ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Eva Dahlberg

Sidor: [1]
1
Disgen / DNA-rapporter i Disgen 2018
« skrivet: 2018-04-29, 22:05 »
Jag vill gärna tipsa om att Disgen 2018 (som släpptes i slutet av april) har rapporter/utskrifter för x-träffar (x-match) och för mt- respektive y-DNA-stamtavlor. Du ser dem på dessa sidor på webben

https://www.dis.se/x-match
https://www.dis.se/bygga-stamtavla

De beskrivs även i en artikel i Diskulogen nr 120 som medlemmarna fick med posten häromdagen.Artikeln från Diskulogen bifogas, liksom en skärmdump ur mitt eget Dísgenprogram med de flaggor eller etiketter som jag sätter på DNA-träffarna. En person kan ha många flaggor/etiketter.
2
Jag kan inte nog instämma i det Eva skriver ovan! Det borde vara en självklarhet! Förbundet finns för oss, förbundet är vårt. Dvs våra medlemmars. Varför skall våra medlemmar subventionera åt andra. Nej, det skall löna sig att vara medlem i en förbundsansluten förening.
 
Förbundet måste inse vilka som är dess ägare.
 
Men å andra sidan är det ju vi, ägarna, som tillsätter förbundets styrelse. Antingen har vi den förbundsstyrelse vi förtjänar och så tröttnar de kloka, likt Eva med flera, eller så får vi se till att ändra på sakernas tillstånd.
 
Gå ur förbundet är ju en början. Om våra medlemmar inte får något extra av vårt medlemskap - tja...... då kan vi ju lika gärna stå utanför. Eller?
 
Lena A L

3
Med all respekt för tidningen så är en upplagehöjning inte det som bör prioriteras av förbundet. Underhåll och utveckling av Rötter är betydligt mer akut. Vi ser här på FF många exempel på databasr som ligger i träda eller som inte finns alls på nätet. Porträttfynd, gravstenarna och litteratursök är bara några exempel. dessutom finns det mer material av stort intresse där man inte ens påbörjat utläggnning på Rötter. Det är dessa delar av den publika verksamheten som snarast bör komma igång.

4
Anna-Lena
 
Hur skall en debatt gå till i tidningen?
 
Även om det naturligtvis är lättare för Crister att debattera då.
Nej har han startat något med sin ledare i tidningen  får han allt bemöda sig att fortsätta här i Förbundsforum.
 
Det borde väl f.ö. finnas fler från styrelsen som har en åsikt i detta?
 
Om detta forum skall vara någon mening med att ha, så måste det finnas
representanter från förbundsstyrelsen som debatterar.

5
Rötter allmänt / Äldre inlägg (arkiv) till 16 oktober, 2013
« skrivet: 2012-11-05, 14:47 »
Maria Bratt heter Rötters redaktör (vikarie för Therese Thorgersen)

6
PGV, TNG & FTPHP funkar bra på one.com, men då är vi väl lite Off Topic ...

7
Även om också andra än styrelsen förmodligen har ett ansvar för att den nuvarande prekära situationen i förbundet har kunnat uppstå, kan detta knappast motivera att man bara går vidare utan reflektion.  
 
Jag tycker att Bengt och Stefan är inne på helt rätt spår. Det är nödvändigt att göra en analys av vad som hänt och försöka förstå varför det har kunnat ske och var ansvaret finns. Huvudsyftet ska förstås inte vara att peka ut syndare, utan att förändra förbundets sätt att styras och ledas i mer ändamålsenlig riktning. Det ska inte vara möjligt att det går flera år innan en allvarlig ekonomisk vanskötsel uppmärksammas och åtgärder vidtas.  
 
Vad som kan komma ut av en sådan analys är förstås omöjligt att sia om. Kanske att det behövs tydligare direktiv till revisorerna. Eller att förbundets årsredovisningar måste göras mer lättbegripliga. Eller att ansvarsfördelningen inom den verkställande ledningen måste förändras, så att styrelsen kan utkräva ansvar på tjänstemannanivå när verksamheten inte fungerar. Det finns helt säkert många stenar att vända på.  
 
Att låta bli att göra en analys och sedan diskutera olika åtgärder, vore bara ytterligare en allvarlig underlåtenhetssynd från medlemsföreningarnas sida. Det gäller att lära av misstagen.

8
Kanske fel rubrik, men jag tyckte den här låg närmast.
 
Jag hoppas att nuvarande styrelse fortsätter med traditionen att ge en kort sammanfattning av senaste mötet via forumet. Tidigare skrevs det på Anbytarforum och om det kommer där eller här på Förbundsforum är egalt,bara det kommer något
 
(Meddelandet ändrat av mats den 02 februari, 2008)

9
Anbytarforums administration / Anbytarforums administration
« skrivet: 2012-03-15, 18:02 »
Men vad är detta, jag tar mig för pannan!  
 
Här hjälper den sympatiske och aktive här sedan länge - han ligger bakom 4 761 inlägg(!) - Stefan Simander dem som forskar på Fårö med svåråtkomliga uppgifter - men dessa anses ha noll och intet värde av den nitiska Moderatorn som utan minsta tvekan raderar uppgifterna!  Jag lider med Stefan.  
 
Tyvärr slår det tillbaka på forumet självt. För det är nog inte bara Stefan som hädanefter kommer att tänka sig för både en och två gånger innan en hjälpande hand sträcks ut. Och då har det gått för långt.
 
Så bäste Moderator, för att reparera misstaget - böj dig för Stefans vädjan och lägg tillbaka inläggen, tack!  
 
/Leif G:son Nygård
 
Detta inlägg flyttades den 16 mars 2012 från Landskap, Gotland, Socknar, Fårö.
Magnus Hjärtström, moderator för Gotland

10
24 Rekord / Kort på anfäder födda på 1700-talet
« skrivet: 2011-11-25, 21:21 »
Finns det någon som fortfarande har ett kort föreställande en anfader eller anmoder som var född på 1700-talet? Rekordet verkar i Sverige innehas av veteranen Anders Rask, född i Ölmstads socken i Småland 1771 (kortet på denne finns att söka efter på Porträttfynd), men det bör ju finnas folk därute som har anfäder födda tidigare. Runt 1850 var fotograferingstekniken ganska väl etablerad och runt det året bör det fortfarande ha funnits folk födda på 1750- och 1760-talet som levde i Sverige. För att slå det etablerade rekordet måste anfadern alltså vara född innan 1771, men information rörande huruvida folk äger kort på andra tidigt födda anfäder är också intressant i allra högsta grad.  
 
Vänligen  
Johan Lindberg

11
21 Medicin och sjukvård i äldre tid / Könsbestämning
« skrivet: 2011-11-02, 15:58 »
Programmet Vetenskape i veckan, handlade om svågigheter att ibland avgöra om ett nyfött barn är pojke eller flicka. Det är sällsynt men för vissa barn kan det det behövas en vetenskaplig utredning för att fastställa könet.
 
Hur gjode man förr? Vad finns det för belägg i äldre handlingar på detta ämne?
 
I mitt släktregister har jag en person som föddes 1897 som flicka. Först 1915 ändrades namnet från Alfhild till Alf och könet ändrades till pojke. Underlag för detta är ett läkarutlåtande, där det fastställs att det enligt min åsikt är af manligt kön.
 
Personen var altså 18 år gammal när könstillhörigheten ändrades.
 
Detta är det enda fall jag råkat på, men det är kanske några andra som hittat liknande uppgifter. Hur vanligt kan detta varit? Finns det uppgifter ännu längre tillbaka?

12
Hej! Är domboken en säker källa? Jag sökerfaderskapsbevis för Ernst Viktor Adolfsson Johansson född19060417 i Torps församling.
Fadern Anders Viktor Adolfsson född 18720414 det är möjligt att Storkyrkoförsamlingen i Stockholm att det finns uppgifter där.Vart söker jag är nybörjare!!! MVH Monica Johansson

13
08 Böcker / Scannade böcker / Datoriserade
« skrivet: 2009-08-21, 22:46 »
Känner någon till något internet bibliotek med böcker, där man kan tanka hem böcker? Nu tänker jag på böcker som kan hjälpa till i släktforskar arbeten främst.
 
Har själv lyckats att få låna hem Uppsala Universitets Matrikel 1700-1750, trots att det fanns en lapp med, där det stod att boken inte är till för hemlån. Boken kommer från Krigsarkivets Bibliotek i Sthlm, så jag har tagit tillfället i akt och scannat in så mycket jag kan av boken till andra släktforskare, som i lugn och ro vill sitta hemma och läsa den. Bara att höra av sig om man vill ta del av boken!
 
Har följande årgångar klara:
 
1701
1702
1712
1736
1737
1738
 
(Meddelandet ändrat av Sugax 2009-08-21 23:04)

14
02 Arkivväsende / SVAR:s nya tidsgränser..
« skrivet: 2008-01-29, 15:20 »
Såg Teds artikel om SVAR:s nya tidsgränser.. Det var ett rejält lyft det! Förstår jag det hela rätt om de alltså ska tillgängligöra flytt- och vigsellängder t.o.m 1980??
 
Ändligen börjar PUL-förlamningen att lätta...

15
01 Anbytarforum (handhavande) / Söka efter gamla inlägg
« skrivet: 2010-10-21, 23:34 »
Hej.Jag har gjort en sökning på en anfader Bengt Larsson,här på Anbytarforum.Det finns ett äldre inlägg med svar som kommer upp,googlemen sen hittar jag det inte när jag trycker på den länken.
Svaret är:
Centrala soldatregistret efterlysningar inlägg 21/11 2008.
Regemente Kompani:Barne socken:Södra Lundby,Rote:Hjelemebacken,en ryttare vid namn Bengt Larsson gift med Annika Bengtsdotter,i...
 
Jag skulle gärna vilja läsa hela inslaget men hittar det som sagt inte.
Hur gör jag?
Tacksam för all hjälp.
Vänliga hälsningar Michaela

16
01 Anbytarforum (handhavande) / Länk till tidigare inlägg
« skrivet: 2001-11-17, 12:49 »
Jag undrar hur man går tillväga, för att i ett besvarande inlägg, göra en referens till ett annat inlägg via en länk. Jag kan inte hitta något om detta i instruktionerna.
 
Tacksam för hjälp.
 
/Rickard

17
I innehållsförteckningen för Efterlysningar saknar jag Stockholm. Skall jag gå efter landskap blir det ju Uppland eller Södermanland men i Stockholmsfallet tänker man ju inte på landskap i första hand.  Det gäller kanske flera större städer i Sverige att det vore praktiskt med ett stadsnamn.   Jag har en anmoder som i Närke - Hidinge-Knista - uppger Stockholm som födelseort, men de som ev känner till hennes föräldrar och födelseförsamling finns ju i Stockholm och inte Närke.  
Jag kan ju också söka på släkter men jag anmodas ju att i första hand söka på landskap och är lydig.

18
Under Wetterberg, förekommer 1774 en Maja Greta Schenberg som möjligen kan komplettera uppgifter om en eventuell resandesläkt Schenberg.
I en annan diskussion nämns en Schenberg i Adelöv i ett inlägg daterad den 28 febr 2000.

19
Förnamn - S / Svennicka
« skrivet: 2014-12-29, 22:57 »

Gränna C:4 (1705-1726) Bild 86 / sid 165
 
Fann ett för mig nytt namn i Gränna Svennickia och dessutom dotter till Johan Biörnkloo - året är 1711 och pesten grasserar.
Vänligen,
Olle Elm

20
Förnamn - O / Oleana
« skrivet: 2007-12-24, 17:29 »
Har i min släktforskning stött på kvinnonamnet Oleana. Var kommer det ifrån?

21
Förnamn - B / Bolla / Bålla
« skrivet: 2001-01-03, 09:12 »
Hej,
 
Har träffat på namnet Bolla i kyrkoboksmaterial från Värmland & Skaraborg (1700-1800-tal). Är nyfiken på namnets ursprung, utbredning och eventuell användning i dag.
 
MVH/ Helena

22
27) Äldre osorterade diskussioner / Yrke/titel?
« skrivet: 2008-11-08, 18:54 »
Hejsan!
Är det någon som kan tyda vilket yrke/titel detta kan röra sig om? Den står framför en manlig person (1780-tal).

 
Mvh Mårten

23
20) Engelska / Passargerarlista till USA hjälp att tyda koder
« skrivet: 2010-10-31, 20:31 »
Min morfar Karl G Magnusson född 3 juli 1877 åkte med båten Celtic från Liverpool till New York maj 1902. Vid sökning i databas på Ellis Islands webbplats får jag träff på passagerarkortet och original ship manifest. På sidan 0765 rad 29 i manifestet finns uppgifterna om min morfar. Jag behöver hjälp att tyda koderna i kolumnerna 17, 18 och 19. Det står också att det finns två sidor för varje person men att de inte alltid ligger efter varandra. Jag kan inte hitta någon sida två?

24
16) Latin / Förkortningar i hfl och bouppteckningar m m
« skrivet: 2015-11-16, 14:18 »
Hej.
Jag efterlyser någon slags lista el förteckning över förekommande förkortningar i hfl o s v.
Har precis för mig att jag har sett en sådan någonstans, men minns inte var. Kanske jag minns
fel?
Vet någon?

25
[color=aa00aa]Hej!
Jag behöver hjälp med att tyda vad som står för Johan, född 10 april, i födelseboken för Fellingsbro C:6 sidan 205. Främst titeln för fadern och mer vad som står om föräldrarna. Namnen vet jag men resten.  
Även faddrarna Olof Ersson, var han är ifrån och titlen på Noach Noachsson.
 
MVH
Lasse Ericsson[/color]

26
03) Osorterat / Anor i ( Trädet)
« skrivet: 2009-09-22, 15:13 »
Knapphändiga uppgifter om släkt i Trädet.
 Gustav Lundh född 1915- 1942. Begravd i trädet.
 Gustavs far Albot Lundh 1888-1841.
 Moder Hilma Lundh 1835-1859. Dessa är alla begravda i Trädet.
 
 jag undrar om någon har möjlighet att hitta dessa, trots denna knapphändiga information.
 Är intresserad av deras fullständiga födelse uppgifter.
 
Mvh Peter.

27
Vånga / Vånga Hanna Nilsdotter
« skrivet: 2008-06-10, 23:20 »
Är det möjligen någon som kan hjälpa mig att förstå det som står på dessa rader?

Det är det som står i början på rad 11 & 13 som jag inte kan läsa.
 
mvh
Lars-Göran

28
Bjuv / Bjuv AI:11 (1868-1873)
« skrivet: 2012-02-13, 11:22 »
Är det någon som ser vad det står?? hW.4 Eller nW.4 eller nått annat?? Bilden är hämtad ur Bjuv AI:11 Husförhör selleberg 1
Gid 1182.36.27.200
 
Aid v105701.b122.s118
 
 
 


29
1663-04-17 föds sonen Josef i Pålänge? Men vad heter fadern i förnamn?  
 
Vänligen,
Jonas

30
Evenemang, nyheter och tips / Evenemang, nyheter och tips
« skrivet: 2011-07-09, 19:24 »
Vi är numera ett 40-tal medlemmar på DNA-anor på Facebook men ser gärna att fler deltar i diskussionerna.  
Läs mer här http://www.facebook.com/home.php?sk=group_133635093371627

31
Fotografer och ateljéer / Wästfelt Ludvig - Jokkmokk
« skrivet: 2008-01-05, 15:37 »
I boken Svensk familjekalender, övre Norrland, 1945, står det om fotograf Johan Ludvig Vilhelm Wästfelt att han var född 21/6 1883 i Jokkmokk, Lappland. Han var son till skogsförvaltaren R Wästfelt från Mariestad och hans hustru Charlotta Wendels från Fägre församling, Västergötland.
 
Ludvig Wästfelt var gift med Gertrud Bergman född 5/2 1883 i Piteå. Hon var dotter till stadsfiskalen Edvard Bergman och hans hustru Maria Johanna Govenius, Piteå, Norrbotten.
 
1945 fanns det tre söner, två av dem arbetade i faderns firma.
 
Ludvig startade sin fotoateljé 1907 och drev även guldsmeds och urmakeriaffär. Han hade diverse kommunala uppdrag.
 
Han blev änkling 1950 och själv dog han 1957 i Jokkmokk, Lappland (Sveriges dödbok)

32
Archive - General questions / Skog, Karl August Information
« skrivet: 2009-11-24, 00:14 »
I am seeking information about Skog, Karl August.
For example, marriage dates, names of spouse or children.  
b. 8/3/1895 in USA
d. 7/19/1970
Registered in Västerås Badelunda, Västerås kn (Västmanlands län, Västmanland).

33
Archive - General questions / Ruth Elofson Information
« skrivet: 2009-11-26, 04:35 »
I am looking for information for a Ruth Elofson who is listed as living at Vetterslundsgatan 32, 724 62, Vasteras, Sweden in 1971.  
 
She is said to be a step-daughter of Katharine Merrill (b.1895 d.1983). I believe Ruth's father is either Knut Oscar Ahlbers (b.1885, d.1965) or Karl August Skog (b. 1885 d. 1970. First wife: Elin Jansson b. 1883 d. ?).

34
Here is the information I have on Katharine Merrill
born. Quincy, Mass, USA on Aug 3, 1895
died. Vasteras, Sweden on Nov 27, 1983
 
Information on Katharine: Mount Holyoke College
http://www.mtholyoke.edu/lits/library/arch/col/msrg/mancol/ms0571r.htm
 
I am seeking information about her two husbands:  
 
Her first husband:
Knut Oscar Ahlbers
m. May 30, 1954
Katharine and Knut moved from the US to Sweden in 1964
I would like to know his date of birth and death.
 
Her second husband:
Karl August Skog
m. March 3, 1968
I would like to know his date of birth and death.
 
As well, did either husband have any children?

35
Archive - General questions / Landskrona Parish
« skrivet: 2001-07-09, 21:08 »
Kan någon en berätta mig hur man kontakta
Landskrona Socken i Landskrona,Sverige om uppgifter?
Tittande för uppgifter av Lundgren Familj 1880's
( Trying to learn Swedish LOL)
Can anyone one tell me how to contact
Landskrona Parish in Landskrona,Sweden about records?
Looking for Lundgren family 1880's

36
Archive - General questions / Help needed
« skrivet: 2010-03-20, 18:13 »
I am new to Anbytarforum and I am unfamiliar with the process of posting a message, because some of the instructions appear in untranslated Swedish. Can someone please translate all of the following words into English for me.  Thanks
 
Alternativ:  Aktivera HTML-kod i meddelanden
             Gör om webadresser till klickbara länkar
 
Åtgärd:     Förhandsvisa/posta meddelande   Bifoga följande...
   
Åndre i meddelan     Avbryt

37
Archive - General questions / Genline/Arkiv Digital/SVAR
« skrivet: 2008-10-06, 06:47 »
I have a few questions about the archived records online.
 
I use SVAR, because they seemed to be official and because I could buy a 3 hour session to try it out.  They seem to have a few databases that other sources don't have, but they haven't finished scanning all parishes --  I was told they may not be finished Blekinge until November next year.  They do seem to be scanning over a thousand records a month.  
 
Does an overwhelming majority use Genline?  It seems Genline numbers are used exclusively in a lot of posts, which to me means limiting your help to those who use the same service.  Why is the name of the parish record, and the original page not used as well?
 
Are both Genline and SVAR scanned from microfiche orginally scanned by the LDS?  How about ArkivDigital? Their samples seem of higher quality, although they don't have any English translation.
 
What are the pros an cons of the various services?
 
I realize the board has a rule against advertising, but I am looking for more of a consumer rating - or experts explaining which tools they like using for the job!

38
Archive - General questions / Genealogic research
« skrivet: 2010-01-03, 22:56 »
How should I do with a woman born 1962 who she are unsure over birthday and birthplace. She is adopted and her adpoted father still lives but her biological mother has uncertited name and even deathplace are  uncertain?
She said that she is not accepted to investigate her own birthplace and other data by the law!
Anybody who has something to say?
MVH Ake Myrenaes

39
Archive - General questions / Danish Records
« skrivet: 2001-02-10, 17:37 »
I would like to thank all of the kind people that respond to the posted questions. I am new to this site and have learned alot about Sweden from the postings. I would like to know if there is a site like this for Danish information.  
I look forward to learning more from all of you.

40
Archive - General questions / Christina Marie Nystrom
« skrivet: 2009-05-11, 00:08 »
Hej,
 
Looking for information on Christina Marie Nystrom not sure exactly where she was from but born in Aug 1844, she married Carl Johan Lundquist 31 DEC 1864 around the Doderhult area and immigrated to the USA in 1870.
 
Any help would be greatly appreciated.
 
Regards
Ken Johnson

41
Archive - General questions / Birth certificates 1950/1960s
« skrivet: 2010-07-31, 10:39 »
I want to find the birth certficate for a person born in the  
1950s. Is this possible?

42
Archive - General questions / A trip to Sweden
« skrivet: 2003-11-08, 21:33 »
We are planning a trip to Sweden next year,not only to visit family that was discovered through genealogy research,but also to try to find where our parents were born.Is there a place I can go to or contact to find these addresses:
Hallstahammar,Svedvi parish,Vastmanland,year 1896
Eskilstuna,Södermanland,year 1895. I realize this is a large city
Södertalje,Södermanland, year 1902. don't know if this is city or rural
Halmstad,Halland, year 1889. I know that this is now a large city but this would have been a farm
This may be an impossible search,but if there is some way to find out I would really appreciate it
 Nancy Jaderen

43
Archive - General questions / Ahlbers, Knut Oscar Information
« skrivet: 2009-11-24, 00:10 »
I am looking for information about  
Ahlbers, Knut Oscar  
ie. dates of marriage, names of spouses, any children etc.  
b. 6/13/1885
d. 7/15/1965
Registered in Västerås Badelunda, Västerås kn (Västmanlands län, Västmanland).

44
Today is the last day to sign the petition for Emigrantinstitutet
 
Link to petition
which now shall be working
 
 
(Meddelandet ändrat av mats den 31 maj, 2008)

45
Old topics - From Emigrants (2008 before July) / Axel H Shuholm
« skrivet: 2008-03-17, 17:34 »
Looking for any information about Axel H Shuholm/ Sjöholm born in Arvika, Värmland on June 2,1893 who emigrated with his brother Rickard to North America and arrived with Drottningholm in New York on January 9, 1923. Their first known adress is with their friend Gottfrid Magnusson at 287 Halsted St East Orange NJ. Rickard returned to Sweden 1935 but Axel stayed and in 1942 he was registered in the old mans draft for WW2 as automobile mechanic with residence at 319 26th ST NY,NY.

46
Hello,
 
I am visiting Sweden for the first time this July.  I want to explore a little about my family history while I'm there.  Before I go, I want to get as much information as I can.
 
I am looking for any information I can find on my grandfather, Axel Georg Hjelm.
 
Name: Axel Georg Hjelm (possibly spelled Hjälm)
Birthdate: March 14, 1901 (some American sources say 1902)
Birthplace: Västmanland, Skultuna (if not Skultuna, try Haraker [listed as his last residence in Sweden])
Left Sweden on a boat called Kungsholm at: Göteborg
Arrived in USA: Ellis Island, NY (March 28, 1923)
 
If you can dig up some information on his siblings and parents too, I would be extremely excited.
Father: Per Alfred Hjelm (Hjälm?), born around 1866
Mother: Anna Louisa Johansson (common name, I know), born around 1864
Siblings: Albin Hjelm (brother), Anna, Berta, Ebba, Gerta Hjelm (4 sisters)
 
Thank you!

47
Idrott / Sport / Gren, Gunnar, fotbollsspelare
« skrivet: 2008-08-19, 07:29 »
Hej!
 
Är det någon som känner till Gunnar Grens anor? Gunnar var född 31 oktober 1920 i Gårda, Göteborg.
Hoppas någon vet mer!
 
Mvh
Maria Larsson

48
Idrott / Sport / Erickson, Eric, """"basebollegend""""
« skrivet: 2011-11-21, 23:53 »
Sveriges mest framstående basebollspelare, Eric Swat Erickson, var enligt wikipedia född i Göteborg 13 mars 1895. Ett par andra sidor anger inte datum men säger att han var född både 1892 och 1882. Huruvida 1895 stämmer eller inte vet jag således inte. Jag vet dock så mycket som att jag inte i någon Göteborgsk kyrkbok hitta någon Eric född i Göteborg på rätt datum.
 
Man skulle kanske kunna hitta honom mer exakt via skeppsregister men vet endast att han utvandrade till USA (bosatt till en början i Pennsylvania) under slutet av 1800-talet eller möjligen i absoluta början av 1900 eftersom han började sin skolgång i Jamestown New York och alltså då redan hunnit flytta från Pennsylvania.  
 
Någon som har tips på vart man ska leta vidare för att hitta hans föräldrar, eller någon som kanske redan vet något?

49
av hernelind:
En del fågor har kommit om del 2 av bureätten som snart kommer ut den behandlar några mindre kända släktlinjer i Bures släkt träd.  
Här kommer två av dom den första startar i
Burträsk:
Carl Ludvig nilsson - Nils Olof Nilsson(Burström)-
Nils Petter Abrahamsson (Burström)- Abraham Burström - Johan Burström - Abraham Burström gift med Karin Nilsdotter - Nils Jonsson Skråmträsk: Jon Johansson - Johan Johansson - Johan Nilsson - Nils Svensson gift med Anna Hansdotter Bureå: Hans Andersson gift med Cecilia Härsesdotter - Härse Andersson - Anders Olofsson - Olof Hersesson -
Herse Falesson - Fale Bure D.Y. (Farteng Unge)
 
Den andra startar i Sorsele: Paul Hälleberg - Lars gift med Betty Asplund - Per Andersson -
Anders Gift med Sofi Burman från Arjeplog:
Jonas Burman -Olof Burman - Erik Burman från
Hjoggböle: Olof Jonsson - Jon Olofsson - Olof Ambrosiusson - Ambrosius Burman - Anders Olofsson
Burman - Olof Jonsson - Joen Olofsson - Olof Hersesson - Herse Falesson -Fale Bure D.Y. (Farteng Unge)
 
vill passa på att tacka Leif Boström för sin fina  
Hemsida om familjer speciellt över Norrbotten ett stort arbete ps, är också med i DIS
 
 
Observera att för- och efternamn skall skrivas i rutan för användarnamn vid inlägg i Anbytarforum..
-Kom ihåg det framöver bara..  /Peter Karlsson - Anbytarvärd

50
Tolving / Tolving
« skrivet: 2006-12-05, 21:53 »
Jag söker em man som är f. 1913-01-14 el. 1914, Åke Frithiof Larsson Tolvinger född i Halla, Ljungby. Han döptes 26/11 av Bengt ?. Dopvittne Ester Johansson. Han kom senare runt 1942 till Vänersnäs, Vänersborg. Efter det ska han ha flyttat till Göteborg, där han dog 1956-03-21 i Vasa Församlilng (har även en uppgift med Karaby mejeri)

51
Speer / Speer
« skrivet: 2005-08-28, 21:13 »
Hej,
 
Min pappas morfar var från Tyskland och skulle behöva hitta några bra länkar till tyska sidor där jag kan ställa frågor eller om det finns något här i Sverige.Han föddes i Tyskland men dog i Sverige år 1951
 
Det jag vet är
Carl Wilhelm Speer född.16/3 1871 Död 31/12-1951
Bodde på Fleminggatan 10 i Sthlm
 
MVH
Catrin

52
Salvin / Salvin
« skrivet: 2008-02-14, 16:10 »
Hej!
Söker uppgifter om Carl Eugen Salvin från Kristianstad. Född 1890, i engelska handelsflottan under första världskriget. 1919 boende på gatuadress Dock Street, stad okänd.
Tack för hjälpen!
/Lars Ahlkvist

53
Irehed / Irehed
« skrivet: 2010-10-23, 12:43 »
Jag undrar om det finns någon släkt på de som heter Irehed eller var det kommer ifrån, kanske det finns  de som börjar på Ire...,- hed?
Jag fick veta att min pappa hade namnet Karlsson som barn men efter vuxen ålder tagit detta namnet.
Han är född i Kronobergs län.

54
Frisk / Äldre inlägg (arkiv) till 07 september, 2008
« skrivet: 2000-05-14, 15:50 »
sökes släktingar till joonas ingemarsson frisk
som föddes 1600- talet i östragötaland.
släkt har spridit till finland
önskar Ahti Majanen (joonas gren)

55
Floberg / Floberg
« skrivet: 2003-01-07, 21:13 »
Brita Elisabeth Floberg, f enl N-kalix HFL 1771, gifte sig 17/11 1795 i Hedvig Eleonora Församling i Stockholm med skepparen Jöns Sandlund från Sangis i Nederkalix. De kommer 1796 till Sangis.
Någon som vet var Floberg kommer ifrån?
Har Du Eva kommit nån vart i Stockholm? Ser att det finns en del inlägg om Flobergare på Anbytarforum. Går det att knyta ihop med någon av dessa?

56
Ewertz / Ewertz
« skrivet: 2009-05-12, 19:30 »
Vet någon vad som hände släktet Ewertz !
 
Carl Johan Edvard Fredriksson bytte namn till Ewertz.
Han var ifrån Forserum Jönköpings län.
Han föddes 1863-07-01.
Sista adressen jag har är Liljeholmskvarteret 24 Jönköpings län.
Han blev änkling 1889-01-11.
Efter att han bytt efternamn till Ewertz så finns det inget spår.
 
Han son Redaktören Ernst Jacob Ewertz och hans hustru Gerda Sofia skilde sig 1936-07-20.
Bodde då i Sthlm.
Efter skillsmässan finns inget spår efter honom.

57
Appelstam / Applestam / Appelstam / Applestam
« skrivet: 2009-09-21, 06:59 »
My grandmother was born Emelie Christina Andreasdotter Jan 23, 1877 in Abild, Halland
After she and her 2 brothers immigrated to America, they used the surname   Applestam or sometimes Appelstam.  I have often wondered where they choice that name from.  Perhaps one of the brothers was in the military in Sweden ??  The two brothers were:
Gustaf Alfrid Andersson b: Apr 29, 1871 in Abild, Halland
Carl August Andersson b: Jan 11, 1881 in Torup, Halland
Does anyone have any ideas on this name change??    
Thank you.   Eileen

58
Alemo / Alemo
« skrivet: 2009-08-22, 16:44 »
Familjen Alemo är koncentrerad till Skåne.
När bytte de familjenamnet från Andersson ?
Börje Williams

59
Har i min släktforskning hamnat på adliga grenar på flera håll, som leder ner i medeltiden. Och jag känner att jag behärskar de medeltida källorna alldeles för dåligt. Därför undrar jag om man kan hitta tillförlitliga släktsammanställningar från andra mer kunniga forskare på medeltiden. Som man vet att man kan lita på och inte har lagt in uppdiktade personer i sammanställningen. Och var kan man isf hitta dessa?
 
Visst kan man få fram mycket här på rötter, men ibland kan jag (som novis) känna mig helt förvirrad av att läsa dessa diskusssioner fram och tillbaka också. Så det skulle vara skönt att veta vilka sammanställningar man kan lita på. Att söka på internet känner jag inte alls ger mig denna säkerhet.
 
Jag vill inte ha massa oklarheter i min forskning, annat än att jag isf vet att de är antaganden och kan notera detta.
 
Tacksam om någon kan hjälpa mig med detta.

60
Tack Karin! Ursäkta att jag skrivit fel födelseår för Selma. Hon var född 1879 i december så Du har helt rätt.
Detta var mer än jag kunnat förvänta mig. Någon gång har jag hört att Selma hade en dotter Alice, men det var också allt.  
 
Har Du möjlighet att få fram mer information om Alice och hennes familj?
Likaså vore det roligt att veta mer om Carl Christianson och Harry Johnson.
Efternamnet Christianson tyder på släktanknytning och Harry var min morbror.
Om Harry visste jag när han var född, att han varit bosatt i San Francisco och död 1979 i Tacoma, WA, men inte mycket mera eftersom han emigrerade ung.
 
Tror Du att det är helt omöjligt att hitta Selmas syster Jenny?
Det finns tyvärr inte mycket känt om henne.
 
Än en gång tack för din värdefulla hjälp
Birgit

61
Hej!
Jag är väldigt ny på det här, och använder mest Arkiv Digital för att få fram min information. Och eftersom jag är ny, så undrar jag över lite saker och tänker att ni förmodligen sitter inne med svaren som har gjort detta ett tag.  
 
-Dombok Strömstads Rådhusrätt. Jag söker årtalet 1868, i AD hittar jag fram till 1865. I SVAR hittar jag fram till 1860. Hur får jag reda på om domboken för 1868 överhuvudtaget existerar? Finns det listor på vad som existerar så att jag i så fall kan ta mig dit boken är och få hjälp?
-Hfl för Uddevalla börjar 1812 i AD. Jag söker 1803. Samma fråga här, existerar det en hfl för 1803 för Uddevalla?
-Arkiv med frigivna straffarbetsfångar hittar jag på SVAR på åren 1877–1925. Jag behöver så klar 1875. Vet någon om denna slags information registrerades innan 1877?  
-Mönstringsrullor från 1876-1881 från sjömanshus i Strömstad och Uddevalla. Är det bara på sjömans-CD:n jag kan hitta denna information (förutom att fysiskt åka till Sjömanshusmuseet i Uddevalla t ex)?
 
Tack för hjälpen!
Från en lätt frustrerad nybörjarforskare,
Anna

62
Hej Carina!
Hjärtligt tack för uppgifterna du gav. Jag hade tydligen fel om hennes död. Det måste vara den Alfrida du anger här.
Mvh Sigvard

63
Allmänt / Källförkortningar
« skrivet: 2011-08-21, 19:03 »
Hej alla, då jag nu sitter å fyller i mitt släktträd från redan forskat och dokumenterat material skulle jag behöva hjälp med förkortningar m.m. Finns olika förkortningar dokumenterat här på forumet eller nån annanstans på nätet?
Tacksam för svar.

64
Tidskrifter / Svensk Genealogisk Tidskrift (SGT)
« skrivet: 2012-08-01, 09:47 »
Uppmärksammar att det nu finns sökmöjligheter för SGT (Svensk Genealogisk Tidskrift) från starten 2007 till 2011 - nr 1 på GF:s hemsida. Vad bra!
Där kan man givetvis också söka i SoH.
...............................................
Möjligheten finns också på SGS egen hemsida, där det står indexeringen.  
Vänligen,
Olle Elm
 
(Meddelandet ändrat av smol 2012-08-01 09:51)

65
Hej !!
 
Jag har hittat en man som heter Per Smick, men när jag skulle försöka hitta hans föräldrar fick jag problem.
 
Den första notering jag hittar om han är vid hans vigsel med Kjesrti Jönsdotter och då heter han Per Smick.
Där står ingenting om hans födsel datum och jag hittar inga uppgifter på när han dog.
 
Hur hittar jag mer uppgifter om han och hans föräldrar?
 
Detta är vad jag vet om han.
Per Smick gifte sig 1823-03-05 med Kjersti Jönsdotter i Kattarp församling.
Åren 1823, 1825, 1827, 1828 och 1831 fick han barn med Kjersti i Ebbarp. Jag har exakta datum uppgifter, men dom gör det inte lättare att hitta hans föräldrar.
Han var Husar och Rusthållare
 
Hoppas någon kan hjälpa mig.
 
Hälsningar
/Torbjörn
 
 
Inlägget flyttades 17 februari 2010 från Hur gör jag: Problem att hitta föräldrar till Per Smick.
Camilla Eriksson, moderator

66
Statistiska Centralbyrån (SCB) / SCB
« skrivet: 2001-09-10, 09:02 »
Har understundom funderat på följande sak:
 
Statistiska centralbyrån har ju i varje fall sedan 1860 fått in omfattande personuppgifter från landets socknar. Finns dessa bevarade på något sätt? Har SCB ett register över Sveriges befolkning sedan 1860? Det skulle ju vara märkligt att man inte som släktforskare hört talas om detta.
 
Sedan har ju skattemyndigheten sitt register. Hur långt bak räcker det?

67
Kom just på ännu en sak.
 
Jag ska nu kolla min datorklocka när detta postas och jämföra med vad som står i inläggets rubrik Postat lördagen Postat lördagen 11 september 2010 - ....
 
Mvh/Sten Magnusson

68
Datorprogram (för släktforskning) / Disgen 2016
« skrivet: 2015-12-15, 08:11 »
Då har Disgen 2016 kommit. Bara att börja använda. Blir lite problem vid konverteringen då jag har ett antal dubbla dödsnotiser för att par gubbar. Sedan kommer det igång. Mitt första intryck på pendeln till jobbet är -Inte mycket nytt under solen Layouten är uppdaterad. Men inte är det någon revolution eller nydaning. Kan se att en så enkel sak som att kolla upp en referens ännu tar minst fyra knapptryckningar innan man är inne i mitt fall på arkiv digitals länkade sida och sedan stänga alla nivåer innan jag kan gå vidare. Men när jag får lite mer tid hoppas jag finna det nya och praktiska med Disgen 2016

69
98 - Osorterat / Söka i Ellis Islands register
« skrivet: 2011-11-11, 11:41 »
Hej!
Tycker att det är svårt att söka i ellisislandrecord.org. Försökt att söka på släktningar som emigrerat men lyckas inte. Någon som kan ge några enkla tips?
MVH
Yvonne

70
Hej!  
Jag har en fundering...  
Det är så här att jag har en person som jag har hittat i Tingsås dödsbok.  
Där står det att han bodde i Hultatorp under Möckleryd... fast det ligger ju i Väckelsång? Har också hittat honom i Hfl i Väckelsång just under Hultatorp..  
När jag uppger källa skall jag då skriva att han dog i Tingsås (där han finns i dödsboken) eller skall jag uppge Väckelsång (där han ju bodde när han dog?
 
/Nina

71
18 - Immigration / Immigration 1923
« skrivet: 2012-02-01, 19:50 »
Anders Peter Söderblom, f 1858-11-26 i Lena fs, Uppland, emigrerade i början av 1880-talet till Australien. Han gifte sig där och fick många barn. Hustrun, Euphemia Hamilton, dog 1918. Anders Peter var då bosatt i Siam. Därefter flyttade han till Penang, Malaysia varifrån han 1923 immigrerade till Sverige via London enligt passagerarlista. Hur kan man hitta uppgifter om hans immigration? Vet inte om han kom till Sverige, han kan ju ha stannat i London eller åkt någon annanstans. Han finns inte med i Sveriges Dödbok 1901-2009.
Tacksam för alla tips!
 
Inger

72
18 - Immigration / Hitta immigrant från Norge-Hurdå?
« skrivet: 2010-12-16, 17:13 »
Hej o hå
Jag har tillbringat massor av tid med att försöka hitta min farmor som invandrat någon gång mellan 1919 och 1940 till Sverige. Hon finns bara med som moder ... adress, Norge men inte mer förrän hon gifter sig med min farfar 1940.
Så  -finns det någon som man kan tipsa om hur man hittar immigranter från Norge utan att veta vart inflyttningen skedde? Eller när?

73
Jag har kört fast på min morfar, Carl August Söderling, född 1881-09-03 i Grödinge (AB). Till och med en flytt 1921-12-02 till Gåshaga 10, Lidingö (AB) och ett giftermål med min mormor, Wilma Erika Wilhelmina Magnusson/Åstrand den 21/10 1922 har jag uppgifter. Sedan är det sista jag hittar följande:
Utdrag ur Emigranten Populär 1783-1951:
Namn: K Söderling  
Födelseår: 1881  
Ursprung: Grödinge, Stockholm Län, Sverige  
Födelseort: Grödinge Stockholm Län, Sverige  
Registerdatum: 20 nov 1923  
Utresehamn: Honfleur  
Namn på databas: EmiSjö  
Yrke/Titel: Lättmatros  
Källkod: GÖTEBORG DIC.172 1923:00287  
Fartyg: Agricola  
Ytterligare information: Rymd    
 
Min fundering är hur jag skall kunna komma vidare med honom?
 
Enligt min mor, Aida Ida Erika Söderling (1921-2007) emigrerade hennes far till Amerika för att vara med i arbete med Panamakanalen. Jag har hittat någon Carl Soderling med nästan rätt födelsedatum (7/9 1881) som dog 16/1 1968 i Mendocino, USA, men inte gått vidare på honom. Vill vara mer säker på att min morfar verkligen tog sig till USA och inte hamnade någon annan stans.
 
Ifall någon kan hjälpa mig med ideer om fortsatt forskande på min morfar vore jag tacksam.
/Kjell

74
Jag undrar var jag ska leta för att kunna hitta uppgifter om halvsyskon (oäkta förmodar jag) till mina släktingar. I båda fallen känner jag till vilka fäderna är, men har inga uppgifter om moder, plats eller liknande.

75
Hejsan,
 
detta kanske är en dum fråga, men jag känner att jag behöver lite hjälp  
Jag har hittat flera av mina släktingars födelsedatum, men inte när de dog. Vart ska jag leta för att hitta detta?
Det finns död och begravningsböcker, men vet jag inte årtal de dog så är det svårt att hitta.
 
Tacksam för all hjälp jag kan få!
 
mvh Johanna

76
Söker släkt till Virginia Helen Wilcox - född Hedlund
Född 15 feb  1918 i Californien
Död 14 okt 1988 i Nevada.
Går det att få fram uppgifter om make osv ?
 
Sven erik

77
Min släkting skall ha åkt en tur till USA och stannat högst 2-3 år.
Namn: Ida Maria f.Gustavsson (Gustavsdotter) gift 1: Kullberg gift 2:Johansson. Har ingen aning under vilket efternamn hon for. Född 1872 i Tumben Hov (P) men bodde även i Skallsjö. Hon borde ha rest nån gång under åren ca 1903-1909. Har tyvärr väldigt lite info om detta.

78
Hej
Jag undrar om det finns någon som vet något om
Oskar Arvid Bernhard Hessel född 1886 i Svarttorp Jönköpingslän
han ska ha emigrerat till Nord Amerika  någon gång under 1906
Mvh Lisbeth

79
Have found an ancestor of some interest. Alfred was born on a ship coming back to Europe so his place of birth is the Atlantic Ocean. He was born in 1884 was adopted and so acquired the name Anderson. He went back to America in 1907 and it would be nice to find out more about him.
//Lisa

80
Äldre inlägg 2008-2009 (Arkiv) / Utvandrad varifrån?
« skrivet: 2010-11-22, 10:53 »
Jag har i min mans släkt en som utvandrade 1887-06-14 eller 17.Hon gifter sig 1889-08-17 i USA och får iallafall ett barn där 1890. Återvänder till mannens hemland Finland 1896.
Hittar inte henne eller honom varken i Emibas eller något annat dokument.
Innan 1892 kom det ju inte till Ellis Island.
Var kan jag ta reda på vart hon utvandrade eller vilken båt hon åkte med eller han?
Hon bodde i Nedertorneå så det är mjöligt att hon åkte via en Nordnorsk hamn.
men har inte hittat henne eller honom där heller
Hon heter Ida Alexandra Johansdotter/Tikka/Rask/Lindberg
Han heter Karl Alexander Eriksson/Pelkonen/Kantola
 
Tack för tips!!

81
Hej!
 
Jag söker information om nedanstående familj som emigrerade till Nord Amerika från Björkö socken i Småland vid nedanstående tidpunkter.
 
Karl Johan Timberg 2/4 1846 Norra Sandsjö   Emigrerade 1892
Hustru: Gustava Johansdotter 16/8 1843 Björkö   Emigrerade 1892
s: Gustav Adolf 7/11 1869 Björkö      Emigrerade 1888
d: Fredrika Charlotta 19/9 1872 Björkö      Emigrerade 1888
s: Karl Oskar 19/2 1875 Björkö              Emigrerade 1890
d: Augusta Emilia 10/9 1881 Björkö      Emigrerade 1892
d: Amanda Bernhardina 19/4 1885 Björkö           Emigrerade 1892
 
Tack på förhand.
 
/Clas Larsson

82
Hej!
 
Jag söker information om nedanstående familj som emigrerade till Nord Amerika från Adelöv socken i Småland 1881.
 
Karl Anders Johansson Timberg 26/9 1839 Björkö
Hustru: Klara Gustava Karlsdotter 11/5 1840 Askeryd
s: Frans Oskar 5/6 1870 Adelöv
d: Anna Lovisa 12/2 1873 Adelöv
d: Hulda Olivia 9/10 1875 Adelöv
s: Gustav Adolf 2/10 1878 Adelöv
 
Tack på förhand.
 
/Clas Larsson

83
Maria Kristina Petersdotter
 
Född: 1873-12-06, Öjaby (G).
Emigration: 1887-05-10, Öjaby (G), enligt husförhörs- resp. utflyttningslängd (865.24.40300,  [Kronoberg]  Öjaby,  AI:16, Husförhör, 1886 - 1895, 131/0,  Bild 101 av 140 resp. 865.25.32300,  [Kronoberg]  Öjaby,  BI:2, Inflyttning,Utflyttning, 1861 - 1890, 0/0,  Bild 44 av 65).
 
Problem: Jag kan inte finna henne i Emigranten. När och varifrån stack hon över till USA?
 
mvh Anders

84
Jag söker efter Karolina Larsson som 19040415 åker ensam till Amerika.
Hon är född i Östra Ämtevik men var Bosatt i klockaregården när hon skulle resa 29 år gammal. Finns det några spår efter henne.
 
Mvh Marianne

85
Hej jag undrar var Woburn Ma ligger.
         mvh Eivor.

86
Hej!
 
Jag söker information om nedanstående familj som emigrerade till Nord Amerika från Adelöv socken i Småland 1866.
Peter Johan Johansson 5/9 1830 Björkö
Hustru: Johanna Kristina Andersdotter 2/6 1835 Adelöv
d: Ida Josefina 3/2 1865 Adelöv
s: Karl Johan 19/8 1867 Adelöv
 
Tack på förhand.
 
/Clas Larsson

87
Hi.I'm looking for my grandfathers uncle who should have emigrated to America sometime in the end of 1800.His name:August Larsson,borned 18481019 in Skönberga,Östergötland Sweden.His parents:Lars Larsson,borned 18140612 and Cajsa Svensdotter borned 18180706.He also had 2 brohers:Adolph Fredrick borned 18430204 and Johan Malkolm borned 18520621.2 sisters,Wenda Carolina borned 18460410 and Anna Vilhelmina borned 18550530.They all lived in Skönberga,Östergötland.We,my mother and I,would like to find him.where he went and if he got merried.Children?
Thank you from Ewa.

88
Hej.
Är det någon som kan ge mig lite tips om två personer som flyttade till Amerika vid två tillfälle,en hette Elin eller Elina Peterson eller Petersdotter född 1871-05-28 Ytterön Torhamni Blekinge utflyttad 1889-07-31 N Amerika, den andra Hilda Karolina Charlotta Peterson eller Petersdotter född 1876-02-17 Ytterön Torhamn i Blekinge utflyttad 1893-06-09.
Mvh
Ingvar Pettersson

89
Maud Florence Ekström  född 1899-02-13 fick en son i Klara fs Stockholm 1923-05-15. Finns en Maud Florence Bergström f 1899 som avlider 13 februari 1987 i Järfälla. Någon som vet om det är samma person. Någon som vet nåt mer om hennes föräldrar, när hon kom till Sverige etc.
Mvh Susanne
 
(Meddelandet ändrat av sussier 2012-11-05 19:25)

90
Hej,
 
En faster till min morfar emigrerade till Usa 1897 hennes fulla namn var Augusta Christina Andersson och föddes 1875-09-30 i St Skattegård i Ås församling (F-län). Föräldrarna hetter Anders Petter Svensson och Anna Nilsdotter.
 
1897-03-20 åker hon från Ås, gården Karaby backen, till Gbg där hon 4dagar senare avreser till New York. Utresedatum från Gbg är enligt emihamn 24/3 1897. Hon hade ingen medåkare. När hon reser så reser hon under namnet Augusta Andersson.
 
Var inne och kollade på ellis island men kunde inte hitta henne i passagerarlistorna, kan säkert vara att jag sökt på fel sätt. Men skulle gärna vilja se ifall hon stannade i New York eller åkte vidare till ngt annat ställe i USA efter sin ankomst.
 
Kan tyvärr inte ge så mkt mer info om henne.
 
Ni kan svara mig här eller skicka ett mail =)

91
Vart tog hon vägen? / Vart tog de vägen?
« skrivet: 2006-02-13, 19:18 »
Jag söker efter två kusiner som emigrerade till Amerika vid olika tillfällen.  
Erik Johan Eriksson f. 21/7 1858 i Fernebo for till Amerika den 2/11 1880.  
Hans kusin Erik Johan Hulting f. 6/6 1859 i Kroppa for iväg den 5/10 1886.  
Vart tog de vägen, finns det någon möjlighet att få reda på det?
 
mvh
Anne-Christine

92
could someone look on the emigration cd for a andrew anderson birth date 1818 sweden. he came to canada or america
thank you in advance!

93
Looking for information on family listed below.  Particular interest in learning about my grandfather, Carl Rikard Carlsson could be spelled with K's.  Married Karin (below) in Worcester Ma. (1916ish).  Returned to Sweden the following year after Karin passes from childbirth possibly went to Skinnskatteberg
 
 
Swedish census 1900
 
Wiksten, Erik Gustaf          1857              Far
 
Källman, Ingeborg              1856              Mor
 
Lindström, Anders Gustaf 1879              Barn
 
Lindström, Alma Katarina 1886              Barn
 
(Barn), Ester Maria             1888              Barn
 
(Barn), Johan Albin            1890              Barn
 
(Barn), Karin Emilia           1895              Barn

94
Jag kan svara på varför du inte hittar dem i SSDI - Social Security Death Index (om det är det som du menar med death census eftersom det inte är ett begrepp som finns) - det systemet infördes 1937 och det datoriserade registret täcker i princip inga avlidna före 1962.
 
Dödsfall registreras på delstatsnivå eller countynivå.
Minnesota har på ett Internet gratisregister hos Minnesota Historical Society för åren 1904-2001.
 
Enligt sidan Online Searchable Death Indexes & Records finns inget delstatsregister för Wisconsin efter 1907 och enstaka countyn har information på webben, även i form av gravstensinventeringar eller register över dödsrunor. Det skulle väl gå att fråga om det finns en dödsattest för personen detta datum här men att det finns information i dem som kan bekräfta om det är rätt familj är ju inte säkert.
 
Hälsningar,
Eva

95
Hur hittar man dem? De utvandrade på 1880-talet till USA, gifte sig 1889 troligtvis i USA då kvinnan utvandrade 1887 och de fick en son 1890 och mormorn till barnet var och hälsade på 1892.  
 
Tacksam för all hjälp

96
Källor & nyheter (Sources & news) - USA / Census 1940
« skrivet: 2012-01-27, 21:55 »
Var det i år som Census för 1940, skulle bli möjlig att titta i?

97
Jag söker information om vad som hände min släkting Amanda Margareta Vestin, född f 22 dec 1887 i Viken, Torp, som emigrerade till USA år 1904. Jag har inte hittat henne, inte ens hos the Ellis Island foundation. Dock fanns det uppgifter i familjen om att hon skulle till sin faster Kristina som emigrerade några år tidigare. Amanda Margaretas äldre bror Jonas Anshelm Vestin (född 7 oktober 1885) utvandrade också, år 1910. Jag vet inte heller var han tog vägen. All hjälp emottages tacksamt!  
 
I am looking for information about what happened to my ancestor Amanda Margareta Vestin or Westin, born 22 december 1887. She emigrated to the USA in 1904. I have no information of were she went, but family members said that she were aiming to join her aunt Kristina. Amand Margareta's brother Jonas Anshelm Vestin (b 7 oct 1885) also emigrated but in 1910. I don't know where he ended up either. All kinds of help will be very appriciated!

98
Hej.
Vi söker Maria Elisabeth Klasson, född 1881-06-14 i Lidköping. Flyttade 1910-01-31 till USA. Vi undrar vad som sedan hände henne?
Känner någon till detta?
Ann-Sofie och Björn Frisborg

99
Behöver hjälp av någon som har Ancestry.com.
Vill ha kopior på två dokument om min morfar Carl Gottfrid Magnusson Brodin eller bara Carl Brodin
Född 3/7 1877 i Törnevalla Östergötland.  
 
Har uppgift om att det finns två dokument ett om när han skriver på för US armén  hösten 1918 och ett där han 1919 fyller i steg ett för ansökan om medborgarskap (som han aldrig fullföljde). På båda dokumenten bor han i Portland Orgegon. Jag har kopia på folkräkningen 1920 där han är med i Portland.
 
Hittar någon andra dokument i USA eller Kanada om honom är jag mycket tacksam.  
Någon som har anor som också jobbat som skogsavverkare i Portland trakten under 1910-talet.  
Winnepig Kanada hade mamma hört att han bodde i men där har jag inte funnit något alls. Tips?
 
Med Julhälsningar Birgitta

100
Hej jag har en längre tid försökt spåra en släkting som försvunnit....Äntligen har jag fått lite fler ledtrådar:
Familjen ser således ut enligt följande:
John Olof Johansson Aidanpää (John Olof Johnson) f. 20/12 1884 d. 26/12 1912 (Född i Vuono i Hietaniemi församling/Haparanda och avled i Hancock michigan.
Gift 20/8 1910 med
Hilda Karolina Kandelin f. 10/1 1889 i Karungi/Karl Gustafs församling
s. John Sigfrid/Johan Sigurd f. 24/10 1910 döpt 1/1 1911
d. Lydia Sophia f. 10/4 1913
 
Som synes blev hon ensam med barnen då maken avled.
 
Har någon information om Hilda Karolina Kandelins vidare öden.  
 Har återfunnit henne i Hancock/Houghton Michigan vid tiden för bröllop och dop av sonen dock inte i någon census.
 
(Meddelandet ändrat av fredrik 2012-05-03 18:51)
 
(Meddelandet ändrat av fredrik 2012-05-03 19:07)
 
(Meddelandet ändrat av fredrik 2012-05-03 19:07)

101
Jag har aldrig sökt på Amerika förut och har ingen aning om vart jag ska vända mig.  
jag söker Johanna Sundberg. Född 5 juli 1868 i Östra Sund, Arvika lfs (S). Utflyttad till Nordamerika 7 juni 1889 från Arvika lfs (S).  
 
Kan någonn hjälpa mig åt ena eller det andra hållet?  
 
 
Johanna

102
Lars Evald Lindahl född 26/10 1896 i Härna utvandrade från Göteborg 12/7 1912 till Boston. Han dör i New York i maj 1963. Tror att han finns med i Massachusetts Vital Record Index 1841-1895 och i Naturalizations Index NY Eastern nov 1925 - dec 1957. Detta är min farmors bror som endast 16 år gammal utvandrade. Jag vet inte något vad som hände honom eller vad han sysslade med. Någon som vet hur man bär sig åt för att hitta något om honom? Eller rentav kan hjälpa mig?

103
Hej,
Ellen Andersson f 1881 i Sverige utv 1882 och finns i Census 1900 i Worcester town, Worcester county, Massachusetts. Vill någon hjälpa mig kontrollera om det stämmer att hennes föräldrar är Anna och Andrew Anderson och hennes syskon födda i Massachusetts är Elmer, Herbert, Anna, Florence och Ernest.  
 
(Ellen hette Elin Matilda och var född 1879 i Torsåker X län. Med på resan var en bror Karl (Johan Isidor) född 1880 men honom hittar jag inte.)
 
Tacksam för hjälp
Birgitta

104
George Waldemar Nillson född 23/4 1885 i Winnebago County, föräldrar:
Nillson, Nils och Uytroff, Gustafva Pettronella.
 
Detta enligt Winnebago County Births (http://genealogytrails.com/ill/winnebago/births-N.html)
 
Kan detta vara rätt personer? Blev man klokare på det?

105
02 Efterlysningar / Swensson, Anna Albina Katarina
« skrivet: 2013-05-22, 23:03 »
född 1876-11-25  i tyskland och gift 1896 i n amerika med svenskfödde Sven ekström f 1865 långaryd.
1903 kommer de till sverige med alla sina barn till långaryd. Anna dör 1913 på värnersborgs lasarett och sven dör 1947.
 
någon som vet vilka som var annas föräldrar?

106
Hilda married m J Sharp Newcastle England born in Bitterna Sweden

107
Efterlysningar / Gustav Carlsson född 18621006
« skrivet: 2008-09-27, 20:39 »
Jag kan se på en släktöversikt att Gustav Carlsson född i W Högvalta 18621006. Flyttar till Christiania? Norge 1889. Han var brödkörare och hade ett bageri i Oslo han var gift med Anna Sofie Gustavsdatter . Inga uppgifter finns efter 1898. Kan någon se vad som hände med honom och hans familj.  
 
Brodern Anders Carlsson f. 1.11.1865 gm. Kajsa Jonsdotter N. Fjäll  flyttade också till Oslo, någon som vet något, tacksam för alla upplysningar.
Mvh marianne

108
Hej,
Hoppas att någon kan hjälpa mig att hitta något om Olmås Olof Andersson f.1890-08-04 i Färnäs, Mora. Han emigrerade 1909-08-23 enl. Emihamn med destination Moose Jaw. Resekamrat var Kings Erik Hansson också från Färnäs.
All info mottages tacksamt.
 
(Meddelandet ändrat av Krrun 2013-09-04 09:42)

109
Släkter / Björnström
« skrivet: 2001-05-11, 21:24 »
Söker uppgifter om släkten Björnström i Karunki församling.
 
1) Söker uppgifter om Anna Maria f 1806-02-26 ,dotter till Jacob Abrahamsson Björnström 1771-1833 gift 1798 med Brita Caisa Hansdotter Norman 1776-1833. De var bosatta i Aapajoki som innhyses. Är det någon som vet något om henne.
 
2) Dödsår för Hans Jacobsson Björnströms andra hustru Eva Kaisa Jacobsdotter Rova f 1809. De var bosatta på nr 19 Pirttiniemi i Aaapajoki by.
 
3) Dödsår för Johan Jacobsson Björnström f 1814 och hans hustru Anna Greta Henriksdotter Lång f ca 1815, även de bosatta på nr 19 i Aaapajoki.
 
Tacksam för svar
 
Kjell

110
N-Ö / Sveriges dödbok
« skrivet: 2008-02-29, 21:04 »
Söker uppgift om Margareta Eleonora f 1898 i Norrby. Var och när dog hon ? Efternamn och civilstånd?
Tack på förhand
Leif M

111
N-Ö / Passagerarlistor?
« skrivet: 1999-06-05, 10:51 »
Har någon vänlig själ tillgång till sådana?
Jag söker min morfars bror som försvann i Amerika.Han hette Erik Am. Eriksson f 24april 1875.
Han var anställd vid Svea Livgarde 1896.
Jag har hittat en källkod 57:544:68802 Destination Lowell.Utresehamn,Göteborg.Men jag vet ju inte om det är han.Hans namn är ju vanligt.Ge mig inte rådet att kontakta Emig.centr.i Växjö!Jag betalade in 100kr för några år sedan i samma fråga,men svar har ännu inte dykt upp!Mvh/Ulla Nordenstam

112
A-M / Mildred , """"Millan"""" född i mitten på 1920-talet
« skrivet: 2011-01-10, 22:45 »
Hej!
 
Jag söker en kvinna, halvsyster till min mamma. Det enda jag vet är att hon heter/hette Mildred, kallades för Millan och konfirmerades någonstans i Stockholm 1940. Borde då alltså vara född kanske 1926. Min morfar, Olof Olle Gerhard Östlund, född 1904 var hennes pappa. Förmodligen föddes Millan i Stockholmstrakten, men det är inget jag vet. Finns det någon som vet något eller har en aning om hur jag kan hitta henne? Hon finns inte i min morfars personakt, trots att jag vet att han betalade underhåll för henne.
 
Hälsningar
Eva

113
A-M / Lindkvist, Hilding Bertil (1910-1966)
« skrivet: 2007-12-30, 01:07 »
Hej! Jag efterlyser födelseförsamling för Hilding Bertil Lindkvist. Hans fullständiga födelsedatum är 31 mars 1910, men jag saknar församlingen. Han avled 29 okt 1966 i Norrköping.
 
Tacksam för hjälp!
Sofia

114
A-M / Huarröd och Kviinge 1853-Mitt Waterloo
« skrivet: 2000-05-14, 18:48 »
Jag har drabbats av två styck just i början, där det inte stämmer någonstans om personerna, i alla handlingar står samma datum, födelseår samt ort, men de finns inte i dopböcker. Behöver er hjälp och råd.
 
1) Pär Persson skulle enligt alla källor vara född i Kviinge i Kristianstadslän 1853-10-28, han var en tid bosatt som mjölnare i Jämtland, skaffade här familj och flyttade sedan till Skåne där man bosatte sig i Sibbhult, Hjärsås sn, Pär dog 1935-12-30 i Sibbhult. Men hittar honom inte i Kviinge. Råd och hjälp efterlyses!
 
2) Nästa problem är Kristina Johnsdotter/Johansdotter född enlig alla handlingar i Huarröd 1853-11-20, hon var gift med Per Nilsson i Östra Sönnarslöv, här dog Kristina 1897-09-08. Per och Kristina flyttade fram och tillbaks som torparepar mellan just Östra Sönnarslöv och Svensköp. Men hittar henmne inte som född. Råd och hjälp efterlyses!

115
Örtomta / Äldre inlägg (arkiv) till 28 juni, 2013
« skrivet: 2011-02-19, 08:47 »
Jag söker efter en Anders Gustaf Peterson f. 1780 i Örtomta. Han flyttade som barn? till Tryserum där han gifte sig med Lena Nilsdotter. Han kallas ofta felaktigt för Per Gustaf.  
1807 blev han båtsman och fick namnet Svahn. Problemet är att jag ej kan finna någon Anders Gustaf född 1780 i Örtomta. Ej heller 1779 och 1781.  
När Anders Gustaf Svahn dör 1851 står det i dödsnotisen att hans föräldrar var skogvaktarfolk i Örtomta, samt att han vistats i Tryserum sedan han var barn.  
Är det någon som har någon på honom?  
 
mvh/ Sebastian Vallin Hallgren

116
Allmänt / Tingsrätt i Sundsvall?
« skrivet: 2001-07-28, 20:37 »
Hej!
 
Jag undrar om någon kan ge mej adressen till Sundsvall Tingsrätt (om det finns någon)! Eller då närmaste tingsrätt som kunde ge mej uppgifter om en borttappad småkusin som bor i Nyland, nordväst om Härnösand? Jag har min småkusins adress, men han svarar inte på brev. Så en tinsrätt borde väl kunna ge uppgifter om ifrågavarande person är gift, har barn os.v.
 
Tacksam för svar
Gunnel Marus
Sjundeå Finland

117
Hej!  
Jag är på jakt efter föräldrar till Karl Erik Öman han skall vara född 24/11 1857 och död 22/9 1913 i Ljusnarsberg.
 
M.V.H.
Eirik

118
Allmänt / Svårfunnen västgötasläkting.
« skrivet: 2009-12-02, 16:27 »
Hej. Jag söker efter en förfader som jag har stora svårigheter med att hitta. En av de uppgifter jag fått fram ANTYDER att han emigrerat till USA, men de sökningar jag gjort där gav inget resultat. Så nu kan jag inte låta bli att ifrågasätta den uppgiften. Men om det finns någon som skulle kunna ge mig hjälp med att få fram hållbara besked skulle det bli mycket uppskattat. För att underlägga sökandet lägger jag in en Personakt från mitt släktregister. Släktingens personuppgifter bord framgå klart och tydligt. Filen är för övrigt i ett format som borde gå att öppna med i stort sett vilket ordbehandlingsprogram som helst.
Släktingen heter:
Svårfunnen släkting:
 (65.3 k)

119
Allmänt / Oäkta?
« skrivet: 2007-12-10, 08:29 »
Jag undrar som är ny i släktforskningen!  oäkta barn står det ofta, skrevs det så när föräldrarna inte hade hunnit gifta sej eller är fadern okänd?
Sven-Åke

120
Efterlysningar (stängd för nya rubriker) / Fam. Edlund
« skrivet: 2000-01-30, 16:37 »
Hej!
Jag söker en fadern till Eleonora Edlund f. 1892 någonstans i Sthlm-trakten. han arbetade med ngn postverksamhet men blev på 1890-talet rånad och mördad. Eleonora och hennes mor Johanna flyttar därefter till Jönköping.
 
Hälsningar
Birgitta

121
Allmänt / Kyrkböcker Spånga
« skrivet: 2011-02-10, 13:27 »
Kan man se kyrkböcker från Spånga från 1920-talet och framåt i Arninge eller Marieberg?

122
Efternamn M / Myhrman, Anna Helena
« skrivet: 2010-01-05, 10:51 »
Hitta barnhusbarn
Har en flicka Anna Helena född 1871-11-11 alt 1877-11-11,står olika i Hfl.Hon skulle varit född  på Barnhuset i Stockholm.Moder kan ha varit Lena Charlotta Myhrman eller en hustru till K.J. Lundroth.
Var hittar jag henne? Någon som vet?
/Lennart

123
Johannes (1907- ) / Äldre inlägg (arkiv) till 2013-10-16
« skrivet: 2013-01-24, 12:56 »
Oskar Wilhelm Fingal Johansson (Johannesson) född 1889-04-05 i Långaryd, flyttar därifrån till Johannes 1913-01-10. Går det att få fram mer information om honom under hans första tid i Stockholm? Bostad? Arbete?

124
Allmänt / Hanna Lovisa Gustafsdotter
« skrivet: 2011-03-22, 01:18 »
Hej !
Jag söker en Hanna Lovisa Gustafsdotter, som enl sin dödsattest i Chicago är född i Småland 1869-01-23 ( jag har även en gammal uppgift på 1868-01-31 ) och vars fader i samma källa anges som Gustaf Sron ( tveksamt efternamn ! ). Båda hennes förädrar anges som födda i Småland. Jag har 2 olika uppgifter ur Census, när hon emigrerade - 1887 el 1880. Hon anges ha gift sig ca 1884 med en man vid namn Sears och senare 1898-11-25 i Chicago med Otto William ( i Sverige Wilhelm ) Bolin.
Kan någon hjälpa mig att hitta henne ?
MVH Christer

125
Älmeboda / Äldre inlägg (arkiv) till 08 november, 2009
« skrivet: 2009-07-09, 20:52 »
Christin
 
Nanny Kristina, Arr Gustaf Magnusson, Johanna Petersdotter, Carl L. Petersson, pig Ida A Petersdotter Munkamåla
 
Agnes Seria, Handl. Gustaf Jonasson, h. Augusta Petersdotter Näfragöl, Fridlefstad sn
 
Birgitta B

126
Att Helena Johansdotters föräldrar i Hyltan heter Johan Månsson och Maria Jönsdotter - och inget annat - framgår tydligt vid sonen Magnus födelse 1750 16/12.
 
En kandidat till bergsdrängen Magnus i Åsa Backegård - sedermera bergsmannen Magnus Månsson - kan vara Magnus född 1753 1/1, son till bergsmannen Måns Eriksson och hu Annika Svensdotter i Åsa Backegård.
 
Måns Eriksson var gift åtminstone två gånger:
1736 26/12 copulerades drängen Måns Eriksson med pigan Maria Ånunsdotter i Åsa Backegård  
1746 28/12 vigdes änklingen och bergsman Måns Eriksson i Åsa Backegård Måns Eriksson m pigan Annica Svensdotter (överstruket Persdotter ?) ibm
 
I hfl (GID 1127.1.34700) anges att Måns var född 1712 och Annika 1719.

127
Jönköping / Äldre inlägg (arkiv) till 2005-03-16
« skrivet: 2004-11-13, 13:15 »
Hej Ann-Christin!
 
Varifrån har du uppgiften att Elin och Peter skulle gift sig ca 1607?  
 
Mvh//
Lotta

128
Forserum / Äldre inlägg (arkiv) till 01 mars, 2010
« skrivet: 2010-01-04, 22:58 »
Olle, jag läste dödsnotisen precis som du men det kan ju inte stämma: var han gift med Kerstin i 48 år, 2 år änkling, ca 20 när han blev gift så är det redan 70 år. Då är de 10-15 år (för 7 barn) med Christina inte inräknad. Därför trodde jag att jag läste fel. Han var nog gift med båda hustruar i 48 år.  
 
Står det nåt om hans hustru i Forserum LI:1? Jag har bara ArkivDigital som källa.
 
Tack Olle

129
Bälaryd / Äldre inlägg (arkiv) till 10 februari, 2008
« skrivet: 2004-07-04, 07:38 »
Känner någon till Ida Maria Isaksdotters öde efter 1898? Hon föddes i Lekeryd 1862-12-08, dotter till Isak Jönsson, f 1811-08-21, och Johanna Johansdotter, f 1828-05-11. Ida Maria föder 1892-09-21 en dotter (oä) i Bälaryd, flickan Rut Maria, om vilken det i husförhörslängden anmärks att hon är odöpt! . Rut Maria dör på fattighuset i Bälaryd 1904. Ida Maria är stundtals i tjänst som piga, ibland, tillsammans med dottern, skriven på socknen: utan hemvist och försvar. Se Bälaryd AI:17 p 169 (GID: 1078.28.4600 ) & p 246 (GID: 1078.28.11600 )
 
Nu har jag blivit nyfiken; vet någon vad som hände sen?
 
Stefan Åhman

130
Alseda / Äldre inlägg (arkiv) till 14 november, 2009
« skrivet: 2009-07-28, 14:16 »
Hej Inga-Britt!
 
Här kommer födelsenotisen för Johan August Lindberg från PLFs CD-2:
 
Johan August
Född 11/7 1835 i Slättåkra Buragd, Alseda (F)
 
Far
Lindberg, Magnus
Smed
 
Mor
Svensdotter, Stina
Hustru, 26 år
 
Övriga uppgifter
Församlingskod: 68515
--------------
Källa: Alseda C:5
 
MVH
 
Sam

131
Jag forskar om en man, som är född 1915 och som är registrerad utan vare sig fader eller moder. Några brev mellan moder och fosterföräldrarna skickades från/till Poste Restante, Kristianstad, varför jag antar att modern fanns där. Jag har från breven uppgift om moderns förnamn. Barnet föddes i Jönköping hos känd barnmorska. Alla möjligheter där är utforskade. Genom breven kan man utläsa att moderns föräldrar flyttade mellan den 24/2 och den 15/5 1916. Jag vet också hur gammal modern var och har tagit fram uppgift om alla kvinnor i Sverige med det aktuella namnet och som var födda under den framräknade tiden (ungefär ett år). Hur gör jag för att få fram uppgifter om huruvida en viss persons föräldrar flyttade inom eller utom en församling? Jag behöver hjälp med detta.Jag har tagit fram uppgifter om föräldrar till den person, som kan presumeras vara moder till barnet.

132
Söker efterkommande till Greta Johansson-Berlin och hennes moder Hulda Lovisa Schönhult-Johansson, född i Kristianstad 1881 04 19. Greta  hade två syskon Gusta och Reinhold. Enligt uppgifter från USA bodde Sylve och Greta Berlin på Sedeburgsgatan 2 i Malmö 1923 (?Sövdeborgs- eller Sölvesborgsgatan ?)

133
Radiotelegrafisten Gösta Sigfrid Liljedal, född i Norra Åsum 1900-03-17, hade nr 491/1932 från skolan i Karlskrona. Mönstrade av i Landskrona 1939 i februari. Hade regnr 143 Landskrona sjömanshus. Han är sedan dess spårlöst försvunnen. Vet någon något om honom?
Mvh
Dagmar Grieger

134
Norra Vram / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-03-25
« skrivet: 2007-03-18, 19:51 »
Hej Percy !
Tack för hjälpen.
Känner du till vem som är hans föräldrar ?
Mvh Kenneth

135
Höör / Äldre inlägg (arkiv) till 2012-05-09
« skrivet: 2011-02-26, 21:05 »
Hej Inger.
 
Här är farfar i Sveriges Dödbok.
 

 
MVH
Eva Dalin

136
Bjuv / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-03-27
« skrivet: 2008-01-25, 10:21 »
Under Efter socknen (oftast sist i husförhörslängden) står de personer som socknen försörjde; fattiga och gamla, ensamstående kvinnor med barn osv.
 
Fri betyder antagligen här befriad från skatt.

137
Hej
 
Är det någon som vet vad Johannas föräldrar hette? Johanna var född 1854-07-10.
 
Ingela

138
Nederkalix / Äldre inlägg (arkiv) till 15 juli, 2013
« skrivet: 2013-07-11, 02:11 »
Hej Sven-Erik
Anna Olofsdotter bor i AI:3a 1805-1816 s. 137 i Gammelgården nr 2 hos sonen Anders f. 1766. Det är kanske dit hon flyttar även i AI:2 jag har inte kollat.
 
Birgitta Hansi

139
Nederkalix / Äldre inlägg (arkiv) till 17 mars, 2008
« skrivet: 2008-02-14, 02:12 »
Lisa! Tyvärr kan jag inte hjälpa Dig, men Gunnar Bergman uppger i boken Med kursläde Kalix -Waldemarsudde (s 74ff) att Johan Bergman Olssons son Robert Bergman bodde där med sin engelska hustru från 1856 och kanske till Robert Bergmans död 1860. Själv har jag ett vagt minne av att jag sett en målning av Otto Hesselbom, dvs från slutet av 1800-talet, där huset möjligen var avbildat. Men det är inte den bilden som är reproducerad i boken om Otto Hesselbom. Du får forska vidare!
GS

140
Allmänt / Icke son/dotter i efternamnet?
« skrivet: 2011-02-20, 21:26 »
Hej,
Har nyligen börjat forska i Hedesunda med omnejd. Har tidigare forskat mycket i Skåne och Småland.
Där fick alltid sonen/dottern ett patronym-namn. Men i Helsingland är det mycket vanligare att
andra, icke son/dotter efternamn används. Jag har t o m stött på söner som bytt till olika efternamn under olika tidsperioder.
Kan någon förklara detta fenomen?
Vänligen
Per Ekelund

141
Kristine / Äldre inlägg (arkiv) till 04 januari, 2008
« skrivet: 2007-04-22, 16:37 »
Tack Marianne!
Verkligen intressant. Jag har trott att Johan A Berggren var oäkta med modern okänd. Men det verkar som om jag har hittat fel Johan Berggren. Stod det i vigselbrevet att de var kusiner? Stod det något om var han var född? Kan ju själv läsa förstårs men har just nu inte tillgång till Genline, gör egentligen ett litet uppehåll i min släktforskning men kan inte låta bli att lite då och då gå in på Anbytarforum och skicka ut någon förfrågan. Tack för all hjälp jag fått.
Mvh
Inger Frank

142
Allmänt / Finns Hogrän på Gottland ?
« skrivet: 2001-11-10, 22:36 »
Hej min biologiska farmoder lär komma från en plats som heter HOGRÄN på Gottland
.
Hette Hilma Maria Josefina Nilsson F.1872 5/8.i Hogrän.  
 
Någon har på söderskivan sett att detta skulle vara i Gottland
 
Födde en son (min fader )Karl Gustaf Hjalmar år 1900 19/5 på Södra Barnbördshuset i Stockholm Katarina församling.
 
Hon var när sonen föddes skriven Holmia 1 A.
(detta låg enligt en gammal karta  sedan 1900 på Kungsholmen).
 
Sonen blev sedemera plaserad i fosterhem i Skallsjö Västergötland och fick ett gott hem där.
 
Vi skulle trots allt gärna villja ha reda på  våra anor i Gottland.
 
Samt gärna få kontakt med någon som tillhör samma  
Släkte som oss.
Hör gärna av er i detta forum .
Tack på förhand.
Maj-Brith Andersson Lekattvg. 13 793 30 Leksand.

143
Var ligger platsen / Äldre inlägg (arkiv) till 2008-12-12
« skrivet: 2007-07-03, 17:57 »
Hei!
 
Jag har søkad(søkt) i mantallslengdene før Karlskrona ifrån børjan av 1800 tallet.
I lengden fremkommer blant annat 19 kvarteret Mørner.
Jag har en frågo om hvilke kvarter som låg i Amiralitetsforsamlingen och hvilke som låg i Stadsførsamlingen?

Sidor: [1]