ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Lennart Holmstedt

Sidor: [1]
1
Attmar / Äldre inlägg (arkiv) till 2011-03-17
« skrivet: 2010-06-30, 07:05 »
Kyrkoherden i Grundsunda Petrus Joh. Kalling, började i III:e klass i trivialskolan i Härnösand 1693, kan vara född i slutet på 1670-talet och skall enligt herdaminnet vara född på Alnö, s t bonde Johan Persson i Stafsäter. Någon sådan plats verkar inte finnas på Alnön. Thord Bylund har tolkat det som Skravsätt. Helge Nyberg menade att Petrus var son till Johan Persson ohh Agneta Zakrisdr på Släda 3, Alnö som ligger långt från Skravsätt. Agneta skall ha dött 1735 i just Släda.
Enligt skolmatrikel, gymnasiematrikel och universitetsmatrikel kallar sig Petrus Athmarius, dvs. från Attmar, och namnet Kalling gör i så fall att Karläng kan vara trolig hemort. Någon Johan som kan ha varit far till Petrus verkar inte finnas där men däremot Jöns Jönsson g m Elisabet Nilsdr. De har ättlingar som både i Attmar och Tuna kallat sig Carling. Finns något som tyder på att de skall ha haft en son Per?

Sidor: [1]