ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Pär Hultberg

Sidor: [1]
1
17 - Emigration / Spårning av emigranter
« skrivet: 2022-01-14, 16:59 »
Hej,

Undrar om någon kan hjälpa mig med följande (Trodde jag skulle kunna reda ut det själv :-()

En familj bestående av Peter Svenson, Wilhelmina Svensson och deras barn John, Hilda, Martin och Lydia landar den 12 maj 1880 i New York efter resa med skeppet Ethiopia med avgång från Glasgow.

Peter är född 1840
Wilhemina är född 1843

De gifte sig 1863 i Munka Ljungby Kristianstads län. Wilhelminas flicknamn är Maria Kristina Fredrika Hoffert

Båda i Kristianstads län i Skåne varifrån de utvandrar.

John är född 1864
Hilda 1865
Lydia 1875
Martin 1867

Jag hittar dom i passagerarlistorna med namn enligt ovan, men tänker att de fick annorlunda namn vid landstigning på Castle garden och registreringen som gjordes där. Utan de amerikanska namnen kommer jag inte vidare med spårningen i de amerikanska census.

Jag tar tacksamt emot hjälp med att komma vidare i detta.

MVH
Pär Hultberg

2
09 - Fader okänd / Kan inte hitta bouppteckning
« skrivet: 2018-12-05, 13:49 »
Hej,

I mitt sökande efter den okände fadern till min farfars mamma tittar jag i bouppteckningar efter tre bröder. Jag har hittat Emil Petter Baagöe och där fanns inte min släkting omnämnd. Sedan letade jag efter Hans Jörgen B. som dog 1899 i april. I dödsboken för Södra Åsbo och Bjäre domsaga framgick att han bragte sig själv om livet med ett bösskott. Jag har gått genom alla bouppteckningar i domsagan för år 1899 och 1900 utan att hitta någon för Hans Jörgen. Han var vid sin död lantbrukare och ägde gården Rebbelberga nr 20 i Ängelholm. Varför kan jag inte hitta hans bouppteckning?

MVH
Pär


3
09 - Fader okänd / Fader okänd
« skrivet: 2018-02-28, 16:36 »
Hej,

Min gammelfarmor föddes utom äktenskapet. Hennes mamma jobbade som hushållerska i familjen Baagöes hem (fastigheten Örnen 26 i Ängelholm) vid sista decenniet av 1800.

Min pappa har försökt reda ut vem av Baagöerna som var pappa till min gammelfarmor Agnes Elisabeth, men utan entydig framgång. Agnes bodde sina första levnadsår hos familjen Baagöe och i kyrkoböckerna bar hon detta efternamn. Efter denna första period flyttade hon in hos sin mormor och morfar på deras gård i Axtorp, Munka Ljunby och tog igen moderns efternamn. Modern skickades iväg till USA och lämnade alltså sin dotter kvar i Sverige.

Jag tänker att det borde gå att få fram vem som var fadern och att det finns antecknat någonstans. Vi misstänker att det var Arvid Mauritz Baagöe, som ungefär samtidigt som Modern skickades till USA, drog iväg till Sydafrika och Boerkriget.

Jag är tacksam för tips hur vi ska kunna gå vidare och är det någon som vill hjälpa mig är jag ännu tacksammare. Jag har alla uppgifter kring födelsedatum mm avseende Agnes om det behövs?

MVH
Pär Hultberg

4
Hej,

Dessa båda systrar från Munka Ljungby i Ängelholm emigrerade till USA. Först åkte Hilda Lovisa (född 1868-11-21) och sedan åkte Alfrida (född 1871-09-11) med lillasyster Alma. När Alfrida och Alma stiger iland på Ellis Island år 1898 uppger de att de ska resa vidare till sin svåger M. Person i St Louis, Missouri. Sedan tidigare känner jag till att denne M. Person (Magnus Persson) är maken till Hilda Lovisa. Jag har lyckats spåra Alma vidare till Los Angeles i senare census, men har kört fast vad gäller Hilda Lovisa och Alfrida och tar tacksamt emot alla tips eller vägledning om deras vidare öden samt om de eventuellt fick några barn.

Med vänlig hälsning
Pär Hultberg

Sidor: [1]