ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Mats & Ylwa Woxmark

Sidor: [1]
1
Släktnamn / Hedvig Sophia Hellman (Brummer Mörner)
« skrivet: 2021-03-12, 11:27 »
Hej!

Jag undrar om det är någon som har ytterligare information om Hedvig Sophia Hellman f.1760 ?, död 7 dec 1793 i Stockholm. Vet ej vilken församling eller var jag ska leta vidare.

Hon är Gift 1:a gången med Carl Gustaf Brummer f. 30 april 1749 i Dragsfjärd, Finland, gift 2:a gången med Carl Mörner f. 24 jan 1749 i Eke, Bro, Stockholms län. Vi har endast hittat bifogad information i Svenska adelns ättar-taflor, och där står det att hennes far är direktören Eric Hellman. Vem var han? Familjeförhållanden? Syskon? Barn?

Tacksam för alla tips!

Med vänlig hälsning

Ylwa Woxmark,
Rättvik

2
Släktnamn / Släkten Specht, Västervik
« skrivet: 2020-10-12, 17:19 »
Hej!

Letar med ljus och lykta efter information om min farmors mormors morfar Frantz Ludvic Specht (stavningen har varierat beroende på källa) som verkar ha arbetat på Linnefabriken i Kalmar län runt 1756. Han sägs vara född runt 1722 i Nordrhein-Westfalen, och flyttar till Rönö i Östergötland mellan 1757-1765 för att slutligen hamna på Mariebergs Herrgård i Björkvik, Södermanlands län 1765, där han benämns linvävarmästare. Han dör 17 jan 1802 i Wisbrostugan i Björkvik som linvävarmästare.

Det har varit väldigt svårt att hitta information om släkten Specht, om det fanns några fler i Västervik där jag vet att han finns 26 dec 1757, då han får en dotter, min farmors mormors mor. Dopvittnen är andra namn verksamma vid Linnefabriken, såsom Niss, Scherberg, Brask (Brusk?). Fanns det fler Specht i Västervik, finns det någonstans jag kan leta för att hitta mer information om exakt födelsedatum och övriga familjemedlemmar? Finns det fler här inne som forskar på släkten/-erna Specht? Allt är av intresse, här har jag kört fast!

Med vänlig hälsning

Ylwa Woxmark,
Rättvik

Sidor: [1]