ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Berit Olsson

Sidor: [1]
1
Vill här berätta en liten historia hur jag med rötters hjälp hittat mina släktingar i Amerika. Såg en efterlysning i september 2000 där en man, Glen, bosatt i New York sökte efter en gård i Tvååker. Hans farfar var född oäkting där. Eftersom jag bor i Tvååker svarade jag att jag skulle hjälpa honom.Fadern till barnet skulle enligt moder vara en son till ägaren av gården. Jag fick alla uppgifter han hade och traskade iväg till biblioteket för att leta.Hittade fort vad jag sökte och på nåt sätt kände jag igen namnet på ägaren.Det visade sig att ägaren var kusin med min mormors farfar.Tyvärr hade ägaren tre söner så vi vet inte vem som är far till barnet.
Min mormor hade två fastrar som emigrerade till Amerika.Har tack vare Rötter, internet och inte minst Glen i New York, som gjort ett jättejobb med att hjälpa mig nu i dagarna äntligen fått kontakt med ett barnbarn till den ena systern.
Det var min lilla historia.
Berit Olsson

2
Carlsson / Karlsson / Märta Viktoria Carlsson från Tvååker
« skrivet: 2001-05-08, 19:18 »
Letar efter Märta som flyttade från sitt hem i Tvååker, Halland den 7 juli 1941. Uppgifterna säger att hon flyttade till Katarina församling i Stockholm. Känner någon till henne, eller ev. barn och barnbarn vore jag tacksam att få svar.
Berit Olsson

Sidor: [1]