ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Susanne Åkerfeldt

Sidor: [1]
1
Generalmönsterrullor / Livkompaniet vid Upplands Regemente
« skrivet: 2023-04-16, 18:20 »
Hej!
Min anfader Erik Djerf Lindrot (1772-1833) tjänstgjorde inledningsvis under namnet Lindrot vid Svea Livgarde under åren 1795-1801, då han övergick till Livkompaniet under Upplands regemente (Forsby rote, Björklinge socken, Uppland). Han finns med i generalmönsterrullorna för 1803 och 1807. 1807 års rulla är upptecknad i Pommern, varför jag utgår från att han fysiskt var på plats där. Eftersom livkompaniet skulle skydda regementschefen bör det också vara rimligt att hela kompaniet var på plats med regementschefen.


Jag skulle dock gärna vilja söka reda på om min anfader deltog i följande strider under de närmaste åren, som slaget vid Oravais, marschen upp i Finland, korta kommenderingen till Åland, marsch mot Norge mm. Översiktlig information om att Upplands regemente på nätet ger vid handen att regementet med viss bataljon deltog i dessa insatser. Frågan är bara i vilken omfattning ’min’ anfader var utkommenderad.


Eftersom han var soldat vid roten (vice korpral) fram till sin död 1833 (som är antecknats som ’död av vådlig händelse’ - ett till synes olösligt mysterium då dödböcker för Björklinge är förkomna för den tiden) var han ju ’fit for fight’ i alla fall.


Vet någon om det finns andra källor, rimligen inom militaria, att rota i för att om möjligt få information om ovan? Skulle vara spännande att kunna följa honom.


Att han sannolikt var utkommenderad till arbete med Göta kanal runt 1830 är sannolikt, en indikation är att vi har en silversked stämplad i västSverige då och har ingen annan släktanknytning dit. Vet någon om det finns arbetslistor för kanalbygget är också detta intressant.


Håller tummarna för några tips! Bästa vårhälsningar från SusNne

2
Uniformer och utrustning / Uniform infanteriet 1912?
« skrivet: 2022-01-09, 20:59 »
Jag har en fråga om min mormors bror Knut Andersson, som gjorde värnplikten 1912. Enligt vplkort på Arkiv Digital (bif) mönstrade han vid Uppsala inskrivningsområde vilken är rimligt då han bodde i Knutby, en socken i Uppland. Han fördes till infanteriet och så vitt jag tyda regementets beteckning på kortet är det I 2.


Problemet är dock två. 1. Hur kan någon från Uppland föras till Värmland (I2 låg i Karlstad)? 2. Bifogade porträttfoto av Knut. Den uniform han bär verkar vara den som bars av Livregementets dragoner, vilket rimmar väl med att den studio som tagit fotot var belägen i Stockholm.


Kan någon lösa mysteriet? Läser jag fel på vpl kortet - står det K2 och inte I2? Kunde Knut ha blivit utlånad till livgardet? Hade även I2 någon sorts paraduniform?


Tacksam för tips från er mer militärkunniga! /Sussie

3
Hej på er kunniga forskare på Kalmar
med omnejd!
För ett par veckor sedan fick vi stor hjälp med att identifiera ursprungliga ägarna till en Kalmar silverkanna från 1790 genom initialer ingraverade i kannan. Nu vill min svärson Niklas gärna få hjälp med ett annat föremål i samlingen.


Sockerskålen på bif bild tillverkades av silversmeden Lars Magnus Kallerström i Kalmar 1779 enligt stämplarna. Den har gravyr med vad vi tycker ut som H B S. Har någon pigga idéer vilken förmögen 1770-talsperson som kan dölja sig bakom dessa? Borgare i Kalmar? Kyrkoherde någonstans i närområdet?. Vi är förstås tacksamma för alla uppslag. Någon lämplig bouppteckning efter någon med H B initialer har jag dock inte hittat i Riksarkivets sökfunktion. Jag har inte nu tillgång till PLF-skivorna för sök så det kan ju vara en ingång.


Stort tack på förhand för hjälp med klurandet! Hälsningar, Susanne

4
Kalmar stadsförsamling / Förmögn borgare Kalmar 1790
« skrivet: 2021-03-25, 21:07 »
Hej!
Min svärson har nyligen köpt en gammal silverkanna som är stämplad 1790 i Kalmar och märkt med initialerna FB (troligen mannens initialer) och  AER (troligen kvinnans). Rimligen bör kannan, som vägde 61,5 lod ha tillhört någon av stadens mer förmögna borgare vid den tiden. Har någon en idé på lämpliga personer? Kanske i släkterna Bruun, Berg eller Brandt?
Alla tips mottages tacksamt!

5
Uppsala (domkyrkoförsamling) / Hur hitta i hf-längd 1907?
« skrivet: 2019-10-20, 15:46 »
Min mormor Frida Augusta Andersson flyttar in till Uppsala domkyrko den 15 november 1907 och flyttar ut den 12 februari 1909 (AIIaa:16 p. 474). Anteckningen där tyder jag till Fj. 7 69. Hur hittar jag henne i hf-längden, dvs. så jag ser var hon bodde? Jag trodde möjligen Fj. kunde betyda Fjärdingsroten men hitar henne inte där på uppslag 69. Några tips hur jag kan finna Frida i hf-längden under hennes vistelse i Uppsala? Mvh Susanne

6
Västra Karup / Ola Peter Pettersson Mäsinge
« skrivet: 2017-10-14, 17:42 »
Hej Västra Karup forskare!
I en gammal post från 2011 här efterlystes info om sjömannen Ola Peter Pettersson, född den 14 augusti 1845 i Mäsinge, Västra Karup. Jag såg denna post i somras och har privat svarat forskaren, men tänkte kanske också andra kan ha intresse av informationen.


Ola hamnade efter en tid som sjöman som lantbrukare i Minnesota och dog - som Olaf P Peterson - 1933 i Henning, Minnesota. Han var i sitt andra äktenskap gift med min mans mormors kusin Hilma Anderson från Ålem, Småland.


[size=78%] Bifogar dödsannons och foto av Ola/Olof med hustru Hilma och hennes söner. Om någon är mer intresserad av Olofs öden, hör av er - det finns ättlingar från barnen i hans första äktenskap i Minnesota (förutom ättlingar till hustrun Hilmas barn med sin förste man Lewis Thomas, för övrigt född i Norge som Laurits Christensen Tomasrud). Hälsningar  från Susanne i Kalmar [/size]

7
Tengene / Lindström född i Grästorp 1857
« skrivet: 2017-02-19, 00:05 »
En avlägsen släkting på min mans sida, Hulda Högström (1859-1956) gifte sig i Chicago den 14 juli 1883 med John Lindstrom. Paret fick flera barn och jag har kontakt med ättlingen Megan Lindstrom, som bor i Minneapolis, Minnesota. John Lindstrom avled i Wilmette, Cook county, Illinois, den 10 januari 1943. I hans dödsattest är angivet att han var född den 18 oktober 1857 i "Grastop, Sweden" och att fadern hette John Lindstrom.  Jag kan inte få det till annat än att det borde vara fråga om Grästorp, som - så vitt jag kan förstå - hör under Tengene församling. Där har jag dock inte hittat John/Johan i födelseboken, inte heller i någon av de närliggande församlingarna (har kollat via Arkiv Digital i Trökörna, Flo, Vänersnäs, Essunge, Bjärke och Särestad). I de amerikanska folkräkningarna för åren 1900, 1910, 1920, 1930 o 1940  varierar uppgiften om Johns invandringsår mellan 1880 och 1885. Eftersom han helt klart gifte sig i Chciago 1883 bör han dock ha invandrat innan dess. Har någon tips om var jag kan hitta denne man i de svenska källorna? I 1900 US census är födelsedatum angett till oktober 1857, övriga census endast åldersuppgift. Någon annan närliggande församling jag bör kolla? Jag är inte så hemma på geografin i de här trakterna tyvärr. Hälsningar från Susanne i Läckeby norr om Kalmar

8
Østre Bærum / Svenska glasblåsare i Östra Bærum
« skrivet: 2016-12-30, 00:37 »
Frans Gottfrid Esaiasson, född 1865-10-25 i Lenhovda, Kronoberg. gift 1889-06-30 i Madesjö, Kalmar med Hulda Kristina Johansson, född 1873-12-08 i Kvarnaslät, Madesjö, Kalmar.


Jag söker reda ut vad som hände med ovanstående avlägsna släktingar på min mans sida som utvandrade från Boda glasbruk, Algutsboda, Småland tillsammans med sin familj 1899 till Norge. Jag har funnit dem i 1900 års folkräkning i Östre Bærum, Akershus, men undrar vad som hände med dem sedan. Två söner utvandrade till USA, två återvände till Sverige och dog där. Men vad hände med föräldrarna, de finns inte i Svensk Dödbok så sannolikt dog de i Norge -  har någon tips på hur man söker reda på det? De levde i alla fall 1921 då hustrun är närvarande vid bouppteckningsförrättningen efter sin far Joel Johansson i Madesjö, Kalmar.


Gottfrid var glasblåsare på Boda glasbruk vid utvandringen och arbetade även i detta yrke i Norge enligt 1900 års folkräkning. Även sönerna som utvandrade arbetade i detta yrke. Också en glasblåsande bror till Gottfrid utvandrade till USA och av namn av döma i 1900 års folkräkning kan också en annan bror ha följt med till Norge. Esaiasson är ju ett inte alltför vanligt namn.


Hoppas någon kan ge lite tips om hur jag går vidare med detta, Stort tack på förhand för hjälp! God släktforskarfortsättning till alla!

9
Källor och arkiv / Dödsfall i Norge 1900-talet
« skrivet: 2016-12-30, 00:21 »
God fortsättning!
Hur hittar man dödsfall i Norge under 1900-talet? Finns det något motsvarande Sveriges dödbok? Jag har letat i gravminnen och sökt på DIS Norges hemsida utan framgång.


Försöker hjälpa en amerikansk släkting med hennes norska släktingar. Det gäller dels en Theodor Marius Salvesen (född 1897) som enligt familjeuppgift ska ha dött på ett hem för pensionerade sjömän i Oslo under 1970- eller 1980-talet, dels en Severin Salve Salvesen (född i Spangereid 1864) och död "sannolikt på 1940-talet". Jag hittar familjen i 1900 års folkräkning. Theodor har jag sannolikt hittat begravd på Vestra kyrkogården i Oslo enligt Oslo kommuns sökbara lista över begravda, dock utan dödsdatum.


Tacksam för alla tips var jag kan leta mer på nätet!

10
Ålem / Maja Christiansdotter i Buggemåla
« skrivet: 2016-04-17, 21:52 »
Hej! Jag har efter flera års bortovaro åter tagit itu med min mans anor på hans mormors sida i Ålem. PLF-skivan är onekligen ett gott verktyg för att finna öppningar i fall där husförhörslängderna inte gett något .... :) Nåväl, till min fråga. Jag har på en sida kommer ner till bonden Sven Trulsson, f. 1701 (åu) d. i Buggemåla 1789-05-21, gift 1722-01-07 i Ålem med Maja (Marjed) Christiansdotter. Vid vigseln anges både brud och brudgum komma från Buggemåla. Maja dör 1769-11-21 i Buggemåla och utifrån åldersuppgiften borde hon vara född ca 1704. Christian verkar inte vara ett särskilt vanligt namn i Ålem vid den här tiden. 1703 föds dock en flicka, Kerstin, i Buggemåla som dotter till en Christian (utan efternamn). En Christian Persson från Buggemåla gifter sig, dock redan 1674, så det låter osannolikt att denne Christian är far till vare sig Kerstin eller Marjed. Sexmannen Christian Persson från Buggemåla som avlider 1711-04-09 borde dock kunna vara den som gift sig 1674 enligt dödsbokens åu (79 år = född ca 1632), även om man också kan tänka sig en ytterligare generation emellan. Har något forskat på dessa personer och kan bringa någon klarhet i vilken Christian som Maja var dotter till? Om någon skulle ha en idé om varifrån Sven Trulsson härstammar vore det också toppen, eftersom ingen 'passande' Sven finns i Ålems födelsebok. Varma hälsningar, Susanne i Läckeby

11
46 Ordet är fritt om släktforskning / Årets Påskägg
« skrivet: 2004-04-07, 19:21 »
Till anbytarvärden Peter skickar jag här årets största påskägg, fyllt med favoritgodis, favoritfrukter och en vacker påskbukett. Tack för att Du alltid lika tålmodigt håller styrsel på anbytarforumet.  
 
Glad Påsk på Dig och alla andra Glada Släktforskare
 
hälsar Maiken

12
000 - Hur mycket... / 1870
« skrivet: 2007-09-15, 18:11 »
Hej!
 
Jag håller på och forskar om en släkting som gick i konkurs 1869 och det vore då intressant att kunna omsätta värdet av de skulder han hade och hans egendoms åsatta värde i relation till nutida penningvärde. SCB:s lathund går bara från 1914, så vitt jag kan se. Jag har för mig att jag hört talas om en hemsida där sådana här uppgifter finns. Någon som kan ge mig ett tips? T.ex. såldes en jordbruksfastighet för 7 111 Riksdaler år 1870 - att den var värd ganska mycket kan jag förstå, men hur mycket? Tack på förhand för hjälpen! Hälsningar, Susanne i Kalmar

13
Abscessus / Abscessus
« skrivet: 2004-12-10, 13:07 »
Hej! Jag undrar om någon kan ha lite tips på vad som egentligen orsake följande personers död:
 
1. Abscensus. Rasbo, AB, dödbok 186303-12. 39-årig familjefar dör så vitt kan utrönas plötsligt (yrke bonde). Abscens används ju i hf-längder för att utrycka att någon inte är närvarande, men vad kan det betyda i detta sammanhang. Hjärnblödning så personen blev medvetslös?
 
2. Struplungsot. Knutby, AB, dödbok 1846-93-26. 50-årig bonde. Endast en annan benämning på lungsot eller kan man tänka sig någon skada på strupen genom olyckshändelse eller liknande?
 
Tacksam för alla tips! Sussie

14
Främmande / Främmande
« skrivet: 2007-04-13, 21:19 »
Nej, det är nog enviksmål.
 
Björn skrev så här i ett gammalt inlägg: Jag pratar enviksmål, som är en ålderdomlig bergslagsdialekt från nordöstra delen av Bergslagsområdet.

15
Förnamn - S / Syster
« skrivet: 1999-07-07, 23:47 »
Har  någon träffat på namnet Syster?

16
Förnamn - J / Josta
« skrivet: 2000-01-07, 20:53 »
(Samma flicka som får namnet Rossi.)
 
Har hittat detta något udda förnamn på en flicka som föds 1919 på Öland (Vickleby). Hennes
morfar kommer från Ystad, Skåne och hennes far från Barkaryd, Blekinge, övrig familj från Öland.
Morfaderns släkt heter Rosengren, en idé jag har är att dom tillhör resandesläkt och att det kan vara
något sådant som är orsak till namnet. Men ingen annan i familjen har ovanliga namn.  
 
Har någon sett namnet någon annanstans? Och var kommer ett så udda namn ifrån?  
 
Mvh//  
Lotta

17
20) Engelska / Sockennamn i USA brev
« skrivet: 2007-09-09, 14:36 »
Hej!
 
Jag har ett dokument, där en amerikansk släkting sannolikt på 1930-talet skrivit ner en del familjehistoria. Kan någon tyda vilken socken personen som omnämns i dokumentet (Olaf P Peterson) är född i? Det är översta raderna i bifogade text. Att det står Vestra .... socken är ganska klart. Men vad heter socknen? Och vilken socken avses på raden inunder, sannolikt en grannsocken? tacksam för all hjälp! Hälsningar, Susanne i Kalmar  

18
Mora / Mora födelsebok 1816 nr 142
« skrivet: 2003-03-09, 20:04 »
Jag har nästan alla mina rötter i Småland och i man alla sina i Småland - så när en av mina anor nu drar sig uppåt Dalarna får jag problem med att söka tyda prästernas kråkfötter! Hoppas någon med bättre lokalkännedom kan hjälpa mig .....
 
Min fmmff Olof Ersson var född den 17 oktober 1816 i Mora. Han återfinns under nr 142 i födelseboken för Mora detta år. Men vad heter hans far och var bor föräldrarna? Jag tyder det till Jugos? Eric Jansson och dess hustru Anna Olsdotter från Bisa?. Kan det vara rätt? Någon annan som forskat på denna släkt? Mvh Susanne Åkerfeldt

19
Archive - Swedish names / Norse names at turn of Century,
« skrivet: 2008-09-13, 01:37 »
My grandfathers name was Ragnar, and it is my middle name, too.  My cousins told me it is an old fashioned name in Sweden.  In my family, and in in looking at the names in the church records, Norse names such as Ragnar, Hjalmar, Einar, etc seemed to have been in fashion from about 1880-1920, but before that, it seems to have been all Ole, Per, Johan, etc - more biblical names.  (Though I know Olaf was also a Viking name).   Was there a revival of interest in Viking times, nationalism, or mythology that triggered this fashion?  
 
(My Grandfather used to tell me we were decended from Ragnar Lodbrok, but sadly, I have found nothing to colaborate this fact. ;-) )

20
Archive - Swedish geography / Skona??
« skrivet: 1999-10-09, 08:28 »
Kan noen hjelpe min amerikanske kusin med hans spørsmål?
Can anyone help my American cousin with his question? :
 
>I have a couple of questions to ask you. The first, being, have you ever heard of a place in >Sweden called SKONA?  
 
Please reply to Charles Swanson  
carlos1@zebra.net
 
Thanks,
Kari

21
Archive - General questions / Swedish name for Joseph?
« skrivet: 1999-10-09, 08:34 »
Can anyone help my American cousin with this question?
 
>The second, being, what would the name Joseph be in Swedish?
 
Please also reply to
Charles Swanson
carlos1@zebra.net
 
thanks from Kari

22
Archive - General questions / """"Bouppteckning"""" question
« skrivet: 2008-06-25, 17:19 »
Are on-line sources available to locate bouppteckning information for my great-great grandparents who remained in Kalmar län after a son and daughter emigrated to the U.S. in 1869?  I have names, death dates, and location information for starters.  Thanks!

23
Bob Johnson, USA, is looking for his Swedish ancestry. Can anyone help out? This is the information available from Bob: My grandfather and grandmother both came from the same area.  Kulltorp, Kalmar Län, Sweden. My grandfather was John Gottfrid Johanson. born July 3, 1884, Kultorp d. 1945 Ainsworth, Brown Co., NE. He had 2 brothers Arvid and Albin and one sister Anna. His parents
were Janne Johanson and Charlotta Johnason. He served in the Merchant Marines from the age of twelve. Immigrated to America in March 1907
aboard the Oscar II fro New York. Married Ragnhild Mathilda Petersson(also spelled Pettersson I'm not sure which is correct) August 9, 1908. Ragnhild was b. 6 July 1887 Kalmar, Sweden d. Sept 6, 1957 Ainsworth, Brown Co. , NE.  I have her lineage back to 1788.

24
Sporre / Sporre
« skrivet: 2006-01-20, 21:49 »
Har någon stött på svärdfejaren Nicolaus Sporre i Uppsala, gift med Helena Wahnberg? De fick sonen Nicolaus där den 9 oktober 1920. Alla uppgifter av intresse. Mvh Martin

25
Söderberg / Söderberg
« skrivet: 2003-05-05, 14:07 »
Petter Söderberg f.1759 trol. Malung.
 
Skulle vilja veta hur släkten så småningom har fått namnet Berglund. MVH Maritha

26
Henning / Henning
« skrivet: 2012-02-12, 00:05 »
Stig!
 
Takk for svaret.  Jeg har forresten en pdf-fil (tilsendt fra Riksarkivet) av kontrakten Joes Henin (m.fl.) inngikk i Liège 28 juni 1627.
 
Hilsen  
Oddbjørn J.

27
Emigrantkällor / Immigrant - invandrararkiv?
« skrivet: 2012-04-29, 17:56 »
Har just nu ett problem med att hitta när en person kommer till Sverige - någon gång runt år 1900 +/- 1 år. Vilka arkiv finns tillgängliga? Var det tull eller andra mydigheter som registrerade den nyanlände? Och i vilka arkiv kann det finnas material?
 
Just i det här fallet gäller det en ankommande från Finland, som finns med i Folkräkningen 1910 men inte år 1900, eller tidigare. Har även sökt i de finska immigrantarkivet utan att hitta åt personen. Om det skiljer sig något åt hur personerna togs om hand mellan olika landsdelar så kom personen från Vasa län i Finland och till Jämtlands län. Så antagligen båtvägen över Kvarken kanske till Umeå, Luleå eller någonstans lite längre söderut.
 
Tack för uppgifter om bra källor!

28
Hej!
Jag söker efter Johannes Johansson f 1778 02 16 och Carl Johansson f 1780 02 06 i Burseryd, Småland. flyttade till Onsala, Halland. Carl kom till onsala 1796. De flyttade till USA. Går det att finna bröderna i Amerikanska folkräkningarna efter 1796? Någon av dessa skall ha ägt ett skeppsvarv?
 
Med vänlig hälsning
Anders Stallgårdh
Borås

29
I am looking for John O'Donnell,(born Irland)Woburn married to Mary A.Coleman, their daughter Annie O'Donnell married in 1907 in Boston with my relative Herman Georg Magnusson, Winchester was born in Mariestad, Sweden in 1882, emigrated to Boston in 1902
Kind regards
Inger

30
Hej!  
 
Jag har i många år förgäves försökt finna min mans farmorsfar Karl Mauritz Holm, född den 27 maj 1873 i Helleberga, Småland. Föräldrar: F. sjukvårdssoldaten Karl Alfred Holm och hans hustru Gustava Abrahamsdotter. Familjen bosatte sig sedermera i Annelund, Skårebo, Kristvalla församling, Kalmar län. Mauritz utvandrade därifrån i februari 1889 från Göteborg och bosatte sig först i Minneapolis. I USA kallade han sig Charles M. Holmes. Senast avhörd 1893, då han bodde i Euclid, Minnesota och arbetade som bokhållare på ett spannmålsföretag. Det är omöjligt att finna honom vidare i vare sig Canada eller USA.
 
En tanke kunde ju vara att han begav sig till Australien. Det finns en man noterad som svensken Chas Holmes, 21 år, som i februari 1894 beger sig från New York till Sydney, New South Wales (källa Ancestry). Kan någon ge tips hur man söker i australiska källor efter denne man för att utröna om det inte alls är vår man eller om det finns någon möjlighet att det är han? Jag har sökt på National Archives Australia on-line utan att hitta något.

31
Gärdslösa / Gärdslösa
« skrivet: 2013-02-15, 14:54 »
Hej igen!
 
Hon fanns ju med på 1880 års Folkräkning
Försvann kanske i mängden
 
/anita

32
Tuna / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-07-02
« skrivet: 1999-04-28, 20:18 »
Är det någon som har nosat på Tuna-Upplunda i sin forskning?

33
Hållnäs / Äldre inlägg (arkiv) till 2000-09-08
« skrivet: 1999-01-24, 20:39 »
Eric Marcusson i Hållnäs omnämns som arvinge till borgaren Daniel Olofsson i Umeå stad i ett domboksprotokoll från 1651. Sannolikt var Eric gift med en dotter till Daniel. Jag är intresserad av om någon har uppgifter om denne Eric och om det finns några belägg för att han skulle ha varit gift med en Danielsdotter. Alla uppgifter om denne Eric och hans familj är av intresse.

34
Jag försöker spåra min morfars faster Anna GUSTAVA, född den 25 september 1857 i Björklinge som dotter till Anna Maria Larsdotter (1834-1893). Anna Maria var ogift då och gifte sedan sig med min morfars farfar torparen Erik Carlsson (1812-1883) och de fick tillsammans barnen Carl Gustaf Ericson (född 1863, min mff), Erik Emanuel Ericson (född 1868) och Maria Charlotta (född 1871).
Gustava gifte sig med Adolf Thelin och familjen var bosatt i Stockholm. Adolf arbetade som åkare, körde bl.a. bryggarvagnar med häst. Familjen var mormoner. De hade barnen Anton, Adolf, Erik, Abdon och Anshem. En av sönerna, trol. Anton, utvandrade till USA. Tacksam för all information om denna familj! Mvh Susanne Åkerfeldt

35
Eriksson / Eriksdotter / Erik Emanuel Eriksson, född 1868
« skrivet: 2000-07-24, 17:00 »
Jag försöker spåra min morfars farbror Erik Emanuel Eriksson, född 1868-09-01 i Viksta. Hans föräldrar var torparen Erik Carlsson (1812-1883) och hh Anna Maria Larsdotter (1834-1893). Enligt muntliga familjeuppgifter arbetade Erik Emanuel som snickare i Stockholm. Han var gift med Anna Emilia Sofia, född 1875-08-27 och paret hade fyra söner: Sture Eskil Emanuel (född 1903-04-12), Erik Birger Emanuel (född 1907-05-03), Yngve Göran Emanuel (född 1910) och Stig Edvin Emanuel (född 1914-03-11). All information mottages tacksamt! Mvh Susanne Åkerfeldt

36
En amerikan (Bob Johnson) söker anfäder och ättlingar till sin farfar John Gottfrid Johanson, född den 3 juli 1884 i Kultorp, Kalmar län, död 1945 i Ainsworth, Brown County, NE, USA. Farfadern hade två bröder - Arvid och Albin - och en syster, Anna. Föräldrarna var Janne Johanson och Charlotta Johanson. Känner någon till familjen? Mvh Susanne Åkerfeldt

Sidor: [1]