ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ted Eriksson

Sidor: [1]
1
Holger / Holger
« skrivet: 2015-12-10, 17:04 »
Jag installerade Holger 8.06 demoversion i Windows 10 (64-bitars) och fick felmeddelanden liknande Olles. Installerade då på nytt som administratör (högerklick -> Kör som administratör) och startade därefter om Windows på begäran. Sen har det fungerat fint.

2
Tack Carl för snabbt svar. Jag får forska vidare i omständigheterna kring namnbytet.

3
En fråga angående källan för avlidna 2007 - 2013: Är namnuppgifterna i FK:s register och Skatteverkets folkbokföring identiska?
 
Jag har ett fall där en gift kvinna står registrerad med sitt flicknamn i dödboken. I Begravda i Sverige samt hennes dödsannons står dock det efternamn hon bar som gift.

4
Antavlor och utskrifter / ANTAVLA A4
« skrivet: 2012-12-01, 12:43 »
Finns även på Mittsläktträd.nu (pdf och odf-format):
 
http://mittslakttrad.nu/mallar/

5
Antavlor och utskrifter / Antavla (träd)
« skrivet: 2012-12-01, 12:37 »
Mittsläktträd.nu har gratis mallar att ladda ner, upp till 5 generationer + proband.
 
http://mittslakttrad.nu/mallar/

6
Jag forskade på Camilla Läckbergs anor i somras och kom inte fullt så långt tillbaka som antavlan här, men enligt mina anteckningar heter Hans Engelbrektssons föräldrar troligtvis Engelbrekt Hansson och Ingri Olsdotter.
 
Lyssnar man sen på speakerrösten så har farmor blivit mormor i grafiken. Helvig Olsdotter bör alltså vara mor till Engelbrekt Hansson, här felaktigt kallad Hans Engelbrektsson. Hänger ni med?  
 
Frågan är om inte Helvigs patronymikon också blivit Olsdotter av bara farten...

7
Dottern född utom äktenskapet kanske?

8
Jag är själv inte från Västerås, men platsen ser ut att vara Krutkällarbacken: http://goo.gl/maps/YiyPa

9
Jag har stora problem med bokmärkesfunktionen i AD Online 2. Efter att ha lagt till ett antal bokmärken får jag felmeddelanden med programkrascher som följd. Har mailat Arkiv Digital och beskrivit felet. Någon som känner igen problemet?

10
Skärmklippverktyget ingår i Windows Valfria Tablet PC-komponenter som aktiveras via Kontrollpanelen -> Program och funktioner -> Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner. Mycket riktigt saknas de i Vista Home Basic, tyvärr.

11
Alternativt, använd sökfunktionen i Vista:
 
Klicka på startknappen/windowssymbolen längst ner till vänster på skärmen. I sökrutan (Påbörja sökning), skriv skärmklipp eller snippingtool. Skärmklippverktyget ska då komma upp i listan ovanför.
 
För att slippa söka igen, högerklicka på programmet i listan och välj efter eget tycke Fäst på Start-menyn, Lägg till i Snabbstartsfältet eller Skicka till -> Skrivbord (skapa genväg).
 
För den tekniskt bevandrade: Programfilen heter SnippingTool.exe och ligger normalt under C:`Windows`System32`

12
Tänkte just föreslå detsamma. Ctrl+S fungerar i AD Online 2 och underlättar en del jämfört med skärmdump. Dock är det fortfarande den bild du ser på skärmen som sparas. Storlek, upplösning och ev. beskärning av bilden motsvarar alltså fönstrets/bildskärmens.

13
Tack Niklas! Absolut, det var min tanke att kontakta er. Förväntade mig dock inget svar en söndag . Jag har skickat ett kompletterande mail till dig.

14
Jag har problem med att få över mina bokmärken från gamla AD Online (Java-klienten) till AD Online 2. Installerade tvåan (v1.1 revision 112) igår och de gamla bokmärkena läses in, men ändringar och tillägg jag gör under sessionen verkar inte sparas. Nästa gång jag kör programmet är de gamla bokmärkena tillbaka oförändrade.
 
Jag får inga felmeddelanden i den nya programvaran. Klickar jag 'Spara' i bokmärkesdialogen svarar programmet att Bokmärkena sparades på servern. Jag kan använda exportfunktionen, men den exporterade filen (adbm) innehåller endast texten json parse failed!.
 
Om jag däremot startar utan tidigare bokmärken (genom att först radera den gamla bookmark-filen) fungerar allt som det ska.
 
Någon som känner igen problemet? Jag använder Windows Vista SP1.

15
Äldre inlägg / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-09-28
« skrivet: 2009-06-28, 21:09 »
Kul tema med smalfilm! Jag skickade själv in en omgång dubbel 8-filmer för scanning härom veckan och väntar nyfiket på resultatet. Film är klart intressant och värt mer uppmärksamhet som 1900-talskälla.

16
Äldre inlägg / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-06-28
« skrivet: 2009-06-28, 15:55 »
Tack André, jag kommer att fortsätta så snart tiden tillåter. Och Lindas tanke är mycket bra. I det sammanhanget vill jag även slå ett slag för GenWikis kategorier som potentiella resurser, exempelvis:
 
GenWiki - Kategori:Forum
 
GenWiki - Kategori:Föreningar
 
GenWiki - Kategori:Tjänster
 
GenWiki - Kategori:Personregister
 
GenWiki - Kategorirtsregister  

17
Äldre inlägg / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-06-28
« skrivet: 2009-06-22, 01:06 »
Jag blir förvånad när jag läser alla negativa/tveksamma röster om nystartade GenWiki och att Anbytarforum och Google skulle göra en wiki överflödig.
 
Anbytarforum är en plats för frågor och diskussion och på så sätt en värdefull informationskälla, men till strukturen knappast ett lexikon. Man får själv gallra fram informationen från otaliga sidor av kanske flera år gamla (inaktuella?) foruminlägg. Detsamma gäller om man ska förlita sig på Google-sökningar. I ett uppslagsverk, däremot, är den grundläggande sökningen redan gjord och informationen finns samlad. Utifrån den kan man sedan fördjupa sig på valfritt sätt.
 
Wiki-formen har framför allt en stor fördel: Innehållet kan hållas aktuellt och felaktigheter rättas till genom att alla som känner sig manade kan bidra. Och för släktforskaren torde fördelen med en nischad släktforskningswiki vara given: Det genomgående släktforskarperspektivet på uppslagsord och artiklar, utan uppblandning och risk för krockar med andra, ej släktforskningrelaterade ämnen.
 
Jag har själv saknat allt detta och tycker att Andrés initiativ är utmärkt och välbehövligt för svensk släktforskning på nätet.

Sidor: [1]