Lund

8
Lösen ( + Lyckeby) / SV: Födelse
« skrivet: 2020-11-17, 15:12 »
Tack Jörgen!


Men kommer något av barnen från hans andra gifte? Jag är mest intresserad av att få reda på när hans mor Maria Mårtensdotter föddes och var, så jag kan hitta henne. Jag letar efter henne nu. I Blekinge båtmansregister finns en liten notis om att hon ska komma från Biskopsberg. Men ligger det i Augerum, Lösen eller Rödeby tro på den tiden? Jag kommer själv från Björkeryd Fridlevstad och på min tid hade jag för mig att det var Rödeby. men det var ju länge sedan nu. Sedan är jag ju helt klart intresserad av Måns Gisessons hustru Inger Hansdotter har jag men du har Ingegärd Hansdotter, det är nog samma person Så tack ännu en gång. Nu kan jag hitta henne och hennes föräldrar. Årtalet jag hade på henne var ca 1770, men nu fick jag mer exakt på henne. Jättebra. Tack.


Vänliga Hälsningar
Inga Lill Henricsson Lund

9
Lösen ( + Lyckeby) / SV: Födelse
« skrivet: 2020-11-12, 11:14 »
Tack Jörgen!
Jag tror det är min Måns Gisesson eftersom dödsdatum och år stämmer. Jag härstammar från hans son Måns så det bör stämma. Har du möjligen något på Måns d.y mor Ingre eller Ingjer Hansdotter också. Hon lär vara föd 1770 i Lösen, men där finner jag henne inte. Jag håller på och letar på henne nu. så jag får försöka i grannförsamlingarna då. Kanske även hon finns i Torhamn då. Ska försöka där. Tack i alla fall för fadern Måns.


Vänliga Hälsningar
Inga Lill Henricsson
Lund

10
Lösen ( + Lyckeby) / Födelse
« skrivet: 2020-11-08, 12:38 »
Hej!
Nu ger jag upp. Har suttit och letat i både Lösens som i omkringliggande församlingars dop och födelseböcker efter en gosse som föddes 1764, som jag tror i Lösen, Öljesjö. Men jag hittar honom inte någonstans. Han heter Måns Gisesson och är född 1764. detta är det enda jag vet om honom. Jag kan följa hans familj senare, och jag vet också när han dör. Men inte ett dugg om honom när han föds eller vilka hans föräldrar är. Det är frustrerande att jag inte kan komma åt de uppgifterna. Han är i alla fall min mormors mormors farfar (mm mm ff). Om någon kan och vill hjälpa mig att hitta honom och hans föräldrar vore jag  ytterst tacksam!


Vänliga hälsningar
Inga Lill Henricsson
Lund
11
Dorotea / Foton/karta
« skrivet: 2019-03-18, 10:38 »
Hej!
Finns det någon här som skulle kunna hjälpa mig med ett foto eller en kartbild över var ett hus ligger eller har legat. Det gäller Kronoskattehemmanet No 1 i Lajksjön Dorotea. Min farfarsmor samt hennes far tidigare har tydligen ägt detta ställe ända från början av 1800-talet tills åtminstone fram till farfarsmors död 1883. Möjligen kan någon av hennes barn från första äktenskapet tagit över den här gården. Min farfar föddes här men är från hennes andra äktenskap. Jag bor och är född i södra delen av landet så jag har svårt att ta mig upp och själv forska fram ev. hus på platsen. Men eftersom jag inte hittar några foton från min farfars föräldrars tid, försöker jag så här. Farfars mor hette Stina Lisa Carlsdotter och var född 1840. Hennes andre man som blev min farfars far hette Erik Andersson Sandén och var född 1850, men han flyttade in hos henne på gården. Med hopp att åtminstone få ett foto på något av min farfars ursprung, går det bra att anv. min mailadress.
il.henricsson@hotmail.com


vänliga hälsningar
Inga Lill

12
Tack ni som svarade på det här. I dag vet jag mycket mer om Maria Amalia, bl.a att hon 1904 emigrerade till sydvästra Canada med sin familj och bosatte sig där, fick fler barn än de tre hon hade med sig vid flytten. och dog i Alberta 1935. Om hon hade någon kontakt med släkten hemma i Sverige, vet jag dock inte. Men jag har fått kontakt med en ättling till henne, vilket är väldigt roligt.


MVH
Inga Lill

13
Dorotea / Okänt foto
« skrivet: 2018-09-11, 15:43 »

Hej! Jag har  fått ett foto sänt till mig från en nyfunnen nästkusin eller tremänning som vissa säger, i Dorotea. Han visste inte vilka bilden föreställer, och jag letar efter ett foto av min Farfars far Erik Andersson Sandén  född 1850 i Tåsjö, Ångermanland. Jag bor i södra Sverige och eftersom min farfars far dog 1930 tycker jag att något foto på honom borde funnits. Han blev skomakarmästare, för det står det på gravstenen som jag såg för ett par år sedan. Finns det någon chans att det finns foton på gesäller någonstans? Nu till fotot. Finns det någon från Dorotea som känner igen personerna på den här bilden? Min farfars far var gift 2 gånger och hela sitt gifta liv bodde han i Lafsjö och Lajksjö i Dorotea. Han fick väldigt många barn och alla är födda i Dorotea.
MVH
Inga Lill

14
Alanäs / Alanäs
« skrivet: 2016-02-15, 16:55 »
Hej igen.
 
Jag har varit inne och tittat på alla hennes barn nu och en liten fråga till. Står det verkligen Försvarslösa Gertrud Erika Andersdotter som moder till barnen och i så fall vad innebär det? Det står på flera av de här barnen.
 
Tacksam för svar.
 
Inga Lill

15
Alanäs / Alanäs
« skrivet: 2016-02-14, 17:34 »
Oj Solweig Tack.  
Jag såg inte att du svarat. Förlåt. Vad bra, tack så mycket för det du gav mig. Jättesnällt.
 
Hälsar
Inga Lill

16
Alanäs / Alanäs
« skrivet: 2016-02-14, 17:31 »
Nu har jag varit och letat lite till i krokarna och jag tror det står Hafsnäs och Harisjön möjligen så jag kan själv leta mer på de här platserna.
 
Tack i alla fall.
 
Inga Lill

17
Alanäs / Alanäs
« skrivet: 2016-02-14, 14:59 »
Hej!
Jag har en liten undran På Arkiv Digital Alanäs AI:7 Bild 2470/sid 236 finns en kvinna som heter Gertrud Erika Andersdotter född 1844 och hon har tre oä barn. På två av dem står en anteckning under Fräjd och särskilda anteckningar. Jag kan läsa ut namnen men vad står det efter varje namn? Är det en platsangivelse och i så fall vad heter platserna i fråga. Jag är så långt söderut man nästan kan komma på det här långa landet och är väldigt obekant med platserna så långt norrut. Min farfar och hans släkt kom från era trakter men tyvärr är det dåligt med mina kunskaper. Vore tacksam om någon vill hjälpa mig.  
Tack på förhand
Inga Lill Henricsson

18
Rödeby / Rödeby
« skrivet: 2016-01-25, 11:07 »
Tack Jörgen!
 
Det var bra jag fick reda på lite mer om min besvärliga familj. Jag ger mig inte utan letar igenom böckerna en gång till, men det är väl inte troligt att jag hittar henne antar jag. Hon kan inte ha hamnat hos någon av sina syskon, för hon hade ju flera stycken? Ska undersöka det också. Tack i alla fall för de uppgifter jag fått. Jag visste när Måns dog, men inte var riktigt.
 
MVH
Inga Lill

19
Rödeby / Rödeby
« skrivet: 2016-01-23, 18:22 »
Tack Anders!
 
Jag har försökt leta efter henne överallt i Rödeby.. Jag tror att hon är död där någonstans, men när? Hittar henne inte i någon bok alls. Hon är helt enkelt obefintlig, Trodde jag skulle hitta henne hos föräldrarna när hon flyttade, men bara den yngsta flickan. Jag tänkte också gått bakvägen via barnen, men jag lade ner projektet i eftermiddag för jag var så trött på letandet. Men nu ska jag titta på gossen och de båda flickorna, av vilka Carolina är min mormors mormor. Tack i alla fall för det du hittade. Det var snällt.
 
MVH
Inga Lill

20
Rödeby / Rödeby
« skrivet: 2016-01-23, 13:48 »
Hej!
2004 fick jag hjälp av Jörgen med den här småländska familjen som flyttat till Rödeby. Sedan dess har jag kommit ganska långt själv med dem, men min mormors mormors mor är den struligaste person jag vet, för jag kan inte hitta henne alls efter 1843 då hon flyttar från Lösen där hon bott med barn och man. Hon flyttar till Rödeby enligt Lösen AI:15 bild 125 sid 120 AD. Men det är sista uppgiften jag har och jag tror jag letat igenom varenda bok utan att finna henne. Jag skulle så gärna vilja veta när hon dog och var.....Hon är svår. Döpt i Långasjö till Malena, Senare i kyrkböckerna Magdalena och i Blekinge blir det Maja Lena Svensdotter född 1814-05-25. Mannen heter Måns Månsson född i Lösen 1810-10-12. Det verkar som om de delar sig vid flytten, yngsta dottern hamnar som fosterbarn hos morföräldrarna i Hökamåla Rödeby.....men vart tar resten av familjen vägen? Tacksam för hjälp, för jag kommer inte längre.....
MVH
Inga Lill

21
Allmänt / Samer i Jämtland
« skrivet: 2015-12-30, 20:43 »
Tack Björn igen!
 
Jag förstår att det många gånger är svårt att avgöra om det skulle finnas ett lappkast i släkten. Men numera är det väl ändå mest roligt om det skulle vara så. Det var jättebra att jag fick reda på lite hur det varit. Det ena namnet har jag flera gånger i släkten, men det är Nils, som nog varit vanligt i hela Sverige. Det andra namnet du nämnde har jag aldrig varken hört eller stött på i min forskning. Som jag nämnde är min släkt mest koncentrerad till Tåsjö, Dorotea och kuststäderna möjligen. De flyttade sig inte så långt iväg heller.
 
Tack för hjälpen
MVH  
Inga Lill

22
Allmänt / Samer i Jämtland
« skrivet: 2015-12-28, 21:28 »
Tack Björn!
 
Du menar alltså att det kan ligga något i det här pratet då om skamligt? Men hur vet man om man har samisk anknytning i släkten då. Vad jag har kunnat se i min släktforskning så är de flesta bönder eller hantverkare, faktiskt många skomakare.....och de bodde i olika byar i Dorotea eller innan i Tåsjö.
 
Vänliga Hälsningar
Inga Lill

23
Allmänt / Samer i Jämtland
« skrivet: 2015-12-28, 12:16 »
Hej!
 
Den här frågan som jag tänker ställa skäms jag nästan själv för. Vet någon om det vid sekelskiftet 18-1900skulle vara skamligt att ha sameanknytning i släkten. En liten spillra av släkten från Dorotea har hamnat i södra Sverige och diskussionens vågor går höga då en del påstår att vi nog har samegener i oss också, vilket jag inte alls ser som konstigt eftersom det var blandad befolkning. Det skulle i så fall vara skamligt att prata om det så därför pratade vår farfar som det här gäller aldrig om sin stora släkt norröver. Jag har svårt att förstå det skamliga i det hela måste jag säga. Men vissa har hängt upp sig på detta. Så kan någon hjälpa mig med detta blir jag glad. Tack
 
MVH
Inga Lill

24
Trelleborg / Trelleborg
« skrivet: 2015-01-26, 11:37 »
Hej Annmargrete!
 
Tack! Vad roligt, vi är ju närmare släkt än jag kunde tro. Jag hittade dig och jag kommer att skriva ett mail till dig i stället eftersom jag har en närmare släkting på orten jag kommer ifrån som är ännu närmare dig i släktträdet. Jag vill bara kolla en sak där. Jag har faktiskt många grenar från boken, främst på kvinnosidan att kolla upp och det är väldigt roligt. I går hittade jag Hannas samtliga bröders familjer och det var spännande. Tack för hjälpen. Jag upptäckte också att du hjälpte mig med Johan Spets 2010, så tack för den hjälpen också.
 
Hälsningar
Inga Lill

25
Trelleborg / Trelleborg
« skrivet: 2015-01-25, 10:09 »
Tack Annmargrete!
 
Det var jättefint att jag fick reda på Hannas föräldrar och var hennes födelsenotis står. Det här med Skånekartan är säkert bra också. Vad trevligt att vi tillhör samma ursprungliga släkt. Vilken av Una o Hans barn stammar du ifrån? Jag kommer från ende sonen vilket du väl förmodligen räknat ut. Min farmor hette Söderström innan hon gifte sig och jag själv Sandén innan jag gifte mig. Försökte titta lite i det stora uppslagsverket, men eftersom jag inte vet mer om dig är det svårt att hitta. Tack i alla fall för de uppgifter jag fått.
 
Hälsningar
Inga Lill

26
Trelleborg / Trelleborg
« skrivet: 2015-01-22, 12:20 »
Tack Eva!
 
Jag har honom senare för han var min farmors farfar Och hette då Johan Spets, samt var Carabinier och Dragon. Han hade två äktenskap varav det 2;a var med min farmors farmor Hanna Nilsdotter 1825. Hon var född i V.Värlinge 26/6 1802.Om hennes föräldrar vet jag inget heller. De här platserna är lite svåra för mig eftersom jag inte ursprungligen kommer från Skåne, men numera bor jag i Lund och framöver tänker jag åka och besöka Arkivcentrum Syd här. Jag vet också att Johan Spets dog 13/9 1835 i Trelleborg. Min farmors farfar finns med i Una Hans släkten från Trelleborg 300 år och även jag är med på ett hörn. Men det är för att hans son Nils Johan gifte sig med en kvinna som var släkt med Una och Hans. Därför finns Johan Spets och Hanna Nilsdotter bara nämnda med namn och årtal. Jag har dock lyckats få fram både födelsedatum och dödsdatum på dem, men inga föräldrar ordentligt....
Tack i alla fall för förklaringen av det här med Trelleborgs böcker...och jag har ändå bestämt mig för att leta lite mer i domböckerna framöver även från andra ställen, så det ordnar sig nog hoppas jag.
 
MVH
Inga Lill

27
Trelleborg / Trelleborg
« skrivet: 2015-01-21, 12:19 »
Hej!
Jag är på Trelleborg och letar i AD, men varför finns det inga församlingsböcker före 1809? Var går jag och letar någonstans om jag ska ha fram uppgifter före 1800-talet?
Finns det något Båtmansregister för Skåne? Jag letar efter en Boel Hansdotter som bör vara född omkring år 1750 eftersom hon får en oä son 1793 i Trelleborg, och moderns ålder anges vara 43 år. Som fader anges Båtsman Tue ? Lindström och jag skulle ju helst velat ha lite uppgifter om honom med, därför en förfrågan om båtsmansregistret som jag hittat en del av mina släktingar i Blekinge i.

28
Brännkyrka / Äldre inlägg (arkiv) till 06 januari, 2015
« skrivet: 2013-12-11, 22:28 »
Hej!
Jag undrar vart Brännkyrkas församlingsböcker tar vägen efter 1923? Det finns inga sådana, men födelse och dopböcker finns för senare. Jag söker en man som är född 1927, och han finns i dopboken men var är församlingsboken? Jag vill nämligen se om de flyttar till något annat ställe. Jag skriver inte ut mannens namn eftersom jag inte vet om det finns levande släktingar till honom. Jag vill bara veta var böckerna är. Tack!
MVH
Inga Lill

29
Dorotea / Dorotea
« skrivet: 2013-11-09, 11:47 »
Hej Jan!
Det var intressant, jag hade faktiskt inte googlat hans namn förut, men vad jag kunde se fattas en hel del av det jag har. Om du går in på Ancestry, så har jag ett helt träd med hans närmaste släkt där, och det var tack vare det berömda lövet som jag fick fatt i hans enda helsyster. Alla andra är halvsyskon till honom, men många är de. Från vilken härstammar du? Just nu håller jag på att kartlägga allas familjer och det har hållit mig sysselsatt i flera veckor. Så har du något matnyttigt till mig blir jag bara tacksam. Jag vet inte om min mail finns här, men om inte säg till. Tack!
 
Med vänlig hälsning
Inga Lill

30
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 08 november, 2013
« skrivet: 2013-11-08, 17:15 »
Tack snälla Carola!
Jag har faktiskt skrivit 10/7 i mina papper, det blev bara fel. Det är ju svårt att hitta dem om de byter efternamn, men nu har jag alla i samlad skara. Vad jag fått fram så är det 21 syskon allt som allt, men de kommer från 3 kullar och många dog små. Men det är en spännande släkt att leta på. Tack än en gång för hjälpen.
 
MVH
Inga Lill

31
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 08 november, 2013
« skrivet: 2013-11-08, 16:31 »
Hej igen!
Jag har några undringar om familjen jag frågat om ovanför här. Min farfar Erik Leonard Sandén född 3/5 1873 i Lajksjö Dorotea, bodde större delen av sitt liv som gift i Trelleborg där de flesta barn också är födda. Han talade väldigt lite om sin släkt i Norrland, varför hans barnbarn vet otroligt lite om dessa. Nu till frågan. Några av mina kusiner har fått för sig att han skulle varit av lappsläkt, och därför var väldigt förtegen om detta. Jag har suttit här och nystat upp alla hans många halv och helsyskon, men inte funnit något belägg för påståendet. Hur får man reda på det här? Är det någon som kan hjälpa mig med detta? Sedan har jag en fråga till. Bland syskonen finns 2 systrar som jag inte kan finna döda. det är Olga Paulina Magdalena Sandén född 25/1 1892 och yngsta systern Signe Ingeborg Sandén född 19/7 1899. Kan någon finna ut när de avled är jag tacksam. De kan möjligen ha emigrerat också eftersom en av systrarna emigrerade till Canada och dog där.
 
Tack på förhand!
Inga Lill

32
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 08 november, 2013
« skrivet: 2013-10-15, 20:46 »
Jag har hittat henne död i Husförhörslängden för 1861-1870. Hon dog 1865.
Tack för mig!
Inga Lill

33
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 08 november, 2013
« skrivet: 2013-10-15, 20:19 »
Tack Kristina!
 
Jag är så långt ner på Sverige man kan komma så jag är inte alls hemma så långt upp. Jag fick ta fram en karta och såg ju att Ångermanland gick in i en flik mellan Jämtland och Lappland. Nyttigt. Jag är Bleking som numera bor i Lund, Skåne. Men jag har hittat Tåsjö på Arkiv Digital, det är inget problem. Det var här jag inte kunde hitta det. Men nu vet jag ju varför. Måste ändra i mina papper.
 
Tack!
Hälsar Inga Lill

34
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 08 november, 2013
« skrivet: 2013-10-15, 18:17 »
Hej igen!
 
Jag har nu förflyttat mig ett steg bakåt i generationen och hittat det mesta, men var finns Tåsjö här på Rötter? Jag har hela tiden trott att det ligger i Jämtland och på Arkiv Digital hittar jag böckerna lätt, fast jag inte hittar och kan dödförklara en kvinna. Det gäller Min farfars farfars 2:a fru. Anders Ersson född 1824-03-17 i Tåsjö dör själv endast 43 år 1867-12-28. I dödboken står det att han är änkling, men jag vet inte när hans andra hustru Britta Christina Salmonsdotter född 1808-03-27 i Svanabyn, har avlidit, för jag hittar henne inte. Det borde vara efter 1858 eftersom de gifter sig då. Hon är 16 år äldre än sin man, så det är väl heller inte så konstigt. Egentligen har hon inget att göra med min släkt eftersom det mig veterligt inte föddes några barn i äktenskapet, men det stör mig att inte veta när hon dog. Sedan undrar jag över vad Födorådet och Födorådstagare betyder? Det står ofta framför mannens namn i särskilt dödböckerna.
 
MVH
Inga Lill

35
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 08 november, 2013
« skrivet: 2013-10-14, 22:29 »
Tack snälla Monika! Det hade jag ju kunnat tänkt på innan att titta i dödboken först. Men tack i alla fall, det syntes väldigt bra där. Annars måste jag säga att de flesta böcker som jag varit inne i, och det är många i Dorotea, från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal är väldigt lättlästa. Men den här personen som skrivit den anteckningen var inte lättläst.
Tack!
 
Hälsningar
Inga Lill

36
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 08 november, 2013
« skrivet: 2013-10-14, 17:13 »
Hej igen!
 
Hon är nog född 18/9 och döpt 22/9 tror jag när jag tittar närmare på det hela. Mor heter i varje fall Anna Märta Isaksdotter.
 
MVH
Inga Lill

37
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 08 november, 2013
« skrivet: 2013-10-14, 17:03 »
Hej!
Jag har varit inne och bett om hjälp med den här mannens familj förut för länge sedan. Det mesta har jag nystat upp själv, men eftersom det funnits väldigt många barn i 2 äktenskap, så hittar jag nu ytterligare ett barn som förmodligen dör en tidig död (så långt har jag inte hunnit riktigt än) Nu till min fråga. Min farfars far Erik (Andersson) Sandén får den 22/9 1889 sitt tredje barn i äktenskap 2. Det går väldigt bra att följa eftersom de som skrev in i kyrkböckerna antecknade bredvid barnets namn detta. Problemet med just den här flickan är att jag inte kan se vad hennes andra namn är. Jag tror hon heter Edit ? Magdalena, men kan någon se vad hennes andra namn är så vore jag väldigt tacksam. Jag har hittat henne på Arkiv Digital Dorotea bok 1888-1893 Bild 12/sid 6 C:3.  
 
MVH
Inga Lill

38
Strängnäs landsförsamling / Strängnäs landsförsamling
« skrivet: 2013-09-20, 21:23 »
Tack snälla Kerstin!
 
Hälsningar
Inga Lill

39
Hej igen Kerstin!
 
Jag har letat och letat, men jag kan inte komma till den bilden som du har ovan. Antingen är jag jättedum på det här, eller så kan jag inte komma åt den på Ancestry. Var går du in någonstans? Inte på landsförsamlingen eller? Det finns ju flera ställen, men jag känner mig hur dum som helst!
 
Vänliga hälsningar Inga Lill

40
Tack Kerstin!
 
Jag ska titta på uppgiften! Jag har nu hittat en hel del om Karls släkt i Skåne. Så det börjar så smått lösa sig. Tack än en gång för hjälpen. Det är så svårt när det kommer in på tidiga 1900-talet. Jag saknar verkligen husförhörslängderna!
 
Hälsningar
Inga Lill

41
Tack Stefan!
 
Jag har Ancestry och jag tycker det är lite svårt att forska där ordentligt, så jag undrar om jag inte ska ta en prenumeration på Svar. Arkiv Digital har jag haft för länge sedan och tycker det är lättare att läsa på deras sidor, så det lutar åt det också.Jag har bara en månadsprenumeration så jag kan avbryta den.
Jag vet inte var min faster var innan, men hon var sjuksköterska och jag vet att hon tjänstgjorde under finska vinterkriget i Norrland. Det kanske var efter giftermålet.Det skulle vara roligt om jag hittade dem någonstans, för jag hittar inte honom heller i hans födelseförsamling. Gunnel bodde ju i Trelleborg hos föräldrarna innan sin utbildning, Men var hon gjorde den vet jag inte.Det enda jag fått fram är deras uppgifter från Sveriges Dödbok 1901-2009. Jag visste hennes födelse och död och hans födelsedata innan.
 
/ Inga Lill

42
Hej!
 
Någon som vet vart Strängnäs landsförsamlings böcker tar vägen efter 1930? Jag letar efter en vigsel mellan Karl August Grahn född 1890-11-02 i Östra Vemmerlöv Kristianstads län och Gunnel Sandén född 1908-10-15 i Sollefteå Västernorrlands län Ångermanland. Hon är uppvuxen i Trelleborg och var min faster. Jag vet inte så mycket om det här paret annat än att vigseln skulle ha skett i Strängnäs omkring år 1940 och att Karl dog 1946-03-01 i Strängnäs. Jag vet ju att det borde finnas uppgifter till åtminstone 1941, men var finns de böckerna?
 
MVH
Inga Lill

43
Tack snälla Maud! Jag har hittat dem där och nu vet jag att det tydligen betyder sidnummret då. Problemet är vilken bok man ska titta i, och den här hade jag nog missat i mitt letande.Tack för att jag även fick reda på att han flyttar till Längbro, för han dör i Mosjö, Mosås och där har jag inte heller någon tur egentligen, eftersom det endast finns dödsbokens uppgifter om dödsfallet 1943. De böckerna är ju inte fotograferade än. Nu ska jag försöka med Längbro också. Tack än en gång.
 
MVH
Inga Lill

44
Hej!
Nu är jag i den här församlingen med Gustaf Adolf Ruuth född 1865-12-19. Det jag egentligen vill veta är var och hur jag hittar Folie i församlingsbok för 1920-1927. nr är 1469? Jag vet inte riktigt hur jag letar här, hur letar jag på numret? Jag har hittat mannen i Örebro Olaus Petri AIIc:5 Fastighetslängd 1920-1927 Bild 3200 sid 631 och där hänvisas till den här sidan i församlingsboken, men hur bär jag mig åt? Jag vill se när han flyttar från den här församlingen. Hittar inget i utflyttningslängderna. Den här gubben är verkligen svår för mig. Han gifter dessutom om sig 9/6 1924,efter att han blivit änkling 1922, men jag hittar inte det heller. Hans nya fru lever förmodligen också när han dör 1943, men var hittar jag dem? Jag har så svårt att ge upp det här nya paret, fastän jag fastnat med dem. Örebro har så många böcker från samma år.
Hoppas jag får hjälp med hur man letar på folienumret. Det borde ju inte vara så svårt.  
Med Vänliga Hälsningar
Inga Lill

45
Örebro (Nikolai) / Äldre inlägg (arkiv) till 2012-12-11
« skrivet: 2012-11-10, 15:55 »
Ja tack Kristina,jag har precis efter uppdatering av min dödsskiva från Riksarkivet fått fram att jag letat i fel församling, så tack igen , jag ska gå till Olaus Petri församling. Jättebra! Vad skulle jag ta mig till om jag inte hade er snälla forskare på Anbytarforum. Ni är guld värda.Tack!
 
Hälsningar Inga Lill

46
Örebro (Nikolai) / Äldre inlägg (arkiv) till 2012-12-11
« skrivet: 2012-11-10, 15:19 »
Hej Kersti!
 
Tusen tack, och det är helt rätt allting, det är jag som har fel årtal på henne, ett skrivfel. Jag tittade i min avlidne mans papper, (Hans mormorsmor) och han har alla årtal utom hennes dödsdatum och år. Så jag vill fortsätta hans forskning. Men jag förstår inte varför jag inte kunde hitta henne i dödboken, som jag har och även hittade mannen i. Varför kom hon inte fram när jag letade efter henne där? Men jag är jättetacksam för att du hittade henne. Tack så väldigt mycket! Ska försöka leta fram henne igen.
 
Hälsningar Inga Lill

47
Örebro (Nikolai) / Äldre inlägg (arkiv) till 2012-12-11
« skrivet: 2012-11-09, 22:06 »
Hej igen!
Jag går helt bet på att hitta Hanna Jeppsson Ruut född 1851-04-20 i Örsjö Malmöhus Län. Hon bor som du sa Kristina 1904 i Örebro Nikolai med man och dotter, Men sen hittar jag dem inte någonstans och jag vill ha en dödsdag på henne, för jag tror inte de skildes utan han borde bli änkling någon gång innan 1924,eftersom han tydligen gifte om sig 9/6 1924, Både han och Hanna var relativt gamla när de fick dottern Ebba och när de flyttar till Örebro från Malmö 1904 är de 39 och 43 år gamla och Ebba är 14 år, varför jag tror att Hanna som är äldst av makarna måste ha avlidit någonstans på vägen. Men var och när? Gustaf Adolf avled ju inte förrän 1943,i Mosjö Örebro län Närke, han var då 78 år, så han blev ju rätt gammal. Ebba var bara 46 år när hon avled i cancer och det har senare ättlingar också avlidit i, varför det ligger nära till hands att tro att även Hanna avled i den sjukdomen. Men varför hittar jag henne inte? Jag har tittat i Örebro Nicolai, Mosjö, de flesta böcker. Finns det någon, som kan hitta henne tro?
 
Inga Lill Henricsson

48
Örebro (Nikolai) / Äldre inlägg (arkiv) till 2012-12-11
« skrivet: 2012-11-06, 14:14 »
Tack snälla Kristina! Jag ska fortsätta forska där då. Och det var snällt att påminna om bouppteckningen, för jag vill gärna få fram dottern Ebbas bouppteckning också. Det finns en massa småsaker efter henne som jag vill ha lite bättre koll på.  
Tack, tack.
Hälsningar Inga Lill

49
Örebro (Nikolai) / Äldre inlägg (arkiv) till 2012-12-11
« skrivet: 2012-11-05, 23:31 »
Hur får man reda på folk som varit med i Babtistsamfundet och varken är döpta eller gift sig i svenska kyrkan? På ett ställe hittade jag att de gift sig borgerligt, men problemet är att jag inte finner kvinnan död och mannen står som gift vid sin död, men vigseltillfället är senare än det första. Det gäller Gustav Adolf Ruuth född 1865-12-19 Värmdö, gift 1:a gången 1889-04-09 med Hanna Jeppsson född 1861-04-20 i Örsjö. De flyttar från Malmö St Pauli til Nicolai församling i Örebro, men eftersom de redan i Malmö gått ur svenska Kyrkan och anslutit sig till Babtistsamfundet, har jag svårt för att finna dem där. Jag vet att de flyttar 1904-09-26 och har då dottern Ebba Deborah Ruuth med sig. Hon är född 1890-03-04. Jag undrar hur jag får fram när modern går bort och vem fadern gifter om sig med? I dödboken står endast Gustaf Adolf Ruuth som vid dödstillfället bodde i Mosås 4 Marielund och dog 1943-03-09 i Mosjö. Han var då gift man (9/6 1924). Fadern överlevde dottern som gick bort 1936-12-21. Jag tror inte det fanns fler barn i äktenskapet, men vet inte heller det.
Hoppas någon kan hjälpa mig med mina frågor.  
Tack på förhand!

50
Listerby / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-10-30
« skrivet: 2011-10-23, 14:43 »
Tack snälla Åke!
 
Jag har tyvärr inte sett något av allt du berättar eftersom jag inte vet riktigt var jag ska söka på 1900-talet. Att jag visste att Antonia skulle vara i Nättraby var efter att ha pratat med en nästkusin till mig vars mormor var Antonia. Hon visste att hon växt upp där, men mer vet varken hon eller jag.Jag vet var alla dog någonstans, men inte var de var som barn. Du menar att även äldsta systern var med vid flytten till Nättraby då. Jag vet vilka alla mormors oä barn var. Men jag skulle gärna vilja komma fram till fäderna också. Det hade inte varit så dumt. Jag har bara en far eftersom hon var trolovad vid det tillfället. Sedan fick hon 5 barn inom äktenskapet också. När mormor fick min moster Majna, så bodde Karl (hennes far) och hon å Harstorp 2 i Fridlevstad.
Men som sagt, jag är mest intresserad av vart äldsta systern tog vägen. Hon var ju nästan vuxen, så hon kanske gifte sig. Ska försöka ta tag i det här och leta lite efter de uppgifter du lämnat.
Än en gång tack!
MVH
Inga Lill

51
Listerby / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-10-30
« skrivet: 2011-10-22, 16:32 »
Hej!
 
Undrar om någon kan hjälpa mig att hitta min mormors äldsta syster Anna Elina Maria Karlsdotter (Karlsson) född 1889-10-14 i Rödeby, men boende i Listerby vid moderns död 1906, och även vid broderns död 1908. Vad jag vet är att yngsta systern Antonia tydligen hamnade i Nättraby hos en släkting och att fadern och min mormor Ida flyttade till Fridlevstad där min mamma föddes. När den här flytten inträffade kan jag inte hitta, inte heller vem Antonia hamnade hos och när det gäller äldsta systern är det som sagt helt stopp. Det är ju svårt att forska in på 1900-talet, men om någon vet något om det här är jag jättetacksam!
MVH Inga Lill

52
Börringe (Gustav) / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-04-21
« skrivet: 2010-02-04, 10:20 »
Tack igen snälla Ingrid. Jag har fått en massa hjälp härifrån. Och dessutom fått mail ifrån en grensläkting som också har en massa upplysningar om Karna och hennes oäkta barn. Jag är väldigt tacksam för all hjälp.
 
Mvh Inga Lill

53
Börringe (Gustav) / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-04-21
« skrivet: 2010-02-03, 15:43 »
Tack Ingrid!
Då hade jag i alla fall fel angående hennes död. För då kan det ju inte ha varit den Karna som jag hittade död 1844. Jag ska undersöka saken vidare. Det finns fler Karla Hen(d)riksdotter som skilt sig tydligen i Trelleborg. Hon stavade ju inte med d heller, men det brukar kunna vara vilket som i texterna. Jag bara undrar hur ni egentligen hittar rätt Karna i den här röran av alla. Men Henrik Jönsson är ju tydligen min farmors mormors far och hans far i sin tur är ju då farmors mormors farfar, så räknar vi tillbaka så är vi trots allt släkt på långt långt håll........kanske.
Mvh
Inga Lill

54
Börringe (Gustav) / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-04-21
« skrivet: 2010-02-01, 16:44 »
Tack Ingrid, förstod det eftersom jag själv hittade henne också efter Görans anvisningar. Försökte hitta henne efter skilsmässan, men har inte funnit henne än. Däremot fann jag henne död 16 maj 1844 i Trelleborg så egentligen behöver jag inget mer.Det står skilda hustrun Karna Hindriksdotter, så det måste väl vara min Karna. GID.1390.77.27800 Malmöhus Trelleborg Födde Vigsel Död 1829-1845 0/0 bild 234 av 238.
Hur ingår hon i din släkt Ingrid? Är du släkt med någon av hennes syskon? Vad jag kan se var de 7 syskon. Hon var ju min farmors mormor.
MVH
Inga Lill

55
Börringe (Gustav) / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-04-21
« skrivet: 2010-01-31, 14:25 »
Tack snälla Göran och Ingrid. Jag är jätteglad för er hjälp. Vad jag kan se har ni samma Karna som jag. Bara det att jag måste läst något fel på hennes födelsedatum, och fick det till att hon skulle vara född i februari. Varför det senare stod att hon var född i Gustafs förstår jag inte, men har ni hittat henne i Anderslöv i stället, är jag bara glad för det. Satt hela dagen i går och bläddrade mig igenom Gustafs. Ni på Rötters Forum har varit till stor hjälp för mig. En helt ovärderlig sida i släktforskarsammanhang. Nu försöker jag själv hitta dem och se vad jag kommer. Tack snälla igen.
MVH
Inga Lill

56
Börringe (Gustav) / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-04-21
« skrivet: 2010-01-30, 20:40 »
Tack Göran för tipset. Eftersom jag sitter i Blekinge så känner jag inte till Skåne riktigt. Nu har jag letat efter henne där men hittar inte henne ändå. Så jag gick tillbaka till Trelleborg för att se när hon föddes ordentligt. Johanna som jag hävdade att Hanna hette föddes som Hanna och heter även Hanna medan föräldrarna är gifta med varandra. För till min stora häpnad verkar det som de skiljdes 1840. Jag har svårt att läsa då texten är väldigt otydlig. Karna Hinriksdotter f. 6/2 1812 verkar ha flyttat 1838. En dotter Elna född 1834 dör 1840. Men det verkar som om Hanna följer med modern 1838. Genline GID:1390.93.27700 Malmöhus Trelleborg Husförhör 1838-1844 0/0 bild 117 av 299 är min källa som jag dock inte kan se om den är riktig. Tack i alla fall för tipset Göran för i Gustavs fick jag dessutom veta varför det var uppdelat.Där stod Lemmeströ med annexförsamlingen Börringe sammanslogs år 1780 till en församling vilken till ära för Konung Gustaf III tillades namnet GUSTAF. (Gustafs församling heter numera(sedan1931) BÖRRINGE)
Tack!
MVH
Inga Lill

57
Börringe (Gustav) / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-04-21
« skrivet: 2010-01-29, 11:48 »
Hej!
Jag blir lite förvirrad . Varför finns det så få sidor i Genline på Börringe?Vissa årtal fattas och inga husförhörslängder finns. Har det hänt något där, eller finns en annan förklaring? Jag letar efter min farmors mormor Karna Henriksdotter född 1812 i Börringe. Skulle vilja veta vem hennes föräldrar var, men kommer ingenvart. Hon finns med som mor till Johanna Andersdotter född 1836 i UNA HANS Släkten från Trelleborg 300 år vår stora släktbok, men eftersom Anders var gift 2 gånger står det bara om hans 2:a hustru mer ingående. För övrigt följer boken släktledet Anders Andersson tillbaka till Una och Hans son Olof. I boken heter för övrigt Johanna Hanna, men hon gifte sig med min anfader Nils Söderström som Johanna Andersson. Lite ovanligt tilltalsnamn på den tiden tycker jag. Enligt Malmöhus Tygelsjö E:2 Lysning Vigsel 1862-1894. Hon var Nils 2:a hustru.
Men vore tacksam för förklaringen till så lite källmaterial i Börringe.
MVH
Inga Lill

58
Bodarp / Äldre inlägg (arkiv) till 10 september, 2010
« skrivet: 2010-01-21, 18:57 »
Tack snälla Ingvar.  
Jag hittade dem själv för en stund sedan i en husförhörslängd från 1805 och upptäckte att Hanna var yngst i en syskonskara på 6 st. kanske finns det även en del döda barn. Men jag var främst intresserad av om hon hade en bror som hette Ola och det stämde. Hanna flyttar nämligen som änka tillbaka till Bodarp i närheten av en Ola Nilsson och det är förmodligen brodern eftersom åldern stämmer. Hanna gifter senare om sig med en änkeman Per Mattsson i Skegrie. Hon dör i Skegrie 9/10 1854.
Så jag är i stort sett färdig med henne.
MVH
Inga Lill

59
Bodarp / Äldre inlägg (arkiv) till 10 september, 2010
« skrivet: 2010-01-21, 18:07 »
Hej!
Söker på Genline efter Hanna Nilsdotter född 1802-06-26 i V Werlinge el. V Värlinge. Står lite olika i olika husförhörslängder. Har fått hjälp förut med att föräldrarna förmodligen är smeden Nils Sjöström och mor Bengta Jeppsdotter. Problemet när jag själv letar är att jag inte hittar V. Werlinge någonstans, bara N mm Håslöf. Var finns V Werlinge?
 
MVH
Inga Lill

60
Välinge / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-05-24
« skrivet: 2010-01-19, 09:34 »
Tack Ingvar, ska undersöka saken. Det var fin upplysning i alla fall.
 
MVH Inga Lill

61
Trelleborg / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-10-20
« skrivet: 2010-01-19, 09:20 »
Tack snälla Lasse och Annmargrete för all hjälp jag fått här. Måste läsa igenom en gång till riktigt. Det mesta har jag förut och Annmargrete jag utgick från min släktbok som jag har. Men det sista som du skrev här om min farmors far tror jag nästan är okänt av släkten Lasse. I alla fall har jag aldrig hört talas om att farmors far skulle varit gift innan och haft fler barn. Min farmor var Anna Augusta gift Sandén.Tack snälla ni i alla fall. Mycket bra det här.
 
MVH
Inga Lill

62
Trelleborg / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-01-16
« skrivet: 2010-01-16, 09:49 »
Carabinierare Johan Spets född 16/9 1793, troligen i Trelleborg, gift 2:a gången med Hanna Nilsdotter född 1802, får en son Nils född 17/9 1826. Hur får jag tag i Johan Spets föräldrar när jag endast vet hans soldatnamn? Sedan undrar jag varför sonen Nils heter Söderström i efternamn? Min farmor var född Söderström och Nils var hennes far.
 
MVH
Inga Lill

63
Välinge / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-05-24
« skrivet: 2010-01-16, 09:12 »
Hej!
Hoppas någon här kan hjälpa mig räta ut frågetecknet till ett födelsedatum. Jag har en anmoder Hanna Nilsdotter, gift mend Johan Spets, som enligt vissa längder är född 26/6 1802 i V.Verlinge. Problemet är att jag hittar en Hanna Nilsdotter född 1802 i Velinge eller Värlinge men datumet stämmer inte. Där står 4/7 som födelsedatum. Att det är rätt Hanna är jag ganska övertygad om eftersom hon har en bror som heter Ola och hon som änka senare bor i närheten av. (Husförhörslängderna.) Men när är hon egentligen född? Sedan undrar jag hur kommer man vidare när man letar på makens föräldrar när man bara har hans soldatefternamn?
MVH
Inga Lill

64
Titlar och befattningar / Karabinjär
« skrivet: 2009-12-14, 08:40 »
Hej!
Skulle vilja veta vad en Carabinierare var. Förstår att det var ett slags soldat eftersom han sedan längre fram titulerades Dragon, men har aldrig stött på titeln förr. Min anfader Johan Spets f. 16/9 1793 var Carabinierare.
Om jag vågar mig på en fråga till på detta forum, skulle jag vilja veta vad han dog av den 13/9 1835, för jag kan inte läsa vad det står som dödsorsak. Han var avskedad dragon vid sitt frånfälle. Platsen var Trelleborg.
Tack på förhand.
MVH
Inga Lill

65
Augerum / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-03-03
« skrivet: 2009-11-16, 12:51 »
Tack snälla Jörgen.  
Lite av det här upptäckte jag själv vid ett senare besök igen. Vilken välsignelse Båtmansregistret är. Hittade även en Pipare som jag inte upptäckt förut. Inte visste jag att det fanns så många Båtsmän i mina rötter. Trevlig upptäckt. Härliga namn.  
Men varför nämns inga statare? Eller gör det det? Har inte sett den tituleringen fast jag minns att det funnits statare före min egen tid så att säga.  
Förresten är det vanligt att far och son efterträder varandra som båtsmän och får samma tilltalsnamn? (mina båda Styf t. ex.)
 
MVH
Inga Lill
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+
MVH
Inga Lill

66
Augerum / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-03-03
« skrivet: 2009-11-14, 17:50 »
Aj då, blandade bokstäverna riktigt bra. GID ska det givetvis vara. Och en fråga till då Vad heter systern?
MVH
Inga Lill

67
Augerum / Äldre inlägg (arkiv) till 2010-03-03
« skrivet: 2009-11-14, 17:45 »
Hej!
Jag har en anfader, Nils Olofsson Styf, som jag funnit i Båtmansregistret. Problemet var att jag hade fel födelseår på honom. Jag hade 1754 medan Båtmansregistret har 1759. Jag har sedan varit inne på Genline och funnit honom där 1759. Jag fann även under födde det som jag tagit för hans föddelsenotis 1754, men såg då att det förmodligen var en syster till honom. Vad jag inte kan läsa ut av den svårtydda texten är vad hans far och mor heter.Modern står i Båtmansanteckningen som Maria Ingelsdotter och det köper jag, men vad heter gubbens far? Olof någonting? Han är tydligen Båtsman han också.GDI 1623.15.78300 0ch GDI 1623.14.75500 står de båda föddetexterna under i alla fall. Om någon känner sig hågad att hjälpa mig med texten är jag tacksam.

68
Listerby / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-04-02
« skrivet: 2009-10-13, 14:52 »
Tack Annika!
MVH
Inga Lill

69
Listerby / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-04-02
« skrivet: 2009-10-09, 13:56 »
Skulle vilja ha hjälp med en sak till, när det gäller ovanstående familj. Carl August Petersson f.31/12 1854 blev änkling 1906 och bor förmodligen kvar i Listerby några år till med sina barn. Sonen dör 1908 i Listerby,15 år gammal. Vart tar äldsta systern Anna Elina Maria Carlsdotter vägen? och när flyttar fadern tillbaka till Fridlevstad? Har de flyttat någonstans innan? Jag har alla uppgifter när de kommit till Fridlevstad, men tiden emellan 1908 och 1913 är blank. Det är mycket svårt att forska på tidiga 1900-talet.
Tack på förhand.
MVH
Inga Lill

70
Listerby / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-04-02
« skrivet: 2009-09-22, 14:57 »
Tack snälla Annalena och Maud för hjälpen! Då hade jag sett rätt från början i min forskning. Men på det papper jag fått i min hand fanns ytterligare en dotter som jag inte hade från början, men som dog i kikhosta och lunginflammation 3/9 1905. Och eftersom en av mina mostrar fick namnet Majna så anser jag att den här dottern är rätt. Så lite nytta av personakten har jag i alla fall haft. Jag tror att någon på SVAR i Ronneby tog fram det till mig. Tack snälla för hjälpen.
MVH
Inga Lill

71
Listerby / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-04-02
« skrivet: 2009-09-21, 21:51 »
Skulle vilja ha hjälp med en sak. Min mormor och hennes syskon var de flesta födda i Rödeby utom de sista som jag trodde var 2 till antalet. Jag har tydligen fått en personakt över Carl August Petersson född 1854-12-31 i Rödeby härifrån någon gång. Och på den finns en dotter som heter Victoria Charlotta Carlsdotter född 1899-04-13, samma dag och år som dottern Antonia Charlotta Karlsson född 1899-04-13? Fanns det en tvillingsyster till Antonia?
Jag har inte hittat henne någonstans. Båda ska vara födda i Listerby. Jag träffade Antonia när hon var i livet, men hörde aldrig att hon skulle haft en tvilling. Är mycket undrande till det här.Så snälla kan någon hjälpa mig här?
MVH
Inga Lill

72
Söderström / Äldre inlägg (arkiv) till 01 maj, 2009
« skrivet: 2006-10-19, 19:01 »
Hej!
Min farmor hette som flicka Anna Söderström, född i Trelleborg 11/9 1875. Hennes far hette Nils Johan Söderström född 1826, medan hans far i sin tur hette Johannes(Johan)Spets och var född 1793. Vi är alla med i den stora släktboken om Una-Hans släkten från Trelleborg 300 år. Farmor härstammade på sin mors sida från Una-Hans-sonen Olof. Vad jag främst skulle vilja veta är varifrån farmors farfars namn Spets kom och vad hans föräldrar hette. Sedan vad fick hans son sitt efternamn, Söderström ifrån? Det är många frågetecken.
Om någon kan hjälpa mig skulle jag bli glad, för själv kommer jag ingenstans.
MVH
Inga Lill

73
Trelleborg / Äldre inlägg (arkiv) till 2007-01-04
« skrivet: 2006-08-30, 19:54 »
Hej!
Är det någon som kan hjälpa mig att finna vem min farmors systerdotter gifte sig med. Hon heter Hilda Natalia Andersson och var född 1896 förmodligen i Trelleborg. Hennes föräldrar var Hilda Karolina Söderström född 1866 i Svedala och Carl Oscar Andersson född 1871 i Kristinestad, Finland. Mannen hon gifte sig med skulle ha hetat Schuster i efternamn och de skulle fått tre barn vid namn Hans, Hilding och Margit. Det skulle vara intressant att få reda på vad familjefadern kom ifrån och vad han hette.  
MVH
Inga Lill

74
Sandén / Sandén
« skrivet: 2006-08-30, 15:10 »
Hej! Är också undrande över dessa Sandén-släkter. I mitt fall kan jag inte finna det så långt tillbaka, men varifrån kom det? Jag föddes som Sandén och min far och farfar är båda födda Sandén. Men min farfarsfar född 1850 hette Erik Andersson-Sandén och jag har alltid undrat varifrån det kommer. Är det något sorts gesällnamn då farfarsfar var skomakare, liksom för övrigt min farfar Erik Leonard född 1873. Farfar var född i Dorotea, Lappland, farfarsfar var född i Tåsjö, Jämtland Och min far var född i Trelleborg. Jag vet inte om jag har några fler släktingar på farfars sida, men farfar hade många halvsyskon i Norrland, men kontakten var nog inte så god. Det var långt mellan norr och söder, särskilt på min farfars ungdomstid. MVH Inga Lill Henricsson född Sandén

75
Tack alla för hjälpen, Jag tror nästan att det kan vara rätt att hon är född där och att det är rätt Linnea. Hon var erkänd dotter till farfar, men fanns inte med i bouppteckningen efter farfar, och farmor var lite lömsk när det gällde kontakten, så den var nog i det närmaste obefintlig. Hon ville helst inte höra talas om farfars lilla snedsteg, men det hände före giftemålet i alla fall. Konstigt att det inte finns antecknat någonstans om fadern. Tack i alla fall. Nu kan jag själv titta vidare. mvh Inga Lill

76
Hej!
Jag är nog ute och reser antar jag, men min mans mormor var född Ruuth och det talades i släkten om att hennes förfäder skulle kommit från Finland. Tyvärr har inte min man kommit längre tillbaka än på slutet av 1700-talet i Stockholm och en rotebåtsman Johan Ruuth f.1792 (om det nu är rätt man). Senare, en av sönerna, porslins-arbetare Gustav Adolf Ruuth f. 1833, hans son bleckslagare Gustav Adolf f.1865 flyttade till Malmö där han träffade makens mormorsmor.
Inte vet jag om de kommer från den finska släkten, och min man är nog lite tvivlande, men det skulle vara roligt att veta.
mvh Inga Lill Henricsson

77
Ett nytt försök! Enligt en kusin till mig som träffat Linnea i Stockholm, där hon fanns på 1960-talet, så var Linnea född 1900. Var vet jag däremot inte. Hennes mamma vet jag inte vad hon hette, men hon gifte sig tydligen med en sjökapten och fick ytterligare en dotter som hette Elisabet. Själv gifte Linnea sig med en skräddare någon gång på 1920-talet och fick en son som hette Sten. Möjligen kan hon fått efternamnet Hagberg. Mer vet jag tyvärr inte, varken årtal eller namn. Skulle vara snällt om någon kunde hjälpa mig trots knapphändiga uppgifter. De bodde tydligen på en gata som hette Palmbladsvägen i Stockholm, om det nu finns en väg som heter så. MVH Inga Lill

78
Lösen ( + Lyckeby) / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-09-25
« skrivet: 2006-05-04, 21:38 »
Tack Bodil.
Men båda de här ovan är de jag själv kan se på Genline. Och har försökt utforska.På den översta står förmodligen hans dödsdag i kanten. Men står det 1855? Jag har letat i döda för Lösen det året och åren runt omkring, men inte hittat honom. Han var kanske inte ens i Lösen när han dog. Jag har letat i Rödeby också med samma resultat. Nu tror jag jag ska besöka Fridlevstads längder också. Så får vi se.Klart verkar i alla fall vara enligt den första bilden att Maja Lena och barnen måste ha flyttat någonstans eftersom det är streck över deras namn. För övrigt verkar det som om det finns en flicka till i familjen född 1847, Anna Charlotta. Ska titta lite närmare på det.
mvh
Inga Lill

79
Lösen ( + Lyckeby) / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-09-25
« skrivet: 2006-05-03, 16:40 »
Ang. min efterlysning av hjälp med att läsa ovan.
Jag tror att det står att Mannen dog i Räfemåla där han uppehållit sig i 3 år utan att anmäla avflytt Och nedanför  Kvinnan säges vara kvar i Rödeby Sedan står det 1847. Men jag har inte hittat Måns död någonstans och inte har jag hittat resten av familjen heller, men jag ska leta vidare.Jag är inte säker på texten och kanske står det 8 år i stället, men det stämmer inte med barnens födelse i så fall.????????
Inga Lill

80
Lösen ( + Lyckeby) / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-09-25
« skrivet: 2006-04-27, 20:29 »
Hej.
Nu är det dags igen. Kan någon läsa vad det står om en väldigt bökig familj i husförhörslängden 1845 för Öljersjö. Mannen heter Måns Månsson och är född 1810. Hustrun heter Maja Lena Svensdotter och är född 1814. De har en son Ola som är född 1840 och en dotter Carolina född 1842. De har flyttat mellan Gunnejärde i Rödeby och Öljersjö i Lösen flera gånger och ibland har hon velat slänga ut Måns men sedan har hon tydligen ångrat sig.
Tacksam för hjälp
mvh Inga Lill

81
Bro / Äldre inlägg (arkiv) till 09 maj, 2007
« skrivet: 2006-04-26, 12:38 »
Jag måste bara säga att jag nog var lite orättvis mot min stackars Petter. Jag hittade honom i en husförhörslängd för Bro 1891, och där stod det att han blev änkling 1874 och själv dog som fattighjon i mars 1892. Så nu har jag avslutat hans liv.  
mvh Inga Lill

82
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-09-23
« skrivet: 2006-04-26, 10:53 »
Tack Christina.
Det var snällt att påminna mig om Gula sidorna. Jag sitter med ett gammalt grönsaksblad framför mig men hittar det inte. Ska försöka där i stället Tack.

83
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-09-23
« skrivet: 2006-04-25, 17:23 »
En liten fråga i samband med min första fråga här ovanför. Var ligger Älmtamåla? Jag är själv barnfödd och bodde hela ungdomstiden i Björkeryd, men bor sedan 40 år tillbaka i Mörrum. Jag kan inte placera Älmtamåla, men alla andra platser runt omkring känner jag till, både runt Tving, Fridlevstad och Rödeby. Men Ämtamåla?
mvh. Inga Lill

84
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-09-23
« skrivet: 2006-04-25, 17:03 »
Tack Torbjörn!
Jag ska inte heller tro för mycket på det här utan försöka forska vidare runt familjen, men jag ville gärna veta vad det stod ordentligt för ibland kan man läsa ut av dopvittnena om det kan var den eftersökte. Det är bara så svårt att läsa ibland.
Tack.
mvh Inga Lill

85
Bro / Äldre inlägg (arkiv) till 09 maj, 2007
« skrivet: 2006-04-25, 16:53 »
Tack Hanne!
Kanske finns han kvar till slutet i Bro då. För det är säkert rätt person, men vart har familjen tagit vägen? Innan 1866 var han gift med en änka som hade barn från första äktenskapet. Men han var tydligen en riktig slarver, så hon avpolletterade väl honom. Förmodligen var det kanske bara hon som flyttade från Bro 1866. Ska titta igen.
Tack!
mvh Inga Lill

86
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-04-25
« skrivet: 2006-04-24, 19:24 »
Tack snälla Christina.  
Då kan det nog vara rätt Stina. Det är så svårt att veta. Måste hitta dem någon annanstans också. Men att Mattis tydligen erkänt faderskapet talar väl för att det kan vara hon.
Tack  
Inga Lill

87
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-04-25
« skrivet: 2006-04-24, 17:15 »
Jag har hittat lite till under 1742 i samma som ovan står det om Sven Månssons son i Mummelycke Nom Måns, hustru ? Andersdotter i Pärstorp ----- Mummelycke----pigan Elin Andersdotter (tror jag)
Kanske kan någon titta på det här också. Det kan ju vara min Måns eller?
mvh Inga Lill

88
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-04-25
« skrivet: 2006-04-24, 16:35 »
Hej!
Nu behöver jag hjälp igen. På Genline 1751.17 NONE 1696-1765 Födde,Vigsel,Död Fridlevstad sid. 539/0 står det att Elisabet Månsdotter(?)1752 i Älmtamåla fött en oägta dotter som i dopet kallas Stina. Jag tror att det står att hon bars till dopet av Kristina Andersdotter Älmtamåla. Sedan står det något om Oluf Samson och sedan något mer och Pålycke och pigan Ingri i Älmtamåla och vad står det innan namnet Mattis Håkansson i Älmtamåla? Kanske har jag läst helt tokigt, så därför behöver jag hjälp! Kan hon vara en Stina Mattisdotter som föds omkring 1753?
Visserligen har jag Tvingelshed som födelseort, men kan det vara hon i alla fall? Hon ska i så fall fått en dotter Ingri 8/9 1779 i Tvingelshed med maken Måns Svensson född ca 1741. Jag har inga uppgifter om honom heller.
Tacksam för hjälp
hälsningar Inga Lill

89
Bro / Äldre inlägg (arkiv) till 09 maj, 2007
« skrivet: 2006-04-24, 14:07 »
Jag har en anfader, Peter (Petter) Svensson född 28/9 1820 i Rödeby Blekinge. Han försvann till Ekerö i Stockholm 1861 och jag har kunnat följa hans och senare hans familjs väg ända fram till 1866. De bor då i Bro men flyttar därifrån 1866. Tyvärr kan jag inte läsa vart. Det jag egentligen är ute efter är när den här mannen avlider och var han befinner sig vid frånfället. Sedan hoppas jag att jag slipper honom mer. Han var bara min mormors farfar, men aldrig närvarande, så han är inte av något större intresse.Tacksam för hjälp.
MVH Inga Lill
 
 
Inlägget flyttades, liksom de följande tre svaren, 12 maj 2010 från Stockholm: Efterlysningar: 1866 Bro - vart flyttar Peter (Petter) Svensson f 1820.
Camilla Eriksson, moderator

90
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-06-17
« skrivet: 2006-04-19, 19:21 »
Jättebra. Tack snälla Jan-Christer!  
Det stämmer att Anna var gift med Nils Olofsson Styv i Augerum, men jag läste tydligen inte så rätt när det gällde Annas födelsedatum. Tyvärr har jag otroligt svårt med skrivstilen på 1700-talet. Jag blev glad att jag hittade hennes far i alla fall.Tack för resten.
MVH Inga Lill

91
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-04-18
« skrivet: 2006-04-17, 20:58 »
Snälla! Jag behöver läshjälp. En Anna Nilsdotter föds 1754 i södra Slätafly Torsås. Jag tror jag har hittat fadern Nils Carlsson men vad heter modern? Och vad sysslar fadern med? Jag tror det står 4 augusti som födelsedatum för Anna. Finns det fler syskon?
Tacksam för hjälp!
Inga Lill Henricsson

92
Augerum / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-08-28
« skrivet: 2006-04-15, 21:24 »
Tack snälla Jörgen.
Då måste det nog vara rätt Märta. Vilken lättnad.Men aldrig att jag kunde läsa ut att det var Styv han hette.Min släkt pendlar verkligen mellan Rödeby och Torsås vill jag lova. Flera grenar. Men tack för hjälpen även den här gången. Nu kan jag nog komma vidare tror jag.
Hälsningar
Inga Lill

93
Augerum / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-04-15
« skrivet: 2006-04-15, 17:24 »
Hej!
Nu behöver jag hjälp igen.
Sven Pehrsson född 10/7 1782 i Kopparmåla Rödeby
har en hustru som heter Märtha Nilsdotter och är född 1794. Problemet är att jag inte hittar var hon är född.Har letat först i Rödeby sedan i Fridlevstad och sist i Augerum där jag hittar en Märta född 16/11 1794 av en båtsman Nils ? och hans hustru Anna Nilsdotter. Är det rätt Märta? Vad heter i så fall fadern i efternamn? Har svårt att läsa.Vart tar familjen vägen? Jag hittar dem inte vidare.Kan någon snäll kunnig hjälpa mig med detta.
Tacksam Inga Lill

94
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-03-01
« skrivet: 2005-12-03, 14:55 »
Tack snälla alla för de här uppgifterna kanske kan jag söka vidare själv. För mig som sitter nere vid kusten i Blekinge låter alla de här platserna exotiska. Skulle hemskt gärna vilja se dem någon gång, Vi får väl se hur det blir med det. Tack i alla fall.
Vänliga hälsningar
Inga Lill

95
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-03-01
« skrivet: 2005-12-02, 19:24 »
Jag undrar om någon vet något om Carl Andersson född 1819 i Lajksjön Dorotea gift med Lisa Catharina Pehrsdotter född den 5/7 1815 i Lafsjön Dorotea. När de gifte sig och vilka deras föräldrar var.
Tacksam för svar.Ev. även dödsdatum.
Hälsningar
Inga Lill

96
Härnösand / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-12-10
« skrivet: 2005-12-01, 21:13 »
Tack Eva.
Jag har bland mina gamla foton hittat ett foto på farfar med sina 4 äldsta barn och på baksidan har han skrivit till Linnea från pappa så hela familjen visste om den här dottern. Tydligen fick aldrig Linnea kortet, men jag är nyfiken på vem hon var. Någonstans borde det väl finnas uppgifter. Jag ska leta.
Hälsar Inga Lill

97
Härnösand / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-12-10
« skrivet: 2005-12-01, 10:18 »
Tack Hanne.
Jag undrar om hon finns nämnd där. Det är nämligen min farfar och han hade nio barn inom äktenskapet och det skulle förvåna mig om någon tänkte på Linnea när dödsboet gjordes upp. Eller antecknas sådant automatiskt? Dessutom var väl inte alla syskon kompisar precis. Nu var inte arvet av någon storleksordning så det var inte mycket att bråka om. Dessutom levde farmor några år ytterligare. Men självfallet ska jag försöka ta del av bouppteckningen. Tack.

98
Härnösand / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-12-10
« skrivet: 2005-11-30, 21:12 »
Omkring 1900 studerade Erik Leonard Sand?n född 3/5 1873 vid seminariet i Härnösand. Han fullföljde aldrig sina studier (förmodligen blev han avstängd från läroanstalten) Han skall ha fått ett utomäktenskapligt barn, en dotter som kallades Linnea. Kanske var det detta som gjorde att han blev avstängd. Faderskapet erkändes och nu undrar jag hur man får reda på hur det förhöll sig med barnet och hennes mor? Var letar man?
Hoppas på svar gör Inga Lill

99
Tack Ewa, Maritha och Berit.
Jodå det var rätt Maria Amalia och en titt tillbaka i mina papper gjorde gällande att det förmodligen bara var min farfar som flyttade till Härnösand. Farfarsfars äktenskap är hans andra och i det föddes 4 barn I hans första hade han fem styvbarn + minst två egna.
Maria Amalias äktenskap måste ha varit kort, då hennes man gifte sig en andra gång. Alltså måste hon ha avlidit kort efter sonens födelse eller i samband med födseln. Får forska vidare. Nu blir det väl något enklare antar jag när jag har ett efternamn att gå på och att de var kvar i Dorotea. Tack alla!
MVH Inga Lill

100
Hur får man fram om Maria Amalia Sandén (kan möjligen vara Sandin) född 19/6 1875 gifte sig och vad maken hette? Skulle gärna vilja ha reda på när hon dog också och var. MVH Inga Lill

101
Höör / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-01-01
« skrivet: 2005-11-09, 21:18 »
Förlåt!
Det var inte alls meningen att jag skulle vilja ha sådana uppgifter. Men hus får man väl fråga om, eller.????? Dessutom är jag med i Rötters vänner, fast jag minns inte användarnamn eller lösen.
MVH. Inga Lill

102
Höör / Äldre inlägg (arkiv) till 2006-01-01
« skrivet: 2005-10-23, 21:32 »
Jag undrar om någon kan hjälpa mig med ett hus. Det fanns en gång en affär i hörnet Sanatorievägen-Nybyvägen (Sätofta) Höör. Vad hette handelsmannen och hans familj och hur såg affären ut? Mellan vilka år var det affär? Och var det en diversehandel? Vi är nyfikna på historien runt huset då en av våra söner bor där nu.
MVH Inga Lill i Mörrum

103
Finns det några nu levande ättlingar till min farfars enda helsyster Maria Amalia Sand?n född 19/6 1875 i Dorotea, bosatt i Härnösand 1890? Undrar Inga Lill i Blekinge

104
Rödeby / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-07-01
« skrivet: 2005-02-04, 15:30 »
Hej!
Kan någon hjälpa mig med en familj i Wiö, Rödeby i början av 1800-talet. Arbetskarl Sven Persson f. 10/7 1782(var någonstans?) och hans hustru Märtha Nilsdotter som jag inte vet något om utom att hon troligen är född 1794. Deras son Peter(Petter)Svensson född 28/9 1820 är min anfader, men det finns tydligen en son till som heter John och är född ca 1809. Var han son till båda makarna eller bara till en av dem? Den här familjen sätter myror i huvudet på mig och jag kommer ingenstans. Sven Perssons far och mor är tydligen Per Svensson f.ca 1742 och Maria Larsdotter f.ca 1755 i Koppermåla. Mer vet jag inte om dem.
MVH Inga Lill Henricsson

105
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-05-21
« skrivet: 2004-05-20, 20:05 »
Hej igen.
Det var nog en annan person trots allt, fast med samma namn.  
Hälsn. Inga Lill

106
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-05-21
« skrivet: 2004-05-20, 19:08 »
Förresten Tomas!
Var han verkligen gift med sin moster, eller fick jag fel för mig? Kunde man vara det? Jag har verkligen konstiga släktförhållanden.
mvh
Inga Lill

107
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-05-21
« skrivet: 2004-05-20, 18:43 »
Tack även till Tomas som hjälpt mig med lite till om min anfader Carl Jonsson.  
Mvh
Inga Lill

108
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-05-21
« skrivet: 2004-05-15, 20:10 »
Tack snälla ni!
Jag ska försöka titta vidare på det här.
mvh  
Inga Lill

109
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-05-21
« skrivet: 2004-05-15, 14:02 »
Nu försöker jag en gång till. Det förra försöket gick tydligen inte. Jag vill ha hjälp, om det går, med en man som flyttar till Blekinge någon gång 1837. Han heter Carl Johnsson och är född i Thorsås 14/8 1811 Han gifter sig 15/12 1837 med änkan Ingrid Henriksdotter född 5/2 1799 i Augerum. De får en son Ola född 19/1 1839 i Danskefly (Flymen). Det står att Carl är torpare och änkling. Vem var han gift med innan? Sedan står det att de flyttar tillbaka till Thorsås 1845. Mer vet jag inte tyvärr. Kan någon hjälpa mig?

110
Älmeboda / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-04-27
« skrivet: 2004-03-30, 22:25 »
Tack alla för upplysningar och hjälp.
mvh Inga Lill

111
Rödeby / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-07-05
« skrivet: 2004-03-30, 22:16 »
Tack snälla Jörgen för allt om min Maja-Lena och hennes föräldrar och syskon. Det var verkligen bra, för förra gången jag var i Kallinge letad jag i Fridlevstad 1820, men kunde inte hitta dem där. Så då körde jag fast igen. Men du är en pärla. Tack igen.
Mvh Inga Lill

112
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-03-29
« skrivet: 2004-03-15, 21:45 »
Tack snälla Ulla, Jan-Christer och Sven!
 
Det är fantastiskt vad hjälp man kan få av snälla människor.  
Min Maja Lena hette ju tydligen något helt annat egentligen. Jag har kanske lite fel om datumet hon var född, för jag läste det som 1814-05-25, men jag kan ha läst fel. Datum stod när hon vigdes i Rödeby 1839, men det är lite svårläst ibland. Sedan har hon fler syskon än vad jag fått fram, men namn och årtal stämmer på Sven och Magnus.
Nu ska jag leta vidare i min egen
födelseförsamling Fridlevstad. Tack än en gång.
Mvh Inga Lill

113
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-03-29
« skrivet: 2004-03-14, 17:42 »
Eftersom jag vet ordningsreglerna för den här sida och inte får gå in under Blekingesidan och efterlysa personerna i min fråga ovan, ber jag andra som har förbindelse med sidan förmedla min fråga. Jag förstår inte var jag ska hitta paret,när det inte står någonstans var de kom ifrån. Jag behöver hjälp, suck!
mvh Inga Lill

114
Torsås (H) / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-03-29
« skrivet: 2004-03-08, 21:33 »
Torpare Sven Magnusson född 1781 gift med Helena Petersdotter född 1790. Varifrån kom detta par? Kan det ha varit Torsås? Flera andra släktingar kom från Torsås. Fast kanske inte någon nära släkting. De har 7 barn, som jag inte heller vet var de är födda. Äldsta dottern heter Maja Lena och är född 1814. De bor på senare delen av 1830-talet i Hökamåla, Rödeby i Blekinge, men jag kan som sagt inte få fram var de kom ifrån. Känner någon till något om denna familj?
mvh Inga Lill

115
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-06-03
« skrivet: 2004-02-11, 22:05 »
Jag efterlyser ett foto på jorbruksarbetaren Uno Harald Petersson född 25/10 1898 i Dalby Nättraby. Han arbetade ev. i Fridlevstad på 1920-talet och var trolovad med pigan Ida Maria Karlsson från Harstorp (f. 7/10 1895).De fick en son som levde bara 16 dagar. Det blev inget giftemål och Ida fick senare en annan man. Finns något foto och bildade Uno familj? Finns det någon efterlevande i dag?

116
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2004-06-03
« skrivet: 2004-01-14, 19:10 »
Hej!
Nu behöver jag hjälp igen, eller snarare min man som forskar om sin släkt och kört fast. Det gäller ett giftemål mellan torpare Claes Jönsson född 30/6 1793 i Måstad Tving och Maria Johansdotter född 9/3 1813 i Skrävsmåla i Fridlevstad. Maria var hans 2:a hustru och trots letande i både Tving och Fridlevstad hittar vi inte när de gifte sig eller var. Finns det någon som kan reda ut detta vore vi tacksamma.
Mvh Inga Lill Henricsson

117
Tack Siv.  Det mesta av det här har jag själv fått ut, och längre tillbaka har jag fått hjälp av Olle Stenum. Att det var i Hernösand han läste var en nyhet, då jag nästan aldrig har hört annat än att farfars dotter bredvid skulle vara från Stockholm. Men jag ska titta på den första lärdomsstaden. Mvh Inga Lill

118
Finns det någon som kan hjälpa mig att hitta min farfars dotter utom äktenskapet? Hon borde vara född i början av 1900-talet. Farfar gick en tid på lärarhögskolan tror jag, men skötte sig lite illa. Vet inte hur jag ska göra för att hitta henne och hennes mor. Leonard var född 3/5 1873 och flyttade senare ner till Trelleborg. Möjligen kan han har flyttat norr ut också eftersom han är född i Dorotea, och hans 4 första barn inom äktenskapet är troligen födda i Härnösand (tror jag) hälsn. Inga Lill

119
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-02
« skrivet: 2003-02-23, 18:49 »
Tack Jörgen.  
Jag återkommer när jag kör fast nästa gång.
mvh Inga Lill

120
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-02
« skrivet: 2003-02-17, 22:28 »
Hej Jörgen.
Tack för uppgifterna om Lovisa Maria och hennes mor. Det var intressant. Men var blev Peter Svensson av? Och varför heter Gertruds båda barn Svensdotter och Mattisson i efternamn? Bara frågetecken. Men nu kan jag kanske hitta något själv, när jag har lite fler platser och årtal att gå på. TACK.
MVH Inga Lill

121
Fridlevstad / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-03-02
« skrivet: 2003-02-12, 22:06 »
Finns det någon som kan hjälpa mig med Gertrud Andersdotter i Pålycke omkring år 1832 och senare. Hon får en oä dotter Lovisa Maria 10/6 1832, men jag kan inte hitta några husförh.l för det året. De var nog på vift när jag var i Kallinge. Varifrån kom Gertrud och när föddes hon?
Är det alldeles omöjligt att få fram fadern? Om Lovisa Maria vet jag att hon blev fästekvinna till min mormors farfar och mor till mormors far. Men gifte hon sig med mannen och fick de några fler barn. Det är ett tröstlöst letande.

122
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-04-11
« skrivet: 2003-02-06, 18:05 »
Olle och Christine!
 
Tack snälla!
Från Olle har jag fått en massa material som jag ska gå igenom. Tack.
Och Christina, nämnde Erik Leonard var min farfar gift och bosatt i Trelleborg i många år. Därav intresset. Mina kusiner påstår nämligen att det inte går att forska i farfars släkt. Men si....
Tack än en gång.

123
Dorotea / Äldre inlägg (arkiv) till 2003-04-11
« skrivet: 2003-02-05, 17:40 »
Undrar om någon vet något om skomakaren Erik Andersson Sand?n född i Norrby Tåsjö 1/4 1850.
När var hans föräldrar Anders Eriksson och Elvira Maria Pehrsdotter födda. Fanns det fler syskon och varifrån kommer namnet Sand?n? Jag har precis börjat forska och vet inte hur man letar efter sådana namn.

Sidor: [1]