ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ove Billing

Sidor: [1]
1
06) Efternamnssuffix / Namnskick - ort +ius
« skrivet: 2009-04-23, 21:35 »
Tack Ingemar för mycket värdefullt svar.
Hälsn
Ove

2
Jag är intresserad av 16- o 1700-talens invandrare. Finns det några längder alls från den tiden? (Brann det kanske upp med slottet 1697?). Jag är speciellt intresserad av namnet Becchius, Beckius, Becchio och liknande men även länderstatistik skulle vara intressant. Kan någon ge mig en ledtråd vore jag mycket tacksam.

3
06) Efternamnssuffix / Namnskick - ort +ius
« skrivet: 2009-04-16, 19:03 »
Man ser då och då namn på framför allt präster, där namnet bildats av en ort med tillägget -ius. Jag såg nyligen Gudhemius (från Gudhem) och kommer också ihåg biskopen Angermannius. Vad betyder mer exakt denna ändelse? Jag vore också tacksam för lite fler exempel, samt om det var vanligare under en viss period.

4
Bechius / Beckius / Bechius / Beckius
« skrivet: 2009-03-29, 20:07 »
Bechius (Beckius ..) - hugenotter?
 
Jag är intresserad av Bechius som ev. hugenott-invandrare. En bekant schweizare med sådant namn hat bett mig leta efter ev.  hugenottspår till svenskar med det namnet. Jag har hittat en del präster i Skaraborg på 15-1700-talen men de ser ut att vara svenskar, dock mer tro än vetande. Tacksam om någon kan förmedla mer kunskap om detta

5
Aubigné / d'Aubigné / Aubigné / d'Aubigné
« skrivet: 1999-02-04, 19:12 »
Nej, men jag har en del om ett par bröder till honom, den ene, Johan Abraham f. 83, handskmakare i Laholm, och den andre, Christopher, f. 89, köpman i Helsingborg och senare notarius publicus i Stockholm. Ursprunget har jag också något lite av. Jag är tacksam för mer info och ger också mer info.

6
Datorprogram (för släktforskning) / Milleniumsäkert program?
« skrivet: 1999-01-06, 16:09 »
Disgen har så vitt bekant inga problem med år 2000. Jag har själv ställt om min dator till år 2000 och såg inga problem vare sig i Disgen eller annorstädes. Disgen använder mig veterligt bara datorklockan i samband med beräkning av ålder vid utskrift av födelsedagslista och den såg korrekt ut.  
En sak kan här förtjäna en liten kommentar. Chipset i äldre datorer kan rapportera fel årtal efter år 2000 och då blir det förstås fel även i Disgen.

Sidor: [1]