ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Cecilia Persson

Sidor: [1]
1
Hej!

På semestern roade jag mig med att gå igenom alla gamla fotoalbum jag hittade hemma hos min svärmor. Ibland dem hittade jag ett med foton som såg ut att komma från nordamerika då det involverade jaktbyten och snöskor.

Frågade och fick veta att en släkting hade åkt till Alaska(?) och dött när han åkte linbana över nån flod (det sägs att den var byggd med begagnade kablar han köpt från gruvor så det var nog lite tvivelaktig status på dem).
Det finns även ett foto på linbanan där det på baksidan står "Det var orsaken till Johns död" och en stämpel "H.H. Douglas & Co, Prince George, B.C".
I albumet finns även ett foto på en stad där det står textat "Winfield, Alta" men jag har inte lyckats hitta den på nån karta. Samt ett lagfoto som ser ut att vara på ett lag som spelar "amerikansk fotboll" dock utan att ge några ledtrådar.

Efter ytterligare rotande bland album och papper hittade jag ett pass för en Johan Alfred Arvidsson, utfärdat 1923-08-10 av konsuln i Trondheim. Passet var för inresa till Canada och giltigt i 3 månader.

Sedan lämnade han Trondheim med båt dan efter, 1923-08-11, enligt https://www.digitalarkivet.no/view/8/pe00000000223194 med destination Canada.

På passets baksida finns en dålig stämpel där jag bara kan uttyda "Landed" "15 AUG 1923" och (tror jag) "TYNE PORTS"

Min sambos farfars svägerska hade en bror, Jonas Alfred Arvidsson född 1885-11-20 i Torp, Västmanland och med berättelse, fotoalbum, pass så tror jag att det är han som hela historien handlar om.

I albumet finns ett antal foto på samma person, och jag misstänker att det kan vara Jonas men svårt att jämföra dem med passfoto där han ser mycket yngre ut och mer "välvårdad".

Skulle behöva lite tips för att se om han går att hitta i Canada. Skulle vilja veta var han bodde, om det var Canada eller Alaska, och när han dog.

Jag har MyHeritage och har försökt leta där utan att lyckas (fast jag och MH söksystem är inte riktigt kompisar).

/Cecilia

Bifogat är:
passet (nästan A3storlek med 2 sidor, en på franska och en på engelska)
text på framsida pass
stämpel på baksida pass
linbanan

2
Gävle Staffan (från 1916) / Karl Axel Svensson
« skrivet: 2021-08-23, 20:39 »
Hej!

Enliigt ett rykte i min sambos släkt så ska de på något vis vara släkt med de som skapade cirkusakten The Svensons (https://www.arbetarbladet.se/artikel/sa-minns-vi-calle-svensson).

Jag tänkte se om jag kunde hitta hur de är släkt och jag har letat på Anna Gretas sida, kollat hennes syskon samt både hennes mors (Fernqvist) och fars (Lindgren) syskon men inte hittat någon koppling.

Tänkte därför kolla Calles sida men lyckas inte hitta honom i Arkiv Digital hur jag än söker.

Vad jag vet om honom:
Carl Axel Svensson, född 1928-05-31 i Gävle Staffan (enligt Sveriges befolkning 1960 som jag hittade via sökning på Anna Greta)

Något tips på hur jag kan få tag på nåt att nysta vidare i?

/Cecilia

Sidor: [1]